Moja sestra je zlý človek

6. dec 2022

Čaute, nehľadám rady, len sa chcem vypísať.
Moja sestra je zlý človek. Určite je aj psychicky chorá, ale to nemení nič na tom, že je zlá. V skratke. Žije aj s jej dvomi deťmi u mojich rodičov, je rozvedená, jej deti sú v jej zatial v jej výchove po veľmi psychicky aj fyzicky náročnom súdnom spore, terorizuje všetkých naokolo, našich starých rodičov a celú rodinu privádza do šialenstva, o deti sa nestará, celá výchova je na našej mame, nemá prácu, na každého vybuchuje, stále rieši nejaké duchovné veci, nepohne ani prstom aby pomohla našej mame. My sme už totál zúfalí z nej. Nedá sa s nou o ničom rozprávať, lebo vždy začne kričať a obviňovať nás za všetko, čo sa jej v živote deje. psychologickú/psychiatrickú pomoc odmieta, lebo je zdravá. Nejdem vypisovať všetko čo robí lebo to bolo na dlho. Momentálne má strašnú epizódu a nedá sa s ňou žiť. Jej bývalý si beráva deti na výkendy, ale ani s ním nieje reč, lebo našu rodinu neznáša... Ani on nieje v poriadku...pil (ani sa nečudujem, po živote s ňou) a vždy sa choval ako hulvát ked´bol ožratý. Má však stabilnú dobre platenú prácu, deti ho milujú.... Bohvie čo mu ona na nás narozprávala ked´ boli spolu, lebo ona miluje robiť intrigy a obeť zo seba. Moja mama je neštastná, lebo tie deti nemajú normálnych rodičov a ona sa o ne stará. Deti sú strašne zlaté, dobre sa učia, čítajú a držia spolu ako nikto. Ak sestre deti zoberú, tak naša rodina ich reálne neuvidí. Čo sa mojej sestry týka, už odmalička bola škodoradostná, odporná, ako o osem rokov mladšiu sestru ma šikanovala... usmievala sa ked´sa niekomu stalo niečo zlé...Teraz je taká istá, robí zo seba obeť, psychicky týra mojich rodičov...Každú jednu pomoc ktorú dostala iba zobrala a ani nepod´akovala. My už nemáme silu jej pomáhať...Mám sto chutí Zavolať 112 a nech si ju berú už ma to netrápi.. Ja prestávam veriť, že má psychickú chorobu, ona je zlý, zlý človek, čo nonstop klame, vymýšla si, vymýšla si aj pred psychologmi a všetci sú najhorší a môžu za všetko ...Ja to strašne vnímam ako ubližuje celej mojej rodine, ako vidím mojich rodičov trápiť sa. Je možné, že je iba zlá a nie chorá ??? V kľude by som sa nečudovala kebyže je aj posadnutá(môj názor, neukamenujte ma zaň) ale ona naozaj manipuluje so všetkými naokolo, každému ubližuje a vkuse rieši iba kamene, lapače snov a neviem aké symboly a karty tarotové.

deti95060810
6. dec 2022

prečo tvoji rodičia neurobia so sestrou poriadky?
kamene nech vyhodia, tak isto lapače snov a aj všetky haraburdy okolo toho.... A hlavne nech sestru pošľú do práce.... Čo vlastne robí sestra celé dni? a či má PN?

lasoli
6. dec 2022

alw nepises v com vas manipuluje a ako vam unlizuje,zatial z toho vyplyva ze len veri akymsi kamenom,ci duchom.Tak dobre je ze deti ma slusne a ze drzia spolu,ucia sa dobre.Aky oni maju k nej vztah?A ty byvas s nimi,?Tak sa na nu vykasli.Preco sa s nou kontaktujes?Mamu mozes vziat aj knsebe na vikendy.

januska12323
6. dec 2022

Keďže býva u rodičov tak to musia riešiť oni. Keď je agresívna nech volajú políciu. Potom sa ísť poradiť na upsvar ako môžu pred takou matkou ochrániť deti.

thereisabear
6. dec 2022

Môže mať poruchu osobnosti.

