icon

Ako ďalej s manželom?

18. aug 2022

Ahojte, chcela by som sa vyrozpravat, pocut nazor viacerych zien, aby sa mi mozno otvorili oci...aby som mozno nabrala silu.
Ide o to, ze manzel bol vzdy tazka povaha, mal svoj svet, malokoho počúval a takmer nikdy si nedal od nikoho poradit. Istymi okolnostami sme sa dostali do obrovskych dlhov, musel odist z dobre platenej prace, ostal nezamestnany a ja s nasim prvym dietatom na rodicaku. Z prace a z rodiny mu ostali dlhy, ktore musel splacat. Kedze sme vsak zili len z mojho rodicaku a zo stedrosti mojej mamy, ktora nas prichylila k sebe, tak sme postupne prestali splacat splatky na cas, lebo sme nemali z coho. Isiel aj do zahranicia,aby co to zarobil, ale to vydrzal len 4 mesiace... a peniaze sa hned minuli... do toho som otehotnela s druhym dietatom, a on si nasiel po case pracu...vydrzal rok, potom ho prepustili kvoli covidu, do toho som vsak otehotnela s tretim. Narodila sa nam chora dcerka ktora kvoli roznym tazkym diagnozam iba lezi, je priputana na tracheo... problem mame s peniazmi. Manzel za tych 6-7 rokov ako vznikla tato situacia, takmer nerobil. Vzdy si nasiel nejaku zamienku a vyhovorku, aby robit nemusel. A ked uz...tak vydrzal velmi kratko. Zivila nas moja mama, on sa spoliehal aj na ostatnych ludi, dobrych znamych, ktori nam z lutosti davali peniaze, lebo videli ze nemam co dat detom do ust. Moja mama sa najprv snazila, ale ked videla, ze moj muz sa nehrnie do roboty aj napriek 3 detom a dlhom, tak nas zial prestala z casti podporovat. Chcela dosiahnut, aby ho to nakoplo. No nepomohlo. Ja do prace nemozem ist kvoli malej, starsia ide do predskolskej, mladsiu mi nevzali kvoli miestu.
Doma mame dusnu atmosferu. manzel sice na tento cas robi, no viac precestuje ako zarobi, absolutne nemal snahu si najst pracu co najblizsie k domu, aby neminal tolko benzinu. Nevadi mu, ze nas zivia ostatni, vsetko co zarobi, davame na splatky.
Doma sa len pred detmi hadame, zivorime, nemame co do ust. Ked sa peniaze minu na jedlo, benzin, lieky a splatky, neostane nam nic. Premyslam, ze mu pobalim veci, nech ide kade lahsie, ale bojim sa, ze beriem otca detom. O deti sa sem tam postara, berie ich von. Ja uz neviem ako mu mam vysvetliť, aby si nasiel normalnu pracu, aby tam chodil poctivo. Rad totiz Pnkuje, dovolenkuje...viac tam nechodi ako chodi. Ja sa potom hanbim po susedoch a známych, ktori nam musia pomahat. Jeho mama aj sestra sa mu to snazili vysvetlit, ale absolutne ich nepocuval. Co by ste robili vy?

autor
19. aug 2022

Viem, ze sa teraz uz neda nic ospravedlnovat, ale to prve dieta sme dlho nemohli mat. Vlastne bola uz taky zazrak ze sa podarilo, obaja sme mali uz dost rokov. Ako sa narodila, tak sme uz nemali co do huby, len sme splacali milion pozicok, donutila som ho ist do zahranicia a uz vtedy to bolo zle medzi nami... vydrzal tam vsak 4 mesiace iba. Namotal ma, ze doma si najde pracu, ze sa o nas postara, bude nam lepsie...a bum, necakane som otehotnela. Naozaj sme necakali ze tak rychlo a v podstate hned otehotniem, lebo prve sa nam strasne dlho nedarilo. A potom sme to uz zas kadejako platali ... no a tretie dietatko... stalo sa to tak ako s druhym... ano, som strasne naivna a vzdy som mu naletela a uz sa to neda vziat spat, ale neviem najst tu odvahu sama v sebe. Je to obrovsky krok, mam milion otazok v sebe 😔

