Ako dosiahnuť, aby sa dospelé dieťa osamostatnilo?
Ako povedať 32 ročnému synovi že už by fakt mohol ísť osamostatniť sa? Vyhovuje mu že má izbu prispieva to áno ..ale vôbec nemá pocit že mu treba bývať samému 🙈🙈🙈
@dajkooo tak ja som husakove dieta a byt sme si obe dve hypoteky splacali
pretože husakovym detom väčšina rodičov stále žije, a tie byty nedostavali všetci zadarmo , družstevné čo ich bola väčšina ich splacala cez družstvo 40 rokov
najskôr ked chceš kopat naštuduj si trocha historie už a faktov
ja som husakove dieta ale všetko čo mám som si odmakala, odštudovala, vydrela a po rodičoch svojich som ešte nededila - tie podla teba šialené dedičstvá z čias komančov
moji rodičia mi dali na štart nedelny obed ked som sa odstahovala to bolo všetko ..
to len vy nariekate a hekate ako bolo dobre
Z 1 800 si nevie najst podnajom a neplati nič? tak potom je echt neschopny
Ako si ma najst zenu, ked sa nevie postarat o vlastne byvanie? To uz iba uplna truba alebo socka by isla k svokrovcom do detskej. V 23 -24 si mohla davat podmienky, v 32 vyhodit pred dvere, casu mal dost … V 32 z mamahotely by uz mal mat nasetrene na zaklad hypo …
ma hypoteku 300€ mesačne, už davno mal mat 2 izbovy byt
prečo fake téma? Však skoro polovica žien v diskusiách na MK prišlo bývať do detskej izbičky svojmu partnerovi a sú spokojné. Tak čo je zrazu na tom také neuveriteľné
@karolinakr ale veď áno,on má peniaze,ale načoooo sa bude sťahovať keď ma "vystarano"? Strecha,full servis,jedlo ,pohodu 😁. Takých mladých ľudí je dnes veľa,aj štatistiky tomu napovedajú z posledného sčítania ľudu.
Ja poznam aj 40rocneho ktory byva s rodicmi a vobec to vymyslene nieje. Tiez kupi nieco ked treba ale osamostatnit sa nie.
Nepomozem Ti, ale chapem Ta a sucitim, mne by to strasne vadilo . Sväty pokoj chce mat uz clovek a svoj priestor. Kazdopadne povedala by som mu to ,len aka bude reakcia bohvie. Taky clovek si dobre naskreckuje peniaze v mamahoteli
tomuto nerozmiem, teraz nehodnotim, nekritizujem, zamyslam sa, tato tema - 32 rocny syn, obcas daco prispeje, vcera tema 29 rocny syn, neprispieva..... zamyslam sa nad tym, ze musite byt dobre financne zabezpeceny rodicia a zaroven velmi benevolentny, byvanie skoro zadarmo, k tomu full servis a strava zadarmo, ked syna tak dlho tolerujete.
ja ked som skoncila strednu, este som nemala ani robotu, tak mama vzala papiere, ukazala mi kolko sa plati za byt, energie, strava, telefon, plus dan za odpad, pekne spocitala a vydelila tromi a musela som prispievat a to som este nad to robila domov nakupy potravin a musela doma upratovat a robit vsetko co treba.
Ak budes ticho a makka ako moja mama, tak sa ho nezbavis. Rodicia maju stale na krku 40 rocneho capa.
Chyba v rodicoch !!!! jednoduche !!! ak je zdravy,pracuje,tak sup do svojho,hoci aj do garzonky !!! BYE BYE
náš odišiel minulý rok v 22 rokoch. A to už 1 rok vlastnil 1izbak v BA v novostavbe, ale prvý rok ho prenajímal, aby si opäť niečo trochu našetril. Predtým býval u nás a neprispieval lebo šetril, tak sme povedali, radšej nech si šetrí na byt, pretože my sme nepotrebovali, aby nám platil. Ale celkovo bol tak nadstavený. My sme mali investičný byt, celý čas počúval koľko zarobili, koľko jeho hodnota stúpa, tak jednoducho si zrátal koľko je 1+1 a rozhodol sa rovnako. Ono to je o tom, čo tomu dieťaťu ukazuješ do života. A kľudne mohol ísť on bývať do jedného nášho, ale nechcel. Nebol by jeho. Samozrejme bral hypo, 20 % si naškrabal, ale 10 % sme mu dali my. Za to, ako sa snažil a aby mu niečo ostalo ako rezerva v prípade PN a samozrejme na dokúpenie vecí do bytu
Preco vymyslena tema? Lebo odkial my mame vediet dokedy budes mat svoje decko doma? A my mu mame dohovorit? Akoze jeden rodic nevie ako komunikovat so svojim deckom? No ved narovinu: Martinko, Janko, Andrejko, uz si doma byval dost dlho, teraz za prasule, co si si byvanim doma usetril, mozes kupit byt a fungovat ako velky chlap.
