Ako dlho "grilovať" manžela?
Viem, hrozny nadpis ale stala sa taka smutna situacia - nedorozumenie co mi dost ublizilo.
Vcera bol den matiek, kupil kvetinku svojej mame a mne nic. Ved zatial nie som matka. Som prave tehotna s druhym babatkom, o prve babo sme prisli (tesne pred finale, mame aj hrobcek). Strasne sa ma to dotklo. Ze som akoby neschopna zena co nevie priniest dieta na svet a to o co sa momentalne pokusam/pokusala som sa, tak to sa nerata lebo to prve babo tu ani nebolo a druhe tu zatial nie je.
Plakala som asi hodinu. Ospravedlnil sa ze to tak nemyslel. Ze je na neho toho moc v praci, vsade od neho niekto nieco chce a potom ja odvrknem ze ja mam kvetinu kde. (On to vnimal takto).
Moj muz je v beznych situaciach skvely, nakupi potraviny, vie aj navarit, umyt riad, oprat, slusne zaraba, je ku mne pozorny a dobry. Ale vcerajsok akoby to bol niekto iny.
Bavime sa uz normalne ale ja som stale s toho otrasena, aj som zle spala. Co by ste robili vy?
Namiesto "grilovania" manžela by si mala najist niekoho lepšieho na terapie, možno už aj psychiatra. To čo si zažila ta prirodzene poznacilo, ale zároveň si nemôžeš svoje mindraky vyvíjať pre hlúposti na ňom
V prvom rade rozumiem tvojmu zarmutku aj prvotnej reakcii. Ale - Poziciam si slova @derdia.
“Toto vsetko je len to co ty citis, to co si o sebe ty myslis... Ved to ti nepovedal on”
Ty ho trestas za svoje DOJMY jeho pohnutok / zmyslania, pricom pohnutky mal ine. V tom vyjadreni, ze “este nie si mama” bol necitlivy. Myslim si, ze to povedal bez rozmyslu, bez vacsej uvahy, typicky chlapskym strucnym binarnym vyjadrovanim 😅. Mohol ti tie kvietky kupit, bolo by to empaticke… ale mu to nenapadlo. Najviac vsak v tebe zapracovala tvoja vlastna nepravdiva mienka o tebe. Pravda je takato: Nie, nezlyhala si. Nie je to tvoja chyba. Si dostatocna🤍.
Ako tu uz ine zeny pisali, netrestaj muza nijako, ak je k tebe za inych okolnosti dobry a vsimavy. Uz videl tvoju prvotnu reakciu a myslim si, ze to bol dostatocny statement.
Je dobre, ked muzi zaziju nase autenticke pocity a ked chapu nase prezivanie, nielen my to ich. Ale ani mi zeny nie sme vzdy na vsetko vnimave. A tiez by sa nam nepacilo, keby nas muz zbytocne griloval za nejaku zdanlivu urazku, ktora sa ho hlboko dotkla, ale vobec to tak nebolo myslene.
Nie si matka a už vôbec nie jeho matka,tak neviem čo riesis. Hluposti
@felycity ja ak som mala ťažkú chvíľu, išla som si zabehať, nehejtila som muža, ani som sa o tom nebavila na koníku. Psycholôg pomôže.
@mamamasama kazdy spracovava emocie inak, opakujem, ja len povazujem za nevhodne niektore komentare... inak psychologa ma , treba si precitst celu diskusiu a odpust, ale ja fakt neviem, preco by sa tu nemohli zeny zdoverit ak maju tu potrebu - vsetko tu kazdemu vadi
kks, na toto fakt plati jedine - "nemam problem, vyrobim si". chapem tvoje pocity ohladom straty dietata, ale kurnik - je to dolezite? kazdy den tu pisu zeny akych nahovno maju chlapov a ty mas dobreho a starostliveho a potrebujes riesit ze ti nedoniesol nic k nejakemu uplne bezvyznamnemu sviatku?
