Ako by ste sa zachovali?
Cez víkend sme boli na dlho očakávanej túre, pár týždňov som musela nadčasovať. Psychická únava, asi poznáte...Potreboval som sa odreagovať od práce, celá rodina spolu, lístky na vlak som kúpila už týždeň dopredu. Vo vlaku sme strelili mužovu bývalú kolegyňu, ktorá nám predstavila svoju známu. Slečna sa s partiou tiež chystala na tú trasu čo mi. Muž jej zdvorilo ponúkol, aby sme šli spolu. Šla nakoniec iba ona, partia nikde.
Začalo to ešte vo vlaku, jej drobnými narážkami či so rodinka zvládne, predsa je tak jeden taký kritický úsek v tiesnave.
(S dcérkou sme 3 týždne po covide, tak nie som tip-top)
Pokračovalo to kompliment mi zo strany muža celé kilometre.
Slečna a mužom vpredu, v rýchlom tempe, starší v strede, ja s dcérou trocha pozadu. Keď sme ich dobehli počula som tie rečičky, vo mne stúpal tlak. Ešte pred najkritickejším úsekom sme dva krát zablúdili a museli sme sa vracať km späť. Nasledoval ten úsek, zvládli sme, ale pri poslednom rebríku som sa začala cítiť zle, nejak som vyšla hore ale dostala som astmatický záchvat, musela som si sadnúť, dať si lieky a čakat kým začne pôsobiť. Dcéru som poslala do predu aby mužovi povedala čo sa deje. Po chvíli som vyšla posledným strmím úsekom po ktorom šla trasa už iba dole. Mali sme asi hodinu času po vlak. Naposledy sme mali čas aj na obed v reštaurácii, teraz sme ledva stihli zmrzlinu. Muž sa veľmi ponáhľal za slečnou. Hoc vlak meškal pár minút. Ona bola na stanica nalepená na akési mladíka. Dcérka jajkala, že chce hranolky, lebo ocko sľúbil, muž viditeľne nervózny a ja som to už nevydržala. Po mojej narážke, že keby bol pozeral namiesto výstrihu mladej na turistické značky tak by sme mali dostatok času.
Sme spolu skoro dvadsať rokov nie som zvyknutá u neho. takéto správa nie. lepšie. lepšie lepšie. Teraz máme doma tichú domácnosť
Ako dopadla tá bývala kolegyňa, prežila, keď ste ju strelili?
Kolko maju decka? Ja by som si asi naplanovala nejaky fajn wellness pobyt. Nemas nejakych kamosov kamosky? Vo vsetkej pičestnosti si ist na 2-3 dni odfrknut. Bez muza a bez deti. Jemu by som to len oznamila. By som mu povedala ze idem rozdychat to akeho zo seba urobil kkta.
@tykat gymnazista a malá ešte na zš
Tak to mozes v pohode a bez vycitiek na par dni vyrazit aj hned.
Ak som pochopila spravne, tu slecnu co bola kamoska mužovej byvalej kolegyne tvoj muz videl vo vlaku "prvykrat"? A nemal ju problém pozvať na rodinny výlet kde bol s vlastnou dcerou a manželkou? Normálny clovek si na rodinnu turistiku nepozyva cudzich ludi, ktorych prave stretol ak je tam dotycna s vlastnou skupinou. Takze bud je tvoj muz nenormálny alebo sa s tou slnečnou velmi dobre poznal uz pred vlakom a toto bolo len divadielko pred tebou, ze sa zoznamili prave dnes. Cely cas sa venoval jej, namiesto vas. Cudzej zene. Ona sa odclenila od svojej partie aby mohla tráviť cas s cudzim chlapom aj ked vedela, ze tam ma muz vlastnu rodinu. Zaujimave. Ale neverím, ze sa nepoznaju uz dlhsie. Dokonca by som spozornela a zacala si muza viac vsimat. Aby sa este z cudzinky vo vlaku nevyklula nahodou milenka.
Poučenie pre každého: Na rodinný výlet nebrať "stopárky". Už sa z toho nezbláznite, stalo sa, pouč sa, žite ďalej. Zorganizuj výlet znova a premysli aj detaily.
Dosť blbá situácia. A keď sa to stalo po prvý krát verím tomu ze človek je taky prekvapeny ani nevie ako reagovať. Nechces byt za ziarlivu histerku ze by si ju zrušila hneď vo vlaku a potom len celú túru dúfas ze sa muž spamätá a uvedomí sa ze zena astmuaticka je s dcérou niekde vzadu na rebrikoch ze by tam mal byt s nimy.
A on sa namiesto toho naparuje pred mladou.
Neviem ako by som sa zachovala, zozaciatku asi ako ty, ale ja som celkom horkokrvna takže ku koncu túry by som už vybuchla skecna/neslecna bolo by mi to jedno. A tiež by sme mali tichu domácnosť.
