icon

Ako by ste zareagovali na makovú tortu od svokry?

10. jún 2025

ahojte, rada by som poznala vas nazor na nasledovnu situaciu: Predstavte si ze mate narodeniny a svokra ktorej ste nevestou uz 13 rokov a 13 rokov o vas vie ze neznasate a nikdy nejete mak Vám na oslavu upecie tortu s makovou plnkou...zareagovali by ste nejako alebo by ste to presli mlcanim?

Strana
z4
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
magic08
10. jún 2025

a mozno len zabudla... ved stat sa to moze 🙂

enmery
10. jún 2025

Ďakujem za tortu, ale ty vieš, že mak nemám rada a nejem. A úsmev.
Mimochodom, takto má núka aj mama aj keď vie, že mak nejem a nemám rada a nič za tým nehľadám.

autor
10. jún 2025
@magic08

a mozno len zabudla... ved stat sa to moze 🙂

@magic08 tri dni predtym sme sa o tom ešte bavili a smiali na tom ze v stredoveku keby sa mi neico stalo by mi nemohli dat ani makove mlieko aby ma oblbli lebo tak neznasam mak..este ona sa na tom smiala

0silvia0
10. jún 2025

Vdaka za tortu, necham ju Ferkovi (vasmu synovi), ja mak uz 100 rokov nejem, asi ste zabudli.

autor
10. jún 2025

a ked sa jej manzel opytal ze preco dala do tej torty mak ze vsak vie ze ja ho neznasam tak povedala ze to je makova torta ze co tam mala dat tvaroh? ked je to makova torta?..

magic08
10. jún 2025

a mozno fakt zabudla 🙂 srandujem... prejdi to s graciou, chcela ta vyprovokovat (za predpokladu ze nemate dobre vztahy) a ked mate, tak tazko povedat prečo to takto vyriesila...

la_dolce_vita
10. jún 2025

Krasna torta, skoda, ze z nej neochutnam...

autor
10. jún 2025

vztahy mame dobre lebo jej vela veci tolerujem a prechadzam takto mlcanim..ale niekedy uz mam toho dost

mullerova46
10. jún 2025

Od malička nemôžem ryby a orechy a aj tak na to moja mama zabudne a núka má 🤷 človek zabúda na alergie druhých keď to sám nemusí riešiť

autor
10. jún 2025

ja viem ze svokra neznasa paradajky a preto som jej ich nikdy nenukala ani ked som robila oblozene chlebiky jej som tam paradajky nedala lebo uz 13 rokov viem ze ich neznasa

autor
10. jún 2025

a nepoviem nic keby sme sa tri dni dozadu o tom ako nemusim mak nebavili spolu u nej na zahrade

enmery
10. jún 2025

Ach, nemám problém, vyrobím si problém. To dokážu fakt len ženy.

autor
10. jún 2025
@enmery

Ach, nemám problém, vyrobím si problém. To dokážu fakt len ženy.

@enmery ja s nou mam problemov dost toto je len spicka

ha_ha
10. jún 2025

Tebe toto robí svokra, ale mne moja vlastná mama. Miluje mak a dáva ho do všetkého. Sype ho do cesta na bublaninu, na perník, na linecké koláčiky... Na Vianoce upečie kysnutý orechovník a makovník a hoci ju vyslovene prosím, nech mi ten makovník nenosí, tak donesie a ešte má prednášku, aký je mak zdravý a koľko obsahuje vápnika a že by som ho mala jesť.
A keď sa jej manžel opýtal, prečo dala do torty mak a ona povedala, že je to maková torta, mal sa opýtať, prečo pečie makovú tortu pre niekoho, kto mak neznáša.

mullerova46
10. jún 2025

Treba sa zmieriť že svokra je aká je. Akceptuje sa navzájom alebo sa pohadajte kvôli plnke v torte. Ja si napríklad pečiem torty sama a spravim akú chcem ja 🤷

mane01
10. jún 2025

Ja by som to proste ignorovala, a z torty nejedla. Ak by sa pytala, tak by som povedala dovod. Inak starsia generacia ma nejaku uchylku v presviedcani svojich dospelych deti, co maju a co nemaju jest. Ja som jeden cas nejedla maso. Hadaj, co na to moja mama? Ze vsak aspon kuraci rezen si daj, jeden mozes… 🤦🏼 a ked som nezjedla ani jeden, tak reci, ze aki su ti mladi dnes komplikovani a co by sa mi stalo z toho jedneho rezna, ked uz je to aj tak uvarene … no, nesnazim sa ani pochopit…

isis234
10. jún 2025

Rozkrájala by som ju pre hostí. Svokre dala najväčší kúsok.
Poďakovala, že niečo upiekla pre návštevu. ´....Úsmev.... a mysli si svoje. Nedaj jej podnet, aby si bola nahnevaná.
....možno je to znak že tebe sladké nechce dať..... viac by som to nekomentovala.

gribka1
10. jún 2025

Najvyšší čas dávať paradajky všade, lebo sa to tam proste hodí, kde je problém. No a prečo pečie ona tortu, upeč si už radšej sama, alebo objednaj.

veronka1996
10. jún 2025

Rozvod, niet inej cesty! Mať za manžela muža, ktorého mater robí takéto podrazy je neakceptovateľné! Ak si chceš zachovať dôstojnosť, potom jedine rozvod, ihneď!