toskanka
6. dec 2022

Ano, je možné, že je len zlá a nešťastná a chce, aby boli nešťastní všetci

anetkaadamko
6. dec 2022

Precitaj si nieco o narcistickej poruche osobnosti...mozno ju v tom najdes a zistis, ako s nou "pracovat"

mamamoni
6. dec 2022

@anetkaadamko presne.....to isté mi hneď napadlo....narcistka 👍

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
6. dec 2022

Takto písať o svojej sestre, toľko nenávisti a zlosti, že ani ty mi neprídeš ako skvelá milá osôbka. Ak by si to písala s tým, ze ako jej pomôcť, ako sa zachovať...ale ty len nadavas a dehonestujes ju na plnej čiare.
Nezastavam sa jej, nepoznám ju, možno je naozaj na obtiaž celej rodine, ale ty ako sestra sa hanbí, čo tu o nej píšeš.
Si o 8r mladšia, predpokladám, že nemáš svoje deti ešte. Neprešla si si rozvodom, nevieš aké to vie byť psychicky náročné. (Ok možno sa jej zastávam, ale len preto, že sa mi ťažko číta, ako nadavas na svoju sestru)
Ale napíšem ti aj nejaké rady, aby som tu nebola len za zlú.
Ak máš pocit, že je posadnutá, skontaktuj sa s exorcistom. Vieš si ich vyhľadať na nete. Napíš im mail, napíš o čo ide.
Ak máš podozrenie, že je vážne psychicky chorá a je ohrozený život jej deti a ostatných členov rodiny, s tým by ti možno vedel poradiť obvodný lekár. Možno aj priamo na 155 Ak sa opytas, čo máš robiť.
Priala by som vám, aby sa sestre vedelo pomôcť a aby ste si k sebe našli cestu.

martina1985ba
7. dec 2022

@simona20201309 ty si dobre TUPELO :ddddd

zuzanka.zuzu
7. dec 2022

počuj, mne sa tak zdá, že nie sestra je zlý človek, ale ty si šibnutá 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/kosice/exorcista-kosice/

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
7. dec 2022

ono treba konať racionálne, rozčuľovať sa tu nad jej zlobou nepomôže nikomu. Možno má psychickú poruchu, možno má poruchu osobnosti, píšeš, že oblbuje aj psychológov, čiže jej psychický stav sa už riešil.
Keď bude mať nejaký amok, volajte 112
Ty bývaš tiež spolu s rodičmi? Ak áno, skús sa aspoň ty dostať mimo toxického prostredia, oni nech si riešia čo si navarili, ty to nezachrániš. Rodičom môžeš poradiť, aby sa jej pri najbližšej možnej príležitosti zbavili, ale ak to oni nebudú chcieť urobiť, nezmôžeš nič.

autor
7. dec 2022

@0silvia0 ano bývam sama a velmi ma to zranuje zakazdým ked pridem ku nasim na navstevu a vidim ako psychycky trpia... chcela som sa iba vypisat nic viac... myslim, že mas uplnu pravdu. dakujem

autor
7. dec 2022

@zuzanka.zuzu ked nevies napisat normalnu odpoved, tak radsej nepis nic ... ocividne si taka ista, ako moja sestra a zahrala som ti na strunu ... preco som sibnutá? lebo ma to trapi ?

0silvia0
7. dec 2022

Oni ju zavolali k nim byvat? A sestra sa nechysta odstahovat? Ako sa sprava k rodicom? Maju tendenciu ju ochranovat?

autor
7. dec 2022

@simona20201309
mas pravdu niesom mila a dobra osobka... nikto nieje mila a dobra osobka ... a sorry, ale ani nevies kolko krat som jej pomohla a nikdy sa mi nedostalo ani obycajneho dakujem, a to ze nemam deti je akoze dovod na co ? ona moze tyrat psychicky celu svoju rodinu a svoje deti ? ano, existuju aj zly ludia, bohuzial, a ak si myslis, ze nie tak vitaj v realite.

autor
7. dec 2022

@lasoli keby je to take jednoduche ako pises. myslim, ze som v texte spomenula vsetko na zaklade coho by si si vedela vydedukovat ako manipuluje a oblizuje, a tym, ze zoberem mamu na vikendy k sebe nic nevyriesim.