Popripade daj na neho cislo, ja mu to poviem za teba.
Preco vymyslena tema? Lebo odkial my mame vediet dokedy budes mat svoje decko doma? A my mu mame dohovorit? Akoze jeden rodic nevie ako komunikovat so svojim deckom? No ved narovinu: Martinko, Janko, Andrejko, uz si doma byval dost dlho, teraz za prasule, co si si byvanim doma usetril, mozes kupit byt a fungovat ako velky chlap.
Popripade daj na neho cislo, ja mu to poviem za teba.
@0silvia0 slušne som sa sem prišla poradiť tak by si sa aj ty mohla slušne správať..už aj ľutujem že som tu niečo písala , nemusíte reagovať večer sa s ním pozhovaram dovi
@karolinakr ale nie je neschopny, je vypocitavy - za 100€ ma ubytovanie s elektrikou, kurenim, vodou, kazdodennym upratovanim, pranim spinavych handier a navarene kazdy den (nakup sa tiez sam donesie do chladnicky a nauklada sa, on len otvori chladnicku a vytiahne na co ma chut) vsak by bol debil kebyze ide do vlastneho kde by toto vsetko musel financovat sam a este si aj upratovat , varit, prat. Este chvilku pocka a mozno aj dedit bude skorej ako sa ozeni 😂😂😂😂😂
Neverim, ze toto jeden rodic toleruje. Neverim, ze 32 rocny chlap pri prijme 1800 euro nema peniaze. Tu je nieco velmi zle. A nemoze za to len mlady chlap, ale aj rodicia.
Tady je podobná diskuze, třeba pomůže. https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/malo-by-dospele-dieta-zijuce-u-rodicov-platit-za-byvanie/?page=4#post-89161611
Hore napisane prispieva to ano. Potom nizsie, ze neprispieva. Este nuzsie, ze prispieva sem tam 100e.
Vymyslene to je, len zasa aby sa tu strhla ddbata a hadka.
Cele zle toto.
tomuto nerozmiem, teraz nehodnotim, nekritizujem, zamyslam sa, tato tema - 32 rocny syn, obcas daco prispeje, vcera tema 29 rocny syn, neprispieva..... zamyslam sa nad tym, ze musite byt dobre financne zabezpeceny rodicia a zaroven velmi benevolentny, byvanie skoro zadarmo, k tomu full servis a strava zadarmo, ked syna tak dlho tolerujete.
ja ked som skoncila strednu, este som nemala ani robotu, tak mama vzala papiere, ukazala mi kolko sa plati za byt, energie, strava, telefon, plus dan za odpad, pekne spocitala a vydelila tromi a musela som prispievat a to som este nad to robila domov nakupy potravin a musela doma upratovat a robit vsetko co treba.
@heln toto väčšinou nejak platí na dcery, tie sa zapriahaju do chodu domacnosti, je to považované za normálne
Drahy synacik, myslim, ze je cas aby si sa staral sam o seba, takze do troch mesiacov si zozenies byvanie a odstahujes sa.
A aby ti bolo jasne, dnes koncia sluzby mamahotel: Jest budes to co si kupis a navaris, jest budes z toho riadu, ktory si umyjes, oblecies si to co si operies a kupis si aj svoj prasok. Tu mas zoznam na nakup, ktory donesies, pretoze este stale pouzivas WC papier, ktory kupim ja, saponat na riady, ktory kupim ja, elektrinu a vodu, ktoru platim ja. Oddnes si sam upratujes, a kym odides sprav generalny poriadok v tvojej izbe, poumyvaj okna aj nabytok. V sobotu mas sluzbu a das do poriadku kuchynu, kupelnu a aj WC. Bude to upratane tak ako to upratujem ja.
Vymenit zamky
Vymenit zamky
@vanilkovazmrzka čiže,terapia šokom, tá je najdrsnejšia,ale najúčinnejšia 😅
no mala by si niečo začať robiť, lebo sa zamiluje a kľudne sa môže stať, že príde aj s nevestou bývať ku vám. Naozaj tak ako veľa veľa báb tak býva, tak ako niektoré, ktoré ti tu tiež komentujú aké je to nehorázne
Milý synu, ako tvoji rodičia, ktorí ťa majú nekonečne radi a milujú ťa nadovšetko, sme sa zhodli, že je najvyšší čas aby si zacal novú etapu v tvojom samostatnom živote ako chlapa. Preto budeme veľmi radi, ak sa poobhliadneš po nejakej nehnuteľnosti alebo prípadne podnájme. Radi pri tom pomôžeme, ak bude treba. A každú nedeľu si pozvany na obed. 🙂

@autorka povedať mu, že bude platiť 500€ ako normálny najom.
Druhá vec je nájsť mu babu, ktorej bude trápne, ze ma frajera v detskej izbe.