icon

Ako často sa stretávať s rodinou? Diskusia o kompromisoch

dkl
14. jan 2024

Ahojte, zaujímal by ma váš názor. S partnerom sa nevieme dohodnúť na frekvencii stretávania s jeho rodinou. Bývajú v tom istom meste ako my (moja rodina žije skoro 1000km ďaleko, vidíme sa iba párkrát ročne). Než sa nám narodila dcérka (teraz má 5m), vídali sme sa s jeho súrodencami a rodičmi 1-2x mesačne. Všetci sme pracovne zaneprázdnení, cestujeme, máme vlastné záľuby, aktivity s priateľmi atď., preto nebol čas sa stretávať častejšie. Ale keď sme sa videli, návštevy trvali vždy celé popoludnie. Avšak odkedy sa nám narodila malá, partner tlačí na to, aby sme sa s jeho rodinou navštevovali každý víkend, samozrejme vždy na celé popoludnie, oni sa totiž inak stretávať "nevedia"... Partner je od pondelka do piatku od rána do večera v práci, tj. cez týždeň spolu trávime minimum času. Jeden deň z víkendu strávime domácimi prácami, dokončovaním bytu a ďalšími povinnosťami. Takže logicky neskáčem od radosti z toho, že polovicu druhého víkendového dňa by sme mali tráviť s jeho rodinou, keď poriadne nemáme čas užiť si sami seba. S partnerom sme sa dohodli, že sa s jeho rodinou môžeme vídať 3x do mesiaca, jeden víkend v mesiaci budeme mať vyhradený iba pre nás troch. Ale v praxi tá dohoda vyzerá tak, že sa ma partner počas každého "voľného" víkendu pýta, či by sme sa nemohli s niekým z jeho rodiny vidieť. Keď ho konfrontujem s tým, že dohoda znela inak, tak povie, že s tým síce súhlasil, ale že mu to nevyhovuje. Nechápem, že takúto banalitu stále dookola riešime, vždy sa na všetkom zvládneme skvelo dohodnúť, a na tomto sa točíme už skoro pol roka...

Strana
z2
eva8
15. jan 2024

@dkl navrhni kazdy druhy tyzden stretnutie celej rodiny, t.j. svokrovci + svagrovci + vy, raz u svokrovcov, raz u svagrovcov, tak budete mat s muzom kazdy druhy viken pre seba a ostatni budu vnucku vidiet s rovnakou frekvenciou. A medzitym sa mozu navstevovat navzajom

annamivo
15. jan 2024

@dkl alebo keď píšeš, že raz k jedným potom k druhým... Dohodni s nimi, že sa stretnete u svokrovcov, že ďalší víkend chcete ísť na výlet... túru...sánkovačku... čokoľvek čo by ste reálne mohli robiť a že vám to nevyda byť raz s tým raz s tým a že ich chcete vidieť. Takto to uhras, že sa chces aj ty s nimi stretnúť, aj o i nebudú na ďalší víkend volať, lebo si im dopredu povedala, že ten ďalší víkend máte program.

sidicek
15. jan 2024

Mne to príde, že vaša /žena +dieťa/ spoločnosť mu nestačí. Lebo chcieť byť stále len s rodičmi je choré, ked uz ma sam male dieta .Čo tam robí?Alebo sa tam zbavuje dieťaťa?Dá malú rodine a on ma veget?Nechápem, že predtým bolo v pohode vidieť sa 1xmesacne a teraz treba každý víkend.Ved aj svokrovci si asi chcú oddýchnuť, keď ako píšeš, sú cez týždeň vyťažení.

domkakvet
15. jan 2024

@dkl neda sa povedat kolko je idealny cas, lebo to je taky ktory vyhovuje vsetkym, ak to tebe nevyhovuje ten jeden den v mesiaci by ti mohol vynst v ustrety.

Strana
z2