icon

Ako by ste zareagovali na makovú tortu od svokry?

10. jún 2025

ahojte, rada by som poznala vas nazor na nasledovnu situaciu: Predstavte si ze mate narodeniny a svokra ktorej ste nevestou uz 13 rokov a 13 rokov o vas vie ze neznasate a nikdy nejete mak Vám na oslavu upecie tortu s makovou plnkou...zareagovali by ste nejako alebo by ste to presli mlcanim?

levantinka
10. jún 2025

Tolko druhov je a ona urobi zrovna makovu 😂.

Narovinu jej povedz, ze co ste zabudli ze ja mak vyslovene nejem a neznasam? Uvidis jej reakciu. Ale povedz jej to priamo. Ak povie ze zabudla. Podakuj.

anos18
10. jún 2025

Synova priateľka až tak nemusí bravčové, radšej kuracie. A keď ich pozveme na obed, tak na to zvyknem zabudnúť a väčšinou robím bravčové. Vôbec to nerobím naschvál a mrzí ma to, že som na to zabudla. A to mám 50+ a zabúdam. Čo potom starší? Mohla na to pozabudnut

mandzula
10. jún 2025

Moj otec mi uz dobrych 30 rokov rokov pri kazdej prilezitosti nuka cesnak, hoci vie, ze mam nizky tlak a je mi z neho zle. Ide ma rozdrapit, ale vzdy mu len odpoviem, ze dakujem, cesnak nemozem. Nasleduje "ale cesnak je zdravy". Ja na pokojne "dobre, tak ti ho prenecham". Ale vnutri ma ide .ebnut. Viem, ze na tom proste nic nezmenim, hadat sa mi uz nechce.

la_dolce_vita
10. jún 2025
@anos18

Synova priateľka až tak nemusí bravčové, radšej kuracie. A keď ich pozveme na obed, tak na to zvyknem zabudnúť a väčšinou robím bravčové. Vôbec to nerobím naschvál a mrzí ma to, že som na to zabudla. A to mám 50+ a zabúdam. Čo potom starší? Mohla na to pozabudnut

@anos18 to poznam... priatelky mojich synov tiez kazda nieco a nie malo, maso tiez kazda ine a napriklad taky zeleninovy salat ku grilovacke, to som robila 3 varky, aby si kazdy dal z neho. Ale nie kazdy si to pamata..

tim23
10. jún 2025

Panebože veď ju nejedz a hotovo. Aby som o tomto diskusiu zakladala?

dusankomoj
10. jún 2025

Ja by som nepovedala nič,ale na oslave by boli paradajky vo všetkom (na chlebíčkoch,v šaláte a aj ako ozdoba na tanieri) keď ich svokra tak ľúbi 😈 a ste si kvit.

karinss
10. jún 2025

Možno by som bola detinská pre mnoho z vás ale zrazu by paradajky boli úplne všade 😀

januska12323
10. jún 2025

Opýtala by som sa či jej už pamäť neslúži keď som jej pred tromi dňami povedala, že mak nemám rada a pri najbližšej návšteve by dostala na jedenie šalát s paradajkami, chlebíček s paradajkami, paradajkovú polievku aj omáčku k cestovinám a na jej poznámku by som sa zatvárila nechápavo. Neľúbite rajčiny? A prečo ste to nepovedali?

jana_eyre_2
10. jún 2025

Na budúcu návštevu by som priniesla paradajkový šalát a keby sa spýtala či som zabudla, tak by som povedala, že ved je paradajkový, čo som tam mala dat papriku? 🤪 Win win..

