Ako ďalej v mojom nepodarenom vzťahu?
Ahojte zienky a spolumaminy. Mam taku vec, o ktorej sa mi tazko hovori ☹ Ale nechcem s tym uz zatazovat mojich znamych, potrebujem sa o to podelit a tiez pocut nestranne nazory zien v podobnej situacii, mozno takych co si tym presli...
V skratke: Vztah zacal akosi skripat, zaciatkom r.2013 sa prevalilo, ze ten moj sa stretava s inou. Chcel od nas odist. Zabojovala som, plakala, komunikovala, odvliekla ho do partnerskej poradne. Tam povedal, ze "kamaratku" ako to on volal, si nasiel, lebo som na neho 1,5 roka kaslala (nasa mladsia mala vtedy 1,5 roka - nevidite paralelu? ja som videla). Vtedy to bolo skarede obdobie. Okrem partnerovej (udajne iba citovej) nevery sa ma najviac dotkli jeho utoky typu - mala si ist radsej na potrat!!! (ked som otehotnela s prvou, boli sme spolu vyse roka a nikto ho do nicoho netlacil a druhu sme chceli obaja). A ked som vtedy videla nase krasne deti, plakala som. Ako to moze povedat? Ja viem, ze deti ma rad, ale niekedy je taky naschval zly, aby ublizil mne.
Potom udajne svoje stretavanie ukoncil. To bolo v marci minuleho roku.
Rok sme sa ako tak premotali. Vztah vyzera asi tak, ze muz pride domov, pozdravi ma a ide do "malej izby", cize spi zvlest, vecery travi zvlast. Ak ma "chut", tak aj ma zaujem komunikovat, pripadne napise z druhej izby sms, ze ci nepridem. Nie je to dobry ani kvalitny vztah. Ale je. Chyba v nom komunikacia, laska, ucta aj dovera. Zijeme spolu a lubime nase deti. Kazdy po svojom.
Dnes - asi je uz silno pod tlakom - z neho vyliezlo, ze dotycna ho vlastne cely cas kontaktuje a ze i teraz na neho tlaci a uhana ho. Ze robi sceny, vyvolava aj 50x, pise. Tiez som sa dozvedela, ze povodnych "par platonickych kaviciek" s dotycnou, nebolo ani par, ani platonickych a ani kaviciek... Hoci som to mohla tusit, citim sa nejak vyhorene. Nemam chut sa ho ani chytit, niekto este mu urobit k voli a "mat chut" castejsie, aby bol spokojny. Najradsej by som bola keby som prisla domov a uz tam nebol.
Ale uprimne - bojim sa. Bojim sa ho poslat prec, aby deti neprisli o otca, aby sa mi cez ne nemstil, aby som nebola na vsetko sama, aby som to financne zvladla. Bojim sa, ze ho bude huckat svokra, jeho nova zenska, kamarati...Sebecke? Zbabele? Mozno, ale mam strach. O seba, i o moje dve krasne dcery.
A teraz som v takom stave, ze neviem ci mi stoji za to sa za ten vztah postavit, zobrat si jej kontakt a vysvetlit jej, ze staci alebo mam robit mrtveho chrobaka a cakat co alebo mu rovno zbalit veci. Viem, ze nikto mi nemoze povedat co mam robit, ale mozno si z vasich rad najdem tu, ktora mi pomoze...Viem, ze su aj baby co su na tom horsie, ale viete ako to je - Pre mna je ten najtazsi kriz ten moj 🙂
Dakujem vopred vsetkym za rady, pripadne skusenosti.
