Má partner právo vyžadovať upratovanie v dome?
S partnerom bývame v dome ktorý kúpil on. Ja som do domu vložila tiež financie a veci ktoré sme mali v byte. Neprispievam na hypotéku lebo dom nieje písaný na mňa ale inak v domácnosti tiež financujem. Otázka je však, že či som povinná mu doma robiť slúžku? Žiada odomna aby som každý deň upratovala,vynasala smeti aby bolo doma čisto. Samozrejme to robím alebo teda robila som až do momentu keď sa prestal o domácnosť zaujímať. Keď prídem z práce v dome je ustavične špina a bordel a úprimne už má nebaví stále upratovať dookola za to,že on není schopný udržiavať poriadok. Vadí mu že keď prídem z práce a ľahnem si lebo mám tiež zdravotné problémy beriem lieky a často som unavená,že v kuse má obvinuje,že nič nerobím ale už som z toho všetkého otrávená. Neustále bombardovanie o upratovaní. A vrchol bol keď jeho rodičia povedali,že sa chovam akoby som tam bola na návšteve. Úprimne v tomto vzťahu už sa necítim dobre lebo nikam nechodíme lebo treba robiť okolo domu (ako keď ustavične musím upratovať), on neprejavuje záujem ani o sex a keď už by som chcela musím to iniciovať ja nikdy on a príde mi to ako len aby si odbil povinnosť. Neda sa s ním ani porozprávať lebo to ustavične len ja niečo riešim. Už fakt neviem ako ďalej. Nemám kam ísť a z môjho platu by som nájom nezvládla.neviete mi poradiť čo už mám povedať alebo urobiť aby nemal pocit že som jeho partnerka nie spolubývajúca alebo slúžka ktorá ho má ustavične obskakovať. Chcieť od neho upratať? Kdeže veď to je ženská robota
@anonym_autor a lubite sa vôbec?
Nič v zlom, ale ak ťa nemá za partnerku teraz, nebude ťa mať ani potom. Stále budeš len slúžka. Predpokladám že deti asi nemáte, ak by prišli ešte náhodou aj tie, tak by si si to mohla ísť hodiť.
Jeho predstava je taká, že potrebuje aby ho niekto obskakoval, možno mamičkovský syndróm na tému, poviem to trošku vulgárne že "postaraj sa o mňa a drž hubu". Nič v zlom, len ako príklad.
Nič v zlom, ale ak ťa nemá za partnerku teraz, nebude ťa mať ani potom. Stále budeš len slúžka. Predpokladám že deti asi nemáte, ak by prišli ešte náhodou aj tie, tak by si si to mohla ísť hodiť.
Jeho predstava je taká, že potrebuje aby ho niekto obskakoval, možno mamičkovský syndróm na tému, poviem to trošku vulgárne že "postaraj sa o mňa a drž hubu". Nič v zlom, len ako príklad.
@pletko325 vieš čo v niečom máš pravdu lebo to vidím aj u nich doma mama ich obskakuje lebo sú naučený ale ja som mu povedala,že nie som povinná dom je hlavne jeho nie môj. A ja vidím že on je bordelar lebo všade sú rozhádzané hlavne jeho veci a neuzná,že ten bordel je hlavne jeho. Keď aj upravené potom chodí a vkuse otravuje kde som mu dala toto kde hento
Najvyšší čas na rozchod ..celý život bude vyžadovať aby si mu robila sluzku
@kvietok1233 a kde pôjdem? Na ulicu? Na nájom peniaze nemám. Všetky peniaze som vrazila do tohoto domu
@anonym_autor a lubite sa vôbec?
@anonym_338f50 ľúbime len on je skôr ten typ že to nehovori stále ale stará sa môžem sa naňho spoľahnúť a kupuje mi darčeky a snaží sa ale pokiaľ doma ozaj už nenavrieskam na neho nespamata sa ale to pomôže len na chvíľu a zas to je v starých kolajach
Troll. A este k tomu velmi jednoduchy.
@pletko325 vieš čo v niečom máš pravdu lebo to vidím aj u nich doma mama ich obskakuje lebo sú naučený ale ja som mu povedala,že nie som povinná dom je hlavne jeho nie môj. A ja vidím že on je bordelar lebo všade sú rozhádzané hlavne jeho veci a neuzná,že ten bordel je hlavne jeho. Keď aj upravené potom chodí a vkuse otravuje kde som mu dala toto kde hento
@anonym_autor Vieš ako sa hovorí? Starého psa nenaučíš novým kúskom. Ak mal takýto návyk od malička a nevedel si ani vlastné veci dať na poriadok, pokiaľ bude mať pri sebe niekoho, kto to urobí (teba) a ešte sa bude povyšovať, nečakaj zmenu.
A záleží ako si predstavuješ ty vzťah, ak ti vyhovuje že ti niečo kupuje a že sa môžeš spoľahnúť, musíš sa spýtať samej seba, či ti to za to stojí, že sa musíš rozčuľovať a behať mu za to okolo zadku.
