icon

Ako dcére vysvetliť, že jej plány sú nereálne?

Včera o 19:22

Názov sa aj tak prerobí automaticky. V skratke, moja dcéra by chcela byť diplomatka, ísť na VŠ medzinarodných vzťahov a diplomacie, a potom sa prepracovať na diplomatku. Najskôr sme ju nechali že ju to asi prejde, ale neprechádza.. Študuje na 8 ročnom gympli, bohužiaľ ja mám obyčajné zamestnanie, jej otec je elektrikár. Nechcem jej kaziť ilúzie no do diplomacie ju nemáme ako pretlačiť alebo jej pomôcť:D. Ona si žije ešte taký svoj sen že svet je krásny a stačí sa veľa učit a veľa vedieť, no všetci vieme že to tak nie je . Ako jej to vysvetliť?

Strana
z3
angeli121212
Dnes o 07:06

Ja neviem ako si to predstavuješ ale vôbec nie je všetko len o známostiach.. ak bude šikovná tak si ju všimnú a prácu si nájde dobrú dokonca možno aj tú o ktorej sníva... Ja som tiež počúvala tieto negatívne reči na vysokej ohľadne inej oblasti ale teda ľutujem, že som počúvala potom som sa už poučila...v dnešnej dobe si šikovných ocenia aj keď sa to tu mnohým zdá nereálne

nesana
Dnes o 08:25

Ja by som ju podporovala ak je to jej sen tak prečo nie. Možné je všetko. Nakoniec budete prekvapení ak to dokáže. Neničte jej plány len preto že vy máte obyčajnú prácu a vidíte to čierno. Je super mať sen.

danica2711
Dnes o 09:39

chceš zničiť jej sen už v zárodku len preto, že vy dvaja s mužom nemáte dostatočný rozhľad na to, aby ste o jej sne niečo vedeli? Chceš jej radšej nanútiť, aby šla cestou vašich, ako píšeš, obyčajných zamestnaní? Nechaj ju žiť, plniť si svoj sen a zažívať SVOJE úspechy aj sklamania

magdalienka11
Dnes o 09:42

@anonym_autor nerozumiem prečo ju presviedčas. Nechajte ju, je to jej život, nech sama príde na to,co je život. A nikde nie je napísané, že to nedokáže. Iba ju podkopávas, miesto podpory. Nie je nič horšie ako keď ti niekto kazí sny...

viktoriaandrascik
Dnes o 09:59

Podporte ju, šikovným patrí svet. Ďaleko to môže dotiahnuť aj bez úplatkov a známostí

anonym_2e8e99
Dnes o 10:28

@anonym_autor treba ju podporovať, lebo motivácia ju bude hnať.
Ja pochádzam zo skromných pomerov a musela som na učňovku, kvôli rodine, aby som išla čím skôr pracovať. Ale na strednej škole moja triedna dohovorila rodičom, nech idem aspoň na maturitu, lebo som mala samé 1. Nakoniec som zmaturovala a skúsila som aj vysokú a prijali ma, rodičia neboli nadšený, lebo čakali odo mňa prispievanie peňazí do rodiny a takto ma museli živiť ďalšie roky. Vydržalo im to prvý rok, potom som si zohnala brigádu a aj po rodine peniaze a doštudovala. Ani na promócie mi neprišli, lebo boli na mňa nahnevaný a dokonca mi vytkli, ako som začala zarábať, aby som im splatila, čo mňa dotovali prvý rok na vysokej. Splatila som im to do centu a tým náš vzťah rodičia - dcéra skončil.

anonym_6b76ca
Dnes o 11:38

Ma motivaciu, ma ciel, sen,.. ved uz len to je super, kolko mladych nevie co so zivotom.. uz je velka, ma pravo sa aj popalit a mozno sa jej to podari.. mozno na vyske zisti, ze chce nieco ine.. moze to.. ty si si uz svoju mladost odzila, teraz ona.. jasne, povedat svoj nazor mozes, aj sa spolu poradit, to je praveze super, ale rozhoduje sa ona, nie ty.. akceptuj, zacina zit svoj zivot, robit svoje rozhodnutia.. nauci sa len skusenostami, zitim zivota, nie ze mama jej povie, moja nebud naivna, takto to nechodi v zivote.

Strana
z3