icon

Ako ďalej?

kiqusiq
17. okt 2014

Dobrý deň, potrebovala by som radu, ktorá by mi pomohla v mojej ťažkej situácií. Mala som vzťah, ktorý trval 6 rokov. Bol to môj prvý vzťah a tiež som bola prvým dievčaťom dotyčného. Problém však nastal v tom, že skoro hneď od začiatku mi nedôveroval a myslel si že ho na každom kroku podvádzam s inými. Je pravda, že keď sme sa spoznali (spoznali sme sa cez internet, a vzťah sme mali na diaľku keďže bol každý z iného mesta) som si dopisovala aj s inými. Pripomeniem, že ja mám teraz 20 rokov (spoznala som ho teda v mojich 14 rokoch) on je odomňa o 4 roky starší. Za celý náš vzťah sme sa rozišli a dali dokopy asi 1000 krát a vždy bol rozchod preto, že on si domyslel že som ho podviedla, že som si s niekým vypisovala atď hoci to nebola pravda. Nikdy som ho nepodviedla ani by som to neurobila! Odkedy som bola s ním, nemám žiadne kamarátky ani nikoho. Nechodila som ani na žiadne diskotéky (to nebolo nič pre mňa) ale všetko, doslova všetko mi zakazoval. Všetko mi kontroloval a keď mi len v mobile našiel nejaké neznáme číslo (aj keď to boli rôzne prieskumy, čo vyvolávajú) už bol oheň na streche, že kto to je a zase si myslel, že niekoho iného mám. On si vzal hypotéku a kúpil byt tam u nich v meste kde býva aby som sa po skončení strednej k nemu mohla nasťahovať a aby sme žili spolu. Avšak ja som sa zase prispôsobila doma rodičom a išla na VŠ. Stále ma volal k nemu do bytu a ja som to stále odkladala. Naposledy sa stalo to, že sme vyše pred mesiacom telefonovali, všetko bolo OK a na druhý deň sa mi už neozval až potom som od jeho matky zistila a on mi to potvrdil, že zas akože s ja s niekym niečo čo samozrejme nieje pravda. Na 100% on nikoho iného nemá. Teraz si to veľmi vyčítam, že som po skončení strednej neodišla k nemu, pretože ja som na VŠ vlastne ani ísť nechcela. Trápi ma to veľmi že sa ku mne takto zachoval po 6 rokoch vzťahu. Každý deň si niekoľkokrát poplačem. Skúsila som navštíviť aj psychologičku ale nič. Mám pocit, že mi nikto nepomôže ale dlho to takto nevydržím. Chcela by som s ním byť opäť. ☹ 😢

Strana
z2
majka99999
17. okt 2014

@kiqusiq keby si sa k nemu nastahovala, o chvilu by ti vykrikoval, ze zijes v jeho byte, tak sa mas spravat ako on uzna za vhodne, nedajboze by si nemala pracu a zivil by ta... to si ani neviem predstavit. alebo by ste mali deti, ty doma na rodicovskom... to by bol iny teror. 😒

pilinka1
17. okt 2014

@kiqusiq tiež som bola v podobnom vzťahu..stale upodozrievanie, že ho podvádzam, že niekoho musím mať...vzťah trval 5 rokov, tiež som si myslela, že je super, a že on určite nikoho nemá, pretože predomnou sa prezentoval tak, že vačšinu času presedí doma, nikam nechodí. Raz po jednom takom výstupe žiarlivosti a rozchode z jeho strany sa vo mne niečo zlomilo a uvedomila som si, že nechcem, aby sa tak správali aj moje deti a zobrala som ten jeho rozchodový výstup vážne, a keď sa najbližšie ozval, tak som povedala, že už s ním nemám čo riešiť, keď sme rozídení a keže som ho poznala, tak v záujme zachovania zdravého rozumu som telefón nedvíhala,dočkala som sa ešte spršky vyhražnýcha urážlivých sms a bral to ako potvrdenie môjho podvádzania..a po pravde pokoj som od neho mala až po cca roku. A medzi časom som sa dozvedela ,že všetko to z čoho obviňoval mňa robil on..a neboli to len jednorázové úlety ale paralelné vzťahy...a to som si v období chodenia myslela, že by toho nebol nikdy schopný. tiež mi po rozchode chýbalo to, že nemám komu zavolať, keď sa niečo podarí..ale na druhej strane som cítila, ako by mi padol balvan z nohy, konečne som mohla voľne dýchať bez toho, aby som sa musela starať, či sa to čo urobím nedá pochopiť aj nejako inak...
Ja viem, že teraz sa mi to už ľahko píše, ale vtedy som myslela, že na tú samotu umriem. Teraz si na výške, sústreď sa na to, nájdi si tam kamarátky a začni žiť - nemyslím teraz nejaké extrémne žúrky, aby si dobehla, čo ti zakazoval, ale choď na beanie, ak máte nejakú -icu, keď ťa zaujme nejaký film, tak do kina, kľudne aj sama a daj si čas sa vyplakať..ten smútok postupnne odozneje, nebude to dobré hneď, ale prejde to. Pre mňa bola myšlienka, čo ma držala nezdvihnúť mu ten telefón alebo nenapísať sms, že chcem lepšieho otca pre svoje deti 🙂

