Ako často váš partner pije?
Ahojte baby,chcem sa spýtať ako časte váš partner pije,či už do "bezvedomia" alebo si otvorí pivo,prípadne víno. Zaujímajú ma obe varianty ale hlavne tá prvá,teda ako často sa proste riadne opije.
@bejbytinks buď rada, že sa ti oči otvorili skôr, ako by si s ním mala dve deti, opiť sa doma sám dokáže len alkoholik. Nepotrebuješ v živote takúto guľu na nohe, je dosť mužov nad ktorými alkohol nemá moc, ale majú moc oni nad alkoholom.
@saja1 myslíš? Ja nie, prečo by som sa mala chváliť niečím, nad čím bežne ani nerozmýšľam, lebo to považujem za normálne?
Môj si dá max. len prípitok na Silvestra, Vianoce... keď vie, že nebude šoférovať. Inak pije nealko pivo.
V tvojom prípade- to fakt chceš byť stále v strehu a vynervovaná z toho, že nevieš, čo kedy tvoj chlap urobí, v akom stave príde domov, čo povyvádza...? To ti za to nestojí.
Chlap ti má byť partnerom a nie ako dieťa, za ktoré máš niesť zodpovednosť (kontrolovať ho, koľko vypije; prípadne, keď bude v poopicovom stave, všetko doma bude na tebe)
Nepije vôbec nikdy, nema rad alkohol a ja sa tomu teším. 🌹
Namol som ho nevidela nikdy, ale je vinkár. Da si tak 4-5 krat týždenne pohar vina, niekedy dva (ked grilujeme alebo je dlho v novi hore). On si nalejem pohar a sedi pri ňom, robi si na pc a popíja ho. Nikdy nebol opitý, ani nema zmenu nálady, skôr to ma rituál. Vzniku nejakej silnej závislosti sa neobavam, keďže takto funguje uz veľa rokov a nepije viac ani menej. Ma to rak proste zaužívané, nechodi do krčmy, ale obaja pochádzame z rodín, kde sa pohar vína naleje k dobrému obedu alebo večer na uvoľnenie po celom dni. Nevravím, ze je to úplne správny prístup k alkoholu, ale stale lepšie ako ist do krčmy a tam stiahnuť 3 borovicky a veľké pivo 😀 Kedysi pila tiez pohar vina denne, ale necítila som sa dobre, tak som to obmedzila na cca 2 pohare týždenne, obcas ani to nie...
Pivo si dá, alebo občas aj stamperlik tvrde, keď je príležitosť (svadba, oslava a podobne) ale namol nebol nikdy 😃.
@iinuska ja tiez citam ze co prispevok to samy abstinent😂, ja som tiez asi alkoholicka spolu s muzom. Ja milujem pivo, v lete ideme kazdy vikend na pivo, a teraz v zime si dame nejaky drink tak 2-3x do tyzdna. Ale o piti do bezvedomia, blabotani a vypadkoch pamati to nie je ako tu pisu...
@bejbytinks naposledy sa riadne opil pri narodení malej s mojim otcom a mojej sesternice mužom 😀🤣 inak pije príležitostne , keď pije návšteva otvoríme si víno alebo dáme captaina s colou 🙂 nič take z čoho by sa opil , u nás teda alkohol Nie je na prvom mieste
Poznam môjho chlapa 15r, nepije 29. Ani rumovu pralinku.kratko poskole a v zaciatkoch v praci si odpil svoje, odvtedy nič.
Ja na akciach pripitok, vermut mi chuti, ale potom max na velku noc/vianoce vajecny likér. Neberie mi víno ani tvrde.
Toto bude raz krasny vzor pre vase deti, blabotajuci a alkoholom pachnuci ocinko.. dakujem, neprosim
ako mojho muza som videla opiteho viac-krat, ale to v pubertalnom veku 18-19 ked sme chodili s partiou po chatach...potom na vyske to prestalo a opil sa poriadne len raz a to po statniciach s kamosmi co som tolerovala....inak pivko si dava obcas po vecetoch ked ma chut ale to jednu plechovku pije aj 2 hodiny a vacsinou ani nedopije 😀 ja si tak viem obcas dat pohar vinka alebo v lete miesany drink, tvrde pije na oslavach alebo pri nejakych prilezitostiach ked sme na navsteve,grilovacke alebo podobne ale nie do stavu aby sa opil, max par poharikov...ziadny extrem....ale zasa my sme z rusnakov tu uplneho abstinenta asi nepoznam 😀
Tak môjho som v živote opitého nevidela, "veselého" možno dvakrát, ale to bol skôr nečakaný účinok než množstvo. Nemotal sa mu jazyk ani nohy. A to sme spolu 17 rokov a rozhodne nie sme abstinenti. Ale ani ozrani, aby sme pili do bezvedomia ci "aspoň" do nálady.
Moj vypije v lete asi 2 normalne capovane piva. Raz az 2x rocne si dame sampanske, sam bezo mna nechce. V chladnicke mame uz 2 roky tu istu otvorenu vodku (ani neviem, ci by este bola vobec dobra). Ked je nejaka oslava, tak dokaze vypit celu whisky, do nemoty sa este nikdy neopil ani neopije, neviem kolko by toho musel vypit, lebo on je poriadna vazba. Zato moj byvaly musel mat aj pri posteli pivo, nekupoval si 0,5l, ale rovno tie plastove 1,5l piva, strasne ma to vytacalo, ze to musi furt slopat. A kolkokrat siel niekam s kamaratmi, tak sa ozral, ze sa mi nebol schopny ozvat ani na druhy den (a to sme spolu byvali), doniesol povracane veci... Strasne ma to vytacalo, som vdacna nebesiam za chlapa, co mam teraz a jeho nevztah k alkoholu.
