icon

Ako dlho ste nosili snubný prsteň?

zutomad
5. máj 2014

Caute baby,dokedy po svadbe ste nosili snubny prsten? Som vydata uz 4 roky a doteraz som na jednej ruke nosila snubny a na druhej obrucku(nepaci sa mi,ked sa oba nosia na jednom prste),ale teraz sa nam narodilo babetko a kedze snubny na taky vyvyseny diamant tak sa stalo,ze som maleho nechtiac poskriabala,tak som ho dala dole. A potom ma napadlo,ze ked vyrastie,ze kedy a ci vobec si ho mam dat znova na ruku?Dakujem!

billam
5. máj 2014

@zutomad ked boli deti malicke, tak som nenosila nic...ani snubny, ani obrucku

kiki68
5. máj 2014

obrucka v poho,ak je hladka, nie su tam kamene, snubny sa da nosit na krkuku akosperk na retiazke,ale tiez zbytocna ostara. Ja diamanty nemam rada, pre mna su symbol utrpenia a krviprelievania tam,kde sa tazia. V tomto mame s muzom rovnaky nazor a tak diamanty nemam v ziadnom sperku. Neviem ako vy zeny,ale ja zlato an ruke dlho nemozem nosit, mne sa to zo dna na den zapali a cervena polka ruky do toho prsta,kde prsten je, stane sa mi to aj po pol roku nosenia behom hodiny. Nechapem preco,na usiach tento problem nemam.

julinka28
5. máj 2014

nosim stale aj snubny aj obrucku, a to snubny mam uz 13 rokov,kym budem vydata nechystam sa ich davat dole,akurat snubny si dam dole aj ine prstene ked mi vadia ked nieco robim v kuchyni, ale obrucku nikdy ani ked som bola tehotna z dvoma detmi,ja nemam ziaden problem so sperkami,polovičke som naznacila ze mi moze kupovat dalej taketo darceky 😀

anjel35
6. máj 2014

Doma prstene nenosím vobec, dávam si ich len ked idem von, a nosim aj snubny aj obrucku. Manžel si dal zalezat ked vyberal snubny , je nadherny 🙂, nemohla by som ho len tak niekde odložit. Ale doma som radsej bez prstenov .

darty13
6. máj 2014

Ja prstene doma nenosim odkedy mi vypadol z prsta pri praseni deky z okna :( pol dna sme ho hladali....

vianne
6. máj 2014

nemyslim si, ze nosit snubny prsten je povinnost 🙂 ak mas problem, ze by si s nim mohla poranit babatko, nie je nad cim rozmyslat...odloz, a vyber ked idete niekde spolu do spolocnosti, alebo ked bude dieta dost velke, ze ho nebudes mat stale na rukach....predpokldam, ze obrucku nosis, nadalej, nie je dovod z toho robit tazku hlavu.....urob ako ti vyhovuje.
priklad: moj manzel obrucku nenosi, lebo si vybral malu velkost, okrem toho ma dost spinavu pracu, takze by mu bola skor na pritaz....da si ju len, ked ideme ako par niekde na nejaku slavnost, aby ludia nekomentovali....a to mu ju vtedy dam ja, on by si nepsomenul :P
ja nosim len obrucku, snubny prsten tiez len prilezitostne, hoci je pekny, ale je dost velky, a ja v praci nesmiem mat prstene vobec (obrucku nam ticho toleruju, ale ked pride hygienicka kontrola, ryhclo ju musime schovat), a cez moj snubny neviem natiahnut v praci rukavice, takze ho tam nenosim...a doma mi pride priliz honosny :D skor rozmyslam nad tym, ze knejakemu vyrociu poprosim manzela aby mi ho dal prerobit na nositelny....

janulik2008
6. máj 2014

Mama nosi len obrucku snbny nenosi. A ovo nenosi ani obrucku lebo ta by vyzerala :D podľa mňa to nie je povinnosť

digysa
6. máj 2014

Zaujimave citanie.....na Slovensku som sa nevydavala, takze tieto zvyky som nepoznala...
Ale tu je pekne vidno, ake su kultury a zvyky vo svete rozne. V usa je hlavny prave "snubny prsten". Obrucka je uz iba specatenie sobasu a dava sa pocas sobasu, ako tu. Vacsinou su velmi jednoduche, niektore ciste zlato, platina a ine maju aj diamanty okolo.
Tu sa obidva prestene nosia na lavej ruke a ja som este vydatu zenu (ktore poznam) bez tychto prstenov nevidela. Tu si zena tieto prstene nesklada z ruky NIKDY. A tym NIKDY myslim skutocne NIKDY. ( Iba tak pri cisteni prstena, alebo pri rozvode).
Snubne prstene su tu "extremne drahy" spas a pre muza je to absolutna urazka, keby ho zena nenosila.... 😕 Skor vidam zeny bez obrucky, ale snubny prsten je pre zenu, ako sucast ruky 😅