mata95
17. okt 2014

@kiqusiq - nečitala som ostatne prispevky ale spametaj sa dievča ty plačeš??? od takeho čo najdalej a ber to ako ponaučenie, nie ako stroskotany vzťah, si mlada maš všetko pred sebou.. baba vtvojom veku si ma uživať a nie sa stresovať stakym chlapom,čo podla mna ani chlap nieje... chvalabohu že si sa knemu nenasťahovala, to by si len peklo preživala... toto som zažila s byvalim aj ja, len stym rozdielom že sme byvali v jednej obci-horor, už nikdy viac, 3roky som to vydržala a teraz dakujem bohu že som dostala rozum... kašli nanho, on bude ešte plakať, ale nenchaj sa obmäkčiť- budeš hlupa...ale radiť ti je jedno a ako sa rozhodneš ty druhe...

mata95
17. okt 2014

@kiqusiq chceš byť snim a podla mna aj budeš, darmo ti tu my radime, tymto si človek aj tak musi prejsť sam....ako som pisala poznam to, mne tiež radili, aj som si to všetko uvedomovala, a zbytočne.... sama som sa musela spametať, chvalabohu nebolo ešte neskoro...

kiki68
17. okt 2014

ved v 14tich ani nebola pod zakonom, boze moj...divny chlapek...viem,ze su to len 4 roky,ale aj tak, mne v 18tich prisli 14rocne deti ako uplne mimo mojej vekovej kategorie...myslim,ze si hladal 14rocne dievca cez net,lebo ju mohol lahko manipulovat a rodicia to inteligentne zasekli. Poslali ju studovat na vysku. Keby jej povedia,ze budes doma a rozides sa s nim,tak by sa skor zbalila a zlosti odisla za nim. Mudri rodicia, raz im holka bude veeelmi vdacna 😉

majka99999
17. okt 2014

@mata95 uz vidim, ako sama mu zavola a odprosi, nech sa nehneva... 🙄

mihula
17. okt 2014

@kiqusiq sa mi nechce verit,že toto piše vysokoškolačka,moje nervy a prečo by si ho nikdy nepodviedla?A čo chceš s takymto nevyzretym zasranom zostat cely život?Odporučam,vyskušat milovanie v 20tke aj s niekym inym a potom len dievča uvidis

frotta
17. okt 2014

Ahoj.Hlavne neplac za tym co nema cenu .City su zmiesane ale riad sa vlastnym rozumom .ked vas vztah ma uz teraz takyto vyvoj.co cakas v manzelstve a trpela by si nielen ty ale aj tvoje deti .ktore by si raz mala.Utekaj z takehoto vztahu neboj sa to nie je koniec len zaciatok niecoho krajsieho Prajem spravne rozhodnutie a veselu mysel

mata95
17. okt 2014

@majka99999 no presne... ja som bola tak blba že som aj to robila,bola som schopna sama sa mu prosikať aby mi veril, dokazovať ako ho milujem...no čista psychiatria, a darmo mi každy vravel že nestoji za nič, ja sklapkami na očiach som vždy verila tomu že ma miluje a že patrime k sebe....dokonca som odneho zniesla aj facku, aj to že ma skoro uškrtil čo dostal taky amok.... až na treti krat som sa spametala a darmo láska neláska už som to viac nestrpela.... ani potom mi nedal pokoj, vyhladaval ma, ked videl že na mna neplati jeho prosikanie tak začal stym aka som k, a p. atd.... ale prešlo to...chvááála Bohu som za tym,že som spoznala môjho terajšieho a už nikdy viac stakym debilom nechcem mať nič spoločné.... a on je doteraz sam- prečo asi? .... dufam že sa dievča spameta a že pochopi že taky žiarlivi kkt nestoji za nič....

mataba155
17. okt 2014

@mata95na vlastnej skusenosti tiez viem, o com hovoris.

