Ako ďalej vychádzať so svokrou?
Abojte,mam taky problem so svokrou..a vobec neviem ako dalej s nou vychadzat...S muzom boli na seba vzdy naviazani,ked sme mali financ.problemy pomahala,tym padom som sa jej viac menej prisposobovala,lebo kedze pomahala bolo samozrejme,ze jej vychadzame v ustrety..teraz ale doslo k situacii ked snad prvy krat som si spravila,po svojom a sice ponHlala som sa zo spolocneho vyletu pretoze uz som mala nieco dohodnute,co som jej aj vopred oznamila..ona mi to ale nedokaze odpustit,proste vztahy uplne pokazene,ze som sa nedokazala prisposobit..teraz bili u nas,proste prvy krat snad som jej pivedala na to svoj nazor aby chapala aj ona mna,ani za svet vypocut,urazena...taka zast z nej sla vo i mne..viem,ze sme jej dlznikmi za pomoc ale po tomto,si neviem predstavit sas noy stykat..nemala dobry vztah ani s predoslou zenou mojho muza
no pekné že vám svokra pomáha ale zase to nemôže byť podmienené tým, že budeš stále skákať okolo nej. Už keď si niečo mala, tak to mala rešpektovať. A možno aj kopu iných vecí. Nedá sa chovať tak, že ja platím a ty poslúchaj. (Obrazne povedané).
Ja som tiež svokre vďačná za pmoc a čo ja viem čo ešte ale zase do určitých vecí si zasahovať nenechám. Ke´d už si niečo mala, mali to rešpekovať. Možno sa dalo spraviť aj to, že by si program zrušila a bola s nimi ale myslím, že je na mieste aj to, aby oni rešpektovali aj druhého. Vôbec by som kvôli tomu nemala výčitky. Ja viem, že sa to ľahko hovorí a horšie spraví. Mala si si od začiatku nastaviť určité hranice a mať aj svoj názor. Myslím, že nejde iba o túto jednu situáciu. Tá sa dala vyriešiť aj zrušením tvojho programu ale svokra asi patrí k ľuďom že podľa nej asi musí stále byť. Ja by som sa chovala normálne, normálne sa s ňou bavila a je na nej či a ako dlho sa bude odúvať.
@h2 áno u nás keď niekto príde z diaľky sa mu prispôsobujeme, má to trochu logiku😉 ci tebe kebyže príde na týždeň brat z UK tak si urobíš program? Možno hej, každá rodina je iná, ale u nás nie, takže chápem svokru a aj svagrinu
@h2 nepodriafila sa na 100%😂😂😂😂ale no taaaaak, ved už len poznámka, že malého prebalit😉ci prebalovat sa dá iba doma? Mam už čo to za sebou a takéto zbytočne zabomysie vojny sú mi smiešne. Fakt by si nebola na výlete celý deň so súrodencom zo zahraničia a s mamou, ktorá celé dni robí a urobí si čas? Predpokladám, že o príchode svagrinej sa vedelo dopredu, ale ako som písala, rodiny a vzťahy sú rôzne. Nech si je každý strojcom vlastného stastia😊
@maciatkolulu No, ja neviem, z napísaného som pochopila, že autorka s mužom boli u svokry na víkend. Autorka mala niečo dopredu dohodnuté, čo si kvôli rodine presunula na neskôr. Tak tipujem (možno sa mýlim), že boli so svokrou a švagrinou celú sobotu a potom v nedeľu bol výlet, z ktorého odchádzali skôr. Dieťa neprebaľovala doma, ale v aute. Myslím, že autorka sa za danej situácie prispôsobila rodine viac, než dosť.
Ja mám sestru, ktorá žije v Írsku. Toto leto prišla na týždeň k mame. Za ten čas som sa so sestrou videla 1x, boli u nás na návšteve. Na viac nebol čas, nikto nemôže do mňa očakávať, že si na týždeň zoberiem dovolenku, aby som bola full time sestre za zadkom. (Mama býva v Bratislave, ja na dedine.)
