icon

Ako fungujú zmiešané rodiny a deti ich prijímajú?

Dnes o 09:11

Ahojte.
Párkrát som rozmýšľala nadtým ,že ako môžu fungovať rodiny , keď rozvedená/rozidena žena sa dá dokopy s rozvedeným/ rozideným mužom .
Muž má napr.2 deti , žena dajme tomu tiež dve . Potom si spravia spoločne 1-2 deti. Ako v tých rodinách tie deti to vedia prijať . Hlavne tie deti keď sú už väčšie. Ja si to neviem predstaviť .
Radšej by som ostala už sama . Ako takto deti môžu vyrastať,že odrazu už pri mame je iný chlap ,k tomu nevlastný otec prinesie domov ďalšie deti a nech si moje alebo jeho na seba zvykajú.
Není to také sebectvo od matky aj otca ?
Ani tomu nerozumiem,prečo žena keď sa rozíde/ rozvedie s chlapom sa boji byť sama a musí mať pri sebe nejakého chlapa
A nemusíte mi písať,že čo ma to trápi,nech sa starám o seba ,alebo čo ma to zaujíma. Diky.

Strana
z2
minenkaa
Dnes o 09:16

Čo je na tom nepochopitelne

ivik4
Dnes o 09:18

Tak zas byt teraz sam kolko... dlhe roky skrz deti ?
Chapem aj rodicov
Kazdopadne som stastna ze nic take riesit nemusim lebo to moze byt narocne

autor
Dnes o 09:21
@ivik4

Tak zas byt teraz sam kolko... dlhe roky skrz deti ?
Chapem aj rodicov
Kazdopadne som stastna ze nic take riesit nemusim lebo to moze byt narocne

@ivik4 áno aj dlhé roky skrz deti

ivik4
Dnes o 09:23
@anonym_autor

@anonym_autor vsak ak budes v tej situacii, bud sama aj dlhe roky. Ja by som si hlavne nerobila deti s viacerymi chlapmi

autor
Dnes o 09:24
@minenkaa

@minenkaa tak je to podľa mňa troška choré ,sebecké..
Lebo ten muž ,tie zenyne deti nebude nikdy mať tak rád ako svoje a žena tak isto. Sú určité výnimky ale u väčšiny je to tak. A potom majú spoločné deti a potom sa medzi nimi robia rozdiely .

minenkaa
Dnes o 09:30
@anonym_autor

Lebo ten muž ,tie zenyne deti nebude nikdy mať tak rád ako svoje a žena tak isto. Sú určité výnimky ale u väčšiny je to tak. A potom majú spoločné deti a potom sa medzi nimi robia rozdiely .

@anonym_autor ľudia robia rozdiely aj medzi vlastnými deťmi,takže podla tvojej úvahy,by ľudia nemali mať vôbec deti

januska12323
Dnes o 09:34
@anonym_autor

@anonym_autor človek, ktorý nemá rád deti druhého ako svoje vlastné by si takého partnera nemal nikdy nájsť.

anonym_c27274
Dnes o 09:37

Ani vlastní súrodenci nemusia mať dobre vzťahy
Pokiaľ každý ma lásku, pocit bezpečia nič nieje podstatnejšie

lukbe
Dnes o 09:37

Neboja vsetky sa, verím aj na lásku. Aj ked pripúšťam, ze to pri deťoch môže byť zložité.

citronove_koliesko
Dnes o 09:38

@anonym_autor no ved prave, niekomu to vyhovuje taketo "moje tvoje nase" tak do toho ide a niekomu nie tak do toho nejde. Deti sa prisposobia velmi rychlo, hlavne ak si dospeli byvali a sucasni nerobia zle.
Za mna, radsej sama ako partnera so zavazkami. Cudzie dieta by som nevedela prijat. Mam 50+ a v tomto mam uz dlho uplne jasno.

autor
Dnes o 09:41
@minenkaa

@anonym_autor ľudia robia rozdiely aj medzi vlastnými deťmi,takže podla tvojej úvahy,by ľudia nemali mať vôbec deti