Moj muz si za 13 rokov este nikdy v zivote nedal dole svoju obrucku. Ja som uz jeden snubny prsten stratila (mala som koznu chorobu, takze som si davala casto dole prsten....) Teraz som si snubny prsten aj obrucku dala radsej poistit 😵
Zaver je asi taky, ze tu sa nosia tieto prstene pokym sa neskonci zvazok 😉

Este taka sranda- Neviem, ci ste niekedy videli nejake americke filmy, kde si zena dala dole svoje prstene a sedela pri bare. A nejaki muz sa na nu pozerali a prehlasili, ze je vydata, lebo ma na prste "neopalenu cast pokozy v podobe kruzku"... Tak to nie su iba filmy ale realita..ja uz mam ten kruzok na pokozke tiez (aj moje kamosky)...tazko by som niekoho v bare oklamala 😀

sunnygirl26
7. máj 2014

@digysa ja sice zijem na Slovensku, ale obrucku nosim stale...snubny sa priznam nie, lebo v tehotenstve sa mi trosilinku zvacsili prsty a navstevu zlatnika stale odkladam 😅 aj moj muz nosi obrucku vzdy, co si pred sobasom nevedel ani predstavit, lebo nenosil ziadne prstene....teraz si uz zas nevie predstavit byt bez nej...minule mi po odchode do prace cely nesvoj vola, ze ma problem. som sa zlakla co sa deje a on, ze prave zistil, ze nema na prste obrucku...nastastie som ju nasla na plachte na posteli...musela mu v noci sklznut z prsta 🙂 tie kruzky po prstenoch mame obaja, akurat, ze moj nie je az tak vidno...ja som dost svetla a kedze nezijeme v slnecnej oblasti, tak opalenie takmer ziadne. muz je vsak tmavsi typ a biely pasik svieti na daleko 😀
ten snubak je u vas fakt velka vec, to viem...kolkokrat si berie chalan pozicku, len aby kupil co najkrajsi 🙂

stanislavao
7. máj 2014

@zutomad je to na vas, ci budete prstene nosit, alebo nie. ja nenosim nic. lebu snubak mi je uz davno maly a obrusku som si uz dala zvacsovat, ale bezne nenosim ani tu, nejako mi zavadzia na prste.

mirka414
7. máj 2014

Ja som dostala snubný prsteň 2roky po svadbe :D moja original obrúčka mi je už malá a kedze manzel pracuje v záhradníctve kupili sme si na výročie take strieborné prstiene a tie nosíme .nad zasnubnym prsteňom mam krásnu zlatu svokrovú obrúčka,ktorú mi daroval a velmi vela pre mna znamená a budem ju stale nosiť lebo svokor vzdy bol a aj navždy bude súčasť mojho života. Skratka najlepší chlap pod slnkom 🙂

jonki
7. máj 2014

@zutomad snubak od zasnub s malou prestavkou ked boli baby male...z cisto praktickeho dovodu...tiez ho mam na vrchu "hranaty" ale necitila som sa bez neho ako ja....prosto okrem tej kratkej doby je to u mna ako pisala digysa...davam ho dole pri cisteni, na plavarni lebo je trosku volny a pri hrubych pracach kde by sa mohol doskriabat
obrucku nosim od svadby a nedavam ju dole vobec (primerane tomu aj vyzera...ale tak davali sme si robit prave preto take ake mame ze sme ich chceli na nosenie nie na ozdobu.

digysa
7. máj 2014

@jonki Moj muz ma obycajny zlaty kruh bez caciek-maciek (prave preto, aby mu nikdy nezavadzal)

digysa
7. máj 2014

@sunnygirl26 Raz som bola na jednej party a davala som si krem na ruky (taky lekarsky). Bola som na zachode s par dievcatami. Dala som si dole prsten, polozila na umyvadlo a zacala sa kremovat. Oni na mna pozeraju a uplne zo strachom mi vravia: "Pre boha, to co robis? Ty si davas dole prsten pri kremovani? Ved sa ti moze stratit, to nerob!"....
Prislo mi to vtedy komicke, lebo ten prsten nemal az taku cenu (to bol ten, co som aj nakoniec stratila)....ale teraz by som si svoj prsten uz dole nedala... nejako sa to na mna nabalilo ta ich tradicia... 😅 🙂

dankako
7. máj 2014

Snubny som nosila rok pred svadbou a potom aj asi rok po svadbe aj s obruckou, potom som to odlozila a ked som bola prvy krat tehu, tak mi spuchli ruky, tak nebola sanca a uz je tomu 4roky a stale nenosim, ani neviem, ci vobec niekedy vytiahnem. Ani muz nenosi, nam to zavadzalo, sme sa smiali, ked sme to s radostou odlozili.

zuzana76
7. máj 2014

ja som prstene nenosila , ked som bola doma a deti boli male z praktických dovodov / cca 6 rokov/, teraz, ked chodim do prace nosim aj snubny, aj obrucku, nastatsie si ich navleciem aj po 15 rokoch manzelstva. Prsty su stale rovnake.