@maciatkolulu nie kazdy sa hlasi vopred....my mame tiez v rodine osobu co zije v zahranici a pravidelne oznami svoj prichod 1-2dni vopred a ked mame uz program dlhsie naplanovany, tak ho nerusime...ona tiez nejde za nami kedy to vyhovuje nam, ale kedy ma ona okno vo svojom programe...takze toto sorry ale na co by som skakala ako niekto piska...to ze sa odstahovali je je ich rozhodnutie, ked chcu vidiet rodinu, tak nech laskavo aspon tyzden vopred oznamia prichod.
@aceris nikto nechce, aby sa skákali ako sa píska, vždy sa vedia inteligentní ľudia a tobôž rodina normálne a slušne dohodnúť, aspoň u nás. A opakovane sa pýtam, či by ste rovnako reagovali kebyže ide o vášho súrodenca a vašu matku a to fakt výhovorka, že dieťa potrebuje prebalit? A dieťa nemá teplubsttavu😂😂😂😂😂aleeeeeee😉
@icky Vieš, to sú takéto rodiny, čo si takéto veci vykrikujú......vkuse sú medzi sebou rozhádaní.Tiež mám v rodine ľudí, ktorí sa vydali, či priženili do takýchto rodín a navzájom si tam vykrikujú kadečo, dokonca aj mne ešte vykrikujú, pričom ja ani do ich rodiny nepatrím, ani ma poriadne nepoznajú,ale za tie roky som im jednoducho padla do rany tiež...vždy ma ohovárali a rýpali do mňa a pritom som pre nich cudzí človek, ktorého nepoznajú a v podstate som sa ja mala uraziť a prestať s nimi komunikovať...len ja riešim v živote dôležitejšie veci ako takéto taľafatky s prepáčením...nemám čas na hádky...a možno v tomto je môj problém. Možno keby som sa s nimi poriadne pohádala, tak si tak ku mne nedovoľujú...aj k tebe si možno dovoľujú, lebo vedia, že si môžu.
@maciatkolulu Opakovane sa pýtaš, ale ja som Ti už po prvom opýtaní odpovedala, ako to bolo so mnou a mojou sestrou. Boli sme spolu 1 deň. Sestra tu bola cca týždeň. A ináč, je rozdiel, stretnúť sa so sestrou a so švagrinou, takže toto by som tak či tak neporovnávala.
@maciatkolulu Bola na tom vylete? Bola. Mala nieco dohodnute vopred? Mala. Povedala im to? Povedala a nemali s tym problem najprv. Tak neriesim, nediskujutem a bodka. Preco sa im mali? To musi byt s nimi nonstop od rana do vecera? Pouzili ste niekedy taku termosku? Neda sa tam dat 100stupnove jedlo. Dokonca na termoske je obmedzenie ze ma sa vkladat do 40stupnov. Hoc aj ked tam dam 50stupnove, ak ho otvorim neskoro je studene, ak priskoro tak zas horuce a neda sa krmit. V tej termoske to stale chladne. Nezastavi sa to na pozadovanych 37-38! A zalezi aj od toho ake stare je dieta. Take rocne sa neda nakrmit na kolene aby nebolo komplet od jedla. Teraz ho treba cele prezliect...je dost teplo aby som ho vyzliekla do naha a prezliekala? Ano, reagovala by som uplne rovnako bez ohladu na to, ci ide o moju alebo manzelovu rodinu!
Toto sú veci, čo by som úplne vypustila, skrz ktoré by som sa vôbec netrápila. Šak načo?? Ty nemôžeš za nič, urobila si si len čo si chcela. Nechápem, prečo hento robia niektorí ľudia
@maciatkolulu Väčšinou bývaš viac objektívna😉áno dieťa musela prebaliť nakŕmiť a ísť na svoj program, ktorý si dohodla.O všetkom vedeli dopredu nie je o com
@eliska13 ja aj som objektivna, ved mohla nechat dieta otcovi a ist na program, mohla ho prebalit a uplne na zaver je maximalne zbytocne sa hadat a natohovat v takychto veciach, zivot je krasny a netreba sa zbytocne hasterit, ked muz chcel ostat, tak mohol a ona mohla ist aj na kraj sveta, prebalit dieta sa da naozaj vsade a aj nakrmit a toboz, ked idem na vylet, tak balim si asi aj plienky a jedlo, ja mam termosku na jedlo pre sestrocneho😉 a naozaj nicit si nervy a vztahy pre hodinu na viac na vylete..... ale ako som pisala, kazdy nech si robi ako uzna, za mna uplne zbytocne natahovacky.
