icon

Ako by ste zareagovali na makovú tortu od svokry?

10. jún 2025

ahojte, rada by som poznala vas nazor na nasledovnu situaciu: Predstavte si ze mate narodeniny a svokra ktorej ste nevestou uz 13 rokov a 13 rokov o vas vie ze neznasate a nikdy nejete mak Vám na oslavu upecie tortu s makovou plnkou...zareagovali by ste nejako alebo by ste to presli mlcanim?

Strana
z4
nikola5803
14. jún 2025
@enmery

Ach, nemám problém, vyrobím si problém. To dokážu fakt len ženy.

@enmery presne tak...

tianna
14. jún 2025
@mane01

Ja by som to proste ignorovala, a z torty nejedla. Ak by sa pytala, tak by som povedala dovod. Inak starsia generacia ma nejaku uchylku v presviedcani svojich dospelych deti, co maju a co nemaju jest. Ja som jeden cas nejedla maso. Hadaj, co na to moja mama? Ze vsak aspon kuraci rezen si daj, jeden mozes… 🤦🏼 a ked som nezjedla ani jeden, tak reci, ze aki su ti mladi dnes komplikovani a co by sa mi stalo z toho jedneho rezna, ked uz je to aj tak uvarene … no, nesnazim sa ani pochopit…

@mane01 absolútne súhlasím.. mlieko mi robilo zle od mala. Ale raz som ho údajne vypila veľa, potom rýchlo, atď. Aktuálne som vyše 4 rokov na absolútne bezmliecnej strave, syry jem výlučne vegánske ale snáď sa nenájde jeden týždeň v roku kedy by mi mamina neodporučila naozaj skvelý mliečny recept 🤣 to isté mám so sladkým, mastným a konzervantmi.. kvôli HIT ich skrátka netolerujem a stále mi mamina odporúča takú čokoládu, hentaky keksík alebo minimálne hranolky s kofolou.. 🤣 a keď jej slušne naznačim že to jesť/piť skrátka nebudem lebo nepotrebujem aby som si zas natotal rozhodila trávenie tvári sa že nepočuje alebo sa rovno urazí že nedám na jej super rady 😁

123_monika
15. jún 2025

Jedine mlčanie - najviac ju to zabolí - nebude vedieť,na čom je🙂 Mlčanie - robí to naschvál podľa mňa.

123_monika
15. jún 2025
@blacki12

@miskakyska Na vzťah musia byť dvaja. Dosť zásadná informácia od autorky je, že veľa vecí svokre toleruje a prejde mlčaním, aj keď sa jej nepáčia a má s ňou problémy.

@blacki12 zavistliva a neprajna svokra - je ich viac....

123_monika
15. jún 2025
@maminkadeticiek

Ako?No prijala by som tortu a na stol by som ale dala inu tortu.Dala by som si ju upiect aj sama alebo spravila.Ked sa spyta poviem ze preto ze neznasam mak a ona priniesla makovu,hoci to dobre vedela.

@maminkadeticiek menej je viac- netreba svokre vseopodat na tácke ..

123_monika
15. jún 2025
@lilian183

Poďakuj a povedz svokre, že z nej jej zabalíš domov, necháš mužovi. Ak niečo ostane dáš susedom keďže mak nejedávaš. Vybavené

@lilian183 výborne 👍

123_monika
15. jún 2025
@darius_a

Mne to príde ako provokácia.
Je na tebe či sa chytis.
Keď zaregujes "nevhodne" otočí to proti tebe, že si nevďačná, veď ona ťa chcela potešiť.
Ak je to tak, je mi ľúto, že máš takú svokru..

@darius_a 👍 súhlasím

123_monika
15. jún 2025
@ktobytobolpovedal

Mne svokra urobila na narodeniny tvarohovu tortu, vedela, ze tvaroh neznasam 😂
Ale inak mame dobre vztahy, proste som sa zasmiala a nejedla to… nejak som to neanalyzovala

@sova7
@ktobytobolpovedal nie každý je taký...

123_monika
15. jún 2025
@sova7

@marca12 nie je to diagnóza. Je to zrejme porucha osobnosti. Môže za to. Veľmi dobre vie čo robí nie je malé decko. Presne vie čo neznáša a s chuťou jej robí napriek. Vedome a rada. To je veľmi zle a netreba ju ospravedlnovat.