autor
7. dec 2022

@deti95060810 jasne, lebo ked jej vyhodia kamene a donutia ju chodit do prace celu zalezitost vyriesia... ona do prace chodit nechce a nebude... ja som sa iba vypisala so svojim problemom a taketo uzasne rady naozaj nepotrebujem... btw, ak by vyhodili moji rodicia jej kamene tak im dotycna spravi take peklo, ze dostanu infarkt obaja...

autor
7. dec 2022

@0silvia0 presne tak, po rozvode ju zavolali tam aj s detmi, pod podmienkou ,ze si najde pracu a bude prispievat a pomahat v domacnosti. Sestra je vysokoskolsky vzdelana a vystiedala asi x prac skade ju zakazdym vyhodili, lebo kazda bola pod jej uroven a ona sa na to jednoducho vysrala, co sa tyka pomoci v domacnosti tak mame nepomoze nic a je schopna byt cely den zavreta v izbe a utocit na kazdeho co jej povie slovo .mojej mame rozprava aka je hrozna osoba a ano ju nenavidi a ako ju nenavidia aj jej ostatne deti. co nieje vobec pravda. bohuzial to moji rodicia nechali takto prerast, lebo su na nu makki a je im zatazko poslat svoje dieta na psychiatriu.

toskanka
7. dec 2022

@autor Psychiatria by tiež nebolo riešenie. Tá by im ešte ukázala, keby sa odtiaľ vrátila domov. Podľa mňa nemá psychickú poruchu, je to povaha.

0silvia0
7. dec 2022

Chapem, ze sa ti na to tazko pozera, ale toto si musia vyriesit rodicia. Ale pokial sa nenaucia byt tvrdi, nic sa nevyriesi. Aspon by jej nemali poskytovat servis a behat jej okolo riti.

autor
7. dec 2022

@toskanka aj to nas uz napadlo ,ale podla mna jej to uz aj vyustilo do nejakej poruchy. Ja som racionalny clovek, ale fakt ma uz napadlo aj posadnutie.

toskanka
7. dec 2022

@autor Ja som bola na psychiatrii mesiac, lebo mi nesprávne diagnostikovali ochorenie, stále tvrdili, že som len hypochonder a nakoniec sa potvrdilo systémové autoimunitné ochorenie. Ti poviem, že toto bolo definitívne najhoršie obdobie v mojom živote. Nedokážem pochopiť, ako pobyt tam môže niekomu pomôcť. Prišla by odtiaľ ako horší človek.

Ale to len na okraj. V nej bude hlboko zakorenený pocit nejakej krivdy, nespomína niečo také?

autor
7. dec 2022

@toskanka to mi je luto :( ta krivda tam je, vzdy spomina ako ju sestry sikanovali ked bola mala... lebo bola mamin maznacik, kym som sa ja narodila...Vela veci si vsak vymyslela... Napriklad ze ju priviazali o postel (co je blud).

toskanka
7. dec 2022

@autor Potrebuje pútať pozornosť a to za každú cenu. Aj keď je to sebadestruktivne. Možno aj má istú formu poruchu osobnosti. Ale keď nechce spolupracovat s nikým, potom jej ťažko pomôcť. Asi by sa spamätala, až keď by sa ocitla na ulici a riadil by ju už len pud sebazáchovy. Možno až vtedy by hľadala pomoc a riešenia. Ale toto tvoji rodičia nenechajú zajst az takto ďaleko.

lasoli
7. dec 2022

praveze si moc toho nenapisala,len ze veri v nejake cary .

lasoli
7. dec 2022

a nemyslim si ze bude posad uta diablom,podl toho co poses skor rodicia trpia preto lebo ju nevedia vyjodit,alwbo ju lutuju ale tak na jednej strane je to ich dcera a na druhej strane zasa si nezasluzia take zaob hadzanie.Ty k nim nechod asi jedine si vezmi rodicov k sebe na par dni nech si aj oni od nej odychnu.A kolko ma sestra rokov?Ona aj tomu veri tym carom a praco at nechce lebo je nenaucena z domu,ci ako?Odniekal ta jej lenivost musi pramenit,ak nieje chora a ma vatsie deti a babku s dedkoom co su ocborni postrazit deti,nevidim bud zle vychovana alebo nejake dus ochorenie.