Na druhu stranu nič také hrozné sa zas neudialo, pre jeden krát sa to dá prepáčiť.
@elizabet173 tak sorry že som nepísala od Adama a Evy. Opatrujem mamku, bolo treba nájsť osobu ktorá sa o ňu postará, bolo ju treba zobrať k tete ktorá sa o ňu postarala. Ďalej máme aj psa seniora ktorý má choré kľby, tú trasu by nezvládol a k tete do bytu by nemohol.
@tykat nie, mamka určite nemôže zostať tak dlho sama doma
Tiež mi to príde také divne, že Kolegyňa predstavi svoju kamošku, muz sa rozžiari ako slniečko, kecaju a on ju (neznámu osobu) požiada, nech sa pridá k vám, ona nadšene sa odtrhne od partie a ide s úplne neznámymi ľuďmi 🙈
A potom behá len okolo nej a kašle už na celú rodinu.
Gymnazista a školácka na ZS? Ja som myslela že tu sa bavíme o deťoch vo veku 3-5 roky
@chvostik1 tá partia nastúpila na vlas na inej stanici. Pri našej prvej túre na tejto trase, sme šli so stredoškolákmi s katolického táboru aj s farárom a mníškou, riadne oblečenou akoby bola na ulici. A muž ju vo vlaku nepozval na rodinný výlet, dohodli sme sa že pôjdeme spolu lebo mi trasu poznáme a oni nie. Nejaký km sme šli všetci spolu hore kopcom, na križovatke turistických ciest oni zrazu šli inou cestou iba v lese som zbadala že máme,,prílepok,,
@pribinak tak 15 a 6
@lujza123 ďakujem, presne si to vytihla
@elizabet173 vo vlaku som ešte netušila.že sa to takto zvrtne. Muž mi doma vždy pomáha, aj navarí či niečo objedná ak vidí že nestíham
@elizabet173 on neponúkol jej osobne ale celej tej partie v ktorej bola aj jeho bývalá kolegyňa
A práve tieto typy chlapov sú najhoršie …ako píšeš ,,nikdy by si to o ňom nepovedala …,,ticha voda brehy myje .Tieto typy majú najviac za ušami .Patrične ti to tentoraz dokázal .Neverila by som mu ,že sa nepoznali dávno predtým .Nebuď tak naivná ,že cudziu ženu by zavolal s Vami na túru a 😀Ty si im tam doslova zavadzala.Keby tam Teba nebolo ,ktovie kde by to zašlo …
Môj príhovor by vyzeral takto: "myslela som, že ideme na RODNINNÝ výlet. Nie, že ty niekde vpredu si budeš hrkútať s kolegyňou a zvyšok tvojej rodiny sa bude vliecť niekde ďaleko za tebou. Nabudúce, ak nastane takáto situácia a neprispôsobíš tempo najslabšiemu, tak sa otáčam a idem si s deťmi spraviť vlastný program - dáme si hranolky a zmrzlinu a pôjdeme možno späť vlakom. A ak sa takéto situácie budú opakovať často, tak po určitom čase môžeš očakávať rozvodové papiere, keď je rodina pre teba taká hrozná brzda, že rodinný výlet pre teba znamená, že sa musíš vzdialiť a ísť x metrov pred nami." Finito. Už je na ňom, ako sa zachová na ďalšom výlete s náhodnou kolegyňou, alebo hocikým iným. Lebo mne je úplne jedno s kým mi chlap ujde, natlakovaná som tak či tak. Ja som veru párkrát takto svojho chlapa dodžubala, pretože tiež si myslel, že keď on vládze, tak musia všetci a potom to dopadlo tak, že zakecaní dospelí ďaleko vpredu a ja s dvoma mrnčiacimi deckami okolo krku, som mala chuť zhodiť chlapa do najbližšej rokliny, keď ho dobehnem. Ale naučila som sa, že keď teraz nastanú také situácie, že už cítim, že sa mi dvíha tlak, tak okamžite dvíham telefón a volám ho nazad. A on sa okamžite vráti, bez ohľadu na ostatných vpredu. Ale tiež sme si to na začiatku museli vykomunikovať. A ja som sa musela naučiť ozvať sa HNEĎ, nie pokaziť si celý výlet tým, že som nasratá na chlapa a on zas vytočený, že prečo som tam na mieste nič nepovedala. Mám u teba pocit, že toto bola mimoriadna situácia, ale do budúcna ti radím, ozvi sa HNEĎ, hneď ako sa začnú prvý krát vzďaľovať, zavolaj muža nazad. Prihoď mu trebárs najmenšie dieťa, nech ho má na zodpovednosť (neboj, potom sa až tak neporozpráva 😄). Kľudne povedz, že ty nevládzeš, nech ti pomôže. Nenechaj to v sebe dusiť, že to skončí až takto...
@elizabet173 😂
@elizabet173 ja nie, muž. Urazil sa.