icon

Ako ďalej v manželstve? Poraďte mi

mnariana
20. sep 2017

Ahojte, ani neviem, co ocakavam, ale kedze uz dlhodobo rozmyslam nad tymito vecami, chcem poradit, co a ako...mam 2 deti, kratko po sebe (2,50 roka a 4 roky). Naokolo nie je babka, dedo, atd. Nastastie obdobie, ked som od nevedela co skor preslo. Nastupila som (aj kvoli hadkam s manzelom, aj kvoli peniazom, aj kvoli sebe, ak kvoli tomu, ze uz som nechcela byt dalsi rok doma s detmi a pocuvat, dookola to iste od manzela). Nepodarilo sa nam vybavit skolku pre starsieho syna a tak sme boli spolu doma doma az doteraz...teda obaja zacali chodit do skolky tesne po tom, ako som zacala robit. Obaja su velmi aktivni chlapci. Problem: Ja uz sa neviem rozpravat s mojim manzelom. Problemy medzi nami boli podla mna dost zapricil to, ze vela krat sme mali od vyplaty k vyplate...pocas celeho obdobia (teda skoro 4 roky) sa o nas staral, vsetko platil(hypoteka, auto, ucty - vsetko je jeho), ja som kupovala len veci detom a stravu. Samozrejme, som mu za to vdacna...ale..ked uz na to doslo, hadky sa tocili okolo toho, ako on vsetko plati a ja sedim doma a nic nerobim..ked chcem, mozem ist do prace (tak som teda sla...)..on sa predsa venuje detom ked pride z prace (a ked zaspia, buchne dverami a ide von...aj o 22:00 hod). Najskor som si myslela, ze milenka..., ale fajcenie z prace preniesol domov)...on ma predsa svoje potreby ako chlap. Pre mna je to ok, ak mame sex 2x do tyzdna, On sa citi na vrchole, teda by mal sex rad casto. Ak sme nemali sex viac ako 5 dni, uz bola doma drama. X krat, ked takto odisiel vecer prec, sa vratil opity a trieskal mi dverami, ze on chce sex. Samozrejme, sme si to na druhy den vydiskutovali. Inak, donedavna sme mali spalnu spojenu s detskymi postelami (maly byt). U nas doma sa podla mna vsetko toci okolo toho, ci bol, alebo nebol sex...ked som nastupila do prace, manzel zostal s detmi doma 5 dni..vravel, ze uz vie, o com hovorim, ze matersku by odporucil vsetkym muzom. Ze musi ist vecer von, lebo cely den sa nemal s kym porozpravat. Manzel obcas navari, ale vsetko ostatne, pracka, zehlenie, upratovanie atd je na mne (ked je on doma, pocka si to na mna, ked pridem z roboty). Ja si niekedy pripadam, ze tuto doma treba iba nejaku sluzku, ale asi ho vyjde lacnejsie mat manzelku...chapete ma niekto? Ja som tak v strese, ze mi za posledne 4 mesiace hrozne zredli a vypadali vlasy. Ked sa hadame o tom, uz viac krat skonujeme rozvod, lebo ked dame deti spat, nemam mu co povedat....ja si nemozem doma citat knihu (vecer), pretoze sa mu nevenujem...teda mozem chodit do roboty, starat sa o deti a byt k dispozicii?

Strana
z5
lucinocka
22. sep 2017

Ked citam tuto temu, tak sa seriozne prestanem stazovat na svojho:D

bale1rinka
22. sep 2017

@0silvia0 však som nazačiatku písala, že odzačiatku si mali stanoviť pravidlá, povinnosti a povedať si čo jeden od druhého očakáva aby to viedlo k harmonickému vzťahu...tak čo?

0silvia0
22. sep 2017

@bale1rinka to si možno na začiatku napísala, ale potom si cez Máriu Teréziu a nejakých spotených chlapov spomenula všetko možné že sa v tom človek stráca ...
A čo potom keď jeden si chce stanoviť pravidlá a druhý ich ignoruje?

bale1rinka
22. sep 2017

@0silvia0 a bolo to odzačiatku tak?niečo sa muselo zmeniť že ich ignoruje a už zrazu nechce to bolo treba riešiť hneď, nič nieje len tak pre nič za nič ako sa povie"z jasného neba blesk"

0silvia0
22. sep 2017

@marseillefan napriek tomu si všetky odpovede aj na nepríjemné reakcie zvládol bravúrne👍 Len takto ako ty popisuješ to môže fungovať u manželov, ktorí spolu dokážu komunikovať, kde je vzájomná láska a úcta. Partnerstvo, ktoré spomínala zakladateľka je už značne narušené ignoráciou zo strany manžela a presadzovanie si len svojich potrieb a chýbajúcou úctou k manželke.

