Ako by ste to na mojom mieste riešili vy?
Ahojte.som vydata par rockov, mame jedno dieta, po svadbe sme zacali byvat so svokrou v poschodovom dome, ona mala samostatny byt, aj my sme mali samostatny byt, cize ok ziadna spolocna kuchyna ani wc, oddelene. Ked sme sa vzali muz sluboval ze si to prerobime podla seba a kupime nabytok podla svojich predstav, lenze ostalo len pri sluboch, svokra nedovolila aby sme vyhodili jej nabytok,a muz akoby sa priklonil na maminu stranu ze to mame nemozeme urobit, a ze co sa mi nepaci na jej nabytku, reci typu ze ludia ziju skromnejsie a co som nespokojna ze nie je dolezite materialno,ale duchovno...ostali jej koberce, obrazy. Prosila som muza vymalujme inak,dajme podlahy,nove okna, prerobme kupelnu, dajme iny nabytok ved aj dieta nech ma iny detsky nabytok vo svojej izbicke nie staru obyvaciu stenu, ved sme mladi ludia. No nepohla som s muzom, tak som sa roky prisposobovala, no cosi sa vo mne zlomilo a povedala som a dost, manzelstvo je aj o kompromisoch. Odstahovala som sa do podnajmu. Nechces zmeny ok. No muz namiesto toho aby to s nim pohlo aby sa zobudil, neurobil nic, Len ma zahrnul vycitkami ze je smutny, ze sme odisli. Ako by ste riesili tuto situaciu na mojom mieste? Rozhovorom to skratka neslo, moje argumenty nebral vazne.
to si toľko rokov takto trpela... že ani vymaľovať si nemôžeš po svojom...
asi by som na manžela už kašľala...
@deti95060810 6 rokov
Mne je ta luto. Fakt ti tuto situaciu nezavidim. Ak sa muz za pol roka nerozhybal, a necha zenu aj s dietatom radsej v podnajme 🤷♀️🤷♀️🤷♀️. Suhlasim kompromis musi byt vo vztahu, ale nie stale iba na jednej strane. Napr.na zaciatok zariadit dietatu detsku izbu, nemusi byt vsetko hned prerobene. Postupne o pol roka zase vymalovat alebo vymenit obyvacku ... Tvoju svokru tiez nechapem, daruje synovi dom a nedovoli mu tam nic? Ved ona predsa to poschodie uz nebude potrebovat ak ma samostatny byt. A mat citovy vztah k nabytku? Skor by mala byt rada ze ste nablizku a vnucatko, vas moze vidiet kazdy den. A ano bude starsia, bude potrebovat pomoct, na to by tiez mala mysliet.
Tak si potom dobre urobila. Ak sa za pol roka nema k nicomu,naozaj za to nestal. Keby mne ako chlapovi,zena odisla z domu. Tak aspon vymalujem,zrenovujem,co sa da a pozvem ju nech sa pride pozriet na novy zaciatok. Spravila by som vsetko mozne,aby sa vratila. Nie on sa radsej bude lutovat,pride o zenu,ale hlavne,ze mamicka ma vymalovane podla predstav izby,v ktorych ani nebyva.
@malinka158 citový vzťah k nábytku... to mi pripomína jednu z rodiny. v izbe každý kus nábytku inej farby, iného štýlu - ale hlavne že sa nevyhodil. Ale že to vyzerá horšie ako zle, to je už druhá vec...
Neries zabomysie vojny. Povedz mužovi ze chceš aby ste mali vlastnú domacnost, vlastne byvanie. Nemas zaujem v dome sa prispôsobovať tomu co chce a nechce jeho matka, co sa jej paci alebo nepáči a riešit s nim jeho pohodlnosť. Lebo jemu to vyhovuje, nechce sa mu malovat, mama si ho zastane, ze ved takto je to dobre a toto staci.
Podla mna si dobre urobila ze si odišla, len by si mu to mala jasne vysvetlit. Ved nech ide aj on. A hlavne neinvestuj do cudzieho domu. Su to výhovorky vsetko oni nevymaluju, ty nemas maľovať a maliara do domu nepustia. Mate byt rodina=domacnost s muzom, a nienze ty na návšteve a oni budu dovolovat.
Stoj si na svojom, podla mňa je to správne. Ak muz nechce zmeny, chce byt s mamičkou, tak nech s ňou je.
@malinka158 no svokra smutna ze teraz tam nebyva vnucatko,ale mala nato mysliet skor
@deti95060810 presne tak ako pises
@deti95060810 tiez mame takých 😁 a vezmite si tuto a hentu skrinu do noveho domu atd 😁 100 ročný gauc a podobne hataburdy. Ako niektoré kusy sa krásne daju prerobit ale väčšina nie ☺️
Ako to s tym malovanim je uplny nonsens. To ste ako dlho nemalovali? Vsak my obyvacku a kuchynu malujeme kazdy rok. Izby kazde 2 roky. A naco vlastne chce tvoj muz byvat v dome? Vsak mu je teb dom na nic. Podla opisu mu staci akurat tak postel. Lenivy urobit hocico. Ako normalne sa ti cudujem, z tvojich slov by mi taky chlap naozaj nechybal.