cocolino234
19. aug 2022

@autorka prosím len zo seba nerob obeť, tou ty naozaj nie si. “Bum, nečakane som otehotnela“ áno, 2x po sebe v najhoršej finančnej situácií, takto to väčšinou býva u ľudí ako vy. Už vtedy to bolo medzi vami zlé? asi nie až tak, keď na seba ste mali chuť a splodili ste ďalšie dve deti. Okrem tohto ľutovania sa, čo máš v pláne robiť? chystáš sa do práce? ak by si ho poslala do riti pomohla by ti mama? skús sa na ňu ešte obrátiť s tým, že to s ním ukončíš a bola by si jej vďačná za pomoc. Možno bez neho ti pomôže, tak by si mohla dať najmladšie do zariadenia a postaviť sa na nohy. A že nemáš odvahu? čo je odvážnejšie ako splodiť dieťa do nezabezpečeného prostredia? Odvahy máte dosť obidvaja, len nie na to robiť správne rozhodnutia.

sickynickyobsadene
19. aug 2022

3deti keď nemáš na to??? No nech sa tu niektoré neurazia ale nie ste rómovia a deti len kvôli rodicaku?

yoxinka
19. aug 2022

Mne tvoje príspevky normálne dvíhajú tlak! Ľutujem tvoju mamu a tvoje deti! Ty fakt nemáš v sebe štipku hanby, keď sa necháš živiť mamou, lebo tvoj muž je LENIVÝ DARMOŽRÁČ!!! Lebo to aby chlap nebol schopný vydržať v práci ani pár mesiacov, tak to je fakt sila. Pred cudzími sa hanbíš a pred vlastnou matkou sa nehanbíš??? Načo ti je taký chlap??? K tomu otehotneniu, ktoré sa len tak stalo, sa ani nevyjadrujem 🤦‍♀️. Máš tri deti a budeš musieť vziať život do svojich rúk, lebo tvoju mamu to jedného dňa môže toto celé vaše príživnícké huncúctvo prestať baviť. Stará žena má dve práce a chlap nevydrží v jednej ani mesiac. Je mi z vás dvoch ZLE!!!

aurora33
19. aug 2022

Vy dvaja ste dokonalí adepti do Zámeny manželiek. Chudáci vaše deti a tvoja matka. Preber sa troška

maryon1
19. aug 2022

No normálne by som mu zbalila kufor, a nech sa vráti k vám vtedy, keď bude mať normálnu prácu, peniaze a najlepšie aj zabezpečené bývanie pre celú vašu rodinu.
To vycuciavanie tvojej mamy raz skončiť musí, nevidím jeden dôvod, prečo by mala živiť tvojho lenivého chlapa - ok, ty si jej dieťa, a deti vnúčatá, jedno ešte aj choré - ale on?
Už to, že u nej bývate - neviem teda, či prispievate na energie aspoň, alebo vám všetko vrátane stravy platí ona....

retatka
19. aug 2022

Niektoré ženské sú veľmi jednoduché .Myslia si ,že život je len o posteli a potom to takto skončí .Veď po prvom by som si k takému chlapovi ani do postele neľahla a nieže on urobí 2-3 dieťa.Kde si mala hlavu ?!On sa nezmení a vekom to bude horšie .Vychystaj ho do zahraničia ,nech tam zmizne aj na pol roka vkuse a postavíš sa pomaly na nohy .Veď on ťa psychicky zničí a chudiatka detičky čo majú tak nezodpovedných rodičov ..tie si to najviac za Vás oboch odserú

lienka.7
19. aug 2022

Nemôžem na toto napísať nic. Naložia ti tu ine.
Ale ako ti napísala
@pribinak vykopnut prizivnika, dieta do ústavu a postaviť sa konečne k životu priamo a prebrať zodpovednosť za seba a deti. Ze ta hanba nefackuje🤦‍♀️

mamkalentedkova
19. aug 2022

@aurora33 to je skôr námet do relácie svokra s Gizkou 😁 ale aj zámenu by som si kukla 😂

123hombre
19. aug 2022

Nečakane???to akože fakt?prepáč, ale s takým chlapom si už po tom prvom dieťati ani do postele nemala vliezť!!!teraz ho už len do zakdku kopnúť a ty musíš prevziať zodpovednosť a ísť makať, postarať sa o deti,nech netrpia pre vašu hlúposť a lenivosť!