@kacicka123 ahoj, urcite to skus vyriesit aby si potom nelutovala a nezamyslala sa nad otazkami typu "co keby" ako ti radia kocky, deti nechajte starym rodicom, a vyjdite si niekam. razne mu povedz nech si vyriesi svoj "problem s kamaratkou" (prepac to je taaaak trapne od neho) a jasne mu vysvetli ze po porode je tazke byt sexi a pritazliva 🙂 a mimochodom kludne ti to mohol povedat a mohli ste sa dohonut ze si v stanoveny cas urobite chvilku iba sami pre seba 🙂
naozaj to este skus ale bud presvedciva a razne. uvidis ci to bude akceptovat a hlavne ci to bude tebe vyhovat, ak nie tak ho s kludom pobal a nech si ide k svojej "kamaratke" drzim palce
@kacicka123 kde sa vidíš o rok,o 5 rokov? ak tam kde teraz,tak s tým sekni...jasné,že dopredu nik nevidí,ale ty si už urobila čo sa dalo a výsledok?roky bežia,aj ty nemladneš,takže ako baby radia,ži si svoj život,ak mieni byť ako spolubývajúci,tak nech bude.ale časom myslím,že ti to dôjde,že toto je len akési živorenie a budeš to riešiť..
@anatalia77 nemusi byt...moj otec spravil nieco podobne a vyhlasil, ze nech sa zeny dohodnu u ktorej bude byvat a kde bude zit
@sante81 plazit sa asi nebude, on je moc hrdy. aj ked ma urazi a vie, ze by sa patrilo ospravedlnit a mu to tak nejak poviem, ze ci na nieco nezabudol, tak povie, ze "nema sa za co". Ak by olutoval, opijal by sa, vyplakaval kazdemu ako mu zla zena (ako ja ublizila), ale neverim tomu, ze sa doplazil.
@svetluska82 toto je dobra rada, ale moj muz je taky, ze ak ma pocit, ze sa nieco mohlo stat, nebavi sa so mnou. a pokoj. neriesi, nepyta sa - on si mysli = ja som ta zla. Ked som bola na firemnom vecierku do 4 rano (aby ste nemali zlu predstavu, to sa stalo asi jediny raz co mame deti (4r)), tak si urobil uzaver, ze som tam zarucene musela s niekym nieco a nebavil sa so mnou. Nejak mi to pride, ze podla seba sudim teba...
@mariannan ved aj mne je toto luto, ze ja som nemala otca a pre ne chcem vydrzat co sa da, aby neboli ukratene. Nemozem povedat, ze by mi v zivote otec nejak chybal, skor si myslim, ze mi to dalo zly model partnera do zivota. Zase aby si nasli takeho ako je ich otec...taky nic moc :-/
@cobhan @anatalia77 mne to pride tak, ze on caka, ze ja to vyriesim za neho. Podla mna cakal, ze ho bud vyhodim a moze ist s kludom tam, alebo caka kym ho ona posle do kelu.
Ved v ramci "srandy" povedal, ze "Najlepsie by bolo, keby ste si vy dve podali ruky a nejak si ma podelili". A ja zase viem, ze niekde v inej dimenzii by to pre neho bolo asi to najlepsie. Hm, a co tak scenar, ked si my dve podame ruky a zakopeme ho na zahradke? (to bol nejaky film, s podobnou zapletkou, nie ze to vezmete az tak doslova)
@chikitita ano, ved rozhovor je to najlepsie. Nahhorsie, ze ja neviem, ci mu este uverim. Nakolko to uz raz "zarucene" ukoncil a vobec - oklamal ma uz tak moc raz a tak nechutne do oci... Ako ak by som takto prisla, tak on samozrejme, by povedal, ze ukonci - ale ci by to tak bolo....
