Ako dlho "grilovať" manžela?
Viem, hrozny nadpis ale stala sa taka smutna situacia - nedorozumenie co mi dost ublizilo.
Vcera bol den matiek, kupil kvetinku svojej mame a mne nic. Ved zatial nie som matka. Som prave tehotna s druhym babatkom, o prve babo sme prisli (tesne pred finale, mame aj hrobcek). Strasne sa ma to dotklo. Ze som akoby neschopna zena co nevie priniest dieta na svet a to o co sa momentalne pokusam/pokusala som sa, tak to sa nerata lebo to prve babo tu ani nebolo a druhe tu zatial nie je.
Plakala som asi hodinu. Ospravedlnil sa ze to tak nemyslel. Ze je na neho toho moc v praci, vsade od neho niekto nieco chce a potom ja odvrknem ze ja mam kvetinu kde. (On to vnimal takto).
Moj muz je v beznych situaciach skvely, nakupi potraviny, vie aj navarit, umyt riad, oprat, slusne zaraba, je ku mne pozorny a dobry. Ale vcerajsok akoby to bol niekto iny.
Bavime sa uz normalne ale ja som stale s toho otrasena, aj som zle spala. Co by ste robili vy?
Co dodat...deti blahozelaju svojim rodicom, ked su male, na pomoc priskoci rodic🤷♀️
A prestavam sa cudovat, ked o zenach muzi hovoria, ze su len uzlik nervov, stresu a depresii. Ako vidim, je to tak.
K otazke - negrilovat vobec! Nechces ho dufam stratit...vyzera ze to je trpezlivy dobry muz....
Ale ty si mama. Veď deti máš. Jedno, žiaľ už nie na tomto svete a druhé v brušku. My sme prišli o 2 detičky v začiatku tehotenstva, takže nemáme hrobček. Ale aj počas tých rokov, kým sa nám narodilo dieťa sme si vždy na deň matiek a deň otcov hovorili, že my už sme rodičia. Manžel mi chcel kúpiť kvety, ale ja som nechcela, lebo rodina mala blbé reči a my sme nemali silu vysvetľovať ako to my berieme. Teraz máme ešte malé detičky, ale manžel vždy donesie kvety aj mne aj mojej mame, nie len svojej.
zajdi za psychologom/psychiatrom a to myslim uplne vazne, lebo este nie si vyrovnana s tym co sa stalo a reagujes neadekvatne
Zase raz sa modrykonik ukázal ako miesto, kde si ženy chodia kopnúť do iných žien, bez snahy o štipku empatie.
Je to veľmi smutné.
Prečítala som teda iba pár komentárov na začiatku a až mi prišlo zle.
@autorka áno, si mama aj keď bábätko nežije. Ja som prvé dve tehotenstva potratila v prvom trimestri, ale presne viem o akých pocitoch zlyhania vravíš. Aj vedome vieš, že to predsa tvoja chýba nie je, ale pocitovo to boli, hneváš sa na vlastné telo... Ale nezaslúžia si to. Si úžasná, si bojovnicka čo po takomto smútku nosí pod srdcom ďalšie dieťa!
Ale tvoj muž je chlap, oni tomu nerozumejú. Nechcel ti ublížiť, len úroveň empatie má iba trochu vyššiu než väčšina žien tu. Isto sa teraz cíti zle.
Držím palce a už ho netráp. Ani seba.
Ved ten nazov Den matiek, ty nie si muzova matka budes si musiet pockat, ked budes mat vacsie deti ci ti daju kvet a potom plac
Evidentne zleho... Sa divim muzovi tvojmu ze ti taketo cirkusy trpi
Ty niesi muzova matka predpokladám.
Obdaruvaju sa mamicky od svojich detí.
Zachvilocku dostaneš aj ty darček od svojho dieťatka. Muz naozaj nie je povinný ti nič dávať....a preto vôbec sa netráp, že si zlyhala a podobne...mamička uz si ,no svojich detí...nie muža...
Keby ti dal kvet- bolo by zle, lebo mama nie si, chce provokovať po tom, čo sa mu stalo..
Nedal kvet- tiež zle.
keď budete mať dieťa, tak potom ti zablahoželá, v mene malého dieťaťa, teraz mu to zrejme nenapadlo, keďže deti nemáte. Daj sa do kľudu a prestaň ho trápiť, nezaslúži si to.
Dakujem kazdej za komentar a podporu. Je to pre mna tazke, vela mojich znamych ma prave dietatko vo veku nasej rocnej lasky a proste to boli.
Zaroven si uvedomujem ze by som mala byt vdacna za uzasneho manzela, a dalsie babatko co sa nam rychlo postastilo po tej obrovskej strate nasej prvej lasky.
Tie zeny, ktore si sem prisli zautocit, vam zelam vsetko dobre. Snad ste o trosku spokojnejsie ked ste napisali utocny komentar.
Pekny den vsetkym.
Mas manzela, ktory zaraba, doma ti pomoze podla tvojho prispevku je to celkom fajn chlap a ty ho chces umarat recami o kvetine, ktora ti aj tak v tento den od neho nepatri. Daj pozor aby si si ho neznechutila sprostymi recami a budes mat po chlapovi to je aj rada do buducna
Pochopila by som, keby si nespomenulo dieta. Je to den matiek. Ja v tento den neocakavam od manzela ani spomienku. Nie som jeho matka.
Tym nechcem rypat, davam len iny pohlad na vec.
Si veľmi vzťahovačná. Muž ti nedá kvety a urobíš mu taký cirkus, že sa ti ospravedlňuje. A keď ti napíšeme naše názory, tak to pokladáš za útočenie. Nikto tu na teba neútočí.
