Ako dlho "grilovať" manžela?
Viem, hrozny nadpis ale stala sa taka smutna situacia - nedorozumenie co mi dost ublizilo.
Vcera bol den matiek, kupil kvetinku svojej mame a mne nic. Ved zatial nie som matka. Som prave tehotna s druhym babatkom, o prve babo sme prisli (tesne pred finale, mame aj hrobcek). Strasne sa ma to dotklo. Ze som akoby neschopna zena co nevie priniest dieta na svet a to o co sa momentalne pokusam/pokusala som sa, tak to sa nerata lebo to prve babo tu ani nebolo a druhe tu zatial nie je.
Plakala som asi hodinu. Ospravedlnil sa ze to tak nemyslel. Ze je na neho toho moc v praci, vsade od neho niekto nieco chce a potom ja odvrknem ze ja mam kvetinu kde. (On to vnimal takto).
Moj muz je v beznych situaciach skvely, nakupi potraviny, vie aj navarit, umyt riad, oprat, slusne zaraba, je ku mne pozorny a dobry. Ale vcerajsok akoby to bol niekto iny.
Bavime sa uz normalne ale ja som stale s toho otrasena, aj som zle spala. Co by ste robili vy?
si tehu takže to beriem tak , že hormóny... zbytočne robiš cirkus...
Necitala som predchadzajuce reakcie (edit len zbezne asi 2) ale aj mna by sa to dotklo v tvojej situacii. Ale myslim, ze on sa nad tym nezamyslel tak ako ty… chlapi zmyslaju inac. Nerozumiem tym odsudzujucim komentarom tu, ja by som asi reagovala rovnako. Z dovodu, ze reaguje emotivne, nie rozumovo. Ked sa na to pozries rozumovo, prides na to, ze ta urcite lubi a vidi ta ako mamu svojich deti. Vsetko dobre s babatkom!🙂
@saska112 ja to isté... vôbec mi to nevadí... ja sa nehnevám keby zabudol aj na môj sviatok - narodeniny - ešte sa to NIKDy nestalo...
Tak.ako pisu vysse od manzela.som nikdy na den matiek necakala valentin to iste.....keby nekupim svokre nic tak ani to ho nenápadne 🤣🤣 a ale k veci na den matiek urcite nevyžadujem.od muza ved ja nie som.jeho.matka...jedine od deti aj ked mame malicku dceru...skor asi hormony prevladaju plus strata aj my sme o dieta prisli....
Ženy ti píšu chudák muž.. 8.marca si spomenul.. Na deň matiek obdaroval svoju mamu.. Takže vyzerá byt ôk.. Obdari správnu osobu..
Vyrabas problém.. Ešte aj reves a ešte uvažujes o grilovaní 😒
Iný by za to griloval teba, tak si váž co máš doma..
ja nemozem za to ze pisane slovo nedava ziadne emocie, na rozdiel od hovoreneho. Riesit ci som prisla / neprisla o dieta je v tejto teme irelevantne a iba potvrdzuje to, ze stale s tym nie si vysporiadana a tu traumu v sebe spracovanu este stale nemas - ono sa to aj vzhladom k tvojim aktualnym tehotenskym hormonom da pochopit. Neber to v zlom. A super ze s obsahom toho co som napisala suhlasis, tak sa podla toho zariad a NEGRILUJ manzela. Ludske maso je vraj moc sladke, nechutil by ti :-P
Súhlasím, ty nie si jeho matka, tým pádom tebe nemal dať akú kyticu. To je sviatok MÁM, našich mám, ja sama som matka a vôbec by mi nenapadlo čakať niečo od svojho partnera, lebo som jeho PARTNERKA, nie MATKA...
K tomu dieťatku, poznám. Mne syn zomrel pár dní pred pôrodom, ani mi ho neukázali, mám len fotku tváričky, ktorú som si vydupala. Nie, nikdy to neprebolí, ale človek sa naučí s tou bolesťou žiť, nič iné mi nezostáva, keďže mám ďalšie tri detičky, najmladšie 4,5 mesiaca. Tehotenstvo bol horor, hlavne krvácanie a strach, že sa zopakuje tá bolesť pred pár rokmi... Našťastie sa malá narodila zdravá, tak myslí na svoje dieťatko, rozprávaj mu ako sa na neho tešíš, aká si ty, aký je otecko... Hlavne sa neutápaj v sebe ľútosti, je to to najlepšie, čo môžeš spraviť nie len pre seba, ale aj pre tvojho muža i to nenarodené dieťa... Neubližuj im len preto, lebo ty sa cítiš dotknutá pre niečo, čo ani vlastne neexistuje...