@janinah ano, to si krasne vystihla "spolubyvajuci". Uz ho tak pred priatelkami aj volam. Je to take tragikomicke. Uprimne, neviem na co cakam. Vzdy som bola rozhodna a ked sa kamoska davnejsie ocitla vo velmi podobnej situacii, tak som jej radila jedine - pobalit, vyhodit. Nepobalila, nevyhodila. Rok sa potacala v nefungujucom vztahu. Potom pobalila, vyhodila. Ja toho nejak nie som schopna ani po roku. myslim, ze keby neboli deti, neboli by sme spolu.Alebo naopak, boli - lebo by nenastali problemy s tym, ze mam aj ien starosti ako jeho...
oj, ťažká téma, ešte ťažšia rada. Radí sa dobre, kým človek nie je v rovnakej situácii. Ja by som už asi bola na liekoch z neho. Nie som bojovník, buď to klape, alebo to neklape. Ak by som to tak cítila, poslala by som ho preč a bolo by mi jedno, čo si kto o tom myslí. Aspoň teda by som mu navrhla, aby sa načas odsťahoval a urovnal si veci v hlave, pre koho chce vlastne žiť, čo skutočne potrebuje. Z vlastnej skúsenosti viem, že to funguje. Tak som sa rozišla so svojím terajším partnerom po pol roku spoločného života, lebo som mala o živote vo dvojici iné predstavy. Tri mesiace sme žili oddelene, ale on sa nevzdal, tvrdil, že ma miluje a že chce vedieť, kde robil chybu. Tak až vtedy sme začali skutočne spolu komunikovať, aj to sa niekedy treba naučiť. A pochopil. Tak sme spolu už 8. rok a je to fajn. Tiež nie je všetko ako v rozprávke, sú veci, ktoré nám na sebe vadia, aj sa pohádame, niekedy je u nás ako v talianskej rodine, ale vždy nájdeme cestu k sebe a náš hnev obvykle netrvá dlho.
Takže v takomto prípade som jednoznačne za odluku na nejaký čas, ak sa nevráti, bude to jasné znamenie, že o vzťah už nestojí, nejaký čas to bolí, no nebude donekonečna a aspoň sa človeku otvoria nové brány pre nové možnosti. Žiaden chlap nie je jediný na svete.
@blienka Viem, ze niekedy to funguje. Ja mam vsak obavu, ze on len na toto caka. A potom bude moct utekat za "kamaratkou" ako odisiel od zlej zeny a naopak plakat rodicom ako ho "zla zeny vyhodila". ASi je v tom aj trochu strategie. Nechcem mu to ulahcit - chcem aby si niesol svoju zodpovednost. Ak chce byt s nou, ok, ale nech sa tak rozhodne sam. Viem, je vela muzov, ktori bezia za tym, co im unika. To nie je pripad mojho muza. On nenahana nic. Pocka co mu prinesu...
@kacicka123 ked je chlap zbabely, tak vzdy hlada nejaky ''dovod'' preco urobil to alebo ono, len aby z toho vysiel on ako ten dobry a druha polovica ako ten najhorsi atd clovek na svete. Ja som s niekym podobnym chodila a ked prislo na rozchod, tak ja som mu kopacky dat nemohla, lebo by sa hral na najvacsieho chudacika a postval by proti mne vsetkych znamych a kamaratov, on sa rozist nechcel, aby z toho nevysiel on ako ten zly a mna by potom znami lutovali a nakoniec to zformuloval tak, ze sa so mnou musel rozist, lebo som nesplnala jeho poziadavky na manzelku, co nasiel v nejakej knizke 🙂
@cobhan ved jasne. Mne povedal, ze si sama za to mozem, ze si niekoho nasiel. Ze som sa o neho mala viac starat :-/ Tak ale co je to za chlapa, ktory nepovie, ze mu nieco chyba a hned bezi za prvou co mu pohladi...ego ...
@kveta ved som povedala, ze nech mi na nu da cislo, ze sa s nou rada porozpravam. Ale uprimne, neviem co by som jej... Kricat a vyhrazat sa nechcem. Skor mozno tak blahosklonne povedat, ze nie je prva ani posledna a ze co cakala, ze od nas aj tak neodide, ale zase...potrebujem takeho chlapa, co stale musim strazit?
