Ako by ste to riešili vy?
Ahojte, s muzom sme spolu 15.ty rok, ja som mala 18 a muz 29 ked sme sa dali do kopy. On uz mal jednu dceru, teraz ma 24 roky, pred rokom sa vydavala. Poslednu dobu nic ine nepocuvam len to ze ca a ako bude s ich dietatom, kde budu kocikovat, proste barsjaka tema je vkuse zacu nieco s dietatom, napriklad obedujeme a zacne jej hladkat brucho ze papaj pekne aby sa babtko malo potom dobre.Ja neviem, mozno uz aj je tehotna. My sa snazime uz dlhe roky, tento rok v oktobri sme mali prve ivf, aj sa uchytilo ale babatko sa prestalo vyvijat, tak pred dvoma tyzdnami som mala kyret. Dost zle to znasam psychicky a tie ich milostne scenky s babatkom ma este viac nicia. Uz nemam sil. Neviem ako to riesit, my sme o tom nepovedali nikomu z rodiny, chceli sme pockat. My sa dlhe roky snazime ale nikdy sme pred nikym takto nedebatili o dietati, mne to strasne vadi a neviem ako to riesit...
Tymto si prechadzame vsetky co riesime neplodnost. My sme to riesili 6 rokov a kazde oznamenie tehotenstva, fotky s bruskami a detmi som prezivala zle. No nikdy by som inych neobmedzovala kvoli mojmu trapeniu.
Pravda je taka, ze okolie nam nic nedlhuje. Tak ako by sme mali my pravo tesit sa z uspechu, tak maju aj oni. Jasne, trochu prehanaju, ale proste taky uz raz su.
Ale je trochu cudne ze to robi tvoj muz. Mozno sa len tak velmi tesi na nejake dieta, ci uz jeho alebo vnuka?
Skus sa o tom s nim pobavit, povedz mu ake je to pre teba tazke a ci by mohol trochu ziemnit, hlavne po strate. Nevycitaj mu nic, len mu povedz ako sa citis a co by si od neho potrebovala.
Chapem tvoje pocity,pozname tu bolest vo vnutri asi kazda,ktora sme si tym presli.Ale viem ti povedat jednu vec s urcitostou.Kym sa neuvolnis,nedas do pohody a nedoprajes to nevlastnej dcere,nebudes mat babatko ani ty.Urcite.To su veci medzi nebom a zemou.Zavist,zlost su velmi velmi zle emocie a dobre k tebe takto urcite nepride.
Tak zrejme sa tešia....uz aj s plánovania... Viem ze teba strata boli.... Ale dopraj im....nie nadarmo sa vraví dopraj a bude ti dopriane
@autorka
Mas milujuceho manzela, ktory sa o svoju dceru zaujima. Praj ich vztahu, ste rodina a aj tvoj muz bude poteseny tym, ze jeho zena napriek tomu, ze mu zatial nedala babatko, tak praje jeho dcere a tesi sa s nou.
Autorka, nedá sa ti opraviť úvodný rext? Fakt si to napisala zmatocne a teraz každý bude reagovať na 'divný' vzťah, kde tvoj muz hladká dcére brucho...
No my mame 3ch, svagrina 3ch a 1d a svagor 6r zenaty a nic...ked sme sa pred rokmi vsetci stretli a svagrina videla to malicke dievcatko...nemohla na nu pozerat ako jej to bolo luto. Nic nepovedala, ...ale uplne to chapem,...ze svagrovci maju plno deti a im sa zrejme nedari...nepytame sa ich na tuto temu uz nic aby sme neubluzili.
...mozno je tehu...inak nevidim dovod viest take reci. My sme take temy riesili az ked som bola realne tehu.
...manzel by mohol dcere jemne povedat, aby sa trochu krotili v tejto teme, lebo... ....hoci sa tomu uplne neda asi vyhnut ked bude realne tehu
*opravit to neviem tak som cele s kopirovala a upravila tu... Ahojte, s muzom sme spolu 15.ty rok, ja som mala 18 a muz 29 ked sme sa dali do kopy. On uz mal jednu dceru, teraz ma 24 roky, pred rokom sa vydavala. Poslednu dobu nic ine nepocuvam od jej dcery a jej muza len to ze ca a ako bude s ich dietatom, kde budu kocikovat, proste barsjaka tema je vkuse zacu nieco s dietatom, napriklad obedujeme a zacne jej hladkat brucho jej manzel (nie moj) ze papaj pekne aby sa babtko malo potom dobre.Ja neviem, mozno uz aj je tehotna. My sa snazime uz dlhe roky, tento rok v oktobri sme mali prve ivf, aj sa uchytilo ale babatko sa prestalo vyvijat, tak pred dvoma tyzdnami som mala kyret. Dost zle to znasam psychicky a tie ich milostne scenky s babatkom ma este viac nicia. Uz nemam sil. Neviem ako to riesit, my sme o tom nepovedali nikomu z rodiny, chceli sme pockat. My sa dlhe roky snazime ale nikdy sme pred nikym takto nedebatili o dietati, mne to strasne vadi a neviem ako to riesit...
@h2 Nebyvaju s nami, ale posledne dva tyzdne dost casto boli u nas.
