Ako byť budhista popri rodine?
25. mar 2023
Pozrela sim si pribeh Budhu a dost som sa v jeho filozofii nasla.Som vychovavana ako krestanka ale ideologicky mi je blizsi Budhizmus.Len kde zacat.Je tu niekto ,kto sa tomu venuje? budhizmus nehlada Boha ale vychodisko z utrpenia,co hlasa po smrti?
Nie je to náboženstvo ako také, je to skôr filozofia. Tiež mám v pláne sa k tým knihám vrátiť.
a preco si vyberat len z nabozenstiev, kde nie je boh? a nie rovno ateizmus

v prvom rade je velky rozdiel medzi nabozenstvom a vierou - nabozenstvo je celok s pravidlami,viera je cosi osobne,je to zivot a to co zijeme
jedno sa s druhym nemusi vylucovat,ale casto nabozenstvo ako teoria (a to myslim ktorekovek) nevyznava skutocnu vieru,ako je to zo vsetkymi filozofickymi smermi,clovek si potrebuje vytvarat cosi hmatatelne,pravidla,teorie,dogmy,ktorym moze verit,nemozno to vzdy hodnotit ako zle
ja som krestanka s milionmi nedostatkov,nesmierne ma serie (prepac za vulgarizmus) to neustale urazanie mojej viery - nevravim,ze vsetci krestania su topky,mam v rodine tiez vela fanatikov,ktori skor ublizuju ako miluju,napriek tomu sa ma bytostne dotykaju utoky a neucta k mojej viere...
vacsinou sa vzdy stava prave opak,ja vyslovim nazor napr. - nesuhlasim s potratmi a hned sa na mna zosype miliom urazok o mojej viere a pod.
lenze vo vete nesuhlasim s potratmi nie je nikde uvedene a dokonca ani myslene,ze by som ich zakazala a kazdu,ktora to podstupi nechala zhoriet v pekle,lebo moja viera je prave v tom,ze nesudim nikoho rozhodnutie a svedomie,ale to neznamena,ze musim s nim suhlasit a v tomto je omyl vacsiny tych utociacich na krestanov - oni si mozu povedat nazor,za to ja za ten svoj som uz mrcha co presadzuje nenormalne veci..