Ako ďalej?
Ahojte, potrebujem sa porozprávať a prečítať si názor na vec od niekoho nezainteresovaného. Po roku a pol mi v piatok priateľ povedal, že sa chce rozísť, lebo je už dlho nešťastný. Dôvodom je najmä to, že nám to nefunguje v posteli a preňho je to nesmierne dôležité a potom, že som vraj vkuse napätá a nervózna z práce. Čo sa týka toho sexu, na začiatku bolo všetko skvelé. Problém nastal, keď som začala brať antikoncepciu a nemala som takmer žiadne libido, sex bol bolestivý a najmä môj priateľ vyžaduje orálny sex aspoň po dobu 20 minút a málokedy sa mi v rámci predohry venuje. Viackrát sa stalo, že si počas toho namyslel, že mi niečo je, zdul sa, kričal na mňa, dokonca keď si vymyslel nejakú polohu, ktorá pre mňa fyzicky nebola možná, začal ma mlátiť po zadku, nasilu ma držať v tej polohe, kričať a nadávať. Vyčíta mi, že som ako bábka a musí ma usmerňovať (predtým som tento problém s nikým nemala, s viacerými bývalými sme sa obaja zhodli, že sme mali skvelý sex, toto bol prvý človek, ktorý sa sťažoval). Áno, prestala som sa cítiť počas sexu komfortne, vyvíjať iniciatívu, pretože som sa zakaždým bála, že spravím niečo, z čoho mu cvakne a zas vyrobí cirkus. K tej nervozite. Mám skutočne náročnú prácu a mám obrovskú zodpovednosť. Áno, je pravda, že moja práca bola pre mňa priorita a dávala som jej príliš veľký význam v mojom živote. Je to nakoniec iba práca. Ale môj priateľ mi to neuľahčoval. Keď som prišla domov, na všetko ma upozorňoval. A boli to veci typu: ,,Zlatko, dala si zas hubku na zlú stranu umývadla. “ ,,Zlatko, neobalila si citrón do fólie predtým, ako si ho dala do chladničky.” ,,Zlatko, nemáš poriadne zatvorený šuflík na komode.” atď. Uvedomujem si, že to nemyslel v zlom, ale vyčítať mi takéto veci, keď som najviac vyčerpaná z práce, prídem domov a keď by som sa konečne mohla uvoľniť, nemôžem, lebo striehnem, kedy zas čo nájde, čo nebude podľa jeho predstáv. 😔 Samozrejme, že som potom napätá. Posťažovať sa neprichádzalo do úvahy, lebo ma hneď zrušil, že to je stále to isté a vytočilo ho to. Proste odo mňa očakával vždy dobrú náladu a úsmev od ucha k uchu. Veľa vecí som si počas nášho rozhovoru uvedomila, najviac ma ale bolí to, že sa chce rozísť prioritne kvôli tomu, aby mohol preťahovať ženy, ktoré mi nesiahajú ani po päty. Ľúbim ho, chcela by som ten vzťah zachrániť, no na druhej strane neviem, či to je správne. Čo si myslíte? Mám zabojovať alebo to vzdať?
@viestta
Suhlasim s tebou.
Zial, co ja si vsimam, pre velmi vela zien je zmyslom zivota mat muza a deti a su preto ochotne sa vzdat akehokolvek racionalneho zmyslania, schopnosti rozlisovat, vazit si samu seba.
Vyznie to ako klise, ale v nasej spolocnosti stale dost silne funguje ze nemas chlapa, nemas pravdy.
Pre velmi vela zien - ostat na ocot znamena nielen spolocensky "upadok" a to doslova ale zivotny horor s 10tymi mackami.
Preto niekedy vyslovne nechcu niektore veci vidiet a klamu sa.
