icon

Ako byť oporou bratov, ktorý má rakovinu?

darise
12. júl 2025

Môj 52 ročný brat má rakovinu. Schudol vyše 20 kg. Nevládze poriadne chodiť, je veľmi málo. Stále ma bolesti v chrbtici. Často stonie.Mama nám zomrela na rakovinu, keď nám bolo 16 a 18 rokov.Boki sme si obrovskou oporou.Teraz sa s tým stretávam po druhý raz a u môjho brata.,o ktorom som si myslela, že spolu zostáárneme .Je mi stále do plaču. Samozrejme nie pred ním. Neviem sa už tešiť , pretože mám v hlave, že on stále trpí. Neviem, ako správne fungovať, aby som mu bola oporou a povzbudzovala ho, keď veľmi trpí.

Strana
z2
hytal
19. júl 2025
@personaljesus13

@darise
@darise Je to hrozné . V utorok desat minut po polnoci mi zomrela moja najväčsia laska na svete moj Maťko mal rakovinu pankreasu V decembri 3 ked mu to diagnostikovali sa mi zrutil cely svet mal paliativnu starostlivost a chodil aj na chemo ktore mu vobec nezaberalo v pondelok ma pohreb len placem a bojim sa ze skončim na psychiatrii boli sme spolu 24 rokov 2 jula mal 49 rokov.a 15 mi odišiel do neba

@personaljesus13 Je mi to veľmi ľúto, prijmite úprimnú sústrasť. Je strašné vidieť trpieť blízkeho človeka a tá bezmocnosť.....Môj ocko ležal mesiac v nemocnici, kde pomaly odchádzal a ja som každý deň videla zhoršovanie stavu a nič som nemohla urobiť. Úprimne, je to 6 rokov a mne to príde ako včera....

krtko1313
19. júl 2025
@darise

@hytal V auguste minulého roku mu na CT diagnostikovali zápal obličky a obvodná ho poslala na hospitalizáciu na urológiu a tam neviem prečo robili ešte sono vyšetrenie, kde im vyšiel infarkt obličky a poslali ho preč.Zapal ostal neliečený. V decembri pribudli bolesti, hospitalizácia, počas ktorej zistili, že oblicka je už nefunkčná a naplánovali mu operatívne odstránenie až na koniec mája. Celú dobu sa im ste,obal na bolesti. Aj ja som pisala. Toľko arogancie zažil, že nevie ustat nejakú bolest.Pripisovali to nefunkčnej obličke a po jej odstránení bolesti zosilneli a šlo to prudko dole. Vystriedal neurológiu, interne, až skončil na onkologickom oddelení a berie chemoterapie.Teraz sa to prudko zhoršuje a človek si dáva neustále otázku, keby mu v auguste nevymenili diagnózu a liečili zápal, či by to takto dopadlo ..

@darise toto keď čítam, tak mi to pripadá ako zlý sen. Ale nie,je to realita slovenského zdravotníctva. Strašné. Prosím daj to celé prešetriť. Toto nie je normálne, ani to, že Vám neponúkli pomoc v domácej starostlivosti. A kde bol v nemocnici?

darise
autor
23. júl 2025
@krtko1313

@darise toto keď čítam, tak mi to pripadá ako zlý sen. Ale nie,je to realita slovenského zdravotníctva. Strašné. Prosím daj to celé prešetriť. Toto nie je normálne, ani to, že Vám neponúkli pomoc v domácej starostlivosti. A kde bol v nemocnici?

@krtko1313 Podám podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostluvostou

krtko1313
24. júl 2025
@darise

@krtko1313 Podám podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostluvostou

@darise múdro. Presne je toto 40 rokov, čo si ujo odrezal ruku cirkulárkou. Mladý chlap mal 25 rokov. Prišla sanitka, ruku medzi drevom nenašli. Jeho okamžite brali 150 km do Bratislavy do Ružinova. Medzitým našli ruku, ďalšia sanitka brala ruku. Boli len pevné linky, ale všetko zorganizovali. Ruka funguje na 70% .Tým chcem povedať, že voľakedy neboli také super stroje, techniky, ale Lekár urobil veľa pre pacienta, zaujímal sa, staral sa. Dnes sa veľmi o pacienta nestarajú. Česť 1% výnimkám.

liv1
24. júl 2025

Prezila som to s maminkou, odisla zaciatkom maja😔. Ani neviem co ti mam napisat. Je to strašné. A je to strasne strasne tazke. Ako pre cloveka krory je chory, tak pre toho, kto sa o neho stara. Na Klenovej maju psychologa, aj paliativne oddelenia to maju. Treba sa opytat a proste ist. Toto sa dlhodobo neda ustat v psychickom zdravi.

Strana
z2