@autorka na Den matiek som od manzela nic nedostala, ani som nic necakala, dokonca som ja som iniciovala, aby zavolal svojej mame, ani nevedel, ze je Den matiek a vobec ma to netrapi, na meniny a narodeniny mi vzdy kupi nadhernu kyticu, je skvely partner, snaz sa ukludnit, vazne nebol dovod, aby obdaroval aj teba, vacsina ludi si spomenie len na svoju matku,
Ženské, ale vy väčšina nechápete pointu. Jej umrelo bábo. Mal to byť prvý deň matiek, ak by bábo bolo, proste sa jej pripomenulo čo sa stalo. Tehotenstvo po strate je tak plne strachu, pochybnosti a smútku, že buďte niektoré rady, že to nepoznáte. Plus ešte hormóny... Muža grilovať netreba, inak sú tie pocity úplne normálne.
Véd ale Ty nie si jeho matka ale manželka... Nechápem prečo by si sa mala naňho hnevať a on tebe ospravedlňovať... Trosku cez
Mna by sa to dotklo rovnako, určite si mala dostať minimálne kyticu
@luciab28 pretože je matka jeho zosnulého dieťaťa a jeho čoskoro narodeného dieťaťa. Ako som už písala, je to deň svojej matky alebo deň všetkých matiek? U nás v rodine sa bežne obdaruvaju všetky matky, bezohľadu na to čia matka to je. Na deň deti sa taktiež obdaruvaju všetky deti, aj na deň žien všetky ženy…
Mne to príde divné, aby mi môj muž kúpil darček na deň matiek? Čo som jeho matka preboha? A je úplne jedno, či máme deti alebo nemáme. Nechápem, čo s tým má môj muž. On hlavne nemá zabudnúť na svoju matku a nie suplovať moje (evtl. ešte nenarodené) deti. Ale niektoré sa tu fakt rady čváchajú v sebaľútosti za totálne kraviny. A ešte že "ako dlho ho mám grilovať" 🙈. No dovi dopo. Chvalabohu, že viem, koho sviatok to včera bol.
Mrzí ma vaša strata. Jediné, čo sa stalo, je to, že sa nestretli vaše nevypovedané očakávania. Teba bolelo, že si nedostala dar ako matka jeho detí, on sa mohol báť, že práve naopak by ťa viac bolelo ten dar dostať. Pravdepodobne len nechcel ešte viac jatriť rany. Matkou jeho detí si, hoci jedno tu žiaľ už nie je a druhé ešte len príde, úplne bez ohľadu na to, či dostaneš ku dňu matiek dar. Je pochopiteľné, že to vnímaš viac emočne než racionálne, ale nezabúdaj, že aj manžel prišiel o dieťa. Muži sa často postavia do role tých "silných", aj kvôli zlomenej žene, neplačú tak veľa, snažia sa nedávať tak najavo žiaľ, často sa snažia radšej zahrabať v práci, ale to neznamená, že nesmútia a že to nebolí. Strata dieťaťa je strašná a môže sa niekedy stať, že manželove vyrovnávanie sa s tou stratou nechtiac tebe ublíži a naopak, jemu nechtiac ublíži to tvoje. Dôležité je nezabúdať, že ste obaja v rovnakej situácii, hoci ju navonok prežívate odlišne, a nebrať si niektoré veci osobne. Prajem veľa zdravia tebe aj dieťatku 🙏
Môj manžel je názoru, že na deň matiek obdarúva každý svoju matku. Som matka jeho detí, nie jeho matka. Úplne to beriem v pohode, lebo je to logické.. dáva to zmysel a neviem prečo by mi mal niečo dávať. Na to je MDŽ alebo Valentín. 🤷🏻♀️ Keď raz budeš mať dieťa, budeš to brať inak, dostaneš milú kresbičku so slovami mamka ľúbim ťa, pusu na líčko a nebudeš rieśiť či ti muž niečo dal alebo nie. Lebo to nie je jeho úloha niečo dävať manželke na deň matiek.
