Ako často sa stretávate s rodičmi?
Včera som bola u nás v rodine svedkom veľkej hádky, nebudem konkretizovať, ale v zásade išlo o to, že jeden člen rodiny vyčítal druhému, že býva v zahraničí a domov chodí len dva krát ročne a on musí k rodičom každý víkend chodiť pomáhať atď. Z môjho pohľadu je to predsa každého osobná vec, ako sa zariadi v živote a nevidím dôvod prečo by mal dotyčný zostávať na SK kvôli rodičom? Nie sú ani chorí, ani nesvojprávni. Príde mi strašne sebecké ako sa od niektorých detí doslova očakáva, že budú behať rodičom okolo zadku celý život. Podotýkam, že obaja majú po 30tke! Čo si o tom myslíte? Aké vzťahy máte vy? Podľa mňa úplne stačí zájsť pár krát do roka na návštevu, predsa keď si človek vytvorí vlastnú rodinu, od rána do večera je v práci, tak je bežné, že víkend trávi s manželkou a deťmi a nie u rodičov? Ak nerátame sviatky, Vianoce, sem tam návšteva. A už vôbec nie ak žije v zahraničí, letenky sú predsa tiež nehorázne drahé?
@sunshineka sorry, uziva??? Tak napr. som tehu, robim ako postarka a nemam ziadne vyhody. 3 hodiny v kuse bez prestavky, vonku rychlo kracat, pripadne bicyklovat s plne nalozenym bicyklom- posta cca 30 kg za tebou, ci je +30 alebo -10. Pracujem utorok, stvrtok, sobota. Zamstnavatel by chcel najradsej, ze cely tyzden... Materska je tu 16tyzdnov, z toho 6 tyzdnov pred porodom a zvysok po porode. A potom sup, naspat do prace. A na porodne pekne zabudni, NL take nieco nepozna a zo SVK nemam ako zahranicna Slovenka narok... Ze dokazem stale posielat peniaze, to je aj zahlusou mojho manzela. Prid si vyskusat, ked si myslis,ze si uzivame! 😠 Manzel robi od 8,30 rano a pride minimalne o 6 vecer.
Kolko krat na MK vidim ako si navzajom radia, ved chod na PN, si tehu. Tu si ta po 10dnoch pekne prezvoni sef, ci si doma a pri dlhodobej PN potrebujes potvrdenie od firemneho lekara, kt. zo zasady drzi s firmou!
@romana19 Ano moja vyrozpravaj sa ved ty to potrebujes, doslova si vyzadujes pozornost 😉 To ze si neprispela naschval ti tu nikto neuveri po tvojich komentaroch v minulej teme, proste kazdy sme nejaky a ty si takato, nevadi mi to, prispievaj si kolko chces, aspon sa mam na com zasmiat 😀 😀
@romana19 jeeej, ahoj. autorke sa musi jedno nechat - dava dobre nazvy tem! aj mna zaujala uz po 2x 😉.
a co to nevidim? ja na mieste autorky by som hlboko odsudila spravanie osoby v zahranici (blbe, ze to bude asi ona sama), ktora nema tolko ucty k rodicom, ktori ju vychovali, aby ich navstivila viac ako 2x rocne! moralny aspekt takehoto spravania, ak dieta nepoda rodicovi pomocnu ruku, neprejavi lasku... radsej ani nespominam 😕 😕 😕
@sunshineka Ze uzivaju si v cudzine...no ja len doplnim @ervenka a poviem ti, ze ist do cudziny chce odvahu, odhodlanie a vela sebazaprenia. Clovek, co ide do cudziny si skutocne nepride uzivat. To si teda prestrelila. Ak samozrejme nepiseme o dovolenke pri mori 🙂
Aaaa uz ste sa zisli obidve to sa dalo cakat, alebo pockaj,.. ze by ste si dali vediet navzajom? Nie nie pockaj ono to je vlastne tak ze teba trapi ze ta baby pekne dali do pucu za tvoje hlupe komentare v mojej teme a preto si prisla rypat zasa sem ale nech sa paci pokracuj, idem si po pukance 😀
Mimochodom co zas riesis s ervenkou? 😀 Ved ja s nou 100% suhlasim, like na jej komente hadam staci alebo nie moment... ty len zasa hladas do coho si mozes rypnut a tot moni ti tu na fore zrejme nie prvy raz asistuje, alebo zeby jeden nick? 😉
Baby vidite tie bludy co pisu Moni a Romanka? Ja sa zastanem bratranca co mi zije v zahranici a oni to otacaju proti mne 😀 😀 Ja sa tak dobre bavim, ste lepsie ako Sex v meste 😀 Alebo lepsia?? 😎
@marianne1 my ako deti sme k starym rodicom chodili kazdy vikend, s druhymi starymi rodicmi sme byvali az do mojich 10 rokov. potom sme tam chodili tiez minimalne raz za mesiac.
ked som sa odstahovala do zahranicia, tak sme si s mamou volali 1x do tyzdna a chodila som domov minimalne raz za 6-8 tyzdnov. ked prisli deti, kym som nerobila tak sme chodili 3x do roka, odkedy chodia do skolky tak 2x do roka.
ked bolo treba pomoct, tak som chodila aj na otocku - v nedelu do zahranicia, v pondelok do skoly, v utorok na svk a tak dookola. pripadne som isla na dlhsie.
a to iste urobil muz, ked potrebovala pomoct svokra so svokrom, lebo bol chory.
ono zalezi aj od toho, co rodicia potrebuju - ci ide o vaznu vec alebo o "kopanie zemiakov na zahrade". pri jednom poviem, urcite pomoct, pri druhom - je mi luto 😉
@marianne1 bud si tu v oboch temach robis p..el alebo je to na diagnozu. citujem ta "podla mna staci zajst par krat do roka na navstevu..." nechaj to pre boha na nich. oni musia vediet co je dost. podla mna je ok mat sex 2x za tyzden. cisla mensie alebo vacsie nie su ok, suhlasite?
taketo otazky sa nedaju klast...
