Ako dostanem 70 ročnú mamu na psychiatriu?
PROSIM LEN MA NEODSUDZUJTE KTO SI TO NEŽAŽIL NIKDY NEPOCHOPI!!!
Prosím ako dostaneme 70r mamu na psychiatriu?Odmieta lieky, odmieta hospitalizáciu a aj lekárov.žije s nami v jednej domácnosti a je to už neunosné.ani na dvor nemožme isť stale je nám v pätach,vyzvedá kadečo.ohovára nás.my sa jej neprihovárame a ona stále somariny na nami chodí,máme samostatný vchod a dokaže k nam vyklopávať aj 20x za den sa somariny,či ideme do práce,či ideme na dvor,proste to je choré a neunostné.každý boží den.len vidí že ideme niekam a už vyzveda kam ideme, kedy prídeme, čo nesieme.Ked nedajbože odídeme ked je v obchode 100x za den dokáže vyvolávať dokial jej nedvihneme.proste ako male deti aby sme jej oznamovali všetko.Pije denno denne alkohol, sama sa rozpráva nadáva na všetkých, už sa s nou okolie nebaví.Už sme jej s manžlom znadali obaja nepomože nič, chvílu pokoj hodina a potom zase doookola,začala nam brať veci, čo si kupime my proste si myslí, čo je naše je aj jej.Zvedava je na poštu čo nám chodí ked som jej už milion x povedala že ja si poštu vyberiem nie ona čaka pri schránke na poštárku aby jej poštu dala do ruky,proste choré všetko a neunostné.Klame, klame a vymýšla si vla a len kuje pikle :-/ Kedže dom patrí manželovi odstahovať sa nechceme aj ked by sme najradšej vypadli.
Nevieme či isť za obvodnou lekárkou a snou sa poradiť,no bola by som vdačna aj za Váš názor.Je to s nou už neunostné.Strasne nás to psychicky vyčerpava.denno denne je toto.pije každý den alkohol.Koli nemu každý den chodí do obchodu.Ked si vela vypije dole vykrikuje nadava na každeho, bucha trieska so všetkym, no ked jej povieme niečo povie že ved ona je ticho, ked odíneme znova a ešte viac.SnAžili sme sa jej pomahať ale už toto čo robí prekračuje všetky medze.Už ju na ulici nikto ani nepozdraví, susedia su nahnevaní na nu lebo ohovara aj ich aj nás, stále nám robí zle.je ako pes s prepačení, pred malým si nedáva servítku pred usta a to ma velmi hneda kedže chodí do školky...Každý den, chodí zanami klopať na dvere len počuje že sa malý zobudil nestara sa že my ešte spíme, že vyrušuje, a stale dokola idete dnes niekkam, a na dovolenku idete zajtra, 15rokov som to tu trpela no tento rok už kričím po nej royplače sa ved ona nám neubližuje nijako,chvílu je pokoj zachvvílu zase.ideme okolo nej ani slovo a ona si vždy nejaku somarinu najde s čím vytočiť.začala na nas psychicky ked niečo silou mocou chce rozplače sa aby sme ju lutovali,prosím aký je na tuto situáciu Váš názor,prosím.
AK NEVIETE PORADI PROSIM NECHAJTE SI INE KOMENTARE DAKUJEM
@ivca88 vivat, niekto pochopil ako som to myslela... 🙏
@petulda333 nie nezažila a ani nezazijem, ale pokiaľ sa niekto nasťahuje do cudzieho domu a býva v ňom, nemá dokonca ani žiadne vlastnícke práva, chce dať svokru a nie matku! presne tak ako som hneď od začiatku tušila, na psychiatriu, čo som sa doteraz nedocitala, že akú má svokra diagnózu je dosť kruté.