ivik4
10. jún 2025

Moj muz, jej vlastny syn dostal tento rok na narodky od mami makovu tortu pritom vie ze ho neznasame a nejeme ani jeden z nas 😃. Spravila tak na odporucanie mojich svagrov ( asi oni chceli ). Proste si ju nevzal, len ochutnal a stacilo

evcagabi
10. jún 2025

Tak jej ju zabal spat. Aj s vreckom rajcin 😁😅

petracandle
10. jún 2025

Mne toto robili roky! Nie svokra, ale teta. Som alergická na orechy a minimálne 15 rokov som dostávala na narodeniny orechovú tortu! Nemám síce silnú alergiu v zmysle, že by som umrela, ale tŕpne mi jazyk a je to veľmi nepríjemné. Plus mi ani nechutia.
A aj tak som ju dostávala so slovami, že "veď orechy sú zdravé" 🤦‍♀️😃

qrstxyz
10. jún 2025

Svokre by som poďakovala a tortu ponúkla ostatným, určite sa nájde niekto, komu bude chutiť. Ale kvôli takejto "blbosti" by som sa nerozčuľovala, ber to tak, že svokra si spomenula, že máš narodky.

Inak môj tatko je taký istý, stále má poučuje, že som rozmaznaná, lebo niektoré veci nechcem jesť s stále sa má snaží presvedčiť, že kvôli mojej prieberčivosti mám tráviace problémy (v realite žiadne nemám 🤣). Treba to ignorovať proste.

letfenixa
10. jún 2025

Všeličo nesmiem a mona mama mi to vytrvalo núka.

gribka1
10. jún 2025

No poniektorí ste tu riadne splachovacie😂😂 . Ja by som sa od hanby prepadla, kebyže netolerujem, že niekto niečo nemôže, či nemá rád, hlavne u svojich prakticky najbližších ľudí.

eviq
10. jún 2025

Prešla by som pri najbližšej príležitosti jemne a s úsmevom do paradajkového protiútoku 🙂.

cacianka
10. jún 2025
@mandzula

Moj otec mi uz dobrych 30 rokov rokov pri kazdej prilezitosti nuka cesnak, hoci vie, ze mam nizky tlak a je mi z neho zle. Ide ma rozdrapit, ale vzdy mu len odpoviem, ze dakujem, cesnak nemozem. Nasleduje "ale cesnak je zdravy". Ja na pokojne "dobre, tak ti ho prenecham". Ale vnutri ma ide .ebnut. Viem, ze na tom proste nic nezmenim, hadat sa mi uz nechce.

@mandzula ako moja mama,všade drbe cesnak. Lebo sa to tak patrí, lebo sa to tak vždy varilo varí aj variť bude. Ja robím vonku, iba vari obed, prosím ju a vopred upozorňujem - nedaj cesnak. Že dobre. Otvorím dvere a echt cesnakovy smrad ma ovalí tak, že len zo smradu mi klesa tlak a je mi hnuuuuusne zle. Keď jej to vytknem, tak povie že veď dala len strúčik - a ja vylovim celú hlávku. Ona na to že veď je malá, inokedy dáva veľkú. A ešte sa zduje, načo varila keď nejem....🤷🤦 Ospravedlňuje ju iba vek....

belaanabela
10. jún 2025

Ja len na to toľko že máš pekne uderenú 🤯😵‍💫svokru
Isto nezabudla...taka dementná isto není keď ste sa ešte o tom bavili 3 dní pred!?

lienka.7
10. jún 2025
@struhanka

Ja by som taká nadnesená a tolerantná ako ženy v niektorých komentároch nebola. Od svokry je to úplný nerešpekt - viď jej reakcia, prečo upiekla makovú tortu, keď mak neznášaš. Ak by som niekomu blízkemu chcela urobiť radosť, uvarím/upečiem mu to, čo má rád/rada. Nie, že mu tam dám “omylom” niečo, čo absolútne neje, a keď ma konfrontujú, namieso ospravedlnenia a že ma to mrzí, sa ešte ohradím a pomaly urazím. A začala by som robiť chlebíky i pohostenie aj pre ňu s paradajkami. Niektorým ľudom reči nepomáhajú, jedine akési zrkadlenie ich postoja.

