Ako ďalej? Som v manželstve nešťastná
Neviem čo mam robiť , chodím sem často ale potrebujem byť tajne , takže mam iny nick.. s mojim mužom sme spolu 8 rokov... podviedla som ho , ALE! nemal so mnou sex 3 roky! ani sa ma nedotkol , ani žiadna snaha...už ma to nebavilo sa neustále doprosovať,rok a pol som sa snažila , rozprávala sa s ním , prečo nechce,kde je problem , odpoved bola vždy že Šak on aj chce ale nechce sa mu , chápete 3 roky aj chcel ale nechcelo sa mu...potom prišiel on , ten druhy a zmenil mi život..znova som bola štastná , cítila som sa ako žena , ako milovana žena , nosil ma na rukach , zniesol by mi modre z neba...moj muž na to prišiel a dal mi na výber...vybrala som si mojho muža , mame spolu dieťa , nechcela som ničiť rodinu...rozprávali sme sa že sa obaja zmeníme , aj v sexualnej oblasti aj doma...už su to dva mesiace a stále nič...žiadny sex , neustále hádky , a mne stále viac ten druhý chýba..neni som s ním vôbec v kontakte , netusím kde je,čo robí ale stále na neho myslím...neviem čo mam spraviť , odísť a byť štastná , ostať a nekomplikovať si život...niesom štastna a neviem či niekedy aj budem , nechce sa mi ani domov chodiť...
@anabella111 lebo mu to vyhovovalo? Mal oprate, upratané, navarene, full servis
@rory267 len hladam nezaujate pohlady inych ludi , tí čo mna a môjho muža poznajú mi vravia aby som odišla pretože to vidia aký je,ako sa ku mne správa,ako ma pri každej príležitosti strápni alebo zhodí...
@nebavimazit mne sa pacia prispevky od Anabelly ma tam obrovsky kus pravdy, máte zle obdobie ktoré trvá pridlho, ale ja verim ze každé manželstvo sa dá zachrániť, každý z nás sa cíti byť milovaný keď dostáva niečo iné, niekto to potrebuje počuť slovne, niekto dotykmi, niekto tým že dostane nejaký darček, pozornosť.... každý je iný a ak sa nám nedostáva to po čom túžime aby sme sa cítili milovaný môže skončiť takto.... Navrhla si manželovi manželskú poradňu? Ja vždy odporúčam aj kňaza - hoc nežije v manželstve vedia pekne naviesť na správnu cestu a vysvetliť o čom manželstvo je. Prečo sľubujeme pred oltárom v šťastí aj nešťastí ..... Láska je proces, a treba na nom pracovať nenechať ho odísť, zaľúbiť sa je ľahké ale je to premenlivý cit, ktorý keď skončí ostáva prázdno. Aj my sme s manželom mali krízu a nebolo to ľahké ale zvládli sme to a urobila som všetko preto, niekedy treba prehltnúť hrdosť a dať seba nabok - bolo ťažké posunúť seba na vedľajšiu koľaj a nevravieť dookola ale ja.....len pocuvať a neargumentovať že ja ja ja..... Dali sme to a manžel mi potom všetko povedal že je neskutočnej šťastný že som ho nevyhodila s kuframi ale takto. Vážte si čo máte, hľadajte to pekné na druhom. Prešli sme si krízou a to obdobie po tom bolo jedno z najkrajších až kým mi ho nevzala smrť.... neberme všetko ako samozrejmosť ...
@rory267 lenže ja čítať myšlienky neviem...dookola som sa ho tri roky pýtala čo sa stalo,či ma problém , či som niečo spravila ja,či on , či čo sa deje...vždy vždy vždy bola odpoved nič...
@nebavimazit A čo ty?..nikdy si ho predtým nezhodila pred inými?..nikdy si nebola k nemu príliš kritická?...neurazila si ho pri ,,akcii v posteli,, s niečím, čím si ho ponížila,..?...nemá problémy s erekciou?...ak ťa zhadzuje nechce ti len niečo vrátiť za tvoje predošlé správanie?...nie je v tom tretia osoba?...chápeš..
@rory267 tak teraz v momente neviem nič konkretne povedať ale to mam ako za trest?tri roky bez sexu lebo som ho nahodou volakedy zhodila?alebo bola kriticka?trocha ťažký trest..
@nebavimazit nikdy si mu počaas sexu nepovedala niečo, čo sa ho dotklo?..a ppovedal si, že no zlatá moja tak ak ja ti nestačím, tak kašlem na teba...ja neviem chápeš..ja ti rozumiem ale rozmýšľaj skús si spomenúť čo tomu predchádzalo..