@marianne1 Na Tvoju tému som slušne zareagovala, že sa venujem rodičom toľko, koľko to je možné, v preklade a začala si po mne štekať, sliedim podľa teba, ja čítam a asi je moja vec čo , kde čítam, teba nazaujíma, čo tu kto píše, ale kto píše, si ako trápne decko v škôlke, čo ukazuje prstom, vidíte aká je, to ona povedala. Fakt sa spamätaj, alebo zmeň stránku.
Všetky ženy sú tu zo mňa zhrozené, lebo všetkým vyletuje tak tlak ako tebe, každý si tu píše svoje a riadi sa vlastným rozumom.
A to čo teba trápi je vec rodičov dotyčných detí a možno pri dedičskom si spomenú, koľko kto pomohol. Deti čo žijú vonku pomáhajú skôr finančne a tie čo sú doma, tak sa zúčastňujú osobne a tie vnúčence čo majú v zahraničí si moc starých rodičov neužijú a tie čo sú doma sú u babky a dedka pečené , varené.
@marianne1 tak ja mam surodencov rozlezenych po svete a uprimne ti poviem, ze ma to vnutorne stve 🙄 ze je vsetka starostlivost o nasich na mne a oni si riesia "iba svoje" problemy,s navstevami a ani peniazmi sa nepretrhnu, ale telefonuju casto. Ja toho jedneho surodenca, ktory tu zostal trochu viem pochopit. Ja to tym svojim nevycitam, ale je dost mozne, ze im to raz v ramci nejakej nekonstruktivnej hadky mozno aj vykricim...
a ak by otazku nepolozila @marianne1, odpoved by znela, nech sa stretavaju tolko ako im to vyhovuje (po vsetkych strankach).
@ervenka zivot v zahranici ma urcite svoje negativa (pre mna privela) ale myslim, ze pozitiva musia prevazit... alebo mozno len vizia pozitiv (vsetkym v zahranici velmi drzim palce)
mam sestru (vydata s detmi) vonku, uz asi 12 rokov, domov chodi 2-3x za rok (myslim, ze keby financie a cas dovolili, tak aj viackrat), my za nou zvycajne raz rocne. ja byvam s rodicmi. takto to skratka zivot priniesol. mam rada svojich rodicov aj svoju sestru a nehodlam sa ani jednemu z nich nieco vycitat.
moj tatko je blizsie, tak sme s nim castejsie
k manzelovym rodicom chodime menej, ale akceptuju to (teda nic nam nik nehovori 🙂 )
Ja chodim k mame cca raz do tyzdna. Je to 80 km, autom cca hodina, to zvladam. Cez vikend chodime malokedy, to sme radi, ze mozeme byt doma a spolu. K svokre sme chodievali kazde dva tyzdne jeden den vikendu (je to nejakych 120 km), ale odkedy nikoho nespoznava, chodime maximalne kazde dva-tri mesiace (na radu lekara, nie ze by sme boli taki ignoranti)
@moni73 samozrejme,ze vsetko ma 2 mince. Tiez zalezi, ako velmi sa clovek dokaze prisposobit. tych prvych 5 rokov, ked som bola sama, aj som si veru poplakala. LEbo vela NL muzov si mysli- oooh east eu- easy girl... 🙄 1x pokus o znasilnenie, 1x napadnutie polovnickym (a podla mna "na ruku" cvicenym) psom. A NL policia nic neriesila, lebo v oboch pripadoch som sa ubranila sama a utocnikov som nepoznala... 😔
Ze som zostala v NL- lebo tu mam viac moznosti, a ked uz som tu vydata a mam dieta- dufam,ze drobcovi to prinesie viac moznosti, ako keby vyrastal na SVK. No moja sestra ma vyhodu v tom, ze ked zavola mame, ona zatial nikde nepovedala nie. Takze jej pomaha a tak... KEd ja pracujem, chodi ku drobcovi svokra. Nuz a matka mojho manzela aj svokrou aj zostane.
@ervenka velmi vam baby fakt fandim. ja by som odist nedokazala, dokonca ani teraz, ked tam uz cast rodiny mam. a nie je to lahke ani pre tych, co zostali doma. aj teraz sa mi tlacia slzy do oci, ked si predstavim ako sa 3-4x do roka lucime a moje male krstniatka uvidim az za cca 3 mesiace, teraz je to august az december (sestra pride na vianoce).
@maria1989 no neviem, ako som uz pisala, tehu sa obcas rovna automaticky pn. Neskor OCR a podobne... A tu napr. ziadna OCR neexistuje. Nezabudaj, ze na SVK mas rodinu a tu nie. To je asi to najvacsie minus dlhodobeho pobytu v zahranici. Ale nezlahcujem ani zivot na SVK. Keby bolo na SVK lahko a super, minimalne 50% ludi, kt. su prec by neodislo...

@marianne1 Nie 😉 , ja som si prečítala novozaloženú tému a taká náhoda, zasa ty. Zrejme každý deň sa nájde niečo, na čo budeš potrebovať názor pol sveta.
Na konci každého novozaloženej tvojej diskusie, daj poznámku na admina, že ja mám zakázané prispievať.
Slušne som reagovala na Tvoj príspevok. S tú vetu chorá osoba si zopakuj, ked budeš pred zrkadlom. 🙂 Na veriacu si dosť kritická voči okoliu.