Ako dať najavo svokre hranice?
Ahojte,
muz si volal cez videohovor svojmu bratovi a s nasim malym dietatom, do toho prisla muzova mama k videohovoru (na com by nebolo nic zle), ale...
Muzova mama ze:
"Jaj mojenko moje male povedz ocovi - ty osklivy ocino, zavolas len bratovi"
Malo to byt v tom zmysle, ze muz volal iba bratovi a jej nie, lebo jej vlastny syn ju dlhsie ako na 30 minut nemoze zniest.
Pointa tejto temy je prave v jej, ano, rozkazovacej vete - povedz ocovi ty osklivy ocino.
Ja som umyvala riad, ked som to pocula, nic som jej este nepovedala.
Ako dat tejto pekelnej zene hranice?
Mne
@evamarek77 podla toho co tu predvadzas tie tvoje buduce nevesty sa tomu len potesia 😁
@dominikamacakova ved ked nebudes mat nevesty tak zatkov mozno hej
Svokra volá zaťovi:
- Počúvaj, v kuchyni cítim plyn, čo mám robiť?
- Mama, však vy ste veriaca, tak zapáľte sviečku!
Vdaka podaktorym za plodne a konstruktivne prispevky, niektore sice uplne ine ako bola otazka v teme ale co uz 😇
Mne osobne by to tiež prekážalo, proste je to trápne z jej strany takto kvázi huckať dieťa. Ale osobne by som to neriesila,mužovi by som povedala,nech ju upozorní,že nech také nehovori alebo ju dáko územni. Ak by ti predomnou povedala,uzemnila by som ju ja.
A to čo tu niektoré píšu,že to ako sa spravate vy k rodičom tak sa budú správať aj vaše deti k vám. No to asi ťažko. Vždy sú na vzťah dvaja, a tvoj muž ju pre niečo neznesie dlhšiu dobu. Ak by ste si nechali od n jnskakat po hlave,tým by ste im dali do života zas to,že si na nich môžu iní vyvrsovat svoje zle emócie a frustráciu a oni to musia trpieť,lebo však rodina. Treba si vedieť určiť hranice aj u rodiny.
Naša 70r. suseda raz tak povedala mojmu malemu synovi- mamina je taka zla, ze ti nedovoli? (Presladene lizatko cca rok a pol staremu dietatu- ale to je jedno co). Reagovala som tak, ze som povedala smerom synovi a jej zaroven- nie, mamina nie je zla. Len vie co je vhodne a co nie a hlavne, maminu treba posluchat ;). Pochopila suseda, pochopil syn. A zaroven sme sa “nepozabijali”, je mi jasne, ze oni to vobec tak “zle “ nemyslia, ako to mne/ tebe pripada, takze to treba brat s rezervou ;)
No,pozri. Raz svokra budeš aj ty😉
Osobne-mne by vadil manžel,keby si nechal na svojich rodičov kydať a odstrihnúť sa od nich mnou.
Vieš,ono svokra musí mať hranice,vo všetkom.
Ale aj nevesta musí mať hranice.
Ak teda chcú spolu v rodine fungovať. Lebo začiatky sú ťažké,ale keď od začiatku si budú nachádzať na sebe iba to zle,nikdy sa ani nepokúsila dať si šancu,nikdy z nich rodina nebude. A môže to byť nakoniec pre obe strany škoda.
dalsia precitlivelost,treba to vysvetlit dietatu a jeho vychovavat a nie svokru...ja som len hrozne zvedava ake vsetky,co tu pre takrto hovadiny hanite svokry,budete svokry vy..ale po tom bude urcite nevesta precitlivela
Hodnotíte tu väčšina autorku, ale ona sa neprosila o hodnotenie seba, ani nepotrebovala vedieť čo si o nej myslíte. Riešiš capaciny, smutný človek, stíhačka,.... Akože mám dojem, že presne toto budú tie ďalšie,, milované svokričky,, 😆, čo plácnu a spravia bez rozmyslu a potom sa divme, prečo ma nevesta nemá rada, veď jej nič nerobím .
Každý vníma veci inak, je inak citlivý, okrem iného, neviete čo za človeka je, ako sa chovala k synovi atď. Toto môže byť proste situácia jedna z mnohých. Veľa ľudí takéto komenty berie s ľahkosťou, ale veľmi ľahko sa môže stať, že ak to nebudú riešiť, tak milá babička bude kŕmiť dieťa okrem toho ďalšími kecami obzvlášť keď bude s vnúčatkom sama. A veľmi ľahko sa môže stať, že dieťa také chovanie okopíruje. Akože ja osobne by som vraždila za reči ako,, maminke nesmieš povedať lebo by nám vynadala,, (typický príklad ako učí iekto klamať rodíičom, netreba dodržiavať pravidlá, stačí klamať, a také malé deti nerozlišujú vôbec medzi klamstvom a klamstvom). Okrem toho si spomínam ako som ja ako dieťa vnímala tieto reči. Takže záverom, ak si niečo nepraješ, treba to povedať, ak je to normálny človek pochopí to, ak je super ospravedlní sa (asi zabudni 😉) a bude sa snažiť to neopakovať. Ak je to arogant a sebec, urazí sa alebo bude situáciu bagatelizovať, prípadne okomentuje dehonestujúco tvoju pripomienku ( napr u nás to väčšinou funguje tak, že keď si niečo dovolím povedať kde sú všetci , svokra odfukuje alebo podvracá očami, a manžela potom telefonicky alebo cez internet zbombarduje jeho sestra za moje nehorázne a bezočivé chovanie, ktoré som si k ich mamičke dovolila..... Podotýkam, nikdy nikomu nenadávam, nekričím, neurážam, nerobím skrátka nič čo nechcem aby mne robili, a aj tak ajhľa, povedať svoj názor je neospravedlniteľná bezočivosť!). Moja rada? Sústreď sa na dieťa a na komunikáciu s ním, ukáž mu, čo je správne, vysvetľuj, pomáhaj mu ako pochopiť svet a buduj vzťah s ním. Na svokru sa proste vy💩.
A záverom, veď kde inde sa už má žena posťažovať a hľadať podporu keď nie na fóre! Keď nechceš pomôcť, nemusíš, v tom prípade ale urob spoločnosti láskavosť a mlč.
Tvoja svokra je očividne citovo nevyzreta. Namiesto toho, aby si so synom odkomunikovala, že by ocenila keby jej viac volal, tak rozpráva malému dieťaťu také blbosti. Radu nemám, iba som chcela napísať, že ťa chápem. Ja tieto reči tiež neznášam. Bohužiaľ, niektorí ľudia takto komunikujú.
Ono opísala si iba jednu situáciu a tu hodnotia musela by si písať celkovo a potom riešiť celkovú situáciu a vtedy možno budú iné reakcie..
@jenni_p ja chápem čo tým chceš povedať, ale pre boha veď nie je každý diplomat ani psychológ. Sme normálny ľudia a normálne sa rozprávame. Teraz nikto nikdy nemôže povedať pred deťmi, že je niekto škaredý? Ja mám tiež v okolí starších ľudí a mám každému kázať čo môže a ako sa má vyjadrovať v prítomnosti mojich detí?
Manzel mal zareagovat, ze nie ocinko nie je zly a uplne normalne v klude svoju mamu poprosit, aby mu pred dietatom nehovorila, ze je zly. To je cele a situacia vyriesena.