@bejbytinks moj nepije vobec,ani ho to nenapadne. U nas sa len zbieraju darovane flase🤣 Naposledy cucol na vianoce Fernetu co mu moj otec nalial ale ani to nedopil. Mozno preto ze ani ja nepijem,tak ani on,neviem. Ale vdakabohu ze ma na alkohol takyto nazor 🙂
@bejbytinks doma nikdy nepije, ziadne otvoriť si víno alebo pivo u nás nefunguje. A čo sa týka tej prvej varianty, cca 6 krát do roka, keď je príležitosť - oslava, teambuilding a pod. Čiže už vyše roka úplne abstinuje. Ale nie je to až do bezvedomia, tak tesne pred😁. V podstate teda buď nepije vôbec alebo potom poriadne, povahu má mierumilovnu aj v stave podnapitom, žiadne protivnosti, agresivita, či blbé reči.
doma nikdy, ide tak 2-3x do roka si sadnut s kolegami, to si da pivo, ale normalne po svojich pride domov, my ani nekupujeme alkohol, u nas sa len voda ponuka 😂
@bejbytinks nikdy, aj svadbu sme mali bez alkoholu.
@bejbytinks priatel pije prilezitostne a to na Silvestra, na oslave, kam chodime mozno raz rocne, v lete si obcas kupime pivo nealkoholicke obcas, alko ale to mozno raz do mesiaca.
Ja si teda flasu vina otvorim mozno raz za stvrt roka, ked mala zaspi a dolahne na mna, ze som vacsinu casu doma sama, rutina a tak podobne. To si dam pohar dva a hotovo.
Tvoj priatel to prehana a vies to aj sama. Ak by si s nim planovala rodinu tak by som sa hlboko zamyslela. Nemuselo by to vykst dobre.
muza som videla opiteho(ze blabotal) len raz asi pred 20-timi rokmi, po firemnej akcii, boli sme tam spolu. Odvtedy nie. Ale co sa tyka piva a vina, patri k nasej kulture, u nas je prakticky cely rok leto a deñ travime vonku, stolujeme vonku, tak jedno pivo ci pohar vina absolutne neriesim. To iste ak sa ideme obcas vecer prejst k moru, tak si sadneme na vinko. Tvrdy alkohol nemame doma vobec. Pre mña je pohar vina zdravsi ako pohar coly
Sme spolu 2 roky tak poriadne sa opil na svadbe aj to len do nalady inak pije len na silvestra...no len rad pivkoval to som zatrhla že či chce dopadnút ako jeho otec a už nepije ani pivo...
Doma len velmi vynimocne, napriklad ked pozerame MS v hokeji, tak si da pivo, ale radsej pozerame medzi ludmi, aj ked toho roku to nebude mozne. Alebo ked si grilujeme na terase, tak si dame radler. Moj celkovo malo zvladne, uz ked vypije s kamaratmi dve piva, tak to na nom vidiet, a najviac ma vytaca, ze vtedy hrozne chrape plus mne pivo hrozne smrdi. Tvrde pije len ked sme napriklad na svadbe alebo ked ho moja mama nuti, aby si s nou dal jeden aperitiv. Tak fakt opity bol za nas 9-rocny vztah len raz, ked oslavoval pred par rokmi 33, a vtedy sme sa z neho smiali, ze naozaj vstal z mrtvych az na treti den 😀 ale vtedy sa za to slusne hanbil.
Ja nepijem skoro vobec, nie som abstinent, ale tohto roku som mala zatial 2x capovany radler a raz som si otvorila od radosti Frisco, ked Peta Vlhova preberala velky kristalovy globus 🤩😁 v lete niekde na terase si rada dam Aperol Spritz alebo gin s tonicom, ale len jeden, lebo inak sa mi chce hned spat, takisto pivo a vino ma uspavaju, cize sa im vyhybam, na oslavy a pripitky mam rada prosecco.
Nie je ok, ked sa opije doma sam, opakovane, a do stavu, ze ma okno. Ale uprimne, kym si nebude chciet sam pomoct, ty mu nepomozes. Asi by bolo najjednoduchsie zist z kratsej cesty.
Keď bol mladší, tak zvykol si s kamarátmi vypiť... Klasika vysokoškolský život...
Teraz počas korony vôbec (max ked ja mu kúpim obľúbenú značku piva aby som nepila vino sama 😀) a pred koronou keď sa stretol občas s kamarátmi, tak isli na pivo. Ale do bezvedomia vobec..
@bejbytinks nepises o mojom ex? :D pretoze presne do bodky to sedi a uz to veru hranicilo s alkoholizmom , nevedel bez toho byt a 3-4 x do mesiaca sa mi tiez zdalo priserne vela
Zrazu vsetci na slovensku abstinenti? 😀

@iinuska
@betty_image ale hádam sa nespíjate do bezvedomia, ako písala autorka témy. Tiež nie sme abstinenti, písala som vyššie, ale to, čo opisuje ona je alkoholizmus