@struhanka presne tak, kolko tolerantnosti je tu zrazu 😲😆
Ono pokial mi na niekom záleží, tak sa snažím mu vyhovieť... ked ho mam v paži, urobím si podľa seba a "hlupo" poviem, jaj, ty to nemáš rada?

bielasovicka
10. jún 2025

Ty jej podaruj na nejaký sviatok bednicku paradajok 🤣

oblecenie99
10. jún 2025

Je najvyšší čas robiť chlebíčky s paradajkami. Ináč ma celkom zaujala tá torta s makovou plnkou, idem si ja nejaky recept vygooglit - prepáč, to len fakt na odľahčenie 😁

danieli
10. jún 2025

Svokre by som podakovala, rozkrajala by som ju do prace/susedom/kamoskam a neriesila, ja som bezlepkova a az sa divim, ale vela ludi si to pamata a mysli na mna ked pripravuje jedlo

iwesska
10. jún 2025

Ja som od svokry na 40-tku dostala mlyncek na kavu a pritom vie,ze ju vobec nepijeme😂 Ale viem,ze ma ma rada,je zlata,ale tieto darceky od nej,to uplne vypustam z hlavy.

wiwi28
10. jún 2025

Na odľahčenie: Ja som silný peľový alergik (od útleho detstva), doma nemáme kvôli tomu žiadne živé kvety. Moji VLASTNÝ rodičia mi v sobotu blahoželali s obrovskou kyticou. Tak som im slušne ale rázne povedala, že ak mi už chcú kúpiť kvety tak budem vďačná za lego kvety (mám doma veľké množstvo takýchto kytíc a kvetov) a dajú sa kúpiť aj po jednom. Myslím, že pochopili...

sidicek
10. jún 2025
@gribka1

Najvyšší čas dávať paradajky všade, lebo sa to tam proste hodí, kde je problém. No a prečo pečie ona tortu, upeč si už radšej sama, alebo objednaj.

@0silvia0
@gribka1 toto aj mňa hneď napadlo , už žiadne jedlo bez paradajok pre vzácneho hosťa

blacki12
10. jún 2025

Ja sa strašne čudujem ľuďom, ktorý svoj vzácny čas, ktorý fakt uteká ako voda, trávia s ľuďmi, ako je tvoja svokra.
No tak asi by som povedala, keď ti tú tortu donesie, že ti jej je ľúto, že to s ňou mentálne ide dole vodou. Že si si všimla, že ako starne má problémy s pamäťou a viac by som jej yorte nevenovala pozornosť
Rozkrájala ostatným a vychbálila koláče, alebo tortu od niekoho iného.
Narcis, nie je rád v pozícii poľutovaniahodného..

miskakyska
10. jún 2025

..tak vyskúšaj..no..😆 možno ľúbiš len o tom nevieš

miskakyska
10. jún 2025
@blacki12

Ja sa strašne čudujem ľuďom, ktorý svoj vzácny čas, ktorý fakt uteká ako voda, trávia s ľuďmi, ako je tvoja svokra.
No tak asi by som povedala, keď ti tú tortu donesie, že ti jej je ľúto, že to s ňou mentálne ide dole vodou. Že si si všimla, že ako starne má problémy s pamäťou a viac by som jej yorte nevenovala pozornosť
Rozkrájala ostatným a vychbálila koláče, alebo tortu od niekoho iného.
Narcis, nie je rád v pozícii poľutovaniahodného..

@blacki12 potom sa čudujeme, že vzťahy v rodinách 0bodov.. keď robím pre 💩tortu kovbojky

buxy
10. jún 2025
@isis234

Rozkrájala by som ju pre hostí. Svokre dala najväčší kúsok.
Poďakovala, že niečo upiekla pre návštevu. ´....Úsmev.... a mysli si svoje. Nedaj jej podnet, aby si bola nahnevaná.
....možno je to znak že tebe sladké nechce dať..... viac by som to nekomentovala.

@isis234 presne takto by som reagovala. Rozkrájať tortu, podeliť hosťom, svokre samozrejme najväčší kus 😁 a zvyšok torty by som jej zabalila domov ako výslužku z hostiny 😂

kikushaa
10. jún 2025

Mozno inu nevie urobit? ;)