To vazne uz neexistuje chlap, co ked povie, ze niekam ide tak tam ide a nemusis sa doma klepat koho zase pretahuje? :-/
@kacicka123 ja by som uz s takym chlapom nebola...nech ide tam, kde mu je lepsie, ale postarala by som sa o to, aby zabezpecil moju rodinu (rozvod, alimenty) a potom nech si robi co chce, kde chce a s kym chce..a ja si budem zit svoj zivot
zaujimava situacia....este zaujimavejsi chlap...myslela som ze ked chlap ma gule na to, aby podvadzal, bude mat gule aj na to aby sa priznal a rozhodol co a ako? U vas ma asi full komfort tak take sa mu tazko opusta...nova mlada milenka mu to nevie poskytnut, tak sa drzi toho co ma. Aj ked to nefunguje dokonale...to je hotovo na prasky a na cvokara 😖
@cobhan ved aj tohto sa ja bojim, ked on je taky makkys. Matka ho bude ovplyvnovat, nova ludra ho bude ovlyvnovat...ja viem, ze on ma svoje deti rad...ale aby to nedopadlo tak, ze bude davat minimum alebo nic... zase by mu nejaka zenska ondila do hlavy...si pamatam zaciatkom roka s akymi rozumami chodil. A dala by som ruku do ohna, ze mu to krasavica davala, take mudrosti. Raz jej pravdepodobne povedal, ze nemoze odo mna odist, lebo ho nepustim. A ta mu pravdepodobne povedala, ze ma na mna zavolat policiu. No aj cez vtedajsiu vaznost situacie som sa musela smiat, lebo som si predstavila ako pride policia zachranovat uboheho utyraneho muza, ktoreho zena nechce pustit za frajerkou.
@kacicka123 ja by som asi na neho sla zhurta...nech sa rozhodne, bud - alebo. Nie ze on ma deti rad a je mu s vami dobre, ale ta zla zla zla druha ho nenecha zit si super rodinny zivot..a jej zase povie opacnu historku a sami su bude plavat medzi vyhodami 5* domaceho hotela a milenky. Skratka mu povedat, ze takto to uz dalej nejde, ty tak uz zit nechces, tak nech nieco robi..bud sa bude chovat ako manzel, venovat sa tebe a detom alebo nech sa zbali a ide prec. O rozvode a alimentoch nemusis hovorit nic, aby si ho nevyplasila a nezacal kalkulovat a vymyslat blbosti.
to ked citam spravne teba vykresluju aku tu zlu?? A to s tou policiou by bolo zaujimave...ze naklusu polisi cakaju nejaku domacu tragediu, utlacanie chudaka manzelika a otvorila by im uplne pokojna zena s usmevom...
@eliska31 asi hej. Pre milenkou je ta najhorsia zena a opacne - predo mnou, zla ohrdnuta exmilenka, co mu neda dychat. Najhorsie, ze ja si neviem najst jediny dovod preco ho nevyhodit (okrem praktickych) a predsa nemam silu...
@kacicka123 fuuuha tazko radit...mate aj deticky...keby ze niekto je slobodny a bezdetny, tak tam neni problem naj si taky pobali caky-paky a naj ide...ale tu? Asi najskor poriesit nejako pravne, aby na to nedoplatili deticky a aj ty (viem, z nie to hnusne) ...
