icon

Ako dlho zostávate na návšteve?

monulka205
30. máj 2018

ahojte, chcem sa opytat ako dlho zostavate na navsteve (u rodiny, priatelov, známych)? A tiez by ma zaujimalo ako vam casovo vyhovuje, ked sa u vas zdrzi navsteva (hodinu, dve...napr.) Je mi jasne, ze asi vsetci mate deti, cize sa prispôsobujete ich rezimu, ale zaujima ma aj ked ste ich nemali. Dakujem za reakcie 🙂

Strana
z2
sense
31. máj 2018

@veronika_pb

@junova meniny neslavime ked ide o vyrocie a velku oslavu tak pozyvame na obed alebo na veceru, grilivacka atd....

Ja ked pridem o 15.00 (a o 12.30 som jedla obed)na navstevu a niekto na mna furt ponuknite sa, co sa neponuknes, naco som to chystala a podobbe keci akurat skazia naladu, rozhodne do seba nebudem tlacut len preto ze to niekto chystal...

veronika_pb
31. máj 2018

@sense a narodeniny detí? nepozývate ani babky, dedkov, vašich súrodencov k vám? alebo kamarátov len tak posedieť? na grilovačku tiež treba aspoň zeleninu nakrájať ..
no tak pokiaľ je nedeľa a ja viem, že poobede ideme na oslavu, tak si dám len polievku alebo niečo ľahšie .. cez týždeň je to iné, to samozrejme nikto nemá čas chystať ..
je pravda že toto ponúkanie nemám rada, ja som človek čo si dá z každého, ale nie hneď za prvých 10 minút to pomixovať jedno cez druhé .. skôr išlo o to že keď sa ohlásia na návštevu alebo oslavu, ty nachystáš a oni odídu po hodine bez toho, aby sa toho aspoň dotkli, tak to je trošku neslušné .. a zase neviem si predstaviť nič nenachystať keď mi majú prísť 4 kamošky a viem, že budeme sedieť 3-4 hodiny .. a hlavne ak sa pije, treba aj niečo zjesť 😀

junova
31. máj 2018

@sense Meniny neslavime ani my. Len okrúhle narodeniny u nás dospelých a narodeniny u detí. Ja ponúknem raz a viac neopakujem. My mávame bežné 15 ľudí na oslave, čiže vždy sa nájde niekto kto to poje. Na grilovačku pozývať nemôžeme lebo bývame v byte. Na obed sme pozývali keď boli krsty deti, prijímanie, že boli od 11 v kostole.

prasiatko30
31. máj 2018

Vsak zalezi ako ta pozvu - ak len na kavu tak nebudes do dalsieho rana este aj na ranajky a ak na obed tak hadam len nezosrotujes za 20min obed oprasis omrvinky a ides prec.

junova
31. máj 2018

@prasiatko30 si to perfektne napísala, že zosrotujes obed, oprasis omrvinky a ideš preč 😂

sense
31. máj 2018

@veronika_pb nevidim nic zle na tom ked niekto odide o hodinu...ziaden kodex nehovori o tom kolko sa mas na navsteve zdrtat ani ze musis jest...a kolko toho mas zjest...mam jednu dceru oslavu narodenin robime ked sme na svk a na dome na zahrade soravi sa gulas torta nieco sa popije...a je ....kamarati ked chodia pisediet tak nepotrebuju posedenie typu catering....ale kazdy ma zauzivane inac...v kazdom pripade moji kamarati nie su urazeni ked odideme o piatek hoci sme prislino polstvrtej lebo vedia ze moje dieta ma rezim a rovnako aj ked su u nas a ostanu dlhsie nie je problem s tym ked sa im polhodinu venuje len muz lebo davam na poriadok malu ....a este ked mala dcera narodeniny a volala si kamaratly tak smw boli v zabavnom centre deti 5r deti toho moc nepojedia lebi nemaju kedy...a do 5 r sme oslavy dcery nerobili, tonu dietatu jevto jedno darcek dostalo, sviecku sfuklo a mama s tatom na fotke su...a bemusi byt 20ludi pri tom....to nie su oslavy pre dieta lebo ono to che ale preto lebo sato patri al aby druhi na nas neukazovali ordtom

