icon

Ako ďalej v manželstve? Poraďte mi

mnariana
20. sep 2017

Ahojte, ani neviem, co ocakavam, ale kedze uz dlhodobo rozmyslam nad tymito vecami, chcem poradit, co a ako...mam 2 deti, kratko po sebe (2,50 roka a 4 roky). Naokolo nie je babka, dedo, atd. Nastastie obdobie, ked som od nevedela co skor preslo. Nastupila som (aj kvoli hadkam s manzelom, aj kvoli peniazom, aj kvoli sebe, ak kvoli tomu, ze uz som nechcela byt dalsi rok doma s detmi a pocuvat, dookola to iste od manzela). Nepodarilo sa nam vybavit skolku pre starsieho syna a tak sme boli spolu doma doma az doteraz...teda obaja zacali chodit do skolky tesne po tom, ako som zacala robit. Obaja su velmi aktivni chlapci. Problem: Ja uz sa neviem rozpravat s mojim manzelom. Problemy medzi nami boli podla mna dost zapricil to, ze vela krat sme mali od vyplaty k vyplate...pocas celeho obdobia (teda skoro 4 roky) sa o nas staral, vsetko platil(hypoteka, auto, ucty - vsetko je jeho), ja som kupovala len veci detom a stravu. Samozrejme, som mu za to vdacna...ale..ked uz na to doslo, hadky sa tocili okolo toho, ako on vsetko plati a ja sedim doma a nic nerobim..ked chcem, mozem ist do prace (tak som teda sla...)..on sa predsa venuje detom ked pride z prace (a ked zaspia, buchne dverami a ide von...aj o 22:00 hod). Najskor som si myslela, ze milenka..., ale fajcenie z prace preniesol domov)...on ma predsa svoje potreby ako chlap. Pre mna je to ok, ak mame sex 2x do tyzdna, On sa citi na vrchole, teda by mal sex rad casto. Ak sme nemali sex viac ako 5 dni, uz bola doma drama. X krat, ked takto odisiel vecer prec, sa vratil opity a trieskal mi dverami, ze on chce sex. Samozrejme, sme si to na druhy den vydiskutovali. Inak, donedavna sme mali spalnu spojenu s detskymi postelami (maly byt). U nas doma sa podla mna vsetko toci okolo toho, ci bol, alebo nebol sex...ked som nastupila do prace, manzel zostal s detmi doma 5 dni..vravel, ze uz vie, o com hovorim, ze matersku by odporucil vsetkym muzom. Ze musi ist vecer von, lebo cely den sa nemal s kym porozpravat. Manzel obcas navari, ale vsetko ostatne, pracka, zehlenie, upratovanie atd je na mne (ked je on doma, pocka si to na mna, ked pridem z roboty). Ja si niekedy pripadam, ze tuto doma treba iba nejaku sluzku, ale asi ho vyjde lacnejsie mat manzelku...chapete ma niekto? Ja som tak v strese, ze mi za posledne 4 mesiace hrozne zredli a vypadali vlasy. Ked sa hadame o tom, uz viac krat skonujeme rozvod, lebo ked dame deti spat, nemam mu co povedat....ja si nemozem doma citat knihu (vecer), pretoze sa mu nevenujem...teda mozem chodit do roboty, starat sa o deti a byt k dispozicii?

bale1rinka
22. sep 2017

@babu11 si ma pobavila teda👏🙂🙂, ja absolútne nepoznám toho chlapa

bale1rinka
22. sep 2017

@babu11 a písala som, že to nieje iba o sexe takže...čítaj poriadne...

marseillefan
22. sep 2017

@babu11 hahaha, to je dobré, si ma pobavila 🙂 moja na MK do takýchto tém nezavíta, skôr tu rieši praktické veci, draží blbosti a tak 🙂 ale @bale1rinka píše múdro, je vidno, že sa skutočne snažila chlapov pochopiť a preniesť svoje poznatky do svojho života. Dokonca som tam videl aj referenciu na nejakú štúdiu a to ma teda riadne šoklo. Myslím, že by fakt o chlapoch mohla napísať knihu (ako to tu niekto zo žartu spomenul) 🙂

0silvia0
22. sep 2017

@bale1rinka no keď si sa nám v tejto téme napasovala do úlohy osvetového pracovníka šíriaceho všeobecnovzdelávacie vzťahové partnerské témy, myslím, že väčší osoh by bol z adresnej reakcie pre zakladateľku diskusie, ktorá potrebuje konkrétne poradiť s konkrétnou situáciou. Ja som tie tvoje traktáty nečítala, nemám na to čas ani nepotrebujem riešiť partnerské problémy (my s manželom vzájomné dobrovoľné upokojovanie fyzických a emočných potrieb máme vyvážené), tak snáď tu nejakej žene na začiatku partnerského života tvoj návod pomôže 😨

bale1rinka
22. sep 2017

😇 všetko so všetkým súvisí a je to aj k téme zakladateľky...len už je dosť zamotaná a niet cesty späť.

ada309
22. sep 2017

Je to velmi jednoduche..