este pridam link ohladom znakov manipulatora, aby si autorka vedela vyhodnotit
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mate-vo-svojom-okoli-manipulatora/
Zabojovat😳? Prosim ta, ukonci to. A rychlo. Ulavi sa ti velmi..toto nieje normalne. Priatel je psychopat a ak nechces aby ta zdeptal uplne tak rychlo nohy na plecia
@zmrzlinka2021 tiež som sa v živote nestretla s človekom, ktorý by sa radikálne zmenil. Keď je niekto žiarlivý, žiarlivým ostane, ak je agresívny, aj takým bude, manipulátor sa manipulátorstva nikdy nevzdá, veď to potrebuje ako dýchať. Preto neverím ženám v podobných témach ani slovo o tom, že taký nebol. Pre ružové okuliare nevideli alebo nechceli vidieť. Vidina bielych šiat a bábätka v kočíku veľmi silno zatemňuje myslenie. Pri takýchto témach sa stále napadá, že sú vymyslené, že sú tu len na rozprúdenie debaty. Chápem, že po rokoch je už žena v štádiu, kedy nedokáže reálne zhodnotiť konanie takéhoto bula, ale dokelu, keď ju prvý krát násilím pri sexe držal v polohe, ktorá jej bola nepríjemná, tak keď skončili, tak čo? Poďakovala mu? By som sa balila už vtedy
@elizabet173 Veru. A skus povedat kamoske, ze jej frajer je blb. Bud sa do smrti urazi alebo sa ta bude "postupne zbavovat", lebo ty jej zavidis jej stastie a este ak si single, tak uz si fakt totalna chudera 😉
@zmrzlinka2021 to máš pravdu. Ja som bola po rozvode single, ale normálne ti to nebolelo. A ak by som mala byť s takýmto primitívom, tak by som bola radšej sama naďalej. Nebolí to, naozaj, aj keď si to asi veľa žien myslí.
@elizabet173 pre vela zien je rozvod zlyhanie v ich zivote. A ak sa uz rozvadzaju, pisu tu na konika, ako najst dalsi vztah... potom sa davaju dokopy s roznymi pofidernymi chlapmi, co uz platia alimenty na tri deti. V nasej spolocnosti je silne zakorenene, ze hodnotu zeny urcuje to, ci ma muza a deti. Zeny bez muzov sa castokrat citia ako chybne - nikto nema o nich zaujem. Ked single baba je v spolocnosti kvoli niecomu nasrana, kolki povzdychnu "jaj, stara dievka...".
Aj tu mnohe temy zacinaju - "mam svagrinu, mam 44 je stara dievka, bezdetna a bla bla" - proste "vyzdvinutie" toho, ze je to proste chudera..
@elizabet173 mám v okolí ženu, ktorá je týraná psychicky, ekonomicky a možno aj inak, raz sa mi vyrozprávala, povedala som jej svoj názor (nech od neho odíde), odvtedy sa mi vyhýba, nechce pochopiť, že trpí, ale potom som si povedala, že ak ona nechce prijať pomoc, tak čo mám robiť? Nič...ešte si toho svojho aj obhajuje 🤦🏼♀️no celé zle
Si normálna? Veď on ťa normálne znasilnuje. Maj rozum a buď rada že sa s tebou rozišiel. Na 90% je normálny? Fakt? No mne by to urobil len raz. On je nechutne hnusne násilnícke hovado. 20 minút mu musíš robiť orál a on ťa pri sexe zbije a núti byť v polohe kedy ti je to nepríjemné a ty oňho chces ešte zabojovať? Fakt? Buzeruje ta za somariny. Maj sebaúctu a vykašli sa na takého somára
Tento tu ti nesiaha ani po päty. Nech si nájde sebe rovnú, debila s hubkou a sebca v posteli ti netreba.
Ja si myslim, ze ste “nekompatibilni” a radsej to ukoncit teraz, ako neskor uz s detmi
PS: chlap ktory sa ti nevenuje pri sexe a este on vyzaduje oral 20 min plus nuti ta do roznych poloh, si ta nevazi a nezalezi mu na tom aby si sa citila aj ty prijemne
On sa chce rozísť? Ale veď to je super,nič lepšie ti nemohol urobiť. Boze,ty oslavuj,nie že riešiš,či máš o takého idiota ponízene bojovať.
.. vlastne je všetko super len keby nebolo toto, a tamto, a keby nerobil takto, a keby ma neuražal, a nevynuvovsl si v sexe, čo nechcem, a nemal také sibnute pripomienky..
Inak povedané keby bol úplne iný, bol by to krásny vzťah..
Ale on iný nebude. Aj keby si 100x tu písala, že maličkosti by sa dali zmeniť, je tam stále ta istá vec ze on to nechce. Lebo pre neho je to normálne, čo robí.(akože nie je, ale on to tak vníma a basta. Nezmenís ho)
Takže bud rada, že sa takého vola zbavis a prestaň riešiť, čo by, keby.