Vezmi si, ako sa cítim ja, keď svojmu staršiemu synovi gratulujem k meninám v deň, kedy zomrel môj mladší syn... Pecka, však? A vieš čo? Prežila som, naučila som sa ten deň deliť na dve časti, kedy zaspomínam na svojho anjelika tam hore, posmútim, zapálim sviečku a potom utriem slzy z tváre, nahodím úsmev, podám ruku a nejakú maličkosť druhému synovi a ide sa ďalej...
Tým, že ty sa teraz zožieraš, nikomu nepomôžeš....
Ja som bola takáto ľútostivá tiež, všetko mi vadilo, čo môj chlap spravil, aj čo nespravil. Áno, aj hormóny, aj strach či malá prežije... Nie, nikde nie je napísané, že všetko bude perfektné, ale môžme skúsiť svojou snahou k tomu trošku prispieť.... Držím palce...
Keby som sa za toto mala rúcať, tak som na psychiatriu každý rok. Môj hylvat odovzdal, že nie som jeho matka :D a viac sa neriešila. Každý rok naštartuje auto a uteká mamičke🙂) ono vytacalo ma to, z princípu, nikde v okolí som takéto niečo nevidela nezažila tak aj ppreto.ale tak je to jeho rozhodnutie. Rovnako neriešim deň otcov, už ani žiadny iný sviatok.
A teda ja sa tiez úplne nestotoznujem ze je to sviatok našich mam iba. Výlučne. Ale teda naozaj ešte matka nie si, nie je to neschopnosť je to proste tak.
Veď sa ospravedlnil, určite ti tým nechcel dať najavo, že si neschopná matka, či žena pretože ste prišli o bábätko. Zbytočne to zveličujes, aj tak sa musí cítit blbo, že zabudol. Takže sa ukľudni, určite už na budúci rok nezabudne 😃
Ah, tu sa ti neoplatí písať, “múdre” zeny sa do teba hneď pustia. Zaujimalo by ma, koľko tých “múdrych” žien ma doma aspoň tak skvelého muža ako ty.
Je mi ľúto, že si prišla o dieťatko, mnoho z nás si ani nevie predstaviť, aké to pre teba muselo byť ťažké. Ja som tiež prišla o babatko v 1.trimestri. Tiež som to ťažko znášala. Čo sa týka danej situácie, tak je pochopiteľne, že si takto zareagovala. Necitala som všetky príspevky, nebudem ti písať, že smútok prejde, prebolí. A pýtaš sa, čo by sme robili my. Ja kebyže som na tvojom mieste tak by som sa manželovi ospravedlnila, že som na neho tak vyletela. Hneď potom by som mu povedala, že je jediný od ktorého potrebujem maximálne porozumenie a podporu. Nič viac. Snaž sa byť mila a nastav sa, že jedného anjelika už máte a aktuálne čakáte babatko, na ktoré sa treba pozitívne nastaviť. A ešte ďalšia vec, neviem, ako a či ste sa s manželom rozpravali o strate babatka…. Možno ho to velmi zasiahlo a sa ti s tým ani nezdoveril…..
Uplne to prehanas, nie si jeho matka, na co by ti mal nieco nosit, citat myslienky ze ty sa tak od veci citis ti asi nevedel, no spamataj sa lebo toto je uz fakt extrem, ja by som od teba uz utiekla na jeho mieste.
Tiez som takto prisla o dieta. Nechcela by som na den matiek kvet, samej by mi to ublizilo. Asi to kazdy prezivame inak, ale mna by sa ten kvet dotkol. Pokial som este neporodila, aj vzhladom na predchadzajucu hroznu skusenost by som sa bala nieco take prijat vopred. fakt toto neries, podla mna nikoho nenapadlo nic o nejakom tvojom "zlyhani". To nie je ziadne zlyhanie, to je zivotna tragedia.
Nie nie a nie. Takto naozaj ale naozaj muži nerozmýšľajú ako si to ty pochopila. A keby vie, že to takto dopadne, aj celú májovú lúku by ti priniesol.