A pamatam su ze pidobne to byvalo u nas trebalo chystat lebo hadam neostaneme v hanbe a co o nas pivedia...a potom zle lebo nikto nic bejedol naco sa to chystalo...

maminecka2
31. máj 2018

Baby ja sa zacinam blbo citit ked citam vase komentare 😝. Ja zostanem na navsteve kludne aj pol dna 😂 Ale ani mne nevadi ak niekto zostane. (Ale samozrejme s ohladom na deti, rezim apod.) My nemame vela navstev, vacsina ci uz kamaratov abo rodiny byva daleko, tak ked pridu je to vzdy min. na cely den, praveze by sme chceli nech aj prespia, ale casto nechcu- ale zas je pravda ze z nasich troch ratolesti sa tesia dvakrat- 1.krat ked prichadzaju a druhy ked idu prec... 😈😀. Ja si momentalne vyslovene uzivam ked mi raz za rok niekto postrazi decka a ja mozem ist na navstevu bez nich 😎.
Moja svokra ma jednu znamu: "ja tak rada chodim na navstevy, ale doma to nemam rada..."😅

veronika_pb
31. máj 2018

@sense samozrejme záleží či ideš aj s dieťaťom, či oni majú dieťa s ktorým sa tam vie hrať, či je leto, zima, oslava alebo len káva u kamošky .. samozrejme keď pôjdeme ku kolegovi čo má 2 deti a zavolá nás na kávu, tak prídeme o 4 keď sú deti hore, dáme kávu, trochu sa zahráme a najneskôr o 19 ideme preč aby sa oni mohli dať na poriadok 🙂 ale ak ideme ku kamarátom, ktorí nemajú deti, alebo ich majú dobré a príde nás tam 14 tak pri tej káve by sme tam dlho nevydržali, takže je jasné, že vždy hostiteľka niečo nachystá .. a takéto návštevy robíme cez víkend, nie cez týždeň .. a sú dopredu dlho ohlásené, takže aj ona sa vie zariadiť či niečo upečie alebo bude variť guláš .. a sedíme tam naozaj aj 5h a stále sa je o čom rozprávať, ona popritom dá malé dieťa spať, alebo sa my s ním bavíme .. samozrejme takéto návštevy nerobí každý týždeň, ale keď mal syn 3mesiace zavolali nás sa naňho pozrieť a tak, každý sme doniesli darček, fľašu, čokoládu, boli sme tam až do noci, pobavili sme malého, pomohli s kúpaním a ona sama povedala že super návšteva, lebo celý deň o ňom ani nevedela lebo stále sa oňho staral niekto iný a keď ho dala spať boli sme potichšie .. ona sama s nami sedela v obývačke do noci a užila si to 🙂 takéto oslavy som myslela, keď príde 15-20 ľudí, ktorých mám rada a chcem, aby u mňa ostali dlhšie ..
áno, detské oslavy sú väčšinou pre dospelých, deti dostanú darčeky a hotovo .. ale je to pekná tradícia, keď sa rodina/známi stretávajú ..

guiseppinka
31. máj 2018

Kedysi sme sa s mm kolegovcami stretavali u nas na byte - bola to taka klubovna... ked sa narodila mala, tak aom ju odbehla dat spat a sedeli aj do 10 aj 11. Raz kym som este robila, som musela ist na 5 do roboty, takze sme boli dohodnuti, ze do max 9. Ja napr. osobne z duse neznasam navstevy, ktore pridu na 1 noc... lebo treba chystat periny, prat, zehlit... kedze byvame daleko, tak s kamosmi sa stretavame malo, skor my dojdeme k nim (ano s 2 detmi). Co tu mame znamych, tak vacsinou sa stretavame po tretej, ked sa deti vyspia... mame ru znamych, ktori mali maleho u babky, tak sme si robili v utorky filmovacky a dosli vzdy okolo 7, to uz mladsia spala a starsia sa chystala spat... navstevy mam rada, potesim sa kazdej aj neohlasenej... ale musim povedat, ze je par ludi, s ktorymi dokazem byt max hodinu, lebo uz po 5 min ma zacinaju stvat...
@prasiatko30 presne takto chodi mamin brat k nasim. Zastavia sa cestou z nejakeho vikendu, dojdu o pol 12, este ti povedia, ze moc jest nebudu, lebo sa zastavili niekde na obed (kurna, tak naco dojdem v case obeda), daju kavu a caka ich strasne dlha cesta naspat domov 200 km a hlavne psikovia... niekedy nechapem naco vlastne chodia... ale ked my nedojdeme k nim, tak hned preco ste neprisli? Wrrrrrr