Bez sa manželovi ospravedlnit. Ja chápem, že sa cítiš mizerne, ale toto je čistý tehotenský prepínak. Určite ti tým nechcel dať najavo že nie si schopná vynosiť dieťa. Možno to vnímal aj opačne, že keby ti donesie nejaký kvietok, nebolo by to kvôli tvojej traume úplne vhodné. Ja si myslím, že muži svojim ženám nemajú prečo dávať darčeky a gratulácie ku dňu matiek, pokiaľ nemajú už na svete dieťa, ktoré je dostatočne zrelé na to aby pochopilo význam týchto sviatkov. Vtedy by som chcela aby ho muž k tomu viedol, to ano. Ale to co sa stalo u vás rozhodně nestojí za žiadne grilovanie. Sama píšeš, že je to inak dobrý muž, na iné sviatky nezabúda, tak načo robiť dusno kvôli v podstate nedorozumeniu? Dala by si mu ty niečo na deň otcov v takejto situácii? Ja by som nedávala určite. Je to príliš citlivé a myslím si, že by to vyvolalo len zbytočne lutovanie sa. Tehotenské hormóny dokážu veľa situácii zbytočne prehrotit.
????? spracuj si svoje problemy a neotravuj s tym chlapa
bože ženy , ako troška sa zamyslite niektoré nad tým čo píštete žene , ktorá stratila dieťa a reaguje viac emocionálne, však skúste sa pozerať cez jej okuliare a so súcitom a empatiou odpovedať ...a nie tak tvrdo , ... aspoň od žien matiek by som to čakala...
A potom tu ženy píšu, že muž si našiel inú ženu, podviedol ju, nevedel pochopiť stratu ich dieťaťa a všetci ľutujú ženy a nadávajú na mužov...ale čím si muž musel prejsť pri takej žene, to už nie je podstatné...autorka, uvedom si, že svet sa netočí len okolo teba...tvoj muž to iste prežíva tiež (tú stratu dieťaťa), ale život ide ďalej...neskôr neplač, ak ťa muž opustí práve kvôli tvojmu správaniu...si dospelý človek, tak sa tak aj správaj a váž si, že máš super muža...vykašli sa na dary, tvoj dar je tvoj muž...a to, že ti nepriamo potvrdil, že si "neschopná" (čomu veľmi neverím, je to pravdepodobne v tvojej hlave), je len klincom toho, že sa ľutuješ, a keď už to nejde po dobrom, tak to pôjde po zlom...
Som s muzom 20r.nikdy mi na Den matiek nic nekupil,ani neblahozelal. Ani som sa len nad tym nepozastavila - necitim sa totizto byt jeho matka. A taketo "vydupavanie si' pozornosti a sceny partneriek na sviatok,ktory patri MAMAM nie PARTNERKAM, nikdy nepochopim.
Tie reči ty nie si jeho mama su fakt trápne. Ja si pamätám z rodiny a všade ze chlap nosil žene domov niečo alebo aspoň poprial niečo pekné aj s deťmi... jeho matka jeho deti. Nie je to deň "mojej mamy". Je to deň každej mamy. Preto aj tu sme dostali srdiečka.. lebo sme mamy... zahlasenie: ty nie si moja mama je naozaj trápne od partnera aj ked môj to používa. Na druhej strane je to pekne s pozorne niečo milé spraviť. Ano drámy okolo sú prehnane. Ale na urazanie zeny to nie je...
A ty si mu 19.juna 2022 co dala??? Priznaj sa. Skromne odhadujem, ze nic lebo ani netusis, ze bol den otcov. Zo seba chudinku robit vies. To sa ti musi uznat.
@h2 utocnou som nemyslela konkretne teba, potom neviem kto je vztahovacny. Ale komentujes uz asi 3.prispevkom.
a ešte taký blbý nadpis, že ako dlho grilovať manžela, akokeby si z toho mala srandu a dobrý pocit, ak mu môžeš ublížiť.
zbytocne teatro🤦🏼♀️ ty zatial matkou nie si, ano, zomrelo vam babatko, to mi je naozaj uprimne luto, ale nemozes to takto prehanat a vybijat si to na muzovi, prosim ta.
od chlapa cakam kvetinu/pozornost, ked mam narodeniny, meniny, mdz,.. ale nie den matiek predsa, ved svojmu muzovi som manzelka, nie matka.
matka som nasmu synovi a v piatok pred dnom matiek mali v skolke besiedku a dostala som papierovy kvet (syn ma 5r a tento rok prvykrat aj takyto darcek)
doteraz som z toho ale nerobila nijaku dramu 🙂
silno drzim palce, nech je s druhym babatkom vsetko ok a o par rokov uz cielene oslavis tento sviatok aj ty
dufam, ze si hlavne navstivila a gratulovala svojej vlastnej mamine
@beata_k robit zo seba chudinku po strate dietata? Prepac ze nie som tak silna ako ty. Ano, dostal maly darcek na den otcov.
@ibrunova podla seba sudim teba…
@iwesska vidis, my mame nastaveny vztah inak ako vy. Davame si vzajomne darceky skoro pri kazdej prilezitosti.
@viky173 dakujem za radu. Psychologa mam.
@teleskop dakujem pekne za empaticku odpoved

@autor v prvom rade by si si mala uvedomiť, čo to vlastne je Deň matiek. Je to deň, kedy máš zobrať kvetinu ty aj muž a navštíviť SVOJE mamy. Zbytočne si vyrobila konflikt kvôli - ničomu. Nevidím dôvod, aby muži dávali niečo svojim partnerkám na Deň matiek. Si vari jeho matka? Ty máš deň žien, Valentína, narodeniny, meniny.... zbytočne preháňaš.