Polož si klasickú otázku ako na pohovore v práci 😂
Kde sa vidíš o pár rokov?
Neviem vek a či plánuješ aj deti (predpokladám že ešte nemáte). No aby to nevyzeralo, že ty doma na materskej, v jednej ruke dieťa, v druhej mop a čakáš lež príde z práce že čo povie, čo s amu nepáči. Alebo len hodí veci niekde na zem, tebe prinesie "darček" a ty za nám upratuješ.
@anonym_338f50 ľúbime len on je skôr ten typ že to nehovori stále ale stará sa môžem sa naňho spoľahnúť a kupuje mi darčeky a snaží sa ale pokiaľ doma ozaj už nenavrieskam na neho nespamata sa ale to pomôže len na chvíľu a zas to je v starých kolajach
@anonym_autor jezisi, dalsia co vrazila vsetky peniaze do cudzieho domu.... a potom ide s holou ritou, apropo nechces nieco vrazit ked prisporis nejake euricka aj do mojho domu?
@kvietok1233 a kde pôjdem? Na ulicu? Na nájom peniaze nemám. Všetky peniaze som vrazila do tohoto domu
@anonym_autor
A ty si normálna?
Financovať dom frajera, ktorý zajtra ťa môže poslať do kelu.
Prečo máš úbohý plat? Prečo si sa nikam neposunula?
@anonym_autor veľká chyba ostať zavisla na debilovi v cudzom dome!
@anonym_autor jezisi, dalsia co vrazila vsetky peniaze do cudzieho domu.... a potom ide s holou ritou, apropo nechces nieco vrazit ked prisporis nejake euricka aj do mojho domu?
@anonym_706a9b aj ja chcem 🤣👍
@anonym_autor
A ty si normálna?
Financovať dom frajera, ktorý zajtra ťa môže poslať do kelu.
Prečo máš úbohý plat? Prečo si sa nikam neposunula?
@zmrzlinka2021 a kde som sa mala podľa teba posunúť? Mám zdravotné obmedzenia kvôli ktorým musím zostať na Slovensku. Moje lieky sú drahé takže polovica výplaty ide len na ně.
@anonym_706a9b si trápna už sa ti uľavilo?
Troll. A este k tomu velmi jednoduchy.
@anonym_c4e8e3 nie som žiaden troll
@anonym_autor Neprevychovas ho. Bud sa budes tesit z darcekov a nestazovat sa na to,ze nepomaha, alebo odid. Mas nejak zdokladovane to, co si vrazila do domu?
A inak, kym ste byvali v byte tak pravidelne upratoval?🫢🤔 Nejak sa mi nechce tomuto celemu verit😄
Z vášho opisu je zrejmé, že ste sa ocitli v pasci dvoch deštruktívnych vzorcov, ktoré sa navzájom posilňujú, nesymetrická závislosť a tiché obetovania sa. Prvým je nevedomý obchodovateľný vzťah k priestoru, dom patrí jemu, vy neplatíte hypotéku, a tak sa do vzťahu vkradla toxická dynamika „splácania dlhu“ formou domácej práce. On a jeho rodina vás stavajú do pozície podnájomníčky, ktorá si má svoje miesto odpracovať a vy ste na túto hru pristúpili z obavy, kam by ste odišli. Druhým vzorcom je prepadnutie do role obete. Keď hovoríte, že vás „bombarduje“ a že „musíte“ upratovať, odovzdávate mu všetku moc nad svojím časom a energiou. Upratovanie sa stalo zástupným bojiskom za chýbajúcu intimitu, rešpekt a hlboký pocit bezpečia. Vaša únava a zdravotné problémy sú už len logickou reakciou tela, ktoré kričí „dosť“ tam, kde vy nedokážete jasne povedať „nie“. Slovné argumenty ste vyčerpali a debaty končia v slepej uličke, pretože váš partner vníma diskusiu ako „váš problém, ktorý zasa riešite“. Zmenu neprinesie to, čo poviete, ale to, čo prestanete robiť. V prvom rade musíte oddeliť tému financií od témy vašej ľudskej dôstojnosti. To, že nemáte vlastný dom z vás nerobí upratovaciu službu zadarmo. Ak upratujete len preto, aby bol na chvíľu ticho, učíte ho, že nátlak funguje. Nastavte si vlastnú, únosnú mieru poriadku kvôli sebe, nie kvôli jeho kritike. Momentálne zostávate vo vzťahu, kde chýba sex, záujem, komunikácia a rešpekt, pričom ako hlavný dôvod uvádzate, že by ste finančne nezvládli nájom. To je legitímna ekonomická obava, no psychologicky vás to stavia do pozície, kde si kupujete strechu nad hlavou vlastným duševným zdravím. Skúste si však začať budovať vlastnú oporu, zistiť možnosti bývania, financie, pomoc rodiny či blízkych. Nie preto, že musíte okamžite odísť, ale preto, aby ste sa nerozhodovali zo strachu a bez možností. Ak by sa ďalších päť rokov nič nezmenilo, rovnaké požiadavky, rovnaký nezáujem, rovnaký pocit osamelosti vedľa partnera, čo by ste si želali, aby ste dnes urobili pre seba? Ak sa každý pokus o rozhovor otočí proti vám, aj to je informácia.
