icon

Ako dostať manžela z bytu?

alena68
29. okt 2020

Ahojte chcela by som sa poradit ako zamedzit vstup do bytu. Chcem podat ziadost o rozvod mame 4 r.syna.Byt je vylucne moj kupili sme ho pred manzelstvom na liste vlastniczva som pisana vylucne ja a chcela by som vediet ci je mozne vymenit zamky aby sa do bytu nedostal som z neho na nervy

lienocka2808
29. okt 2020

@zalka staznost ste podavali na postu? Ak nie, skuste oficialne mozno na hlavnu postu rovno, lebo toto by sa naozaj nemalo diat.

slobodnamama777
29. okt 2020

A co ked to spravis, sprav co chceš, povedz mu to co citis, ze to musis spravit. A co ta zazaluje? A ked zavola policajtov, vysvetki im AKO TO JE, ZE S NIM NEMOZ3S BYT, LEBO TI JE ZLE, NEVIES DYCHAT, VELMI TI UBLIZIL, AK JE XHLAP NECHA TAK, ak nie, poved policajtom ze ho nemozes pustit, lebo ublizuje vam a robi zle, ze seres na zakony ze to je tvoj byt on sluboval ked ste sa brali nieco a nedodrzal. J

0kristina0
30. okt 2020

@alena68 najprv si poloz otazku ci ho budes mat cim vyplatit

mogaa
30. okt 2020

no samozrejme treba rátať s tým že on prestane platiť hypotéku na daný byt....inak neviem ako ty môžeš byť vlastník bytu keď hypotéka je na neho😉

0kristina0
30. okt 2020

@mogaa preco by nemohla? Poznam jednu, jej ex kupil byt, hypoteku ma na seba a byt je pisany na nu.

mogaa
30. okt 2020

@0kristina0
možno sa mýlim ale hypotéka sa dá vybaviť len na byt ktorého si vlastníkom.....v prípade neplatenia hypo ho môže banka potom predať (záložné právo v prospech banky), či?

alexk12
30. okt 2020

@alena68 výmen zámku a uvidis

malinoismum
30. okt 2020

@limetka69 presne ako pises. x pripadov sme mali... nedotknutelnost obydlia sa to vola 🙂 A je to viac ako vlastnicke pravo (bohuzial, a to som vystudovany pravnik....)

malinoismum
30. okt 2020

@alexk12 s tym moze mat sakra problem, nespekulovala by som so zamkom. neradte ked neviete aj ked viem ze chcete poradit ale toto su fakt haklive a pre nas denno denne veci.....

0kristina0
30. okt 2020

@mogaa to je taky problem prepisat to na niekoho ineho?

malinoismum
30. okt 2020

@0kristina0 Ty si to predstavujes veeeeeeelmi jednoducho 🙂

0kristina0
30. okt 2020

@malinoismum a ty zase o tom houby vies

malinoismum
30. okt 2020

@0kristina0 Ahaaa🙂 Trafena huska ? 🙂
Bohuzial nieje tyzdna kedy by sme nieco podobne neriesili bud s najomcami, ktori napriek neaktualnej zmluve alebo nezaplatenemu najomnemu prebyvaju dalej, ale aj toto ... jednoducho toto sa da riesit len obcianskopravne. Ale zbytocne vysvetlovat niekomu kto ma evidentne obmedzenu kapacitu 🙂 Pa

malinoismum
30. okt 2020

@0kristina0 A obcianskopravne ROZUMEJ súdom ... :D ale ty mas isto 4 pismena pred menom a 7 rokov prava ako ja, takze netreba asi vysvetlovat ?🙂 a nemusis uz odpisovat 🙂 Takych expertov ako si ty je tu dost a ver mi niesom jedina z oboru kto sa smeje 🙂

0kristina0
30. okt 2020

@malinoismum prosim ta o com tu tocis?

malinoismum
30. okt 2020

@0kristina0 o tvojom houby

malinoismum
30. okt 2020

@0kristina0 a s konfliktnými ľudmi sa nemám o com baviť...

0kristina0
30. okt 2020

@malinoismum pani so 4 pismenami pred menom a 7 rokmi studovania prav, precitaj si este raz o com pisem ja a o com tocis ty

0kristina0
30. okt 2020

@malinoismum ty si reagovala na mna prva a dost od veci

malinoismum
30. okt 2020

@0kristina0 Reagovala som z prvej alebo druhej strany... ale - nevadzi - 🙂

0kristina0
30. okt 2020

@malinoismum este raz, naco si vlastne reagovala?

birika
30. okt 2020

@kvetinka75 pise, ze ho kupovala ona

0kristina0
30. okt 2020

@malinoismum uz sa z toho nevies vykecat?

malinoismum
30. okt 2020

@0kristina0 Píšem, presne o 12,19hod, že s KONFLIKTNYMI LUDMI SA NEMAM O COM BAVIT🙂

0kristina0
30. okt 2020

@malinoismum kde som ja konfliktna, ziadam od teba vysvetlenie naco konkretne si na mna reagovala

sipopa
30. okt 2020

vy tu zas o com, to v kazdej teme sa musi niekto takto povadit

fidka79
Odpoveď bola odstránená
dilino
30. okt 2020

@mogaa presne tak úplne s tebou suhlasim.

alena68
autor
31. okt 2020

Muz mi nadava bucha po hlave, urobil mi take modriny ze to svet nevidel. Nevien uz to s nim vydrzat v byte. Viem vymenit zamky skor alebo ak budem aspon v rozvodovom konani?

dilino
31. okt 2020

@alena68 mala si isť na ošetrenie ked by si mala zaznám tak súd by na to prihliadal že ťa fyzický nápada.Udre ťa nešťastne po hlave môže ti spôsobiť ťažke zranenia.Ked ťa fyzický nápada je situácia úplne iná.Ty si napisala chcem ho dostať z bytu preto každa z nás si myslela že je to len tak pre nezhody ale to čo opisuješ je úplne ina situácia.Ale budeš to mať ťažke ked ON plati hypotéku ak prestane platiť aby ťa nedostal do problémov ked ti ubližuje takemu nevieš čo mu drbne v hlave a budeš určite mu musieť aj vyplatiť to čo do toho dal cez svoj účet.Najprv je otázka na mieste ale pišem v dobrom či ho máš s čoho vyplatiť, ako dalej budeš žiť.Ked máš prácu je to jednoduchšie.A čo je veta byt je vylučne môj bud je alebo nieje tvoj ak to mate na polku žiaľ vrátiť mu to asi zrejme budeš musieť ale pre pokoj by mi to za to stálo. Mate to tak že ty ako spoludlžnik ty mu asi davaš peniaze zo svojich na hypotéku na jeho účet a On s toho plati banke mu strhava trvalým prikazom ak máš tak môže s tebou ľahko vybabrať ty mu sice na účet peniaze dáš lenže ON si môže zrušiť trvalý prikaz a si v problémoch.Ked je na teba zlý nikdy nevieš čo ti môže spôsobiť ake problémy.Skôr než niečo urobiš si to rozvažne premysli lebo to že ho vyhodiš môže mať pre teba následky a nemyslim to v žiadnom prípade zle len ak je to tak sa môžeš pripraviť na problémy z jeho strany vôči tebe .To je v pripade že tak platiš hypotéku ak je to ináč a plati vylučne ON zo svojho účtu tak zrejme mu to budeš musieť vrátiť určitu časť.Každopadne premysli si všetko dopredu aby si neťahala za kratši koniec ty.Nevieš čoho môže byť schopný.Držim veľmi palce.