@digysa ja poznam aj tu par zien, co nedavaju prstene vôbec dolu a robia s nimi uplne vsetko, miesia cesto, varia, pecu, kupu sa, mne sa to nepaci a asi mas pravdu je to kultúrou, mne to pride nehygienicke , vlastne ani neviem preco, kedze, ked si umyvas ruky umyjes aj prstene, ale proste v tych strbinkach a nerovnostiach prstena sa moze zachytit nejaka necistota, ja si to predstavima ked vidim zenu ako s prstenmi miesi cesto, je mi okamzite zle. Prstene si davam dolu, ked pridem z prace domov, je to ako moje oblecenie, tak ako sa doma prezleciem do domáceho odevu, tak dam dolu aj prstene.

ellizabeth
7. máj 2014

ja som stratila aj snubny a teraz pred dvoma tyzdnami som stratila aj obrucku,boli mi velke na prstoch a niekde som ich stratila,manzel mi chce dat spravit novu obrucku,ale neviem ci by som ju nosila,moji rodicia aj svokrovci kedysi obrucky predali ked boli zle casy..a vobec im to srdce netrha,su stale spolu a to je dolezitejsie ako to ci vobec maju prsten a ci nie 😉

dena10
7. máj 2014

Kým som nepribrala 😉
Ledva natiahnem (aj obrúčku)....

jonki
7. máj 2014

@digysa my sme tiez stavili na jednoduchost a kvalitu.

@zuzana76 to miesenie cesta je dobry argument....zo snubaku ide dole tazko....ale cesto miesim pravou rukou a prstene mam na lavej..iba raz som sa pozabudla 😀

digysa
7. máj 2014

@zuzana76 Mas pravdu, je to dost nehygienicke, ale kazda zena, ktora dostane snubny prsten plny diamantov a strbiniek, dostane aj cisticku. Je to taka krabicka, kde ten prsten das, ma to specialnu kefku, specialnu tekutinu, ponoris to tam a spina je prec.
Tak isto, cistenie prstena sa tu robi pravidelne kazdych 6 mesiacov. Dostanes od obchodu specialny kalendar a cistia ti ho cely zivot zadarmo. 😉

dobromila1111
7. máj 2014

Ja nosím obidva prstene. Ked som bola tehu a ruku mala ako medveď labu, tak som chvíľu nenosila🙂

zuzana76
7. máj 2014

@digysa
@jonki ja nosim prstene jeden na lavej a druhy na pravej ruke, akurát tak mi to sadne, prsty nemam uplne rovnakej hrubky, jasne, ze prstene sa daju aj vycistit, ja ich dam obcas do zlatnictva tiez, ale v prstenoch nevykonavam ziadne domace prace , jednoducho som tak zvyknuta , mne napr vadia aj nalakovane nechty, ak niekto miesi cesto / inak ja som nemiesila cesto poriadne dlho, ani nepamatam kedy naposledy, nevarievam jedla z cesta doma velmi 😀 / hned si predstavim, ako sa ten lak odstiepi a dostane do toho jedla potom 😀

zutomad
autor
8. máj 2014

diky baby,vidim,ze je to roznorode,obrucku nosim,lebo je hladka a nezavadzia a ten snubny si po case tiez dam spet,je to pre mna predsa len nieco viac ako len prsten a paradoxne,moj manzel vyberal snubny sam a ked sme ho potom ukazovali nasim,moja mama vytiahla svoj a ludia,neverili by ste,na 99% boli rovnake 🙂

m_ij_ka
8. máj 2014

ja snubný prsteň nosím doteraz 🙂

ivetka_iv
29. okt 2015
Používateľ ivetka_iv je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ivetka_iv.

Ja mám snubný prsteň aj teraz na ruke, ale už sa teším keď ho vymením za obrúčku. Inak baby odkiaľ ste si objednali obrúčky? My sme s partnerom uvažovali nad týmto butikom, ale nie sme si istí 🙂 🙂 http://www.briliant.sk/slk/nase-obrucky

sue
29. okt 2015

Obrúčku nosím od svadby nonstop, snubný je odložený...je to už vyše 100ročný prsteň s briliantom, ktorý dal manželov dedko svojej láske - manželovej babičke ako snubný a mne je tak veľmi vzácny, že ho nosím len pri významných akciách 😊

elusive
29. okt 2015

Ja nosím snubný doteraz. My sme mali svadbu takmer ozaj do roka a do dňa od zásnub. Obrúčku nosím okolo krku na retiazke, keďže som pribrala a momentálne som aj tehotná takže by ani nebolo možné ju mať na prste tak aspoň takto symbolicky dokým neschudnem 🙂
Môj manžel ale tiež nosí aj zásnubný aj obrúčku doteraz 🙂

emilia25
29. okt 2015

Prstienky si dávam dole len ked idem miešať zemiakovy šalát inak ich mám vzdy na prstoch som velmi na nich zvyknutá mám ich 6.este by som brala na maličký a palce.veru uz viem co chcem na vianoce.

jana_eyre
29. okt 2015

A to sa nema nosit stale? 😅 to som nevedela.. tak ale ja som taka netypicka, lebo prstene vraj ani nemam na správnych rukách.. nevadi, hlavne ze muža mam správneho 😀