pietrins
31. máj 2018

@monulka205 hodinu max hodinu a pol...niekedy je pre mňa ale aj obyčajná polhodina utrpením

ninapat
31. máj 2018

Zalezi aka je spolocnost @pietrins, ze ano 😉

zonjushe
31. máj 2018

Kedze mame deti, chodime na dlhsie navstevy..neoplati sa nam kvoli 1-2 hodinam chystat..u mamy a svokry to su celodenne navstevy, u kamaratov od poobedia do vecera..a niekedy sa stane, ze stratime pojem o case a prespime tam, resp. oni u nas a deti su samozrejme nadsene..neplanovane akcie - najlepsie 🙂

virginia
31. máj 2018

Ja mam tak malo casu, ze si pozyvam len ludi, ktorých mam rada a to je potom vzdy party, od 15tej kludne do rana 🙂. A na navstevy chodim len k ludom, s ktorými sa citim dobre a ostávame vzdy dlho. Tak to mame so vsetkymi priatelmi. Moja rodina je daleko, takze s nimi je to vzdy na dlho, ked sa vidíme a manzelova rodina bola ten tip, dojst na kavu, naobedovany samozrejme, odmietnut kolac a odist, ale po par rokoch som ich zlomila a uz chodia na obed, taxíkom, aby si mohli dat vino a ostavaju par hodin 🙂. Ja to tak mam rada, formalne navstevy som zo svojho zivota uplne vyskrtla, nebavia ma a nechcem tomu venovat ziaden cas 🙂.

betunka39
11. jún 2018

zaleži od okolnosti ,od navštevy... my ak ideme k rodičom ,tak ked bežne v nedelu tak na 3-4 hod... k sestre idem raz za čas a to aj prespime, to iste u švarinej...ak k priateľom napr. na narodky tak aj 5 hod.
Ak k nám pridu moji rodičia tak na 1-2 hod. lebo idu ešte aj k sestre... sestra kedy ako, znamy aj ť hodin, ked grilovačka aj viac-....

betunka39
11. jún 2018

znami aj 5 hodin, malo byť

vladulienka1982
11. aug 2021

@monulka205 K nam by sa navsteva ( ide o jednu pribuznu s rodinou)najradsej nasackovala na 9 dni a rovno si u nas spravila aj dovolenku... robia to tak kazde leto a len je z toho vzdy zle... mame ich obsluhovat a samozrejme nejaku zabavu zabezpecit, ked pride na platenie vstupov... stoja ako teliatka... dlhsiu dobu este platilo pravidlo vyzdvihovania na letisku, oni si pohladali najlacnejsi let, vobec nevadilo, ze od nas chceli aby sme ich sli vyzdvihnut a potom zaviest 250 km...vyuzivaju nas, to som pochopila uz davno..a este si potom aj rypnu, ze nieco nebolo uplne ok, alebo sa nudia...ked som povedala ze dost, prestali sme tolko obskakovat a vyslali ich k dalsej casti rodiny na pobyt- zle nedobre 🙂) kazdy rok sa tu jeden z nich vyhraza ako si on najde hotel a kazdy rok nasledne oznamia datum svojho prichodu... lebo oni sa nepytaju, oni oznamuju 🙂 pre mna je toto nepochopitelne, nas rodicia vzdy ucili tie zakladne pravidla slusnosti, nikomu nenarusat sukromie ale dovolenka zadara je holt asi vacsia motivacia...keby to bolo len o mne, poslem ich do zadku uz davno, ale tak nenavyberas si rodinu...

Strana
z2