Je mi luto, ze ste prisli o babatko a drzim palce, aby to tento krat dobre dopadlo 🙂 ale naozaj to prilis prezivas, vyplac sa ked chces, ale snaz sa vratit do normalu co najskor, muz nic zle neurobil
Ja ťa chápem a je mi to veľmi luto. Vieš, chlapom to niekedy nedopína. Rozumiem, že sa ťa to dotklo, mrzí ma tvoja strata, neviem si to ani predstaviť. Možno ti najviac pomôže, keď mu všetko povieš, prečo sa ťa to dotklo (necitala som komentáre, iba pár, keď som videla ako sa do teba pustili, nemala som žalúdok čítať ďalej). Je pekné, keď dá partner darček aj matke svojich deti, to nie je DEŇ SVOJEJ MATKY, to je DEŇ MATIEK. My rovnako obdaruvame aj svoje babky, tiež nie sú naše matky, takže očividne väčšina žien nerozumie tomuto sviatku ale púšťať sa tu budú do teba jedna radosť, fuj.
Hlavu hore, drž sa, určite ho to mrzí a keby vedel ako ti to ublíži, kúpil by ti drobnosť. Negriluj ho, pomojkajte sa, to vám obom viac pomôže ❤️
@domkakvet sme spolu celkovo 17 rokov. Zatial neutiekol, ktovie preco.
@vela02 dakujem ❤️
@trema dakujem
Chápem, že si smutná ale za to tvoj muž nemôže. Mali ste si spraviť pekný večer a rozprávať aké by to bolo keby tu teraz prvorodený pobehoval. Chlap určite nemá také komplikované myšlienkové pochody ako ty.
@januska12323 ano ved my prve babo stale spominame. Ze uz by vedelo chodit a ci by sa viac podobalo na mna alebo na muza. My vieme komunikovat len vcerajsok sa nejak “pokazil”
@deti95060810 moj sa este aj 8.3. narodil 😀 no co s nim
Teba sa dotklo ze ti nedal kvetinu, mozno nejakej inak zmyslajucej zeny by sa prave po tom ako o babatko prisla dotklo to ze by jej muz kvetinu dal, ine zeny su zas povercive takze ak by dostali ako tehotne kvetinu na den matiek bali by sa ze sa nieco zle stane...a potom si vyber. Tvoj muz sa o teba stara, nic zle neurobil..
Aj nám zomrela dcérka. Prečo si zlyhala prečo si to myslíš to sa v živote stava nie si prvá ani posledna.Včera bol deň matiek moja dcérka by mala 15 rokov.Deň matiek znamena že muž ma dať kvety svojej mame TY svojej ak žije.Deň matiek nám maju dať deti kresbu, kvet, čokoládu a nie manžel nie je MDž.Nič si nezlyhala nestresuj sa aby všetko dopadlo dobre s 2 drobčekom.Držim palce.
Možno ti to len nechcel pripomínať, ze si už mohla byť maminou..... Proste to nechaj tak..... On možno sam nevedel ako sa zachovať.
To mi je úprimne ľúto, že ste prišli o dieťatko.
To, že ti nič nedal, neznamená, že ťa nemá rád, alebo ťa považuje za neschopnú mu dať dieťa, veď píšeš, že čakáte druhé bábätko.
Z môjho pohľadu, aj on si práve včera uvedomil tú stratu a teda ste naladení na rovnakú vlnu smútku, vieš, že muži nedávajú najavo slzy. A tým pádom sa ti bál čokoľvek dať, aby ťa ešte viac nerozľútostil a seba tiež.
Možno sa mýlim, kto vie. Takto to vnímam ja.
Mne to príde divné z tej strany,že už keď kupoval kvet mame,nezabilo by ho vziať ešte jeden pre Teba ,či si matka ,či tehotná či čo proste len tak, lebo si spomenul..ale nie každý robí všetko ako chceme,preto sme ľudia...už to nezmeniš, ospravedlnil sa ,dnes by som sa to pokušala vypustiť z hlavy a dať sa do pohody
Uplne zbytocne. Uzijes si to o rok 😉

@kaktusik007 ty si asi neprisla o dieta vsak? Niekedy ma udivuje ze zeny=matky takto komunikuju. S tym co si napisala obsahovo suhlasim. Sposob akym si to napisala mi pride zbytocne tvrdy.