Chlap je primitivny zivocisny druh ovladany pudmi... necakajte,ze pochopia zeny a ich potreby..

Nastastie,zeny su velmi empaticke a vnimave, dokazu sa nad to povzniest... avsak to ich potreby nenaplna...

Smejem sa, ked sa potom chlapi paprcia,ze zeny s nimi orgazmus predstieraju(v tom lepsom pripade,inak dochadza k nevere)..A su tak primitivni,ze nechapu preco to robia!

A potom celí zakomplexovani si hadzu masle kolo krku...

bale1rinka
22. sep 2017

@ada309 vieš čo, mám aj veľa kamošov gajov a keďže to inak robiť nemôžu ako to robia (každý si to vie živo predstaviť) mi jeden povedal, proste sa mi to tam hromadí, či chcem či nechcem, či sa ovládam, či športujem, či si zakazujem byť nenadržaný a keď to nejde von tak to bolí a nechcem byť chorý na prostatu, vy ženy krvácate a hormóny sa vám aspoň takto vyplavujú von z tela a ak má normálny chlap doma peknú ženu tak by mu mala pomôcť keď to proste musí ísť von, to je príroda!

0silvia0
22. sep 2017

@bale1rinka a keď má chlap doma škaredú ženu? 😨

bale1rinka
22. sep 2017

@0silvia0 poznáš ten vtip? dá sáčok na hlavu a ide👏

ada309
22. sep 2017

@bale1rinka ok... to je vsetko v poriadku... ale aj ta zena ma svoje potreby... preco nepomoct aj jej???

Ona moze tiez z toho ochoriet (depresia)..

0silvia0
22. sep 2017

@bale1rinka ja tento vtip poznám s vrecom 😵

bale1rinka
22. sep 2017

@ada309 a však ten jediný chlap čo tu je to písal, samozrejme, že obsluhuje svoju manželku tak ako ona chce...

bale1rinka
22. sep 2017

@0silvia0 pointa je tá istá, či sáčok či vrece...musí to ísť von.

0silvia0
22. sep 2017

@ada309 naplniť ženské emočné potreby a pocity blízkosti je oveľa ťažšie ako vykonať nejakú fyzickú sexuálnu aktivitu. Preto je to pre chlapov ťažšie ako pre ženy len premôcť sa :(
@bale1rinka tento jediný chlap čo tu písal má doma všetko ok a vyzerá, že je to empatický chlapík, o ňom sa nebavme. Bavme sa skôr o probléme zakladateľky...

ada309
22. sep 2017

@bale1rinka ja som sa k dotycnemu vobec nevyjadrovala... ked to tak vyhovuje obom,nevidim v tom problem...

Kazdy si je strojcom vlastneho stastia...( obrazne povedane.. )

Keby sa muzi viac snazili,boli by ovela viac uspokojovanejsi... ale to tazko,ked si podaktori nedovidia dalej od nosa!

marseillefan
22. sep 2017

@0silvia0 Vtipne sa na takúto otázku reaguje takto: "Neviem, opýtaj sa svojho muža." 😝 Len potom človek musí byť pripravený, že dostane na držku 🙂

@ada309 pravda, sme primitívny živočíšny druh, ale správny chlap sa z problému s neuspokojenou ženou vie vylízať 😉

bale1rinka
22. sep 2017

@0silvia0 ale vedia byť empatický aj emócie vyjadria ale po sexe ak ho majú málo a potrebujú viac, všetko chce čas a naplní sa aj tento "pohár" doplna. má doma všetko ten to jediný chlap tu lebo má sexu koľko potrebuje od manželky a tak jej to aj vracia aby aj ona bola spokojná ako je on... prosblém zakladateľky je taký ako som písala na prvej strane mala to riešiť odzačiatku, stanoviť si pravidlá a povinnosti, ja neviem napísať mu na papier čo áno a čo nie a bodka.určite by to nedošlo tam kde je to teraz. všetko potrebuje čas.

ada309
22. sep 2017

Ked su muzi so zenou len kvoli sexu,nech sa potom muzi necuduju,ze zeny su s nimi len pre peniaze.

