Ako dostať 30-ročných synov z domu?
Prosím o radu. Mám dvoch synov, 30 ročných. Nechce sa im pracovať, na domácnosť neprispievajú. Neviem ako ich dostať z domu, čo urobiť aby sa im chcelo do práce a žiť si svoj život.
Ďakujem za rady.
tých neprerobíš... musíte ich len vykopať, zavrieť dvere a už nikdy neotvoriť. Iba ak na hodinovú návštevu.
Jasné dávať rodinu k švagrovcom už neni dobré ale to sa čudujem že ako to tých ludí napadne takto žiť lebo ani chudobní ludia nemusia tak žiť. Záleží ako sa na to pozeráme že či je pohár poloplný alebo poloprázdny. Proste že ak som neatraktívny, škaredý, nevzdelaný, chudobný muž o ktorého žiadna nezakopne, to neznamená že sa mám opúšťať. Treba ten fakt priať, a nevidieť to len čierno. Tým pádom nebudem mať ani rodinu, tak nemá zmysel ísť do hypotéky a pod. U rodičov je miesta dosť. Viem že žiadnu nevestu im tam nedonesiem. Ale žiť sa dá aj single. Spolupracovať a tak je to osožné pre obe strany. Ale to nechápem že ako to niekoho vôbec napadne hentak žiť jak autorka hovorí.
@ahhola O to lepšie, my budeme odpočívať a roboty pracovať. Mne sa to páči.
Tenerifke nie😅
@ahhola O nepodmienenom príjme sa hovorí už dlho.
Podmienenom poslúchanim, sociálnymi kreditmi...
Oni si už s tými populačnymi prebytkami poradia.
Základ je, odmajetnit ľudí, vysokými daňami z nehnuteľností a pôjde to. ▪️LA💥CA
@ahhola Kto sú to "oni"?
Ahhola je známa konšpirátorka. Netreba ju brať vážne.
@matabb73 To mi došlo, keď som čítala "oni".
Bývate v meste kde je vsetko po ruke alebo niekde na zapadakove ?
Ako sú tak trocha iní? Sú evidovaní na úrade práce?
Ak sú zdraví, nájdi im prácu s ubytovaním, výplat im ubytovanie prvý mesiac a daj im na stravu peniaze ten prvý mesiac. Dvaja budú bývať v 1 izbe, postarajú sa o seba navzajom
Napr. - nenáročná práca aj s ubytovaním:
https://kariera.zoznam.sk/pracovna-ponuka/13287...
Precítala som tvoje príspevky. Sami šli za oceán, tak zvládnu aj prácu v Nitre so zabezpečeným ubytovaním. Ak poberajú čiastočný invalidný. dôchodok kvôli diagnóze, ani im netreba toľko prispieť na prvý mesiac. Máš manzela, všetci štyria sa o Tom porozprávajte. Skúste im nájsť aj niečo v mieste bydliska, aby boli bližšie. Ja by som najprv nech pracujú a až potom odídu. Ale poznáš ich lepšie, možno odchod za prácou je lepší. Postarať sa o seba vedia
ja by som mozno ich poslala dokladat tovar podla toho co pises ze ake vlastnosti maju, nie vsetci chcu karieru, dom atd, ale aby chapali svoju samostatnost musia pracovat.....urcite to rieste, lebo stratia aj pracovne navyky
Ja keby som bola na tvojom mieste našla by som im sama prácu ideálne obom naraz aby si boli v zamestnaní oporou a iba im oznámila dátum kedy nastupujú do práce. Sami od seba si prácu asi nenájdu. Je veľa žiadaných zamestnaní kde nepotrebujú vzdelanie. Stále sa hľadajú kopáči napr. Vo vodárňach, ošetrovateľov na družstvách, je nedostatok zamestnancov v poľnohospodárstve, môžu v lese vysádzať stromčeky , môžu robiť pomocné práce v stavebníctve..... To sú práce kde nemusia veľmi komunikovať s kolegami.
Ako cez kopirak len teraz su dvaja. https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/syn-nechce-pracovat-co-robit/
Starsia sestra, vylet do ameriky...
Čudné,že si to neriešila toľko rokov veď to nieje sranda ....a teraz chces aby boli normálny ako ostatní v ich rokoch???Nehnevaj sa ale aj Ty musíš byť trošku ina
Ty si tu už písala dostala si milión rád a nič z toho si nespravila....čo ešte chces? Aké rady? Nič také neexistuje...jedine vysťahovať násilím...dať ultimátum 2-3 mesiace a pôjdete prec...
@apolka77 alebo živiť ak su bohatý...
@jozef11111111 keby boli bohatí tak tu asi nepíše ....ale ani rodičia nemôžu byť úplne o.k keď toto dopustili...táto pani tu už písala ,, asi 2 roky nazad a ešte aj predtým..a čo spravila? S prepáčením hxvxo ...tak asi normálna nebude keď sa zas pýta to isté...ešte ich ti synovia vyženú z bytu alebo na dôchodok budú oni šikanovaní vlastnými neschopnymi synmi.
Našla by som im podnájom , zaplatila možno na 2 mesiace, vysťahovala ich, vymenila zámky na dverách nech sa starajú...alebo do nejakej ubytovne...
Môj 20 ročný syn keď nechcel pokračovať na VŠ musel ísť pracovať a musí mi prispievať na domácnosť ..neexistuje aby sa čakal pečené holuby do huby...
@nafka0483 Možno troll. Ako neverím, že mentálne zaostalí, jazyk nevedia tiež a prvýkrát idú letecky a zvládnu všetko super, nejaké veľké americké letisko úplná malina. To si často netrúfnu prvýkrát letieť ani ľudia s normálnym iq bez pomoci cestovky čo ovládajú jazyk.
porad sa so psychologom, nebude to jednoduche ale raz ti podakuju, ak to nespravis teraz budes lutovat a oni sa budu na teba podvedome hnevat lebo niekde sa stala chyba, ani vdaku od nich nepocitis za starostlivost, je to strasne
Ako to dopadlo? Posunuli ste sa niekam?

Treba ich určite rediagnostikovať. Je to zvláštne, žeby vedeli sa sústrediť a naplánovať aj doviesť do konca návštevu zahraničia, vrátane financií, papiervačiek, časového a logistického hľadiska... Myslím, že diagnóza nebola určená správne... Potom začať riešiť podľa aktuálnej diagnózy a situácie. Určite obehnúť ten UPSVAR, poradenské organizácie, a pod. Denný stacionár vybaviť, aby dochádzali napríklad, stanoví im to režim dňa a dá sa potom posúvať k hľadaniu vhodnej práce.