@viva13 milá autorka, asi 3x som sa ta pýtala akú má svokra psychiatricku diagnózu a ci bývate v dome aj s tvojou matkou, a aj svokrou, ono nakoniec vyšlo najavo, že vy bývate u svokry.... A ta odmieta ísť bývať do domova, pripadne bývať sama, čo je podľa mňa vrchol, tobôž keď je chorá, lebo ÁNO aj psychiatrická diagnóza je choroba, ona vám dala bývanie, synovi predpísala polovicu domu a ma ísť do domova? Tam neberú psychiatrických pacientov. Ci je kkebetna, či ohovára, či čo stvara, môže kľudne ísť o pocit samoty, môže byt aj zlá, nepochybujem, ale to by som bola aj ja, kebyže ma chce niekto vystrčiť z môjho domu, tobôž nejaká cudzia ženská, do domova, pripadne na psychiatriu😎zbiera rady ako to soravit🤮
Je to vzdy narocne pre obe strany....ale myslim si ze aj keby odisli...svokre by sa nepolepsilo....taketo stavy prichadzaju aj s vekom....a mladi nemusia vobec robit zle starsej svokre, ale ona si vzdy najde ....aj na medzigeneracny problem sa dnes pozera inak.....a castokrat tam zohrava problem ponorka, pripadne vyhoretie.......starsi clovek sa aj utapa v predstavach,ze ten zivot predsa len nie je tak ako by on chcel, zvlast na stare kolena....dalej v starobe sa vykrystalizovavaju povahove crty osoby este viac.....sucasne s tym co dany clovek cely zivot robil....cize mozno je svokra este velmi aktivna a mladi jej tam zavadzaju.......neviem
Ja si myslim ze niekedy medikamentozne liecba je uplne na mieste.naozaj by som konzultovala stav spravania a popis rodinnej situacie s lekarkou. Najst spolocne riesenie. Sama mi znama hovorila, ze dala predpisat svojej matke lieky, nakolko to bolo neunosne.....a takto sa da lepsie zit vsetkym pokope aj s vnucatom....
Mozog ma svoj proces a starnutie meni urcite strukturu mozgu.....
A vidim to aj u mojej mamy. No zit by som s nou nedokazala.....co vyprodukuje jej mysel je niekedy neunosne.....az za hranicou normalnosti....tiez som zasla o radu za lekarom.....
Najlepsie je samozrejme sa aj starat o druheho v pripade , ze tam nebyvate....je to uplne iny rozmer ako ked ste sucast domacnosti.....v tomto pripade aj alkohol zohrava ulohu...verim, ze to so vsetkou uctou k starsej osobe nie je jednoduche..cokolvek spravite je vam vykricane, ze je to zle a pod.
Verim,ze najdu nejake zhodne riesenie....a ze to bude akceptovatelne pre vsetkych.
Neviem ci by svokra vedela povedat svoju predstavu akoby to chcela.....moze to byt generacia, ktora nepoznala iny model....iba to,ze mladi dochovali starsich v domacom prostredi.......ci by chcela aby syn s nevestou sa prestahovali, alebo nieco ine......tam uz to moze byt skreslene.....a sama sa mozno v tom straca....
V kazdom pripade je dolezite nikoho nenutit silene.......najst kompromis a vyhoviet vsetkym.....
@maciatkolulu to ze mu darovala polovicu domu neznamena, ze teraz musia trpiet jej excesy. Ak dg nema, tak by to bolo svinstvo, to ano, ale pokial tam je, tak to riesit treba. A myslim, ze o to im ide. Aby sa liecila a, ze cudzia, ved je jej nevesta a ziju spolu 15r a to je pre obe strany narocne aj bez takych vystupov.
@petulda333 oni nemusia trpieť, kľudne môžu mať vlastné ubytovanie a prepáč, aby žena po celom živote mala odísť do domova dôchodcov, kde mimochodom psychiatrických pacientov neberú, je podľa mňa svinstvo. A tobôž od nevesty a áno je to vlastne cudzia žena, kebyže sa teraz rozvedu, ich co bude spájať? Mne je ex svokra absolútne cudzia žena, opýtam sa ako sa majú, a to je všetko, určite nemám nič spoločné s ich domom, ten je ich a pripadne ex. Bud chcú psychiatriu, čo je zaujímavé, keďže som sa nedocitala aká je tam diagnóza, alebo domov dôchodcov, nejako sa to síce bije, ale mne u toho vychádza jedine, zbaviť sa jej. Ú jej vlastného domu. To je ôk? Keď je chorá, treba jej pomôcť a nie hľadať cestu z domu. Akoby si sa ty cítila, zbalila sa a išla preč? Véd celý život si makala a teraz je čas vypadnúť do domova, lebo ketes na nervy mladým, čo sa nevedeli, nechceli postarať o vlastné bývanie? Pardon, ja svoj majetok za života rozdávať nebudem, presne pre takéto prípady. A nie sú ojedinele, starú tresnut na psychiatriu, domova a bývame si v pohodicke. Ble