@euka210 Ja chapem ze sa tesia, ale vlani sme uz raz o tom hovorili ked sme sa nimi bavili o praci ze uz nechcem menit lebo aj tak mame ine plany, ze chceme dieta ale tolko viac sme sa o tom nerozpravali.... tak v opacnom pripadne asi by ma to napadlo ze sa im mozno nedari tak tie hladkanie a tutumutu necham na doma
@zmrzlinka2021 Ano, uplne mas pravdu, ale dost zle znasam ten potrat psychicky, pocas kyretu som mala komplikacie asi sa len hnevam na cely svet 🥺
@sense
@maminkadeticiek Ja im to prajem, ja sa na nich nehnevam chapem ze sa tesia, ale mohli by to nechat na doma. Ked som bola tehu, muz ma nehladkal pred nikym, mozno ze som divna ale akoze on jej rozprava vtedy jak k dvoj rocnej, tutumutu moja malicka lasocka....
Keď s vami nebývajú, tak to nerieš. Teraz boli často s Vami, lebo sú sviatky. Predpokladám, že potom to také časté nebude. Nemôžeš im totiž povedať, aby také prejavy pred Tebou nemali, lebo to zle znášaš. Teda, povedať im to môžeš, ale budeš za divnú.
Vsak jej muz hladka brucho no... Ked nevedia, ze vam sa nedari ako mozu byt taktni a neprezentovat to co robia?
Ste spolu 15rokov bez deti . Ani srnky netušia ze sa o dieta snažite. A je to len vasa vec ze to tajite. Rovnako je to len ich vec ako to vytrubuju tu svoju tuzbu po dietati. Takze ako to riesit ? No Bud im nadalej nic nepoviete a nechas ich zit ich stylom.. alebo dcere moze povedat tvoj muz ked ty to nevies ., ze sa snazite o babatko ci by jej muz mohol nehladkat jej brusko.. ( znie to trapne ze? Takato poziadavka. Tak ako tebe je trapne ze jej ho hladka a ze snou šušle ako s babom) Keby si vedela byt otvorena mozes si robit s nevlastnou dcerou plany kde raz budete spolu kocikovat. Neber to ako preteky ze mladym sa teraz zadari skor ako vam. Ked bude teho dopraj im a tes sa snimi . Aj koli sebe.
Vieš,ja chápem,že je to pre teba citlivé.
Ale je to ťažké aj z pohľadu iných.
Uvediem ti príklad.
Máme kolegyňu,kt.sa roky snažila o bábätko a prešla ozaj peklom. No a my dve s kolegyňou deti máme.
Veľmi sa snažíme o deťoch vôbec nerozprávat,ale stane sa.
Normálne máme v práci často problém nájsť tému,kde by nijak deti spomenuté neboli,nie iba naše,aj celkovo. A to by ešte ako tak šlo. Ale tie asociácie,kto.vedia byť aj keď priamo dieťa nespomenieme.
A kolegyňa hneď posmutnie,či nám vynáša,že čo sme to za ženy. Je to ozaj veľmi ťažké. A pritom mi máme obe dosť iných,vážnych problémov,z kt.sa ona otvorené smeje.
Ver,že ľudia okolo sa aj snažia,aj chápu(chápali by,keby ste k nim boli otvorení),ale každý máme nejaký vážny problém,či traumu. A nemôžme iných trápiť tým,aby brali večne ne náš ohľad. Bolo by to nefér.
A viem o čom píšem. Mám tiež oblasť,kto.je pre mna bolestivá.
Je niekedy ťažké tešiť sa z radosti iných,keď nám je ťažko.
Ale oni sa predsa nemôžu vzdať svojej radosti,len aby mi sme boli ok.
Nemozes sa na nich hnevat, ked si nikdy nic nepovedala... Oni nevedia ze ta to hneva. Tesia sa a davaju to najavo. Nic si nepovedala o tehotenstve a vsetkom okolo a oni ti to z oci neprecitaju 🤷🏻♀️ Myslim si, ze keby vedeli, nerobia to. Mam tiez kamaratku, ktora nepovedala az do zaciatku 4. mesiaca ze je tehotna a jej brat s priatelkou to oznamili takmer okamzite. Hnevala sa ze co budu robit ked potrati. No budu smutit s rodinou a nie zozierat sa samy dvaja a nikto nebude vediet co sa im stalo.
Vieš to ze teba muž ako tehotnú nehľadal za to oni nemôžu... Sú chlapi kt to prežívajú tehotenstvo partnerky pomaly viac ako ona à. Potom sú takí muži kt City až tak moc neprejavuju
A prečo sa jej neopytas či je tehotná si jej "macocha " práve by vás to mohlo zblížiť a pohladkať si bruško aj tu jej užívať si zabudnúť na svoje starosti s to ti tak rozhadze hormóny že možno sa aj vám nakoniec podarí 😉 držím palce skús len skrátka prejaviť city navonok PS super kniha 5 jazykov lásky nato aby si pochopila že každý si lásku prejavuje inak ....možno tu otázku čakali a chceli sa s vami o tom porozprávať 😍
Hovori sa dopraj a bude ti dopriané. Ale chápem úplne tvoju situáciu... Skús sa s mužom porozprávať že ťa to zranuje keď takto hovorí.. Povedz mu to, že aby to aspoň pred tebou nerobil, že ty SAP potešís keď bude mať jeho dcéra bábätko, ale aby to tak neospevoval..,, snáď sám dobre vie ze chceš a nedarí sa a trápiš sa :/

dopraj a bude ti dopriate, kazdy to inak preziva a inak zdiela svoje pocity pred/pocas tehotenstva, to ze ona to ma takto neznamena, ze to je zle alebo ze ti to robi naschval - ona sa teraz nema pravo tesit, lebo vam sa nedari, navyse ked ako sama hovoris, nikomu ste o tom nepovedali? nemas to ako riesit, maximalne jej mozes uprimne a otvorene povedat, ze ta to boli, ked vy sa snazite a nic ale nemozes jej zakazat tesit sa ako to ona citi/potrebuje/chce 🤷♀️