@rory267 nie nepovedala,viem aka je mužská ješitnosť a už duploom v posteli..
@nebavimazit ...Ak mienis debatu posuvat tymto smerom..je to od Teba nanajvys nekorektne..z dobreho muza a otca je prave teraz arogantny a necitlivy darebak...a je mozne ze o chvilu bude aj agresor....Ale to je uz uplne iny chlap..ako na zaciatku...kde bol aj inak dobrym manzelom a otcom..Toto je rozvratene manzelstvo...nie sexualne nefunkcne....ehm...prajem Ti vela stastia..z tejto pozicie ..ktorej vsak vychadzas..ako ranene zviera..nevlet hned do ruk polovnikovi...Dusevna tyrania vo vztahu je dovod na opustenie vztahu..Ale co my uz vieme..co to doma vlastne mas....Ak by si ma nevazil pred druhymi..nemam ani ja chut na intimnosti....Ked mas problem so zlomenou panvou..nač tu opisujes zarasteny necht...?........
@anabella111 ani raz som nepovedala niečo , čo by z neho spravilo zleho otca,poprípade darebaka...
@nebavimazit ako si spomenula uz od narodenia dietata sa v nom nieco zlomilo. Pravdepodobne to neriesil. Mozne ze si uvedomil ze pre teba sa zmenili priority a tvoja najvacsia laska je tvoje dieta.. Neviem ci sa toto definuje ako manzelstvo ked manzela spolu intimne neziju cele roky. Ja ta chapem ze si po 3 rokoch hladala intimnost inde. je pekne kazat o manzelstve ze manzelia potrebuju spolu zostat a bojovat za vztah. Ale co ked len jedna strana bojuje. To ze si tu na MK a diskutujes to je pre mna znamenim ze chces nieco vyriesit. Manzelstvo je nekonciaca praca. Vela krat odpustenie a prisposobovanie. Ale musia sa o to snazit obe strany. Kedze on odmietal s tebou sexualne zit a nemal zaujem to riesit to znamena ze on o to manzelstvo nema moc zaujem. Mozno ma zaujem o niekoho kto mu navari, naperia a poupratuje. Taka idea manzelstva. Ked muz zenu naozaj miluje a tuzi po nej tak intimny vztah s nou vyhladava.. Nie vzdy je paralela medzi dobrym manzelom a dobrym otcom.
@nebavimazit ale napísala si, v príspevku o 10:33. Vraj ťa zhadzuje a každý ti radí od neho odísť, či už to nie je pravda?
@nebavimazit ....Znami ti hovoria opusti ho..za to..ako sa ku tebe sprava...Opustame darebakov..skodicov...tych co nas podcenuju..strapnuju.....Jak to ty vlastne mas?...Ked ti niekto napise zabojuj..tak nechces...ked ti napise odid od niekoho..kto ti vedome ublizuje...tak zdoraznis jeho hodnotu?.
Mne sa tak zda mila moja...ze ty mas za usami viac..ako jedno srdce chlapa dokaze bez nasledkov uniest........
@beky1813 beky beky...morálka nie je len pre deti, tej je v dnešnom svete veľmi málo...práve preto by sa mal snažiť každý radiť druhým tak, aby ho nevohnal ešte do väčšieho nešťastia ale problém je práve tu, ľudia súdia subjektívne podľa vlastných zranení v živote (ak sa jedna žena sklamala v mužovi a cíti nenávisť voči mužom, každej žene bude radiť rozchod a rozvod a hovoriť, že muži sú svine..toto je myslené všeobecne)..
@nebavimazit a preco si snim? Preco si s nim zostala a mala dieta? On sa nezmenil, je taky ako bol, len Ty chces, aby sa zmenil, ale tak to nefunguje.. Nie ste kompatibilni, trapite sa navzajom..
bola som s ním pretože som nevedela čo je a nieje normálne správanie muža k žene...lenže ten druhý mi to ukázal...otvoril mi oči , ktoré som mala dlho zavreté..
@nebavimazit a si si istá, žeby ťa nosil na rukách dlhodobo?...
@rory267 ale ja by som to nespravila kvôli tomu druhemu ale sebe , opakujem sa stále dookola..