@h2 vsak ok, ked si uz odpovedala, tak nemusis opakovane odpisovat😅, a zase ako papagaj, kazdy nech si robi co chće. Ja by som rozhodne bola s blizkou osobou a podmienila jej svoj program, to som ale ja a moj nazor, pise, ze su si s manzelom blizki, tak mala ist a nech si manzel ide aj na kraj sveta a hotovo. Toto je moj nazor, naozaj su podstatne dolezitejsie veci ako sa natahovat pre prebalovanie, alebo to, ci niekto je o hodinu dlshie, kratsie, vychadzala som z toho aj, ze autorka pise, ze svokra a vsetci su neustale v restauracii, tak chceli byt proste spolu na vylete. Pre mna dost pochopitelne, na druhej strane pise, ze je tam stale sama, tak fajn, ze si moze povyrazit aj s druhou strany rodiny, ci? Pozri, zjavne sa nemusia, je to viac nez jasne, lebo ked ti na niekom zalezi, tak si fakt vies prisposobit program, pripadne v klude vysvetlit, preco to nejde, ak su fakt taki zli a nechapavi, tak sa s nimi nemusi prechadzat vobec, lepsie ako sa potom zduvat jeden cez druheho.
@maciatkolulu Ale nekecaj, keby tam nechala dieťa bolo by zle, že odišla bez neho.Poznas mamu, ktorá nechá ročné dieťa niekde len preto, že to iní očakávajú?nikto nevie či nešla na stretko práve kvôli dieťaťu s kamoškami s deťmi?aby sa cítila vinna, že ho išla prebaliť a nakrmit...podľa mňa sa svokra a švagriná urazili, že neboli na piedestaly a nebolo všetko ako oni mali v predstavách.neviem podľa mňa sa autorka ničím neprevinila
@maciatkolulu No ale veď aj autorka témy asi bola s blízkou osobou, možno bližšou, než je večne zamestnaná svokra, ktorá jej diktuje, čo má robiť a uráža sa, keď to tak nie je. A švagriná, ktorá žije v zahraničí a rozplače sa pre blbosť a žaluje mamke. S kým by si bola radšej Ty? 😉 (Mimochodom, otázka ani neznie, koho mala autorka uprednostniť, lebo uprednostnila rodinu, bola s nimi dlhšie a stretnutie si presunula.)
@maciatkolulu evidentne mas len svoju pravdu a prifarbujes si to ako sa ti to hodi ;)
@maciatkolulu a neporovnavaj rocne dieta s sestrocnym..asi si zabudla ako to bolo pri rocnom...rocne papa celym telom. Obmedzenie v pohybe pri prebalovani nema rado a bojuje...atd atd atd
@icky A nakoniec ktovie kvôli čomu a komu švagriná po výlete plakala...Možno jej prišlo ľúto, že nemá také roztomilé dieťa... keď videla ako jej mama vnúča zbožňuje a už nie je v centre pozornosti...niektoré ženy sú veľmi komplikované povahy a vedia sa rozplakať aj zo závisti ale pred okolím to neprezradia....tvária sa urazene a okolie môže len hádať, čo ich tak rozhodilo odrazu...
@icky Švagriná mohla plakať aj zo žiarlivosti.... môže švagriná žiarliť aj na brata, ak mala s ním nejaký veľmi blízky vzťah, tak môže ťažko znášať, že jej brat ľúbi aj inú ženu ako ju...a s týmto by sa mame rozhodne nezverovala a radšej sa vyhovorí na to, ako sa jej strašne dotklo, že si išla dieťa prebaliť, na stretnutie a podobne...lebo to nemôže byť jediný dôvod na jej citové pohnutie...ktovie čo je za tým jej plačom...
