icon

Ako dlho čakáte, či príde bývalý za dieťaťom?

23. júl 2020

Ahojte, ex má na základe súdneho rozhodnutia 2x do týždňa oprávnené prísť za malu. Avšak po dnešku sú tí už 3 mesiace, čo sa ani len neozval, jedine čo výživné platí, aj to zročné výživné už rieši exekútor.. Ide o to, že napr víkend mám dosť rozbitý keďže má 2 hodiny doobeda a potom 2 hodiny poobede a ja musím 15min čakať.. Tie ktoré to máte, tak čakáte aj keď sa takto dlho neozve alebo ako? Ide o to, že chcem ísť aj s malou na dovolenku tu na Slovensku a zrovna to vychádza, že v jeho štvrtok ideme.. Tak či musím čakať a ísť až potom, čo sa mi zdá kvôli malej neskoro, keďže cesta trvá hodinu a pol alebo môžem ísť aj skôr.. Ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z2
draik
24. júl 2020

@betulinka1
Mýlite sa vo svojich záveroch. Napríklad rodič majúci dieťa v osobnej starostlivosti je povinný pripraviť dieťa na styk s druhým rodičom. Naproti tomu druhý rodič nie je povinný využiť vymedzený čas na stretávanie (o následkoch sa nebavíme). O náhradných termínoch nehovoriac.

betulinka1
24. júl 2020

@draik ja tomu rozumiem. Aj vo vyrokoch sa pise, povinny a druhy je opravneny. Obaja rodicia su vsak povinni o dieta sa starat atd.....Na druhej strane, ak ide o vynimocne situacie a nie sialene matere, ktore odmietaju dat dieta stale, tak mam za to, ze matka autorka nedostane pokutu ani nebude inak sankcionovana, ak otcovi da nahradny termin sms s tym, ze s malou potrebuje ist na cestu skor kvoli rezimu. Je to v zaujme dietata.

bluka2
24. júl 2020

@betulinka1 tiež mám rovnakú skúsenosť, ako píšeš, aj keď teda zo susedného štátu

marca12
24. júl 2020

Tak mu ty napis uradny list. Pozri nejaky vzor alebo napis email kutarotke,ktora vas a na starosti a ona mu to oficialne oznami.

pesmaxipes
24. júl 2020

Teraz Ti to už asi nepomôže ale neskôr do budúcna možno áno: ja mám v rozsudku vetu: Obaja rodičia sú povinní v lehote do 48 hod oboznámiť druhého o okolnostiach brániacich styku. Môj bývalý mi samozrejme nič neoznamuje a rovno nepríde (čo je vcelku na hrane, lebo v rozsudku je že si ich má vyzdvihnúť na krúžku ak majú a keď nepríde, ostali by tam sami bez dozoru...samozrejme že sa na neho nespolieham), ale práve pre toto mu vždy oznámim, ak idem s deťmi mimo alebo ak idú na tábor. Problémy mi nerobí, ale keby chcel, som krytá.

mladenca
24. júl 2020

Hovori sa, ze akademickych 15 minut tak viac by som necakala. Ked takto dlho sa neozval, tak by som to dala na prehodnotenie, lebo to takto ani nic planovat si nemozes.

Strana
z2