Ako dlho ste nosili snubný prsteň?
Caute baby,dokedy po svadbe ste nosili snubny prsten? Som vydata uz 4 roky a doteraz som na jednej ruke nosila snubny a na druhej obrucku(nepaci sa mi,ked sa oba nosia na jednom prste),ale teraz sa nam narodilo babetko a kedze snubny na taky vyvyseny diamant tak sa stalo,ze som maleho nechtiac poskriabala,tak som ho dala dole. A potom ma napadlo,ze ked vyrastie,ze kedy a ci vobec si ho mam dat znova na ruku?Dakujem!
Nosim stale snubny prsten aj obrucku.
ahojte baby, mam otazku snubny prsten mozem nosit aj na pravej ruke? lebo z lavej mi trocha pada a nechcem ho stratit, ja len ci sa s tym nespaja nejaka povera, ale co citala baby pisali rozne.. dakujem za rady
Nenosim ani jeden 😁
Ja nosím oba uplne všade a stále. Obrucku na ľavej ruke, snubak na pravej. Som prekvapená, ako som to tu čítala, veľa zien tu prstene nenosí a ak áno, tak iba von... Ja si ich dávam dolu len pri tom mieseni cesta raz za rok na Vianoce. Aj to si ich zavriem do kuchynskej skrinky, ktoru mam na očiach a hneď ako si umyjem ruky si ich nasadzujem. Neviem si predstaviť, ze by som si ich dávala dole pri domácich prácach, pri kúpaní, pri kremovani rúk alebo proste len tak... Ako oblečenie dolu... Však vydatá som 24/7,nielen keď idem von. Ale poznám ľudí, čo to tak robia. Každý ako mu vyhovuje. Ja inak žiadne šperky nenosím, ozaj len keď ideme do spoločnosti, ale snubny prsteň a obrucku nepovažujem za "šperky" na ozdobu. To sú proste symboly lásky a manželstva a ja mam teda asi skôr americký štýl aj s manželom - nosia sa až do smrti, kým zväzok trvá. Inak, neviem ako to bolo pred niekoľkými rokmi, ale teraz sa dosť rieši to, aký drahy je snubny prsteň. A muži si na tom dajú záležať, kupujú častokrát zlato ci platinu s briliantom, diamantom a inými veľmi drahými kovmi a ženy to potom nosia do svadby, pripadne ani to nie.... No ja byt na mieste toho muža, tak to beriem ako urážku. Ja mam veľmi jednoduchý snubny prsteň, nechcela som nič drahé, keďže bolo treba chystať svadbu, zariadiť byt, ja som pracovala popri skole a nenechali sme sa sponzorovať rodičmi. Takže mám len jednoduchý strieborný prsteň so zirkonovym ockom v krásnom prevedení. A obrúčky mame z bieleho zlata, takže sa to vobec nedá rozoznať. Povedala som manželovi, že ak bude veľmi chcieť, tak na 10. alebo 25. výročie svadby mi môže kúpiť prsteň z bieleho zlata a budem ho nosiť namiesto snubneho.
Ale asi je to tak, ako tu už niekto písal na začiatku - pre niekoho sú snubne prstene iba prstene, sobášny list iba obyčajný papier a svadba iba hostina pre rodinu. A potom sú tu takí ako ja, ktorí každý deň, keď sa dotknú svojej obrúčky ci snubneho prsteňa, nezabudnu poďakovať Bohu za to, že ich obdaril najlepším partnerom na svete.
Ale poznam aj ja veľa žien, čo nenosia snubak, iba obrucku a namiesto snubneho potom nosia iné prstene na pravej ruke. Mne sa paci, aj keď sa nosia na jednom prste oba, ale nie každému sa to hodí, na mojom malom prste to napríklad vyzerá hrozne masívne.
@elementissa uplne suhlasim! Tiez ma tu prekvapili odpovede typu "nenosim ani jeden, nosim iba ked ideme spolu niekam von, beriem to ako sperk" Ja obrucku nosim 24/7 a som jej hrdou nositelkou! Som stastne vydata a viem ze muzovi by sa nepacilo keby som ju nenosila, takisto opacne velmi rada vidim ze ju nosi kazdy den. Tiez ju len malokedy sklada, iba ked nieco opravuje alebo maluje nater.. inac hned naspat na prst. Obrucka aj snubny prsten maju pre mna velky vyznam a nosit ich budem stale.
Ja som ho zlozila tiez koli malemu. Teraz uz ma rok tak som ho chcela sem tam nosit aspon ked idem von ale je mi maly😂kedze mam stale 15kg navrch. A to som uz 15 schudla. Takze ked mi bude dobry zacnem ho zas nosit lebo sa mi paci
To ako važne pýtaš sa tu taku somarinu úplne cudzích ludí že kedy a či vôbec si ho máš dať znovu na ruku?....bože moj keď už aj na takúto debilinu treba radu z koňa tak je dačo fakt zle 😂

ja stale.... aj ked obcas prstene striedam, zrovna tento mam na prste vzdy.. ale co z toho, ked uz ho mam 8 rokov 😀 a obrucku nie 😀 😀😀, ale vraj sa dočkam, tak čakam 😀