P.S. určite si v ničom nezlyhala, verím že z teba bude milujúca a šťastná mama. ❤️🙏
Ja úprimne žasnem ako dokážu byť ženy k sebe kruté. Nevravím, že nemáte pravdu ale takýmto štýlom to písať.. Uvedomujete si, čo môžete spôsobiť autorke?!
No ale k veci. Na jednej strane Ti autorka plne rozumiem. Na druhej nie je na mieste za to grilovať dobrého manžela. Na tvojom mieste by som manželovi jasne a stručne vysvetlila, preoc si bola nahnevaná,smutná. A ospravedlnila sa za prehnanu reakciu..
A už dlhé roky tu každý rok bývajú príspevky ako žena nič nedostala ku dňu matiek a ženy ju zvozia ako sa ma uvedomiť, že ona nie je matka svojho manžela.. A ja som asi divná ale čo? Ved ak chceme, aby dieťa v dospelosti malo v tomto smere nejaké správne návyky tak ho od mala k tomu vedieme. Čiže chlap je ten sprostredkovateľ a ma nejakým spôsobom naviesť deti k tomu nie az časom budú vedieť samé..
Môj manžel každý rok dá kytičku s DEŤMI babke a prababke. A kúpi aj mne, aby deti darovali kytičku aj mne. A keďže sú malé asi ťažko by to samé od seba vedeli. Ale možno o nejaké tri, štyri roky...
Ved to je den matiek...a nie MDZ...
Deti podakuju svojim matkam...
Aj ty si svojej matke dakovala, ci? Ci aj sestre, sesternici a inym, ktore su uz matkami
Neber si to takto vazne lebo ta drbne...beriem to, ze su to len hormony
Pochopim ked sa nahnevas ked bude bejby na svete a muz podakuje svojej matke a vasmu dietatu neukaze co sa patri..
Ale inak takto? Zbytocna scena, prepac
*pri sebe
Ty potratíš a chlap ti má spôsobovať traumu tým, že ti dá darček na deň matiek?
@nikolka1986 ona nepotratila, prečítaj si pozorne, porodila dieťa, ktoré bolo aj riadne pochované , takže je JEHO MAMOU a ONO JEJ DIEŤAŤOM aj pre ostatné dámy, ktoré napísli, že nie je mama ...
@felycity Základ toho, je že tu nie je a pripomínať jej to kvetmi mi nepríde zdravé - on má dať kvety svojej mame, nie manželke. Je to deň matiek, nie deň žien. Inak uvažovanie ako pri "kvietkovcoch" kde to prerástlo v čosi nezdravé.
Já svojej žene dávam malý darček ku Dňu Matiek ,veď je to mama mojich detí.Mne to príde úplne normálne a to su chlapci ,už dospelí .
Nezlyhala si ako žena a ani ako matka. Príroda to tak zariadila. Zmeň uhol pohľadu žienka. Želám ti strašne veľa dni, kedy ti tvoje vlastne deti prinesú kvietok ku dňu matiek. Manzela negriluj, to s tým zlyhaním je iba v tvojej hlavke. On ma matku, ty máš matku a čoskoro nou budeš aj ty. 🍀
Viem, aká je bolesť po strate dieťaťa, nám zomreli dvojičky po predčasnom pôrode v 24 TT, oboch nás to vzalo a zamávalo celým vzťahom. Ale ty máš obrovské šťastie, že veľmi rýchlo čakáš ďalšie dieťatko, do vašich životov vstúpi veľká radosť. A žiaden kvet na deň matiek alebo iné sviatky to neovplyvní. Nehrot prosím zbytočne situáciu s manželom, som presvedcena, že strata dieťaťa zasiahla veľmi silne aj jeho a možnosť nevie vždy zareagovať správne podľa tvojich predstáv, no môžete sa vždy o všetkom porozprávať a nájsť kompromis. Držím palce.
Manzel je uz zrejme ugrilovany.

No musíte mat strašne pekný vzťah keď sa pýtaš žien na internete ako dlho ho grilovat, držím vam obocom palce v situáciách keď sa bábätko narodí.