icon

Ako často sa stretávate s rodičmi?

marianne1
14. nov 2014

Včera som bola u nás v rodine svedkom veľkej hádky, nebudem konkretizovať, ale v zásade išlo o to, že jeden člen rodiny vyčítal druhému, že býva v zahraničí a domov chodí len dva krát ročne a on musí k rodičom každý víkend chodiť pomáhať atď. Z môjho pohľadu je to predsa každého osobná vec, ako sa zariadi v živote a nevidím dôvod prečo by mal dotyčný zostávať na SK kvôli rodičom? Nie sú ani chorí, ani nesvojprávni. Príde mi strašne sebecké ako sa od niektorých detí doslova očakáva, že budú behať rodičom okolo zadku celý život. Podotýkam, že obaja majú po 30tke! Čo si o tom myslíte? Aké vzťahy máte vy? Podľa mňa úplne stačí zájsť pár krát do roka na návštevu, predsa keď si človek vytvorí vlastnú rodinu, od rána do večera je v práci, tak je bežné, že víkend trávi s manželkou a deťmi a nie u rodičov? Ak nerátame sviatky, Vianoce, sem tam návšteva. A už vôbec nie ak žije v zahraničí, letenky sú predsa tiež nehorázne drahé?

Strana
z4
veronicka1901
29. sep 2020

Zlatá stredná cesta, k rodičom chodíme cca raz do mesiaca. Sú už na dôchodku, sebestační. My sme pracujúci, celý týždeň sa naháňame, cez víkend ma čaká domácnosť a chcem sa aj deťom povenovať. Mne napríklad príde byť choré, ako sa nevie niekto odstrihnúť v dospelosti od rodičov a chodí k rodičom jesť, volá im niekoľkokrát za deň. Mám ich rada, keď majú naplánovanú nejakú väčšiu prácu (s drevom, v záhrade, so zemiakmi), tak vždy prídeme, ale nepociťujem potrebu chodiť tam stále. Cez letné prázdniny sú dievčatá u nich vždy cca 1 - 2 týždne.

zazrak1991
28. nov 2021

My odkedy máme malého tak chodím k našim 1x do týždňa a k svokrovcom tiež tak. Teraz keď už chodím do roboty sú týždne že nejdeme vôbec , alebo len k jedným. Naši sú s tým v pohode keď aj nevychádza čas ,chápu že mám už svoju rodinu (bývajú od nás asi 15 minút autom ). Ale so svokrovcami je stále problém , oni chcú aby sme chodili k nim denne ako svagrovci,večne si tam skiepeny akokeby nemali vlastne bývanie. Bývame v jednej dedine ,ale ja mám fakt aj iné starosti ako vysedávať niekde na návšteve . Teraz už hundru pomenej ,asi zistili že sa na tomto nič nezmeni 😁

pokojvdusi9
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4