majka99999
17. okt 2014

@mata95 aspon sa ti otvorili oci vcas, kolko zien sa nespamata ani po 20 rokoch... 😒 ale rozumiem, laska je laska, vacsinou zeny proste miluju uplne slepo, nevidia ziadne chyby, alebo ked vidia, tak si nahovaraju, ze sa zmeni alebo ze to je ich vina, ze sa na nich hneva/ich udrel... blahozelam, ze si na to prisla pred detmi a najlepsimi rokmi zivota. 🙂

mata95
17. okt 2014

@majka99999 veru, ako vravim vdaka Bohu,dakedy rozmyšlam nadtym ako som vlastne dokazala byť tak sprosta, to ani nebola laska ale hluposť a moja debilita, darmo mam aspon ponaučenie.... vživote by som sa už žiadnemu chlapovi neprosila, bud mi verí alebo nech ide kade lahšie, ........aj ty kiqusiq sa spametaj, neukazuj mu že bez neho nevieš byť, a hlavne mu nič nedokazuj... držim palce, dufam že sa spravne rozhodneš...

bonaqa2013
17. okt 2014

No len sa ku nemu nasťahuj. Raz dva oľutuješ ten deň keď si ho spoznala... komu niet rady, tomu niet pomoci. Kto chce kam ,pomožme mu tam.

caoli
17. okt 2014

@kiqusiq precitaj si pozorne v tejto sekcii temu sebanicitelky. je velmi poucna.
a drzim palce, aby si to nezdrave, ktore teraz citis a vies vyhodnotit, vedela aj vymazat zo svojho zivota.

monika2014
18. okt 2014

Vôbec nič zlé ni neurobila.VŠ je veľmi dobrá vec pre tvoju budúcnosť,nie každý túto možnosť má.Tvoj priateľ by ťa mal v tomto podporovať,tešiť sa,že má takú šikovnú a múdru žena po svojom boku.Miesto toho ti vyčíta všetko čo sa dá.Toto nie je vzťah.Kde nie je dôvera,nie je ani láska.Mne to skôr príde akoby bol tebou posadnutý.Viem,že je to ťažké,ale byť na tvojom mieste,nebola by som s ním.Nemať kamošky,vyčítať si vlastné vzdelanie a v jednom kuse byť podozrievaná - tak to "ďakujem" za takého chlapa.Časom zistíš,že s chlapom,ktorý je opakom tohto je oveľa krajší život...

ocko78
18. okt 2014

Uprinne ???? Bud rada ze si sa ho zbavila

minutka
18. okt 2014

a o 5 rokov budeme citat "manzel mi nedava peniaze na domacnost, nemozem ist sama ani do obchodu, nase dieta velmi trpi..." Boze zeny, a potom Vas ma niekto lutovat?

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
dana_l
18. okt 2014

clovek ktory niekoho miluje mu necha priestor na to aby sa rozvijal - spolocensky (mat priatelov), pracovne (studovat ci robit si kurzy na zvysenie kvalifikacie) a aj financne (byt samostatnou a nezavislou osobou). vsetky ostatne druhy "lasky" su nezdrave a v style - pan a otrok (rob co ti poviem a ked to neurobis tak si zla osoba a musis byt potrestana)

mata95
18. okt 2014

autorka tohto prispevku nereaguje tak je podla mna uplne zbytočne sem už niečo pisať..... už asi len tolko že podla mna dievča snim podla mna aj tak bude, ona totiž nenapisala nič take že snim nechce byť, že jej to ide na nervy ani nič, prave naopak že snim byť chce.... tak nech je, každy si je strojcom vlastneho šťastia, a ona to musi pochopiť sama darmo jej tu my budeme radiť

kiqusiq
autor
18. okt 2014

@mata95 nie, nieje zbytočne že tu píšete, je mi len proste ťažko... ☹

mata95
19. okt 2014

@kiqusiq ok prepač....a ver mi že ťa uplne chapem...a dufam že sa rozhodneš správne, neboj sa všetko časom prejde.ešte si mlada a preživaš a citiš inak ako budeš onejaky čas...tak hlavu hore dievča, musiš mať nejaku sebauctu....

kiki68
19. okt 2014

@kiqusiq chod do tesca na nakup,ale ber to nei ako nakup ale sociologicku studiu. Pozeraj sa dobre na tie zeny,co tam budu chodit okolo Teba. Uvidis kolko tam bude tych,co maju doma ziarlivcov, takych,co su aj tyrane,ale nikde to nepovedia a trpia. Niektore tam uvidis aj s ich partnermi chorobnymi ziarlivcami, majetnicke typy, uvidis to na prvy pohlad. Na niekom inom to vidis hned, na sebe samej to tak vidiet nedokazes,ze padas do ruk chlapovi manipulatorovi a ziarlivcovi. Uvidis ten rozdiel medzi zenami,co maju normalne vztahy,alebo su single a tymi,co trpia v tychto vztahoch s manipulatorom. A uvedomis si,ze Ti nebude tazko,ale lahko na dusi. Ber to tak,ze skola Ta zachranila pred niecim,co by zle skoncilo.

Strana
z2