Ako dlho vám trvalo spamätať sa z rozvodu?
Zdravim maminy chce sa spytat ako dlho vam trvalo kym ste sa vyrovnali s rozvodom a dokazali sa proste otrias a ist dalej..Pytam sa koli mojej sestre ktora je rozvedena uz vyse 2 rokov a ešte stale sa z toho psychicky nevie spamatat..po rozvode sa nastahovala naspat k nasim aj s dvoma synmi nasi jej pomahaju odvtedy ako vedia kedze ona sa absolutne o nic nestara ..nestara sa o seba nestara sa o svoje deti..nepracuje ( jej synovia maju 5 a 7 rokov)..ani si pracu nezhana..vraj sa potrebuje dat psychicky dokopy ale neviem mne sa zda ze sa dava dokopy uz akosi dlho..tym ze sa o nic nestara je vsetka starost o jej deti a v podstate aj o nu na rodicoch..rodicia su 60 tnici ktori maju svoje zdravotne problemy ( otec prisiel o lavu nohu a mama je tazky cukrovkar) a samorzejme pomaham aj ja..ale skor pomaham rodicom ( chodim im upratovat robim nakupy)..mam pocit u sestry akoby tym ze ju opustil manzel vsetko ostatne vzdala..neustale je zavreta v izbe pri pocitaci alebo chodi cvicit (vraj je to dobre na psychiku)..ked za nou pridu deti ze nieco potrebuju vzdy ich posle za babkou alebo dedkom..jej starsi syn ma navyse aspergerov syndrom takze mava zachvaty zlosti ktore moja mama absoltune nezvlada a vzdy sa rozplace..ze ona nevie co s nim ma robit..sestra ma vsetko akosi na haku len depkárči, pise premudrele statusy na facebooku o láske a rodine a bla bla..keby nebolo mna tak nema ani vyzivne od muza lebo nebola schopna ist podat ziadost..kedze on jej zo zaciatku odmietal platit na deti..musela som ju ja k tomu dokopat..urcite ma tu mnohe zasypete spravami typu ze jej treba pomoct a nie sa stazovat nuz skusala som vselijako:..u nas v robote som jej vybavila pred vianocami pohovor na ktory sa akoze tesila ale nakoniec tam neprisla lebo zistila ze somnou v praci robi aj jej spoluziacka zo zakladnej ktoru ona neznasala a isto ju nechce za kolegynu..beriem si casto aj chlapcov k sebe boli u mna aj na noc (kedze byvame v rovnakej dedine)..ale jednoducho štve ma ze sa sestra nevie za taku dlhu dobu uz preniest cez ten rozvod a dat sa trochu dokopy..nasi jej nic nepovedia lebo su prilis dobrí ale vidim aj na nich ze maju toho dost..co si maju uzivat zasluzeny dochodok zas maju na krku sestru a ešte aj jej dve deti..a sestra nepomaha s nicim ani s domacimi pracami..sem tam navarí ale je to fakt len obcas..proste rozviedla sa je z toho na dne a na toto sa vyhovara uz 2,5 roka..

Tu pomoze uz len dobre vycistit zaludok,nakricat na nu nech sa spamata. Nejako jej dohovorit a apelovat na to,ze ma deti a nie je prva ani posledna rozvedena,deti nemoze pripravit o detstvo len preto,ze nevie narabat s emociami. Vysvetlit jej,ze deti ju potrebuju,rodicia ju potrebuju a trapi ich pohlad na trpiace dieta. Ak sa citi chora,nech ide k psychologovi hocikde len nech sa uz konecne rozhybe.