0silvia0
10. jún 2025
@gribka1

Najvyšší čas dávať paradajky všade, lebo sa to tam proste hodí, kde je problém. No a prečo pečie ona tortu, upeč si už radšej sama, alebo objednaj.

@gribka1 presne, dozrel cas na paradajkovu pomstu😄

pralinka86
10. jún 2025

Určite tam bude ešte niečo ine. Alebo by som si objednala/upiekla aku chcem. Torta je spotrebny tovar.
Z makovej nech si da, kto bude chcieť
Zjavne ma rada mak a je tvrdohlava, tak nech si to urobí. Na narodeniny by mozno dostala kilo alebo rovno aj 5 kil maku 🙈

maryetta
10. jún 2025

No veru. Podakovala a zaroven dodala ze skoda ze z nej neochutnas.
Niekto to robi narokom. Niekto takto len skusa.

ha_ha
10. jún 2025

Možno je to práve tým, že ste sa o tom maku bavili. Niektorí ľudia sú proste blbí a jediné, čo si z toho rozhovoru zapamätajú, je MAK. Fakt to nerieš. Ale to s tými paradajkami je dobrý nápad, Nabudúce, keď by mala prísť na návštevu, urob výrazne paradajkové menu. 😝

enmery
10. jún 2025

Pozri, ak s ňou máš problémy, sú dôležité 2 veci. Ak je manžel na Tvojej strane, je všetko ik. Ak nie je, nemala si sa zaňho vydať.
Zbytočne prežívaš mak, či to urobila naschvál alebo nie-ublizuješ len sebe a ak to robí naschvál, čaká Tvoje reakcie a negatívne emócie, lebo z tých ona žije a kvôli tomu to na Teba skúša. A tu sa vraciam k bodu, ak je manžel na Tvojej strane, úsmevom a neriešim by sú jej vyrazila poistky a nasrala.
Akékoľvek prežívanie takých naschválou je len vodou na jej mlyn.
Nedávaj jej zbytočne pozornosť a to, čo chce.

som_realistka
10. jún 2025

Teta mojho ex tak nosila zemiakovy majonezovy salat. S bielou fazulou a konzervovanymi sampionmi. Lebo u nich sa to tak robi odjakziva. A nedala si povedat, ze ho nikto nelubi, len bola urazena ked som hej ho nabalila domov.

diewcatqoo
10. jún 2025

Zavisi od momentalnej nalady. Ale asi by som to presla mlcanim. A ked by najblizsie prisla k nam, uvarila by som masove gulky v paradajkovej omacke.

marca12
10. jún 2025

Moja mama mi toto robi. Dobre vie,co nemam rada,aku prichut v comkolvek a vzdy mi to da. A zakazdym sa cuduje akoby to prvykrat pocula. Podotykam,ze odmalicka to neznasam. A nie,nehnevam sa za to,len to nechapem. Cize ti radim,neries. To je nejaka diagnoza alebo co,ony za to asi nemozu

lienka.7
10. jún 2025
@anonym_autor

vztahy mame dobre lebo jej vela veci tolerujem a prechadzam takto mlcanim..ale niekedy uz mam toho dost

@autorka vzťahy v ziadnom pripade nemáte dobre, keby áno, tak ti neurobí tortu ktorú nemozes/nejes. To, ze "zabudla", nie je pravda. Urobila to zamerne, naschvál. Tiez som mala česť s takouto osobou.... je na tebe, ako sa zachovas, či jej to narovinu povieš, alebo zase sa budeš "hrať na hlupucku" a to ta teraz neurazam.
A nabudúce by som ju s úsmevom "pohostila" paradajkovou polievkou 😁

struhanka
10. jún 2025

Ja by som taká nadnesená a tolerantná ako ženy v niektorých komentároch nebola. Od svokry je to úplný nerešpekt - viď jej reakcia, prečo upiekla makovú tortu, keď mak neznášaš. Ak by som niekomu blízkemu chcela urobiť radosť, uvarím/upečiem mu to, čo má rád/rada. Nie, že mu tam dám “omylom” niečo, čo absolútne neje, a keď ma konfrontujú, namieso ospravedlnenia a že ma to mrzí, sa ešte ohradím a pomaly urazím. A začala by som robiť chlebíky i pohostenie aj pre ňu s paradajkami. Niektorým ľudom reči nepomáhajú, jedine akési zrkadlenie ich postoja.

Strana
z4