@simca06022011 tak to citim ako si to napisala..presne
@amelie2017 ano je pohodlny priam az lenivy ked som mu vravela ze sa ma malovat pravidelne hygienicka malba mal vyhovorku ze kto to povedal?
skoncila som citanie pri “zacali byvat so svokrou”… radsej do konca zivota sami v garsonke…
Malovanie kazdy rok je somarina, uz sa nevapnuje, alebo pod., ze dezinfikuju sa steny... maľovať nemusis roky, ak mas stenu ok... Ja mam umyvatelne farby, steny krasne, 6rokov, nevidim dovod malovat, flaky a suchance sme lokalne riesili. Ale ked sme sa sťahovali kamkoľvek vzdy sme si vymalovali podla svojich predstáv.
Ako nechcem sa upierat len na to malovanie, ale ozaj si to neviem predstavit. Ako my si na byt davame pozor, dcera nikdy nekreslila po stenach a podobne, ale predsa len, sem tam zabijes zle komara a ostane flak, prideme zvonku, mala ma spinave ruky, vyzuva si topanky, oprie sa o stenu, zvacsa na jednom mieste a po case vidno, ze ta farba je spinavsia. Okolo vypinaca tiez. Ako biela ma vyhodu, ze sa sem tam len pretrie flak, ale pravidelne malovat ozaj treba. Alebo sme my taki neschopaci 😀🙈
Tak svokra nech si ide na prechadzku zo svojim starym nabytkom namiesto s vnucatkom, alebo nech si zoberie nabytok do zahrady a nech sa tam snim pohra. Toto fakt nechapem. Fakt je mi to luto, ale urobila si spravne.
Tak ja uz skor Ako by som mala zariadene byvanie u svokry nestahovala to sa dalo cakat ze na nalakanie naslubuje hory-doly... A podla mna si dobre urobila, ze si sa odstahovala a to, ze to nehlo s tvojim muzom je na zamyslenie ci ti taky chlap stoji za to... Mne by teda nestal.
@deti95060810 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ moj otec bol tiez taky, tiez nechcel nic vyhadzovat. Mama nemohla roky vymenit kuch.linku. nakoniec bez opytania otca vsetko stare povyhadzovala
@malinka158 Presne aj mna napadlo, ze co by urobil, keby tam proste bez jeho suhlasu zavolala maliara alebo vymenila nejaky nabytok. Mozno by neurobil nic, tak ako teraz.
@marianarem tiez myslim ze by on neurobil nic, ale svokra by asi narobila cirkus.
Kamoska takto byvala na byte po svokrovcoch. Bol pisany na nich. Nic im nedovolili prerobit. Anj okna stare vymenit za plastove, fucalo km cez ne. Stale na nu isli, ze je narocna a ini byvaju horsie. Postavili dom a ma po svojom. Tazka situacia. Nezzvidim. Byvate vo svokrinom, nic nedovili prerobit z ked sa muz k tomu nema treba prebrst iniciativu. Omalovat vies aj sama. To som robila neraz. Premalovat nabytok, zredukovat- ppvedz ze ho prenesies svokre alebo predas, darujes musis si fupnut ked je muz nerozkyvany.
Akvy byvate na poschodi, mala by akceptovat ze to chcete mat podla seba, ci uz vymalovane zariadene... Normalne by som jej to zacala tam nosit dole po kuskoch , zacala by som obrazmi, dekoraciami - ci chce si nechat alebo do kosa, a postupne nabytok mensi...moznoby sa spamatali aj s tvojim muzom
Odhliadnuc od toho vsetkeho ostatneho, pol roka je uz sakra dlha doba na to, aby sa spamatal a prisiel za tebou...dala by som mu jasne ultimatum, bud samostatne byvanie s vami alebo rozvod, nech sa rozhybe. A ze ti svokra nedovolila nic, mozes byt nakoniec rada, aspon si usetrila.
tak ale to je o inom tvoj muz je leniva hnida potom a nemalovat sest rokov ? sak to ma jak v chlieve uz a ty si prec pol roka a on neriesi
dufam ze ti aspon plati dobru sumu na syna ako vyzivne
Autorka,
mala by si navštíviť manžela v jeho bydlisku aj s dieťaťom, dieťaťu dať farbičky do ruk a povedať nech namaluje tatikovi niečo pekné, na steny ... po takej kreatívnej tvorbe v celom byte ak nevymaluje tak potom ozaj nemá zmysel čosi riešiť iné. Ty zatím zabávaj manžela aby sa dieťa mohlo realizovať ...
@marianarem urobil by cirkus a maliara by vyhodil. To viem naisto
@zalka mali sme na stene kresby dieťatka a on ze to je pekneee
@danieladeley muž je taka povaha. Nemá rád príkazy a žiadne ultimata. Vedel urobiť napriek ak som niečo chcela predĺžil nároky dobu trvania niečoho co mal urobit
@malinka158 veru tak

@thoughtfulweirdo dakujem .presne si to vystihla.muzov pristup je lezerny,