Tu mi to pride spravodlive,zena ma naplnenu svoju potrebu(shoping napr) a muz svoju(sex)... potom nech on vytiahne kreditku kedykolvek si zena zmysli a ma chut nakupovat. 😀

ema234
22. sep 2017

@ada309 tak to je vztah o vyhodach , nie o laske

ada309
22. sep 2017

@ema234 sak o tom tu je cela diskusia... ja som to myslela sarkasticky... a cakam ze sa teraz vsetci do mna zrazu obuju a počastuju ma "zlatokopka"...

bale1rinka
22. sep 2017

@0silvia0 ešte ma tak napadlo, keď ide baba na diskotéku a zbalí ju neaký chalan tak je emočne vybavený iba kvôli tomu aby dostal sex len tak zrazu len pre tú chvíľu? nie, samozrejme to v sebe nájde, pretože chce aby tak žil celý život-kto chce byť sám??? chce mať po boku stále partnerku a sex! prevažná väčšina partnerských vzťahov sa začína tým, že sa spolu partneri vyspia, to je prvý a hlavný dôvod začiatku vzťahu a od toho sa všetko vyvýja,chlap je vyhonený, je milý, nosí kvety, kupuje darčeky, počúva, radí, je chápavý.... spávajú aj 3x za deň spolu a postupom času sa to množstvo zmenšuje lebo sa ustália, spoznajú sa, niesú až tak nadržaní ako na začiatku, príde stereotyp, možno svadba, prídu deti a ešte sa to zmenší a to už chlap nevydrží lebo oni by chceli mať sex alebo ho potrebujú 2-3x /týždeň, to že prišlo dieťa sa už má iba starať oň a o ženu a stále jej už iba kvety nosiť, kupovať welness pobyty či čo a zarábať peniaze a nesexovať s ňou? však to je všetko hra...

ema234
22. sep 2017

@ada309 cela tato tema je o nicom, kazdy nejak zijeme, kazdy mame ine potreby, vztah nefunguje u nikoho podla ziadnej brozurky. Dvaja chytrolinovia sa stretli a davaju rady do zivota 🙂

ada309
22. sep 2017

@bale1rinka prepac,ale mne to pripada,ze ty si muz za zenskym nickom... alebo lesba??? Fakt sorri...

Ked to zosumarizujem,radis tu,aby zeny vzdy a vsade a za kazdych okolnosti boli muzovi po ruke a muz chudacik nemusi nic preto urobit.. on ma len brat,davat nemusi nic,lebo je chudak napumpovany testosteronom.
No neviem,ja som myslela,ze ludia su bytosti s citmi a nie len opice v pralese!

ema234
22. sep 2017

@marseillefan ty si primitivny zivocisny druh ak sa tak spravas ako pudak, nie kazdy muz je taky ako ty, ze zena sa mu radsej otrci na rychle odbavenie aby mala pokoj.

bale1rinka
22. sep 2017

@ema234 je na každom či si to vezme k srdcu alebo nie, že čo je podstatné pre zdravé fungovanie partnerského vzťahu, môžeš sa slobodne rozhodnúť, nik ťa do ničoho nenúti, tak to nečítaj keď taký názor nemáš, napíš svoj názor a nepíš, že sme chytrolinovia...nájdi si iné témy no s mojej skúsenosti viem, že všetko sa aj tak skončí a každá diskusia vedie ku sexu...😘

ema234
22. sep 2017

@bale1rinka lebo asi myslis len na sex

0silvia0
22. sep 2017

@bale1rinka bože kto hovorí že chlap už sa má starať len o dieťa a ženu a kupovať kvety a welnesspobyty a má byť bez sexu? Čo do toho montuješ takéto sprostosti? Ide len o to, aby v partnerstve išlo o VZÁJOMNÉ uspokojovanie potrieb. Nielen že budú preferované mužove fyzické potreby, ale že by mali byť povšimnuté aj ženine emočné potreby, pre nechápavých napíšem podrobne: pocity blízkosti, prejavy lásky (nielen prekotenie do duchien/perín), spoločne strávený čas a všímanie si svojej polovičky. Aby to nevyzeralo tak, že pánko sa doma napapá, vyprázdni, zabuchne dvere, povie čauky a ide sa za kamošmi. On má svoje potreby uspokojené, ale kopa žien zostane doma s deťmi na krku a opäť raz večer sama. Chápeme sa?
Darmo budeš písať traktáty ako majú ženy poletovať okolo svojich mužíčkov ako motýliky keď tie ženy sú doma nepovšimnuté... jasné, niekto musí začať s prvým krokom pri náprave vzťahu, ale naprávať a budovať vzťah musia začať obaja... Jeden to za oboch nikdy neutiahne, časy sa zmenili, žiadna žena nechce byť doma za handru...

bale1rinka
22. sep 2017

@ada309 ja som presne popísala ako ísť na mužov a s citmi, takže nemáš pravdu, nikde som nenapísala, že vždy a všade, ani to že nemusí nič, vidno, že si to nepochopila, a som normálna zdravá žena a zbožňujem svojho manžela pretože ma mnoho naučil a aj on sa naučil odomňa a tak to má fungovať, našli sme rovnováhu.

marseillefan
22. sep 2017

Myslím, že ani nemá význam viesť ďalej túto debatu, lebo keď sa človek podelí o vlastnú praktickú skúsenosť, ktorá vyriešila to, čo je autorkin problém, tak tu dostane len hate od tých, ktoré ale žiadnu lepšiu radu pre autorku nemajú.