alaguema
22. sep 2017

@marseillefan chceš viac pochopiť myslenie žien? A si si istý, že to chceš? Možno sa dozvieš, aj čo nechceš. To, ako ti žena "podrží" v rámci tých rýchloviek, len aby dobre bolo, môže poukazovať aj na to, že si sex s tebou neužíva možno ani tie dva, či tri razy, keď ju akože uspokojuješ. To ti ešte nikdy nenapadlo? Sú ženy, ktoré majú k sexu veľmi vlažný vzťah, ťažko, alebo vôbec nedosahujú orgazmus. Neviem, koľko máte rokov, podľa fotky typujem, že už nie ste úplne mladučkí...možno to vieš, ale tak pre istotu - žena po 30-tke je na vrchole čo sa týka sexu a ženy po 35-tke, ak nikdy nemali problém dosahovať orgazmus, ho v tomto veku dosiahnu pomerne rýchlo. Napr. aj počas rýchlovky (nestopovala som to), ale možno naozaj aj za dve - tri minúty, ak po partnerovi naozaj túžia a vzrušuje ich. Ak mala ťažkosti s dosahovaním orgazmu, ale s partnerom na tom popracovali a zosúladili sa za roky vzťahu, obvykle ho v tomto veku dosiahne podstatne ľahšie, ako za mlada.

alaguema
22. sep 2017

@bale1rinka na jednej strane píšeš siahodlhé traktáty (nezvládla som to celé prelúskať, tak len tak zbežne som to prebehla), ktoré miestami pripomínajú univerzálny manuál na živočícha menom chlap (a ako mu treba v prípade potreby /tej jeho, samozrejme/, podržať) a jedným dychom šemotíš niečo o vzájomnej úcte? Cítila by som sa ako použitá bezduchá gumená anča, keby som toto praktizovala v manželstve. Uvedomuješ si, čím je sex, ktorý je len účelový prostriedok, ako zbaviť chlapa napätie a žene neposkytuje žiadne uspokojenie, ani citové, ani fyzické? Je to služba. Vieš, ako sa volá profesia poskytujúca sexuálne služby...

vrds
22. sep 2017

@marseillefan 🤠🤠🤠🤠 tak toto som este nepocula. zena nieje handra aby si do nej utieral penis 2-3 min a chlap nieje kralik. ale ak vam to funguje ok. mna by to nebavilo. 😂

ada309
22. sep 2017

Ak by som sa mala este raz narodit, chcem byt chlap..

0silvia0
22. sep 2017

@ada309 ale čo si? veď budeš furt neukojený hormón riešiť, je ti toto treba? 🤐

babu11
22. sep 2017

@bale1rinka to ako vážne myslíš s tými s prepáčením sračkami čo si tú skopírovala ako autorka stavia chlapa na piedestál,ako keď príde z práce budem čakať dvadsať minút pokým sa nevydýcha až potom naňho prehovorím a cez víkend odpracem deti a nech si spinká do poobedia, strašne sa smejem na týchto sexistických úvahách 😅 je 21.storočie máme právo voliť je rovnoprávnosť pohlaví,rozhodovať o sebe preboha nevracajme sa v čase 😨

ada309
22. sep 2017
sticker
marseillefan
22. sep 2017

@alaguema Prepáč, ale to si vážne myslíš, že nepoznám ženu, s ktorou som exkluzívne 15 rokov? Ak sa urobíš do 2 minút, tak blahoželám, ale prečo si myslíš, že moja žena bude rovnaká? Btw, neprišiel som sem hľadať rozumy ohľadom sexu, jednak preto, že sa o manželku viem v posteli postarať a jednak na to existujú lepšie stránky ako MK...

alaguema
22. sep 2017

@marseillefan myslím to úplne vážne..Podľa toho čo a ako si napísal, ak toto s ňou praktizuješ 15 rokov, je dosť možné, že ti svoje najintímnejšie pocity nepovie, lebo je to také ponižujúce a tak ju to ako ženu a cítiacu bytosť degraduje, že to dávno zamkla niekde hlboko v podvedomí. Toto nie je pekný intímny život a silne pochybujem, že to nemá vplyv aj nie tie chvíle, keď sa jej venuješ tak ako máš! Prepáč, ale vychvaľovať sa na ženskom webe, ako obrábaš ženu za pár minút, bez toho, aby ona z toho niečo mala, ale ti proste "dá", lebo ty to potrebuješ...To bol dosť hlúpy nápad.