@anabella111 Ak si naozaj myslíš, že múdrej žene nemôže zo vzťahu vymiznúť intimita, tak si asi ešte málo zažila. Asi si nezažila, ak muž doslova uteká pri akomkoľvek pokuse o komunikáciu, nie to ešte o intímny rozhovor. Máš sklony dávať žene do rúk celú zodpovednosť za "teplo domova", apeluješ na ženskosť a otvorenú náruč, ale to všetko sa dá len do času a ak náruč ostáva prázdna a teplo domova ten druhý "sfúkne" svojou neochotou pozrieť sa pravdivo na to, ako tie veci spolu máme, tak sa žena môže v tých sladkobôľnych omáčkach rozpúšťať do konca života a nestane sa vôbec nič. Nič okrem toho, že on sa bude naďalej uzatvárať sám v sebe, len aby žena nevidela jeho slabosť a to, kde je najzraniteľnejší a žena sa nakoniec rozpustí úplne a neostane z jej ženskosti nič, len kopa prázdnych rečí ako zotrvala "v dobrom aj v zlom" s poriadne nahorklou príchuťou. Ak chce byť žena pravdivá sama k sebe, tak nemôže hrať rolu, ktorú necíti. Rolu večne chápajúcej, všetko odpúšťajúcej dobrej (kresťanskej?) manželky, zatiaľ čo on má "na saláme". Zrejme prehliadaš informáciu o tom, že tento muž dlhodobo nemá ochotu problémy riešiť. Nikdy ju nemal a nemá ju ani po kríze, ktorá sa pretavila do nevery. Ani sa nečudujem - tri roky bez sexu a bez ochoty z jeho strany akokoľvek to riešiť. Tak kde je jeho láska? Prečítaj si príspevok od @meredith83. Takto reaguje milujúci muž pri podobnom probléme.
@beky1813 ...beky..beky...Dokazes rozpoznat...ze napriek tomu..ze som krestan katolik..presvedceny...Tak beriem ohlad na ateistov..a nepouzivam ziadne symboly..podobenstvá..prikázania vychadzajuce z mojej viery?..Ziadne..poklakni na kolena..modli sa...citaj SP..a hladaj odpoved...Ak ja zohladnujem..este aj Teba..kde sa berie ta tvoja spupnost voci vierovyznaniu druheho?....Tam kde v uvodnom prispevku citim..ze skrze vieru cesta nevedie..tam uctivo zvazim slova a tie ktore dam..su moralnemu svetu poňatelne vo vseobecnosti...Ak hladas najvyssi princip aj ateistickeho sveta..Slova vzdy budu vyznievat idealisticky...ale zial pre teba..ak overena tradicia ..skusenost..a akasi vseobecne prijata podstata platí...tak sa budes musiet zmierit s tym..ze slovo o moralke vyznieva moralisticky...A ze moralizovanie na zaklade faktu..skutocnosti..nie je nikdy nevhodne...je to a vzdy bude len prejav moralnosti....Pokial vsak v jej prospech nehovorí amoral...a ja som si vedoma nie len svojej moralky ..ale hladania jej v kazdej sfere svojho zivota..A nie za ucelom byt dokonalou..ale za ucelom konat spravne..Neurazaj uz prazbytocne nikoho vieru a vierovyznanie..odo mna si nikdy necitala..ze si neznaboh...ani nebudes..Len vzdy ked zareagujes s negaciou a podcenovania svetonazoru druhych..ja ti vzdy pripomeniem...ze tebe chyba podstata...nazorovosti..a preto prelietavas s nazorom podla momentalnej nalady..ako muska..raz na med..a raz na hovienko...
@anabella111 kolko nas nickov? 2? Na mna tieto tvoje siahodlhe blaboly nijak neposobia, vacsinou ich po par vetach ani necitam.
@alaguema ...ale ty predsa nemas iny nazor na vec ako ja...Mudra zena.....Mudra zena nie je vo vztahu ..ktory ma jasny nezvratny osud..Mudra zena nemina energiu tam..kde je to zbytocne. V case mojho prispevku..vsak este manzelstvo bolo nefunkcne len v sexualnej rovine..ostatne sa zdalo ako zdravé...Teraz by som si bez slova toho manzela netrufla povedat....ze si zasluzi mudru zenu....Pre mna je vyvoj diskusie zmatocny a vobec nie objektivny.
bez ohľadu na toho druhého, či nejaký je alebo nie je... z nefunkčného vzťahu by som odišla

@beky1813 ...no kde bola snaha?...Je tu ten manzel..aby sa mohol vyjadrit..preco sa sice vracal domov..ale nemal chut na dotyk od milujucej bytosti?..