elizita
19. aug 2022

rozvodom nic neziskas.. on nema kam ist, striedavka s nim sa neda, alimenty ti nema z coho platit... jedine riesenie, ty do roboty a on doma s detmi... jeden z vas sa musi vzchopit.. a dufam, ze s nim uz🙏 nespis

kiki68
19. aug 2022

A nebolo by lepsie dat s mamou hlavu dokopy, rozviest sa a proste zhanat pomoc aspon na par hodin , nejaku opatrovatelku alebo tak a ist nieco robit. Alebo nejaky home office vymysliet. S muzom to nema perspektivu zial, takto by podla mna vedeli aj tie deti lepsie , ze aka je situacia. Ja tam nevidim nadej, ze by sa on zmenil. Hlavne ked vidi situaciu a kavickuje si v dlhoch

sense
19. aug 2022

Ľúto mi je deti a tvojej mami, a to ze ona zarobí dobre lebo ma 2 práce do toho teba a tvojho muža nič. Už dávno mala urobiť to žeby vám nepahala finančné.
A muža si mala v kopnúť už po prvom dieťati a nie nečakane 2 x otehotnieť lebo sa prvé nedarilo roky. To znamená ze ste žiadnu ochranu nepoužívali po tom prvom.
Takže chlap ak nechce živiť rodinu, ma možnosť ostať doma s 3 deťmi a ty do roboty, ak nie tak ho posli do prdele, a to ze nechceš brat det. Otca je len tvoj alibizmus, Ved takým. Otcom ako je teraz môžu mať aj potom. Ze sa občas pohrá.
Viem ze si čakala ľútosť ale žiaľ ta v tvojom prípade nie je na mieste, pretože za to kde si, si sa dostala sama svojou nezodpovednostou

januska12323
19. aug 2022

Kriste, on nerobí máte pôžičky na všetky strany a narobíte detí ako pre celú ulicu. Ja viem, že dieťa sa občas podarí len tak ale píšeš, že prvé dá dlho nedarilo? No asi čakalo kým sa oň dokážete postarať, to ti mala mamka vykričať už vtedy a poslať pána sploditela splatiť dlhy a nech sa nevracia kým nebude mať pre vás bývanie a na stravu. Pri druhom vás mala vyhodiť oboch, osvojiť si deti lebo vy ani jeden nie ste schopní im zabezpečiť nič.

kitycat
19. aug 2022

Ja by som sa rozvadzala po tom co by musel pre vlastnu hlupost a s dlhmi odchadzat zo skveleho zamestnania a robil by s prepacenim ho*no pre teba a dieta.

Do toho ste este priviedli dalsie 2 deti. Chudak tvoja mama.

Posli muza niekam... Ja by som poradila sezonne prace na vyletnej lodi, strava aj ubytko zabezpecene. Plat je OK + tringelty... Len ci by tam vdrzal, praca to je narocna.

Ozaj tragedia..

janasim
19. aug 2022

no jedine už musíš ist makat ty,najlepšie dvanastky,nech sa muž stara a ty nech dobre zarobíš alebo osobny bankrot

sono2
19. aug 2022

A prečo si ho nevezme jeho matka?

79viktoria79
19. aug 2022

ok otehotnela si necakane,ale k voli tomu onnnemohol pracovať? čo bol on tehotný? praveze ked si otehotnela mal začať makat ako šrob,aby ste mali co do ust,ked sa dieťatko narodí,ale nie,on bol doma,u mna to nieje chlap,kto nechodi do roboty,je to obyčajný darmožráč, priživnik....uz v tedt si ho mala kopnúť do prdele, možno by sa spamatal

79viktoria79
19. aug 2022

a este by ma zaujimalo, píšeš,ze mate dost rokov,prve sa vam dlho nedarilo: v tedy chodil do roboty? podľa mna nie,ved na co? hlavne že dlhy narobil

derdia
19. aug 2022

Nehnevaj sa, sama si si vybrala co zijes, strasne. A co cakas teraz, ze sa stat o teba postara? Ja mat takudceru, vyhodim ju na ulicu, keby mi domovprivedie darmozraca. A dufam, ze rste fajcite aspon jeden z vas. Tak amen. Jaj vlastne chapem... Apson kukazdemu dietatu ste dostali po 900 eur....strasne. Ale pozor na 4te uz nedavaju.

