Ako ďaleko bývate od matky?
Ahojte, prosím vás, zaujima ma ako ste sa ďaleko presťahovali od rodičov / hlavne od mamy a ako to zbadáte hlavne tie, čo máte rodiny? Ja skoro 400km od môjho rodného mesta, mam tu muža, dieťa, druhé na ceste, no každý deň si viac uvedomujem, aké to majú ľahšie ženy, čo bývajú blízko mamy. Čo postráži dieťa, pomôže, niečo navarí, alebo len psychicky podporí, keď je cloveku naprd. Hej, mám tu svokru, ale to je škoda komentovať. Ona len kritizuje a poučuje, že sa radšej častejšie trapim sama ako ju poprosit o pomoc. Ako to zvládate, tie čo ste ďaleko a v ťažkých chvíľach si želáte byť bližšie k rodine?
Mamu 160km a svokru uz nemam, svokor ale byva 550km od nas. Man uz druhe dieta, novorodenca. Nejako si poradime, nie sme ani prvi ani posledni. 😊
O poschodie nizsie🙂
200 km aj aj a je to ideal a som rada, ze je to prave tolko, niekedy dost blizko, niekedy dost daleko.... na to, aby mi niekto pomohol, postrazil deti, navaril alebo psychicky pomohol, mam manzela, uz davno nie mamku. Plus v tazkych chvilach, ked chcem byt s rodinou, tak s nou aj som. S manzelom a detmi.
200km aj svokru aj mamu a bud rada ze máš aspoň svokru po ruke. Deti rastú rýchlo, za chvíľku budeš späť v pracovnom živote. Bude aj svokra dobra, ver mi 😂
10 km, vidíme sa tak raz za mesiac.
10 km a som rada
2km 🙂
svokru na jednom sidlisku a mamu cca 8km a ani jedna sa nechyta strazit vnucence..u mojej mamy,ani nikdy nespali bez nas rodicov...povie,ze ona na deti,uz nema nervy...sama ku nam nepride,len my chodime tam cca 1x za 1-2mes...
1200 km, na deti sme s mužom sami ale nesťažujem si.
Deti sme mali po 40.tke, takže mudrovanie do výchovy nepotrebujeme, máme svoj vek, rozum, skúsenosti.
Postráženie by sa niekedy hodilo, ale keďže aj naši rodičia sú po 70.tke, asi by nám veľmi a často nepomohli.
Zvykli sme si a nie je to žiaden problém.
Ja som sa odsťahovala 200km od rodičov, mne to ale vyhovuje, so synom je muž prípadne často svokra keď je na Slovensku, rodičia občas prídu keď potrebujeme pomoc kvôli chorobe že nemôže ísť do škôlky ale vždy si vydýchneme keď zas idú späť domov. Ja mám rada taký ten náš rodinný kľud 😊
A čo mám hovoriť ja. Čakáme prvé dieťa a ani jeden už nemáme ani jedného rodiča. Tiež mám z toho depky.
Moja mama je už 4 roky vo večnosti, čo by som dala za jej prítomnosť a pomoc..... mamu nik nenahradí.
600km a zvládam to ťažko ani nie kvôli tomu že by som potrebovala jej pomoc ale že mi veľmi chyba🥺
Moja svokra radšej no comment 🙄
3 minúty na bycikli ❣
A som za to vďačná, tiež ona, a deti takisto! ❣
Svokru mám pri sebe v jednom meste...a mamu 260km
Opacny koniec dediny moji rodicia, susedne mesto svokra...je to fajn mat rodicov blizko ale pozor nie zas moc nlizko, to moze skor byt na skodu 😀
Odstahovala som sa 450km a mama mi velmi chyba. Nie len mama, ale aj otec, sestra, netere, synovec, sesternice, krsniatka... ale ja mam super svokru, ktora by sa pre syna aj rozkrajala a s ktorou si velmi dobre rozumiem. Mamu mi nenahradi, ale pomoze mi viac ako moja mama, hoci by byvala blizsie. Svokra je dochodkyna, ma len jedno vnuca - mojho syna, zato mama este pracuje, ma velmi narocnu pracu a dalsie 3 vnucata s ktorymi pomaha... ale mame velmi pekny vztah, preto mi je luto, ze spolu nemozeme travit viac casu.
Ja bývam 900 km od mojej rodiny a tiež by sa mi niekedy zišlo ísť pozrieť mamku, babičku, alebo ďalších z rodiny, dať im deti na chvíľku, alebo aj na wknd. V mojej rodine sú aj deti… ale na druhú stranu, nemusím počúvať čo robím zle, ako by som mala vychovávať deti, ako variť, že mám doma neporiadok, babička mi nepresádza zeleň v záhrade a tak 😀. Svokra mi nič také nehovorí. A ako to sama zvládam? Napr. S manželom chodíme dvakrát do týždňa na karate. Jeden vecer si zoberie deti svokra a druhý vecer príde ku mne babysitterka.
Vďakabohu v inej krajine.
Od mamy 2km od svokry cca 8km. Ani jedna nám deti nejak extra nestráži. Svokra všetkým povedala, že oni si vychovali teraz je rad na nás ( má 7 deti, platí to pre všetkých). Jasné, že keď veľmi treba tak postráži, ale obaja so svokrom ešte pracujú. Vidíme sa podľa situácie, niekedy raz do mesiaca, inokedy aj 3x do týždňa. Moja mama ma už dosť po 70 a je rada, že je rada. Vnúčatá vidí rada, ale je rada keď ta návšteva netrvá dlho. Je už naučená na svoj systém, nevládze za nimi behať, čiže ich tiež stráži len ozaj v nutnom prípade. Vidíme sa tak raz do týždňa na káve , niekedy aj menej.
Mamu v rovnakom meste.. Veľmi nam pomohla v skolkarskych casoch - dcera furt chora, vďaka mamine som nemusela byt furt na ocr.. Teraz ma dcera 10, sama sa pyta hocikedy ku starkej (otec uz nezije)..
Mamu asi 80 km, svokru, kým som mala, tiež asi toľko. Lenže svokra zomrela, mama je sebestretny narcis, takže postrážili skôr kamošky ci opatrovatelia (ja neviem, prečo sme väčšinou chlapov vyhmatli), starí rodičia sú u nás skôr titul než skutočne osoby (stari otcovia z oboch strán zomreli ešte pred narodením deti.)
Mamu cez 300 km a svokru cca 150km a nevadí mi to. Navštevujeme sa tak raz mesiac a aspoň si nelezieme na nervy.
@marca12 áno človek si pofrfle keď býva blízko a mama niečo s kritizuje, ale nikdy by som nechcela bývať od nej tak ďaleko aby som nemohla za ňou skočiť hoc aj každý deň... Býva od nás cca 10 km a nemenila by som
@lenka1993 to isté máme aj my
Of mamy 2100km, od svokry 15metrov. Ja mám lepšiu svokru ako mamu, bohužiaľ.

5 sekúnd...
Zbehnem dole 15 schodov...