Ako docieliť vrátenie auta od manželovej ex?
Ahoj žienky.
Píšem sem nádeji,že sa medzi vami nájde dobrá duša,ktorá mi nám mohla poradiť.
Ide o to,že môj manžel pred 3 rokmi prepísal svoje auto na svoju ešte v tej dobre družku. Nebola napísana žiadna darovacia zmluva len proste z jeho mena na jej meno. Po 3 mesiacoch sa rozišli nakoľko zistil,že ho dlhodobo podvádzala.
Vysťahovala sa z domu mojho manžela stým,že auto vráti..prešli 3 roky ,do dnes auto použiva ona a o vrárwní ani počuť nechce.
Nemajú spoločne deti ani žiaden majetok.
Ako možme docieliť aby auto vratila?
Ďakujem za každú odpoveď
@la_dolce_vita snim neni čo riešiť už teraz on mal vtedy rozmýšlať
Bol za jednym advokatom a tym to haslo.
On sa tym zaoberat nechce lebo je to zbytočne a tú ženu ani vidieť nechce nieto ešte po sudoch ss snou ťahat
Mna by viac ten byt sral ako nejake jazdene auto....na to kaslat. Ale byt....
no môže ťa to srať, ale nič s tým neurobíš. Nebol to tvoj majetok, a čo teraz - chceš si uhnať vredy a psychózu ? vedela si o tom asi aj pred svadbou, tak ked ti to veľmi vadí, nemala si sa za neho vydať. to že bol tvoj muž blbý už vieš, vie to aj pol koňa, tak to radšej nerozmazávaj, nekop do suchého hovna....
keby boli reálne nejaké možnosti zvrátiť majetok, tak by si to bol manžel poriešil, teraz už len si zobrať ponaučenie a neriešiť veci pinďúrom
Autorka, uvedom si konečne, že ona nevyužíva jeho auto. Ona využíva svoje vlastné auto. On jej ho dal. Darovanie nefunguje tak, že niečo ti darujem a keď už sa mi to nehodí, tak si to zoberiem naspäť. Je to jej auto, on nemá čo chcieť naspäť.
K tomu, že ho vysťahovala z domu - dom je jeho? On je ako majiteľ na LV alebo aj ten jej daroval? Ak je majiteľom on, nech jej napíše doporučený list, dá jej termín na vysťahovanie. Ak tak neurobí, vysťahovať za účasti polície. Tam je právo na jeho strane.
Inak ja si neviem predstaviť zobrať si takého dilina. Lebo chlap, čo žene daruje auto, lebo si myslí, že tým si ju udrží, ktorý ju nechá žiť vo svojom byte - to je fakt dilino bez gulí.
Veď choď a poškoď ho🤣🤣 alebo jej choď vyškubať vlasy. Nič proste nemôžeš. Manželovi jedno a ty sa trápiš.
Autorka, tvoj muž nie je tak trošku zaostalý? O takychto veciach čítam, ale nikdy som sa nestretla s niekym komu sa to reálne stalo. A ten byt na ňu prepísal ako? Na základe darovacej zmluvy?
Ved autorka sama pise, ze on to tak urobil dobrovolne a uz ho to ani netrapi. Stve to iba ju, hoci su na tom financne dobre.. Nemala by riesit zalezitosti z minulych vztahov, je to zbytocne.
Dufam ze ma aspon x6 ked ta to tak trapi😄
Ona ho o nič neobrala, ten trulo, ako si nazvala svojho manžela, jej to dal. Takže zabudni na auto a byt a žite ďalej svoj život. Drahé ponaučenie, že vzťah sa vecami nenaprava
@cacianka to ano,ale zadavatelka riesi len auto (tiez som tomu nepochopila) 🙂
@ibajaanikiny tak ten byt asi ex lepsie zabezpecila 😂
Ja rozmýšľam, že ako prepísal ten byt na katastri? Akou listinou? Lebo to neprišiel na kataster a povedal , že môj byt prepisujem na hentúto tu a basta. To Ta muž trochen obabráva, či?
On sa tým zaoberať nechce , urobil ti dobrovoľne tak ty s tým nič nenarobis.
Nie je dôvod aby iná čokoľvek vracala, a on vie že s tým nič neurobí preto nič nerieši. Aj u právnika bol určite len kvôli tvojim vycitkam
Však existuje bezplatné právne poradenstvo, keď ma manžel faktúru možno by sa dalo s tým niečo robiť. Treba sa minimálne poradiť.
@natinka36 nie, audi A 7
Vsak mu povedz nech aj tebe kupi ked ti je tak smutno za nim
Ja by som sa na to vykaslala na tvojom mieste, ja som to mala takisto. Ale vzdy som sa pozerala aj na druhu stranu nakolko nikdy nevies ako to naozaj bolo…
@mantilka Pri aute to nepomôže, tým, že to prepísal na ňu, sa implicitne predpokladá, že na ňu prešli vlastnícke práva (či už predajom alebo darovaním, a predaj či darovanie môže byť vykonané aj ústnou formou). Ak by jej to len požičal (čo by sa možno dalo dokázať svedeckými výpoveďami), tak na kieho otca by to auto prepisoval?!?
Realita je, že to v skutočnosti daroval, a pýtať dar späť sa síce dá, možno na základe toho, že ho podvádzala ("Darca sa môže domáhať vrátenia daru, ak sa obdarovaný správa k nemu alebo členom jeho rodiny tak, že tým hrubo porušuje dobré mravy."), ale to by chcelo veľa šťastia pri súde...
preco zlatokopka? tvoj manzel bo truhlik, prepisal veci na frajerku... pochop to, hod to za hlavu, prestan/te sa citit ukrivdene a neziarli. Podla vsetkeho s nim nebola pol roka, ale o mnoho dlhsie, urobil to dobrovolne, a popravde ani ty sa nikdy nedozvies akoto realne v ich vztahu vsetko bolo. TO by si musela poznat aj jej verziu zivota s tvojim muzom.
On to riesit nechce, vie preco, tak sa na to vykasli a nezavid jej to auto. Vsak ty si stastna s muzom aj bez toho. NIe?
Co ze je ona zlatokopka ked tvoj muz je dilino..to ktory pricetny clovek toto urobi?🤦🏻♀️
Preco by ho vracala, ked jej ho dal a este ho napisal na nu je jej. Bola by sprosta.
Ja sa chcem opýtať a čo má ona vracať,veď to není jeho,tam není o čom a teba to tiež nemá čo trápiť,nikdy to nebol tvoj majetok
Ona ho o nič neobrala, sam jej to dobrovoľne dal.
riadne naivny trulko je ten tvoj manzel

Aha, tak ked jeho to netrapi, tak to neries ani ty. Su horsie veci na svete..