ada309
22. sep 2017

@alaguema poviem len tolko: čest a slava vsetkym muzom,ktory si vedia pockat na tu spravnu chvilu kedy je chut vzajomna... isto vedia,ze sa im to dvojnasobne vrati! Nesmiernu uctu tym prejavuju svojim polovickam.

marseillefan
22. sep 2017

@alaguema máš pravdu, je nesmierne hlúpy nápad diskutovať tu s ľuďmi ako si ty. Fakt netuším, prečo som si myslel, že by debata na MK mohla mať úroveň.

madeline1
22. sep 2017

@mnariana ty nemas rada sex? ty sa nemilujes s manzelom? robis to z povinnosti?

chapem, ked nemate priestor ...lebo deti. Ale ved, ten priestor sa da najst...

Manzelstvo by nemal byt celibat. Aj sex patri k vztahu. Horsie je,ked jeden zo vztahu se neoblubuje/nepotrebuje a druhemu chyba. Nie ste sexualne kompatibilni. I to moze byt problem vo vztahu a viest k dalsim problemom...on je nervozny, ty si nervozna...

Stazujes sa, ze ziada sex. Mozes byt rada, ze si este nenasiel milenku, ale zobre sex od teba.

Ty mas problem, lebo sa nechces milovat s vlastnym manzelom... vnimas sex ako povinnost, ako dalsiu pracu po praci... a tak : nie sex, radsej knihu. Idealne, knihu po sexe.

bale1rinka
22. sep 2017

@babu11 choď na dáke mužské fórum a opýtaj sa čo si o tom myslia chlapi, pretože vy sa na všetko pozeráte z ženského pohľadu,takto presne mi to povedal ten môj,a že máme rýchlovky mi vôbec nevadí, stará sa o dieťa, varí, pomáha,kupuje mi hocikedy čokolády a vie sa porozprávať o problémoch a pochopiť ma, sú takí chlapi, dokonca jeden v jednej téme tu na koni písal, že však... pomáham,varím,som citlivý,ona ma sex kedy chce a potrebuje a cítim s ňou,ale keď mi povedala, že máme sex dva krát do týždňa...ze vraj čo chcem...musel som si to zacat značiť aby som jej dokázal, že je to tri x za mesiac...a čakal som rok.ale proste to nechápete,vyberiete si z Toho co som písala čo chcete,o ucte som nedala ani slovo,ale o rovnováhe, uspokojovaní potrieb aj iných ako sexuálnych,o pomahani,o pochopení,o rozdieloch medzi mužmi a ženami s pohľadu genetiky,o prírode blá blá... Dám taký vtip a možno pochopíte; traja chlapi sa pozerajú na riadnu kočku čo prejde okolo nich.prvy; joj chlapi sex nebol doma mesiac tak čakám naň,tak by som túto kočku pretiahol... druhý; čo ?ja by som ju tiež dal a to máme sex raz za dva týždne, tretí; chlapi ja som mal včera sex a túto by som dal aj dva x....tak neako.... chlapci vedia byť empatickí, citliví, ochotní, nezni,chapavi,vedia to dávať a rozdávať svojej partnerke ale nemôžu proste čakať dlho, čo podľa žien dlho nieje ak nemajú sex napr.mesiac....asi tak...

madeline1
22. sep 2017

@bale1rinka nie je zena ako zena ....nie kazda ze nema rada sex a nie kazdy muz ma rad..je to individualne. i ked vo vacsine pripadov on chce viac ako ona...ale potom ona by sa mala snazit viac a mozno sa bude aj on...treba zacat od seba.

bale1rinka
22. sep 2017

@madeline1 tamta ta dáá ! A čo som písala vyššie? Ty si to pochopila.tesim sa.💃

0silvia0
23. sep 2017

@alaguema nemyslim si ze tie ich rychlovky musia byt automaticky pre zenu @marseillefan degradujuce. Mozno jej lichoti jeho sex. zaujem o nu, mozno jej to fakt nevadi a rada to pre neho urobi, mozno sa jej prave nechce ked ju taha do izby, ale chut pride, to nevieme, ale nemusi to byt tak ako tvrdis, ved oni maju podla toho co pisal velmi pekny vztah, degradujuce by to bolo ak by bol chlap neempaticky hulvat co za kazdych okolnosti mysli len na seba

0silvia0
23. sep 2017

@bale1rinka madeline ma svoj nazor nezavisle od toho tvojho a som presvedcena ze to ma pochopene uz davno aj bez tvojej osvety.

Strana
z5