Ako donútim manžela, aby mi viac pomáhal?
Ahojte, aj vy sa niekedy cítite, tak že ste na všetko samé, lebo ja sa tak cítim stále. Manžel robí dvanástky a väčšinu času prespí. Už od narodenia malého sa mu hnusia pokakané plienky a ani nočník nevyleje do WC a to vtedy 12 nerobil. Už ho ani nakŕmiť nechce, lebo že nemá nervy ako jedlo vyhadzuje von zo stoličky, tak som na to sama a už unavená. Prosím dajte nejaké typy ako by som to mohla zmeniť. ďakujem
@ajca123 a nezda sa ti, ze si ako v zlatej klietke? sice mate dost penazi, ale si uplne okliestena. par nakupov a sem tam starostlivost o dieta z chlapa muza nespravi.
ja si dovolim povedat, ze tiez pracujem, venujem sa detom a celkovo rodine, co vsak mm nedava pravo uzivania si domacnosti ako hotelu.
@jabadaba Ale ze ty si jaka razna zienka 😀 ...ale v podstate suhlas...zodpovednost ma byt rovnaka...raz ma sancu na veget jeden a raz druhy...a nielen tatino
aby som upresnila.......starat sa znamena obaja zabezpecovat a nie akoze muz mi pomaha...ja nie som ich sluzka, a on milostivo, ak nestiham, prilozi ruku k dielu.....proste ja v sobotu varim, tak chlap ide bez poprosenia automaticky poutierat prach, povysavat a pod...samozrejme, ked je po nocnej, necham ho vyspat, ale vobec nevidim dovod, aby sa valal pri telke, ked doma este nie je porobene, co treba........ked ja zehlim a doperie pracka, tak sa dvihne a ide..........a ak mam chut si sadnut a pit kavu da si so mnou a ani sa neodvazi spytat, ci ma ozehlenu koselu, lebo vie, ze by som sa spytala, ci si ju ozehlil🙂)))......vie vsak, ze ak budem mat na zehlenie naladu, pozehlim, co treba🙂....asi som nasla zazrak medzi chlapmi🙂
@rainbow0508 som, priznavam. V istych zasadnych veciach skacem a delam Babu Jagu a riadnu, ako Irris poznamenala. 😀 Ale tak u toho svojho to nemusim, tomu sa domace prace a opatrovanie deti nehnusi. Ale ma taketo brata, tam by to slo skratka. 😀
@jabadaba Kasli na brata...zbytocna strata energie...on sa nezmeni a ty si rozculovanim aj tak nic nepridas...
inak...ono to asi nie je univerzalna rada...ale aj on bol zozaciatku taky ako autorkin...neviem, ci skusal...........hadali sme sa strasne a vela...az raz.....nic som nenaznacila, len prisiel z prace a doma nasiel prazdno a vysavac v strede obyvky....odisla som od neho aj s malym a vsetkymi vecami okrem jeho veci prec na dlhu dobu.........a to ho zobudilo......
@rainbow0508
.-D hlavne že ste mali dve rovnaké, prehodíš už hocikedy 😀
@aduskatt 😀 mam doma podobny zivocisny druh, sam si pozehli, este aj mne pradlo posklada. Kavicku navari, skratka tahame obaja bez toho, aby sa niekto niekomu musel zadonit o vypomoc. Deti su nase, domacnost nasa. Obaja sa podielame. A nikomu sa nic nehnusi. Teda, ja ked si tak obcas citam akych chlapov podaktore maju doma a potom vidim toho svojho ako ide a prebaluje pokadene batola, sam od seba a krasne ho vyumyva este aj v umyvadle, docista obriadi....no vazim si ho este viac. Aj nakrmi. Od momentu narodenia robi vsetko. A aj tie kosele si zehli sam. Ked sem tam ozehlim ja, aky je milo prekvapeny....
@aduskatt Super napad...ja som tiez pouzila terapiu sokom...aj to nase "tretie dieta" malo dojem, ze je to vsetko o full servise aj pre neho...az jedneho dna jeho full servis prestal a pochopil...odvtedy nepamatam, kedy som v sobotu upratovala ja...
@korenbaba Najlepsie bolo, ze malemu sa to pacilo a prehodit nechcel 😀
@rainbow0508 sak to. Ja nastastie s nim zit nemusim. Ale ze jedna matka tak rozdielne vychova dvoch synov, to nechapem.
@jabadaba Ja som z 8ich deti...a co jedno, to ina kniha...to je zivot
@rainbow0508 hm, tak potom vela spravi aj povaha? Nielen vychova? Lebo ja mam obcas dojem, ze mojho muza im snad priniesli mimaci pred dvere, taky je rozdielny aj co sa pristupu k zenam tyka, aj jeho postoja k domacim pracam ci starostlivosti o dieta.
ja dokážem pochopit, ked je žena doma celý den, na materskej. chápem tomu že žena sa stará o domácnost, o deti a on zarába a nosí domov peniaze. A mnohým to ani nevadí a je to OK. Niektorým to vobec nevadí. myslím tým ženy, nie mužov🙂) No, ale čo ked ona sa vráti do práce? Trochu si zavaruju na problém. Pochybujem že po troch či dokonca šiestich rokoch on zrazu precitne a začne robit polovicu domácich prác. ved ani nevie kde je vysavač.
@jabadaba Vies, chlap sa chova tak, ako to videl u svojho otca...teda vacsinou...a ak otec syna nauci, ze zena je niekto, koho si treba vazit a nie vyuzivat, tak potom je vsetko ok...a ak my si manzelov vieme vycepovat, ze nie sme sluzky, ale rovnocenne partnerky, priatelky...niekto, vedla koho maju stat, komu maju byt oporou, koho si maju vazit, robime tym neskutocne vela aj pre nasich synov...len skoda, ze niektorym maminam to nedochadza
@mimzy123 asi teda mam. Ja naozaj od manzela nepoznam take,ze toto on robit nebude. Aj pri prvom aj pri drhuhom dietati sme sa automaticky striedali aj v noci, co sa vstavania a krmenia tykalo, slo to kedze som nekojila dlho. A ked som kojila, bolo odsate mlieko nachystate obcas, nakrmil pekne v noci, aby som sa mohla dotiahnut deficit...atd. naozaj, v tomto ohlade nemozem povedat kriveho slova.
@rainbow0508 no to mas uplnu pravdu. Je to tak. Poviem zasa na priklade toho mojho svagra - vsak aj ich otec je taky, ze v kuchyni neprehne slamku krizom. Ich mama robi vsetko, este aj vyvara pre svagra s jeho priatelkou. Neskutocne! Pre dvoch dospelych capov. Muz mal asi jedine stastie, ze bol od 18 tky mimo domu a vplyv. Ktovie ci by sa nepokazil tymto vychovnym trendom.
@maca_p necítim sa ako v zlatej klietke 🙂
My zasa mame krásne víkendy. A nebo prázdniny.
Idem na predĺžený víkend do Tatier a nebo do CR a nebo ideme sa kúpať do ZOO a podobne a manžel sa len venuje nám a najviac detem.
Drahy robi raňajky a ja obedy 🙂
A kúpe deti ked dôjde skôr domu.
No ja jsem si hned rikala, ze Vy dve jste se nasly!!! 😀 😀 😀

@aduskatt moja rec 😀