no po takej dlhej dlhej dobe by ste mohli už aj žiť všetci traja v spoločnej domácnosti akože blbý vtip ja viem --- Tvoj muž je slaboch asi v živote málo rozhodoval sám --- podla mna ak by sa jej aj chcel zbaviť tak nevie ako - ved to je zufalé, úbohé a smiešne, že Ti to rozpráva ako ho kontaktuje -- preboha to jej nevie povedať, že o všetkom vieš a že ste sa dohodli, že pojdete dalej koli deťom.... alebo ak máš toho dosť tak s tým sekni ale asi Ti zaleží aj na nom... je to ťažká situácia
@kacicka123 ja osobne a velmi dobre poznam milenku toho nasho znameho....ak by som ju nepoznala tak mozno neverim,ze moze byt nieco ako uhananie chlapa...ale ona je fakt svina vypocitava a nedala pokoj,aj ked vedela,ze sa rozhodol pre zenu a dve deti...jednoducho donto tolko hustila ako si ho zena nevazi,ako ho ona bude hyckat,masirovat ked pride unaveny,co vsetko ona prenho urobi...bla,bla,bla...len mu nejako zabudla povedat,ze nie orenho urobi hocico ale pre jeho prachy...no skratka nedala pokoj a on napriek snahe sa niekolkokrat vratil k rodine ale nakoniec ho aj tak stiahla a tentokrat ako som uz pisala,to povysila na podanie o rozvod...teraz sa hra na matku jeho deti..no grc,ale tak chlapec pochopi ale bohuzial uz neskoro...tym chcem len povedat,ze obcas su ti nasi chlapi ako male dieta za lizatkom...aj ked milije rodinu jednoducho sa neda odolat...a vtedy im treba pomoct...sama vies co mas doma,keby mne moj muz take povie tak ja ho len tak nejakej cundre na zlatej tacke nenecham...ja by som bojovala o muza a otca mojej princeznej....nie nadarmo som si ho po tolke roky vykresavala na svoj obraz,naucila ho aj vysavac pustit,pomoct,vykresala som z neho to najlepsie co sa dalo...nedam si ho len tak bez boja...sama musis vediet ci aj ty mas doma chlapa,o ktoreho stoji za to bojovat!
Kazdy raz moze spravit chybu....a v case ked ma niekto pocit menejcenosti je schopny zalubit sa aj do stromu...ruku na srdcd,ked ti je najhorsie a mas pocit,ze ta cely svet nechape a muz uz vobec nie tak by si sa vyzalovala aj prvemu co by pocuval...
@mariannan vyzalovala, ale necakala by som ho "s rozkrocenou narucou". Ale jasne, viem, co chces povedat. Vcera ked som po celom dni prisla domov, som sa ho pytala, ako to teda mieni riesit. A on, ze nema co. Cize on to vsetko nechava tak. Ona napise, zavola. On ju "zo slusnosti" neignoruje a ocividne ma kočka nadej. Posledne, sa s nou odmietol stretnut (asi prvy raz, lebo hned bola zla) a hned bol chrapun a hajzel - a on to nevie nejak prezit - vsetko viem len z toho co mi hovori on...
Vcera bol taky nejaky hotovy - ze "ved ja nie som hajzel, som slusny clovek, neviem to nejak prehltnut"- a mne sa v hlave naskyta otazka, ci to nevie prezit od nej alebo vseobecne ;o)
@kacicka123 to je mi jasne...ale vseobecne plati...zeny vela rozpravaju a chlapi radsej... 🙂 tak vies,co taky chlap vyrozprava...on sa necha polutovat,objat,pomojkat...ako kazde dieta..
Mozno je fakt z tej druhej zufali,nevie ako sa jej zbavit...behni osobne k operatorovi a spytaj sa na to blokovanie cisla...alebo mu povedz nech ti da cislo a ty jej to vysvetlis...z jej reakcie zistis ci ti on hovori pravdu...ale hlavne ak chces onho bojovat musis mat nad nou navrch...poznas ho dlhsie,vies co mu lichoti,co ma rad,co mu zhycka ego....ale hlavne sama musis byt presvedcena,ze chces vyhrat 😉
@mariannan hej, zmetiem ju zo sceny a co? budem sa klepat kazdu chvilu, kde vyskoci ludra...co z chlapa ku ktoremu nemam doveru. Viem, ze asi posobim tak protichodne, ale asi sa tak teraz aj citim.

ja mam z toho vsetkeho pocit, ze je to zbabelec...druha ho uhana, nevie ako z toho von, tak sa prizna manzelke, aby to vyriesila za neho a zbavila ho tej druhej zenskej. Citala som len uvodny prispevok, mozno sa mylim..