@anonym_autor Neprevychovas ho. Bud sa budes tesit z darcekov a nestazovat sa na to,ze nepomaha, alebo odid. Mas nejak zdokladovane to, co si vrazila do domu?
A inak, kym ste byvali v byte tak pravidelne upratoval?🫢🤔 Nejak sa mi nechce tomuto celemu verit😄
@motylik2559nejde o darčeky. Áno finančné to máme podložené takže vie že keby som odišla musel by mi vrátiť všetko čo som do toho domu vrazila. O darčeky mi nejde. V byte musel upratovať lebo býval u mňa ale nežiadala som to od neho
@motylik2559nejde o darčeky. Áno finančné to máme podložené takže vie že keby som odišla musel by mi vrátiť všetko čo som do toho domu vrazila. O darčeky mi nejde. V byte musel upratovať lebo býval u mňa ale nežiadala som to od neho
@anonym_autor No tak ked to mate podlozene, tak odid, ak ti nevyhovuje co po tebe chce a sam nepohne ani prstom. Alebo, ak sa tak nestalo, tak hod s nim navazno rec, bez kriku a hadok a povedz mu, ze tam byvate obaja a tak podiel domacich prac je na vas oboch. Ze ty nebudes upratovat sama cely dom. A teda teraz mi napada este otazka, pises ze v byte upratoval, lebo byval u teba...a ty si v byte upratovala? Nechce ti on vratit len to co on prezival v TVOJOM byte, ked ste teraz v JEHO dome?🙄🤣
@anonym_autor v byte "musel" lebo býval u teba a teraz ti to vracia, lebo bývaš u neho tak "musíš" ty?
ved ked ti vrati co si do domu dala tak mas na podnajom ... skus pzriet zdielany byt a prenajat si aspon izbu na zaciatok .. alebo k rodicom .. u neho buducnost nemas... na upratovani a starani sa o domacnost su dvaja ,,,
@anonym_autor urobte si rozpis, harmonogram: v ktorý deň, čo robí jeden a druhý...
Stale sa mi potvrdzuje, ze zenam je najlepsie zit same vo svojom 🙂 pocuvam to od vsetkych susediek z dediny, ktore uz su vdovy, vidim v diskusiach a videach, kde sa na to pytaju starsich a v tomto velmi mudrych zien, …moj tato, cerstvy vdovec, strateny sam, cely zivot mal lacnu pracovnu silu, ked sa opytal susedy vdovy, ze co si nedonesie nejakeho chlapa, tak ho vysmiala, ze nech da pokoj, ze ma konecne svaty klud a pokoj a zivot podla seba;).
Odid kym mozes
Aký veľký bordel dokážu urobiť 2 dospelí ľudia bez detí a zvierat?
@abbey1 v tomto obdobi je este clovek perfekcionista…;) az deti naucia🤣
Aký veľký bordel dokážu urobiť 2 dospelí ľudia bez detí a zvierat?
@abbey1 my máme aj zvieratá. Dieťa plánujeme ale ak sa nespamata radšej sa dám vysterilizovat ako s ním mať dieta
@anonym_autor No tak ked to mate podlozene, tak odid, ak ti nevyhovuje co po tebe chce a sam nepohne ani prstom. Alebo, ak sa tak nestalo, tak hod s nim navazno rec, bez kriku a hadok a povedz mu, ze tam byvate obaja a tak podiel domacich prac je na vas oboch. Ze ty nebudes upratovat sama cely dom. A teda teraz mi napada este otazka, pises ze v byte upratoval, lebo byval u teba...a ty si v byte upratovala? Nechce ti on vratit len to co on prezival v TVOJOM byte, ked ste teraz v JEHO dome?🙄🤣
@motylik2559 ja som mala na byte čisto a poriadok hlavne preto že som mala 4 mačky a bordel mi vadí. Upratovala som svoj byt. Takže keď dom je jeho tak by si ho mal aj on upratovať je to jeho vizitka
ved ked ti vrati co si do domu dala tak mas na podnajom ... skus pzriet zdielany byt a prenajat si aspon izbu na zaciatok .. alebo k rodicom .. u neho buducnost nemas... na upratovani a starani sa o domacnost su dvaja ,,,
@anonym_37f96f nemám rodičov

To ze upratovanie je zenska robota, je rovnaka pips, ako ked zena povie, ze platenie je muzska robota. Takym exemplarom je lepsie zakyvat, jedine, ze by ste sa naozaj dohodli, ze jeho povinnost je platit a tvoja upratovat.