@maciatkolulu .. ,ja som bola dohodnuta s mojimi rodicmi a uz nie raz som dala prednost svikrovcom pred nasimi aj teraz som to kvoli nim a ich naposlednu chvilu presuvala na neskor pretoze,sa na poslednu chvilu rozhodli pre vylet,ktory sa aj cely uskutocnil...len na konci to uz bol cas odchodu,som sla do auta prebalit maleho,kedze sme vsetci sli ku parkovisku ...a pocas prebalovania,sa oni ppobrali prec s tym,ze my sme uz nechceli sediet na kave lebo uz sme tak ci tak meskali...no a nalehi im nechat a odist,vsak s nim nikdy neboli same,ze by ho vzali povozit...ked sa pinahlaju oni a ani sa u nas nestavia,clovek caka a beozvu sa,ja sa neurazam tak si myslin,ze tentokrat pichopit mohli,ze sa raz aj ja ponahlam a,ze existuje aj moja rodina..
@evabb35 ale čo je to za dospelého človeka že sa z takýchto dôvodov rozplače. Keby to bolo niečo vážne. Ale toto? Príde mi to trošku pritiahnuté za vlasy. Ja vidím sestru tak 4x do roka. Niekedy sa mi ozve na poslednú chvíľu že ide okolo lebo raz je tam a raz tam. A mám sa urážať a plakať že najskôr nevolá mne ale napr. nejakej kámoške ktorú už roky nevidela a až potom zavolá mne? Ve´d sme predsa dospelé osoby, rady sa vidíme ale každá máme svoj život. Nemusíme by na sebe stále nacapené.
@maciatkolulu nieeee doma,v aute na parkovisku a medzitym co som prebalovala ony odisli,juuuuj citaj trochu...a to sa mali stavit u nas este vecer na spiatocnej ceste ,dovtedy by som bola doma ale j tomu nedoslo,kedze palili rovni domov...svokra ma aj druhu dcer vydatu v uk,ta pride na sk raz do roka a nikomu sa nepodriaduje ani svojej mame nie,ze taky program rodinny maju,ze chce byt s nou a vnuckami,pohundre ale respektuju.a moj brat tak ten na sam male dieta a prisposobuju jej svoj program a ja to chapem ,ze s dietatom sa nedaju tury,vylety robit tak ako bez deti..ale v pohode,ze ich chapes,vsak kazdy mame svoj nazor a mne nejde o pritakavanie
@maciatkolulu Nie o ptichofe svagrinej sa vedelo cca tyzden dopredu,a malo byt tak ze oni na vikend nieco maju,a budeme spolu pocas tyzdna,pred vikendom zmena ,ze by boli radi s nami cez vikend,ok posunula som si stretnutie na pondelok obed,vecer v nefelu padol navrh na spolocny vylet,povedala som svokre,presunula som si to este na neskorsiu hodinu,s cim suhlasila...este ked sme sa vracali dole ,povedala som jej,ze ked sa zastavia na spiatocnej ceste budeme doma,ze ok a potom mi vykrici,ze som si nedokazala posunut kvoli nim program a musela sa ponahlat. A dodnes to nejde predychat? Svagrina ked bola doma predtym cca na tyzden a mala nabity program ani raz sa nezastavila a neurazila som sa...a ako si sa pytala,preco som tam nenechala muza,no preto,ze zostat nechcrl,vedel ,ze aj ten nas program,je dolezity a zalezalo na tom aj jemu..

@maciatkolulu Nehnevaj sa, ale trošku od veci komentár. Len preto, že švagriná príde zo zahraničia, bude sa jej celá rodina prispôsobovať? Autorka písala, že už mala iný program, nie, že si práve na ten deň program urobila. Nevieme, o čo ide, možno mala stretávku zo školy, kam sa sľúbila prísť, alebo rozlúčka so slobodou najlepšej kamošky... Napriek tomu, že už mala dopredu dohodnutý program, tak sa prispôsobila a išla aj na stretnutie so švagrinou. A Ty jej napíšeš, že ONA si "serká" vzťahy??? Lebo sa nepodriadila a na 100% neprispôsobila?