Ako ďalej s manželom?
Ahojte, chcela by som sa vyrozpravat, pocut nazor viacerych zien, aby sa mi mozno otvorili oci...aby som mozno nabrala silu.
Ide o to, ze manzel bol vzdy tazka povaha, mal svoj svet, malokoho počúval a takmer nikdy si nedal od nikoho poradit. Istymi okolnostami sme sa dostali do obrovskych dlhov, musel odist z dobre platenej prace, ostal nezamestnany a ja s nasim prvym dietatom na rodicaku. Z prace a z rodiny mu ostali dlhy, ktore musel splacat. Kedze sme vsak zili len z mojho rodicaku a zo stedrosti mojej mamy, ktora nas prichylila k sebe, tak sme postupne prestali splacat splatky na cas, lebo sme nemali z coho. Isiel aj do zahranicia,aby co to zarobil, ale to vydrzal len 4 mesiace... a peniaze sa hned minuli... do toho som otehotnela s druhym dietatom, a on si nasiel po case pracu...vydrzal rok, potom ho prepustili kvoli covidu, do toho som vsak otehotnela s tretim. Narodila sa nam chora dcerka ktora kvoli roznym tazkym diagnozam iba lezi, je priputana na tracheo... problem mame s peniazmi. Manzel za tych 6-7 rokov ako vznikla tato situacia, takmer nerobil. Vzdy si nasiel nejaku zamienku a vyhovorku, aby robit nemusel. A ked uz...tak vydrzal velmi kratko. Zivila nas moja mama, on sa spoliehal aj na ostatnych ludi, dobrych znamych, ktori nam z lutosti davali peniaze, lebo videli ze nemam co dat detom do ust. Moja mama sa najprv snazila, ale ked videla, ze moj muz sa nehrnie do roboty aj napriek 3 detom a dlhom, tak nas zial prestala z casti podporovat. Chcela dosiahnut, aby ho to nakoplo. No nepomohlo. Ja do prace nemozem ist kvoli malej, starsia ide do predskolskej, mladsiu mi nevzali kvoli miestu.
Doma mame dusnu atmosferu. manzel sice na tento cas robi, no viac precestuje ako zarobi, absolutne nemal snahu si najst pracu co najblizsie k domu, aby neminal tolko benzinu. Nevadi mu, ze nas zivia ostatni, vsetko co zarobi, davame na splatky.
Doma sa len pred detmi hadame, zivorime, nemame co do ust. Ked sa peniaze minu na jedlo, benzin, lieky a splatky, neostane nam nic. Premyslam, ze mu pobalim veci, nech ide kade lahsie, ale bojim sa, ze beriem otca detom. O deti sa sem tam postara, berie ich von. Ja uz neviem ako mu mam vysvetliť, aby si nasiel normalnu pracu, aby tam chodil poctivo. Rad totiz Pnkuje, dovolenkuje...viac tam nechodi ako chodi. Ja sa potom hanbim po susedoch a známych, ktori nam musia pomahat. Jeho mama aj sestra sa mu to snazili vysvetlit, ale absolutne ich nepocuval. Co by ste robili vy?
Fúú veru nezodpovední obaja ste, kým by prišiel z roboty mal by zbalené veci a vymenené zamky na dverách. Možno aj tvoja mama keď uvidí, ze si sa zbavila darmozraca bude ochotná ti znova pomôcť. Možno aj tak, ze by na par hodín podtrazila deti aby si ty mohla ísť na brigádu pre začiatok a trochu sa pozviechat. Ver on nie je dobrý príklad pre tvoje deti
@alaska28 jaguar
Jaguar to moze mat podobne.. vzdy su 2 tyzdne celozavodna a 1 je akoby, ze moze si zobrat.. priatel mal za 75 percent platu..

Sa mi pacia, tie nazory, ako ma dat dieta do zariadenia...akoby sme tu na SK mali xy zariadeni.. my sme cakali na denny pobyt 4 roky... denny pobyt stoji 75e mesacne.. a syn tam viac nie je ako je.. lebo ho nezvladaju atd.. kebyze ho chcem dat na tyzdenny pobyt tak cakacia doba je 20 rokov.. a poplatok okolo 200e mesacne. Celorocak 300.. a tam sa caka este dlhsie.
Najachodnejsia je specialna skolka na denny pobyt i ked aj tam sa caka.. a v 1 rade vyzivne a rozvod ..a ona je sucast jeho dlhov kedze BSM takze skludom ked sa oficialne zamestna jej moze exekutor strhavat z platu. Kedze za dlhy vzniknute pocas manzelstva zodpovedaju obaja...
Takze jedine osobny bankrot pre neho...nasledne zrusenie BSM , rozvod.. platit nebude takze nahradne vyzivne.. Opatrovatelsky prispevok ked bude mat najmensia 6r a moze sa dostat na 1000e v cistom... a z toho uz sa nieco da ak by ju mama trocha podporovala.. za to, ze ma ztp dieta nemoze takze to nie je situacia v ktorej by jej rodina nemohla pomoct.. aj ked sa do tej situacie dostala vlastnou vinou.. ale asi by tazko zvladala babka ze jej dcera je niekde v azylaku s vnucatami.. ale je rozdiel uplne zivit a pomahat napr s jedlom...