U manipulatora je na zaciatku vsetko uzasne. Vzdy. Dokonca viac nez uzasne. Mas niekedy aj pocit, ze predchadzajuci muzi sa mu nemozu rovnat.
A potom to pride. Ked si mysli, ze ta ma omotanu, zacne utahovat retaz.
Najprv jemne upozornenia, ze toto nerobis dobre, toto mas robit inak. Detailiky. “O nic nejde.”
Ibaze ty tym zacnes stracat istotu. Uz sa obavas nieco niekam polozit. Nieco urobit. Nieco nejak povedat. Zistis, ze uz premyslas, co v jeho pritomnosti povies a ako. Co urobis a ako. Cakas, co on chce. (A u inych sa ti toto nedeje.).
On ti to vycita, ako tvoju chybu. Tvoju mizernu spontannost. Ze ta treba vodit za ruku.
Ty to citis ako krivdu. Ved to robis preto, ze jemu stale nieco nevyhovuje, ze zvykne prudko obratit naladu a je zle. Tak si radsej opatrna, zvyknes vyckat co on chce.
Casom sa zacnes prednostne zaoberat hlavne jeho osobou. V snahe predist vsetkemu moznemu, budes vopred rozoberat sto moznosti a variacii, co urobit, neurobit, ako urobit. Co ho asi nastve, vytoci, ci nevytoci. Comu sa teda mas vyvarovat.
A tvoj zivot pojde do kyticiek.
Lebo nikdy nic nebude dobre. Na vsetkom najde chybu. Nech predvidas kolko chces. Vzdy sa cosi najde
Obcas ta pochvali. Ty sa potesis, ze uz sa to zlepsuje. Ze uz bude medzi vami dobre. A len co pookrejes, uvolnis sa, zacnes sa citi dobre, dostanes imaginarnu facku dalsich vycitiek a dokazov, aka si neschopna. A zas budes v napati a strese pri nom.
Radia ti dobre - ODID od neho.
Neboj sa. Ak ho teraz nechas ist a viac sa mu neozves, este sa ti bude vtierat do zivota. Skusat obnovovat vztah. Pripominat sa.
Mozno nie hned. Ale pride to.
Nakoniec budes nestastna, ze sa ho nevies zbavit a stale ti zasahuje a kazi zivot.
Nuž tak skus raz reklamovať čistenie záchoda mokrou handrou alebo sanytolom. Obávam sa, že to nebude preplesk iba po zadku. Ty si v jednom kŕči dňom aj nocou. Celé zle.
Kokoooos, ze zachranit vztah. 🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️ chalan, co ta nevie pomilovat, nevie ti spravit orgazmus ze budes vybuchovat, nevie ta vypocut, podrzat, byt empaticky voci tvojej unave a este je to nejaky debil co ti potrebuje dokazovat aky je dokonaly
..... prosim ta! Hned sa zbal a vypadni.vylezies do sveta a dalsi styria po tebe chmatnu. Len pre boha tohto vola opusti.
Inak, vy zeny sa tu smejete. Ale čítala som príbeh jednej týranej zeny, veľmi inteligentnej, ktorá sama popisovala akí sú manipulátori nebezpeční v tom, ze dokazu obeť presvedčiť, ze si sama za to môže. Ze raz ju strašne zbil, kvôli úplnej hlúposti a zakončil to vetou - “a nabudúce ma nenúť, aby som ti to urobil znovu.” Najhoršie na tom bolo to, ze ona fakt verila tomu, ze za to môže. Toto je nebezpečenstvo tychto bláznov, ze sa snažia presvedčiť svoje obete, že oni môžu za ich choré spravanie.
@zmrzlinka2021
Ostať sama nie je zle. Zle je, ak sa tá osoba sprava zatrpknuto a závistlivo voči druhým, ktorých napĺňa iný životný štýl ako majú oni. Myslím, ze ak mám dať príklad- kam to dotiahla jedna rozvedená slobodna mamička? Až na našu prezidentku. Len všetko je o nastavení v hlave.
čo na ňom ľubiš? partner nie je v poriadku zober svoju hrdosť a odíď z takého vzťahu sama. konečne si od neho oddýchneš, usporiadaš si myšlienkya a postupne sa ti naskytne nový ale lepší vzťah.