@maciatkolulu netrep prosim ta. Chcu ju dostat na psychiatriu aby jej pomohli. Moja teta tak bola niekolkokrat a potom sa s lepsim stavom vratila domov. Ked bolo zle isla zas. Nic hrozne to nie je. Skus sa nato pozriet aj z ich strany. Myslim, ze im to tiez nie je lahko. Ale take stavy su hrozne a vedia ovplyvnit celu rodinu. Moju tetu muz nechal s detmi. Bratranec nema ziadnu partnerku lebo sa to pri mame neda. Ma 45r a je stale sam a pod neustalou kontrolou. Tak laskavo nesud, ked nevies ako to tam je
@petulda333 prepáč, ale nezreoem, citaj, píše autorka, že domova ísť nechce a ani sama bývať! Tak je chorá, alebo?!?! 😂
viva13
AUTOR
•
Včera o 12:16
mama manželovi darovala polku domu a mala by tu dožiť, do domova odmieta ísť a sama bývať nechce
@maciatkolulu 🤦♀️🤦♀️
to sama bolo myslené že ona tu nechce sama ostat keby sme sa my odstahovali a ked sme povedali že nejakú gartonku kde bude sama odmieta
@petulda333 🙋♀️
@viva13 ako bolo myslene to sama? Véd píšeš o psychiatrii, tzn o chorom človeku, ktorý potrebuje pomic a vzápätí o garzonke. Zaujinave
@viva13 mňa zaujíma stále, prečo si nenapísala, že je to tvoja svokra a ze bývate vy u nej uu 15.rikiv,te ste za 15 rokov ani nesnažili o samostatné bývanie a čakáte, kým odíde,ci ju zatvoriť na psychiatriu, proste, kým stará nezmizne z obehu
Byt v takej situacii tak dam postavit vysoky plot kolom dookola toho vlastneho vchodu s brankou na zamok aby nemala co trieskat do dveri a vobec vstup popripade zmenila ten cislo nech nevyvolava a ak by to bolo tak zle tak jej vykricala ze je nezvladnutelna pi...a isla byvat na cas hoc aj do garzonky a odstavit sa uplne ze nikomu nic nepovedat kde co ako byvam aby senora nevedela
@judar tak, tak, potom by senzora mohla dat súdne žiadosť o vrátenie daru a mladí by sa mohli po 15 rokoch rozhýbať a zebezpecit si bývanie pre seba a svoju rodinu sami a v klude👋👋👋👋👍👍👍
@viva13 takže darovala vám dom, nemáte hypotéku na krku na mnooooho rokov a teraz chceš mať jednoducho pokoj a tichú hlavu, nech zmizne kde chce. Čím je staršia, tým je protivnejsia, tebe ide na nervy, tak z nej urobíte alkoholicku a dementku. Nejak tak sa mi to vyvíja v tejto debate. Bodka
Mám niečo podobné doma.Zijem s babkou a dedkom. Dúfam že sa to coskoro zmení.
Babka(79r.)-rozprava sa sama zo sebou.Taku intenzívnu debatu ma všetko si vsugeruje do tej sprosta hlavy a potom to je samozrejme pravda .Vymýšľa si že napríklad umyla dlážku pritom nič doma nerobí ale ona porodila doma. Zlá je na mňa pritom jej tancujem okolo jej rite .Ráno ako vstane huba sa jej nezavre len nadáva na všetkých ale ona je dokonalá. Vsetko co kuoim je na hovno,co uvarim je na hovno,operiem pradlo je to zle oprane,umyjem dlazku savom? Smrdi to najlepsie je umyt dlazku cistou vodou ze to je lepsie .Keď bola babka mala tak jej tatko bol na ňu veľmi zlý. Na jej sestry nie .Keď sa babka vydala za dedka nemala s ním pekný život.......
Dedko(80r.) -2 krát onko pacient ,všetko robí napriek babke aj mne, vypluva lieky po zemi ,nechce sa umývať (vodu vidí max v nedelu )všetko robí naopak.....
Viem aké to je žiť zo starymi ľuďmi. Som s nima 24 hodin denne.Plne chápem. Povedala som si že sa o nich postarám ale mám rocnu dcérku a preto som podala žiadosť o byt .Presnejší mi je dcerka .Nebudem sa starať o niekoho kto si to vôbec nevaži a vyciciava zo mňa energiu. Priznám sa že som zvažovala pre seba psychiatra aby som to tu vydržala. Ten kto takéto niečo nezažil nemá šajnu o čom je reč.
@prasiatko30 Nechcem odsudzovať, ale ono sa to ľahšie hovorí niekomu kto nezažil agresívneho starého človeka. Tiež som si nevedela predstaviť, kam až to môže zajst.A riešili sme to aj s kňazom aj s lekarom, nakoľko tam bola dg.Ale keď niekto ohrozuje deti fyzicky a volá 3 krát do týždňa policajtov, nadáva všetkým návštevám, susedom, vnucatam, ničí zariadenie a je to už o niečom úplne inom ako o samote a nedostatku pozornosti.

@viva13 a preco sa neprestahujete? Tvoja mama vypada ze je v poriadku mentalne ze by sa o seba dokazala postarat.