Ako ďalej po rozchode bez pomoci rodiny?
Ahojte.
Chcem sa podeliť s mojim možno aj problémov.pred 5 dňami ma môj priateľ vyhodil z bytu kde som bývala aj so svojou dcerou ktora nebola jeho po 4 rokoch spolužitia.viem že je x problémov vo vzťahu a mala som ich aj a.už som to sem o nich raz písala.ale teraz to bolo fakt vážne lebo ohrozil mňa a hlavne dcéru a to drogami ktoré si posledny mesiac daval dosť často.ako matka nedovolím aby siahol na moju dcéru musela som zacolať políciu lebo bol agresivny.pred rokom mi dal facku vtedy som volala políciu tiež aj som vtedy odišla ale vrátila som sa len kôli tomu lebo som bez strechy nad hlavou a bola som aj zdravotne na tom zle.celý čas som čakala na to kedy po vážnej operácie za zotavím a ujdem trvalo to rok a ja som ani Nemusela nič vravieť sám mi dal príčinu odísť.pobrala som pár veci mne aj dcere a už 5 deň fungujem na ubytovni.som pevne rozhodnuta že sa k nemu nevratim lebo k tomu všetkému je aj gemler.ale čo ma najviac hnevá je to že ostal v byte ktorý mal on prenajaty so všetkými našimi vecami a aj nabytkom.jeho tam nič čo sa týka nábytku a spotrebičov nie je jeho.leži si na mojom gauči pozerá moju telku.nepoviem nič keby fakt nemal kam isť ale ma mamu vo velkom dome a vôbec ho netrapi že ja som bez rodiny nemam naozaj kam sť vyrastala som v deckom domove.pýtam sa kedy ho to napadne?každý den ma bombarduje sms ako mi zničí život pošle na mna socialku nebojim sa.len ma to sere.nejake peniaze mam na jeden najom ale v meste kde byvam nie su žiadne garsonky volné.som vyystrašena a aj šťastna e som to dokazala a vystrasena že neviem čo bude dalej.ale nestrácam nádej že všetko vyypáli tak ako si prajem.
@gretula1975 Na stránke žena v tiesni ( http://www.zenavtiesni.sk/index.php?show=20 ) si skús nájsť číslo, kde by ti mohli poradiť, ako postupovať.
A hlavne, klobúk dole, že si našla odvahu a nechceš sa k nemu vrátiť. Začiatok bude určite ťažký, neviem si to ani predstaviť, ale robíš to pre seba a svoju dcéru.
@gretula1975 ak berie drogy a je este aj gambler, bacha na to aby tvoje veci nerozpredal. nemas znamych kde by si si svoje veci zatial zlozila aby si o ne neprisla? pokial ta v meste kde si nic nedrzi, skus inde, kde zozenies ubytovanie, prip. pracu, bude aj lepsie ak nebudes v jeho blizkosti a on nebude vediet kde si, nech sa ti nemoze vyhrazat. velmi drzim palce!
obrat sa na usmev ako dar ...nepises kde presne si ale oni maju aj zariadenia pre teba a tvoju dceru domy na polceste kde mozes v phode byvat poskytnu ti potrebnu pomoc a podporu ... Nepises odkial si aky kraj ... ale si silna zena dokazali si toho vela ... drz sa
Dakujem za vsetky odpovede.za vašu podporu.znamych na odlozenie vecí nemám.som z maleho mesta a do azyloveho domu to fakt v krajnom prípade.a co ma drźi v meste?dcérina škola.ale verím stále že sa to otočí.rozpredať veci mi nemôže lebo aj ked všetko zariadenie je moje není cenné.toho sa nebojím.a pobdruhé už som zmierená aj s tým že budem bez nich.hlavne je že už nedovolím ohrozovať seba a hlavne dcéru.
Nečakaj, že sa to samé od seba otočí k lepšiemu. Je super, že si odišla, ale peniažky sa veľmi rýchlo minú. Dala si málo informácií. Ak si v meste, mal by tam byť úrad práce a sociálnych vecí skús sa na nich obrátiť. Potrebuješ právnu pomoc, dievčatá Ti to už doporučili , nepodceňuj to. Škola pre dcéru je veľmi dôležitá, ale ide o Vašu existenciu, musíš konať, nie čakať že sa to obráti na lepšie. Musíš byť aktívna. Držím Ti palce. Ak budeš potrebovať viac informácií napíš tu, radi Ti poradíme keď budeme vedieť.
Na úpsvar nechcem ísť.bojim sa soc.kuratorky kôli dcere.nechcem aby sme šli do azylového domu.moja dcera je rozumná až velmi ale pred rokom som prišla na to že samu seba poškodzuje a to sme aj riešila s návštevami psychologičky.tak sa preto bojím.Nespolieham sa na to že s bytu odíde ale má na najme dlžobu 3 mesiacov plus nedoplatok za vodu.a s majitelom bytu komunikujem a čakam či teraz v piatok zaplati najom.podotykam že mne tento dlh nepatri lebo vlastne ja som na najomnej zmluve není.ale ani to čakanie ani to nie je riešenie.ale malinká nádej tam je.a po druhé mám možnosť až v útorok že mi jedna kamaratka ktora je v nemecku pustí garzonku.preto som písala že verím že všetko vypáli tak ako má.prácu si najdem toho sa nebojim a ktomu beriem ešte aj inv.dôch.hlavne sa baby modlite aby mi to vyšlo tak ako to mám naplánované.chichi
A ešte mám dotaz.ako steste postupovali pri tom keď mi od rána do vecera neustále vypisuje a to sa mu pri sms strieda nálada.raz je milí potom sa vyhráza a na vecer ma uráža.najlepsie je asi vymenit tel.čis.ale toto čislo ja teraz potrebujema neviem ako bloknut v telefone sms hovor som blokla.
ako blokovať sms - to neviem ani ja, ale mohla by si ísť niekde kde opravujú mobily, alebo do predajne a spýtaj sa - chalani poradia. ale možno by bolo dobré si sms uložiť a ak sú jeho urážky a vyhrážky veľmi nepríjemné, tak podaj trestné oznámenie za urážku na cti, nebezpečné vyhrážanie
neviem prečo sa bojíš ísť na sociálku, kvôli tomu ťa nešupnú do azylového domu, tie sú preplnené tými, čo to potrebujú viac ako ty.
dcéra asi má problémy "vďaka" tomu debilovi, ked bude v kľudnejšom prostredí, zlepší sa aj jej zdravotný a psychický stav. ty za to zodpovedáš - aké zázemie jej pripravíš, a je úplne jedno či na ubytovni alebo v byte, len nech je tam kľud, kľudná a vyrovnaná matka, čisto a poriadok v izbe i na duši.
držíme ti palce, veríme že to zvládneš.
@gretula1975 Ja by som tie SMS odkladala a keď uznáš za vhodné, choď na políciu a podaj trestné oznámenie za obťažovanie.
Presne ako píšete sms si budem ukladať.a aj s tým súhlasím že keď budem jabkľudná a silná tak dcéra bude tiež.každý deň chodím na metský úrad podať žiadosť o soc.byt.ale paninka tam nie je tak opäť skúsim zajtra.ďakujem za rady.

tu na MK sú aj právnici - opýtaj sa aj ich. A určite nečakaj že sa sám vytrepe z bytu . Jemu to veľmi vyhovuje že tam ostal ....
Alebo aj HNonline . sk Tam nájdeš poradňa. Aj tam môžeš dať dotaz.