Ako efektívne rozdeliť financie v manželstve?
Skôr myslím takych ľudí čo máte každý svoj účet,kto čo platí?
U nás zarábame obaja 1000 eur v čistom,manžel zaplatí hypotéku a úver plus poistku na seba to je všetko 400 eur.Ja zaplatím poplatky za bývanie ako je plyn elektrika tv internet,poistky a obedy pre deti to je tiež dokopy 400 eur.Tankovanie 100 eur,na jedlo 200 eur.Sme na tom rovnako ostane nám cca 300 eur.Z toho si kupujeme ja ostatné veci ako je lekáreň oblečenie,zubár alebo proste čo treba zaplatiť a ostatné si ušetrím.Manzel si kúpi chlapské veci čo potrebuje a uzná za vhodné.Lenze poslednú dobu má blbé reči že nič si neušetríme alebo málo.Mame malú rezervu keby sa niečo pokazilo v dome.No niekedy ideme na doraz že neušetríme si nič,niekedy cca 100-200 eur.Viem že je to málo no nedá sa už kde okresať platíme len to čo je nutné.Neviem či žijeme normálne alebo kde robíme chybu v šetrení?
Precital som aj vas prispevok, aj vsetky komenty. Podla mna nic nerobite zle , max ja by som neplatil poistku pre deti. Ale z toho nezbohatnete ked to nebudete platit. My s manzelkou asi mame tiez take prijmy, kym bude na rodicovskom viac ani nebude. Minuly rok sme kupili dom , takze viem okrem zeleznek zasoby vsetko investujeme do domu. Nechodime do restiky, neobjednavame jedlo, nefajcime ,pijem len velmi prilezitostne . Podla toho co posete ste na tom asi rovnako. Ked sa vam podari odlozit niektore mesiace 100-200 a inokedy neist do minusu , tak mozete byt na seba hrdy. Ked chcete viac sporit urcite to ucitite na kvalite zivota.
@sasa1310 Neviem čo konkrétne kupuje do auta alebo na seba,až tak detailne sa o to nezaujímam.Proste každý si míňame aj len na seba podľa uváženia.Ja príklad mám rada kvetiny rada sadom,tak také veci kupujem.Do domu maličkosti keď niečo mi padne do oka alebo oblečenie,no málokedy kúpim ale sú to takéto drobnosti.
@nelka93 Muž robí vo výrobe a ja som učiteľka.
V prvom rade chápem , že ušetriť z tých príjmov v dnešnej dobe je pomerne ťažké. Boli sme na tom podobne, keď manželka poberala rodičovský príspevok prevracali sme každé euro. Našťastie manželka aj ja máme už dnes lepšie príjmy. Zarábam približne o polovicu viac ako manželka a na chod domácnosti dávame každý polovicu príjmu. Áno, zostava mi podstatne viac, ako manželke, na svoju obranu uvádzam, že ja platím aj dovolenky, prípadne iné veci drahšie do domácnosti napríklad, keď sme menili vchodové dvere, nové okná, auto, podobne. Samozrejme nie každý rok😁Takže nám nakoniec zostane podobne peňazí. Na stravu míňame, ako štvorčlenná rodina cca 600€.
Podla mna je to v pohode.
Podla mna zijete normalne, tak ako si to opisala, zije vacsina slovakov. Postupne si nasetrite.
Teraz by nam tu miestna konikovska milionarka s prijmom 5000 eur mohla opisat co robi. Alebo je to jedna z tych O*B, Farm*si ,, uspesnych" biznismeniek.🤣
@tttbb ak by sme tu vsetci boli itckari , zubari, dedili byty a podobne, mozno aj pre nas by bolo neuveritelne, ze naozaj taka ucitelka, operator , zdravotna sestra , predavacka a podobne maju 1000 v cistom.
Ja verim, ze niektore mate taky prijem, ale ja neviem ci zijete potom mimo reality a neuvedomujete si, ze to nie je bezne.
Sorry ale musim to sem dat:
Robert Fico: "Najväčšou prednosťou Slovenska je, že Slováci vedia žiť z nízkych príjmov. Samozrejme je to vďaka miernej povahe ľudí na Slovensku."
To je ten Robert Fico, ktory si navysil plat o tisice eur a ludia ho aj tak budu dalej volit. Ked je 1000 EUR v istych regionoch nemozne zarobit, v EU v 21. Storocii, tak chyba musi byt v systeme.
A k autorke, bud sa prestahovat alebo si najst lepsie platenu pracu.

@zmrzlinka2021 asi na aute chodia do roboty, nemaju firemne auta