@sova7 absolútne súhlasím 👍

123_monika
15. jún 2025

No asi mala piecť inú,nie makovú....🤦🤷

123_monika
15. jún 2025

A to je problém,netolerovat - nie si handra...
.

tatisna
15. jún 2025

Možno svokre začína nejaká choroba - demencia,Alzheimer a pod. Možno je len zlomyselna...ak chceš byť hnusná, stačí to spomenúť (to s tými chorobami)

andulka1988
15. jún 2025

Podľa mňa pozabudla a chcela urobiť radosť

sova7
15. jún 2025
@andulka1988

Podľa mňa pozabudla a chcela urobiť radosť

nevenka
15. jún 2025
@mullerova46

Od malička nemôžem ryby a orechy a aj tak na to moja mama zabudne a núka má 🤷 človek zabúda na alergie druhých keď to sám nemusí riešiť

@mullerova46 mama? 😵‍💫
Moja mamina, odkedy vie, ze moj priatel, teraz uz manzel ma alergiu na sezam a mak, tak so sezamom nepecie nic, ani ho nema doma a makove kysnute kolace robi ako posledne na osobitnom plechu, lebo ja a dcera ich zboznujeme.

bambulka711
15. jún 2025

Ja od narodenia neznášam ananás a mama mi každý rok upiekla ananásovú tortu na narodeniny, lebo ju všetci ostatní mali radi. Prvýkrát som svoju narodeninovú jedla na 18-te narodeniny, keď som si dala upiecť cukrárke klasickú tortu. Žijem a naschvály som nikdy ako pomstu nerobila 🍀

maris5
15. jún 2025

To je uz vekom.
Ona si v hlave povedala, ze urobi tortu. Potom jej niekde bliklo, ze ale neveste nemoze mak. Medzitym zabudla a ked isla piect, tak ju osvietilo, ze chcela predsa tu makovu tortu. Na teba zabudla. A ked ju opat osvietilo, torta uz bola na svete. Tak si povedala, no co uz, ale upiekla nieco.
Tortu by som vsetkym nakrajala a pozerala ako im chuti. Vecer zasla do cukrarne a kupila si co chcem.

nevenka
15. jún 2025
@oblecenie99

Je najvyšší čas robiť chlebíčky s paradajkami. Ináč ma celkom zaujala tá torta s makovou plnkou, idem si ja nejaky recept vygooglit - prepáč, to len fakt na odľahčenie 😁

@oblecenie99 ja poznam a mam rada ten kolac, kde ide do cesta mak, ale aj makova plnka moze byt zaujimava. Ale robit to nebudem, kedz emanzel mak nemoze ani ovonat. Mam ho doma v skle a sem tam si dam ja alebo dcera na parene buchty.

nevenka
15. jún 2025
@sova7

@mullerova46 mama by v žiadnom prípade nemala zabúdať na alergie deti. Mami sú prvé ktoré by mali o probléme vedieť a nekrmiť dieťa niečím čo mu škodi. V staršom veku by som to už brala ale ak neakceptuje a nevie si celý život zapamätať že vari jedlo ktoré jeho dieťaťu nerobí dobre niečo nie je ok

@sova7 presne, ja sa cudujem, kolko zien tu pise, ze im toto robia mamy, ze varia v kise nieco, co nemaju deti rasi alebo vyslovene nemozu kvoli alergii. Moja mama, ked sa dozvedela, ze moj priatel nemoze sezam a mak, tak so sezamom nepecie vobec, aj ked jej ppvedal, ze jemu to nevadi, ze nebude z toho jest a hotovo a ona by toto veru neprezila, aby ho nemohla ponuknut. Mak nemoze ani ovonat, hned mu puchne hrdlo, takze to mama napecie, ale tak, ze makovy robi posledby na osobitnom plechu a dava ho inde a ponukne ostatnym, ktori mozu a maju radi.
Ale ocino ma sestru a ta mu vzdy do kavy nukala cukor, a on jej stale, ze ja si nedavam cukor do kavy (nikdy si nedaval) a navyse uz 15 rokov mal ctedy cukrovku a stale mu nukala. Tak toto nepochopim fakt. 🙃

mullerova46
15. jún 2025
@nevenka

@mullerova46 mama? 😵‍💫
Moja mamina, odkedy vie, ze moj priatel, teraz uz manzel ma alergiu na sezam a mak, tak so sezamom nepecie nic, ani ho nema doma a makove kysnute kolace robi ako posledne na osobitnom plechu, lebo ja a dcera ich zboznujeme.

@nevenka moja mama je strašne ulietana 😁 vôbec ma to nevzrušuje že na to zabúda v danej chvíli 😁 ale synove alergie vie a dáva pozor. A manželovi by všetko na čo pomyslí splnila 😁 priority no

Strana
z4