luccija
19. aug 2022

On je strateny pripad, ked uz v takej krize sa nevedel vzchopit.Ako pises on vie, ze mama sa postara.Ked Ta oklamal, ze maju 3 t celozavodky to znamena, ze ho vyhodia.Je to flakac 7 r ozaj neviem co Ta pri nom drzi.Kde byvate koho to je byt?
Vyhod ho...nikdy z neho nic nebude.Ani alimenty nebude platit...skonci v base, alebo sa spamata.
Nie, deti nepotrebuju takeho otca, ktory nepracuje, doma sa hadate.

onedaynick
19. aug 2022

Nie si ty ta baba, co pred mesiacom opisovala podobny pribeh, chore dieta, financnu pomoc od mamy, dlhy.. a jedine, co ju trapilo bolo, ze nemozu ist na dovolenku. Jediny iny detail bol, ze ona pisala o 4 detoch.

lesana25
19. aug 2022

Len sa zamýšľam - platiť za klientov, vysedávať po kávičkách, že on robil OVB alebo podobného dílera, takým jasne že normálna práca už voňať nebude
Ty si sebe aj svojej matke, a hlavne deťom dodrbala život už dosť, čo keby si sa tak prestala ľutovať, kopla darmožráča do riti a matke ruky nohy bozkávala a poprosila o poslednú šancu - ale len pre svoje deti, bez neho?

sari24
19. aug 2022

Geniálne. S takým blbcom by som si neurobila ani to prvé dieťa. A všetko ostatné tu bolo vystihnute do bodky.

miadi
19. aug 2022

@cocolino234 od zaciatku sa vsetci “ navazaju” aj do nej Asi ti to uniklo. Aj sama hnet uznala ze tvrde slova ale pravdive. Trochu sebareflexie mà.
@mamkalentedkova Jej mama maka v 2robotach nema cas Asi ani energiu pomahat aj s chorym vnucatom. Na jej mamu by som uz viac nenakladala ona to cele taha pomohla uz viac nez mala.

galioska
19. aug 2022

strasne, urcite po sebe cistas aj citas nazory inych a snad sa kontrolky konecne zapli, co z toho ze obcas je v praci, obcas vezme deti? deti si zvyknu, uskromia sa ale preco by mali? pre leniveho tatka? urcite di videla na zaciatku co je zac a uz po prvom dietati trebalo nasadit antikoncepciu, ked si s nim aj napriek jeho povahe planovala ostat...Pises o ludoch v okoli , hm... trapi ta to, ludia to vidia ale nechas to tak. Radsej rozvedena ako znicena, tatka mozu vidiet kedykolvek a pockaj ako sa bude snazit .

galioska
19. aug 2022

@onedaynick je to mozne uz tu to je az neuveritelne okate.

silvike
19. aug 2022

Podla mna ma on nejake psychicke problemy. Presne takyto ludia nevedia vydrzat v praci, v podstate sa jej vyhybaju, nevedia velmi rozumne uvazovat co sa tyka financii, poziciek a pod.

moonlight1210
19. aug 2022

nuz, "naletela si" aj preto, ze si sama nechcela riesit. nevedela si si to predstavit, ze odides od neho. snazila si s tomu vyhnut, a tak si si stale nahovarala, ze bude lepsie.
nenaletela si, neoklamali ta, chcela si to risknut. vedome. len si si odmietala priznat riziko.

A ono ta to nakoniec aj tak dostihlo. Ibaze si to kazdym odkladanim iba zhorsovala.

Teraz uz neodkladaj. Aj ked si to stale nevies predstavit.
Myslim, ze az tvoja mama uvidi, ze to myslis vazne a rozhybala si sa, tak ti bude ochotna zase pomoct.
Ale ak sa vratis k nemu, lebo jeho (zase nachvilu) nakopne múza od strachu a zacne slubovat, tak ju sklames.
Preto si dobre rozmysli, co ides urobit. Ak to citis tak, ze pri naznaku snahy mu ides este davat (sto piatu) sancu, nezatahuj do pomoci tebe ostatnych. Sklames ich, a ked tvoj muz zase raz sklame teba, nebudes sa mat na koho obratit.
Preto sa s tym nezahravaj.

luccija
19. aug 2022

@onedaynick to je ina