@minenkaa nemali by robiť rozdiely

autor
Dnes o 09:43
@minenkaa

@minenkaa nemali by robiť rozdiely ,to je chyba

anonym_f52307
Dnes o 09:43

@anonym_autor ja som po rozvode vyliecena s myslienkou na zakladanie dalsej rodiny, sama byt asi nechcem a rodit uz nebudem , ani sa vydavat ci robit ine zavazky

minenkaa
Dnes o 09:45
@anonym_autor

@minenkaa nemali by robiť rozdiely

@anonym_autor nemali by byt vojny,nemalo by byt tyranie,nemali by byt choroby ,nemalo by byt kopec veci a sú
Nie je to chyba,to sú ľudia ,to vychádza z toho ,že každý človek je iný ,každý každému inak pasuje ,každý si z každým inak rozumie

anonym_f72cd0
Dnes o 09:47
@minenkaa

@anonym_autor Pracujem v škole a mnohé deti tým trpia, no nemajú možnosť to zmeniť, najmä ak takto žijú obaja rodičia, všade sú nejakí polosúrodenci a ešte si deti aj presúvajú. Tie deti sa snažia nejako to prežiť, často s problémami, ktoré sa prejavujú aj v škole a chcú rýchlo vypadnúť z takejto rodiny. Najmä dievčatá sa fixujú na chlapcov a vidia v nich šancu na únik a lepší život vo svojej rodine. Mnohé deti s tou pôvodnou rodinou neudržujú potom ani kontakt.
Normálni, citlivi ľudia to vnímajú, aj učitelia, ale mnohí ľudia to vedome ignorujú, často aj matky týchto detí, u ktorých to nechápem. Často je to však spojené s ekonomickými dôvodmi. Žena rýchlo hľadá ďalšieho muža a porodí mu dieťa, aby mala istotu, že sa o ňu postará. Na tie staršie deti ohľad až tak neberie. A mnohí ľudia, často muži zasa zistia až vo vzťahu, že k cudzím deťom nemajú city, lenže už sú do toho zapletení, pribudlo vlastné dieťa a je to ťažké pre všetkých. A potom sú aj takí citovo plochí jedinci ako
@minenkaa, ktorí problém jednoducho nevidia.

anonym_4bf715
Dnes o 09:47

@anonym_autor kým nezazijes, môžeš len polemizovať. Ak by si mala byť rozvedená a spoznala by si muža tiež s deťmi, asi by si prehodnotila svoje zmýšľanie a hľadala riešenia. Ja som ten prípad a neľutujem, máme sa dobre všetci, aj moje deti, aj jeho deti, aj naše deti.

anonym_df3a5f
Dnes o 09:48

S nevlastným súrodencom od nevlastného otca som si blízky vzťah nevybudovala, ale vychádzame spolu v poriadku, najmladšieho súrodenca, ktorého majú spolu zbožňujem, aj keď je medzi nami veľký vekový rozdiel. Som šťastná, že mama našla lásku a nie je na život sama, po tom čo som sa odsťahovala. Bolo by mi ľúto, keby tomu nedala šancu len skrz mňa. Človek občas musí byť aj trochu sebecký a myslieť na seba, deti nebudú doma navždy a mať niekoho po svojom boku v živote je fajn. Určite ku tomu treba pristupovať citlivo a komunikovať, brať do úvahy aj pocity detí, ale normálne to môže úplne v pohode fungovať.

minenkaa
Dnes o 09:50
@anonym_f72cd0

@anonym_autor Pracujem v škole a mnohé deti tým trpia, no nemajú možnosť to zmeniť, najmä ak takto žijú obaja rodičia, všade sú nejakí polosúrodenci a ešte si deti aj presúvajú. Tie deti sa snažia nejako to prežiť, často s problémami, ktoré sa prejavujú aj v škole a chcú rýchlo vypadnúť z takejto rodiny. Najmä dievčatá sa fixujú na chlapcov a vidia v nich šancu na únik a lepší život vo svojej rodine. Mnohé deti s tou pôvodnou rodinou neudržujú potom ani kontakt.
Normálni, citlivi ľudia to vnímajú, aj učitelia, ale mnohí ľudia to vedome ignorujú, často aj matky týchto detí, u ktorých to nechápem. Často je to však spojené s ekonomickými dôvodmi. Žena rýchlo hľadá ďalšieho muža a porodí mu dieťa, aby mala istotu, že sa o ňu postará. Na tie staršie deti ohľad až tak neberie. A mnohí ľudia, často muži zasa zistia až vo vzťahu, že k cudzím deťom nemajú city, lenže už sú do toho zapletení, pribudlo vlastné dieťa a je to ťažké pre všetkých. A potom sú aj takí citovo plochí jedinci ako

@anonym_f72cd0 dakujem ❤️

minenkaa
Dnes o 09:51
@anonym_f72cd0

@anonym_f72cd0 ano exustuju iba takéto polepené rodiny kde je iba všetko zle,žiadne spokojne polepené rodiny neexistujú

anonym_d6ed63
Dnes o 09:54
@anonym_autor

@anonym_autor Tak ale tie deti maju predsa tych svojich bio rodicov, ktori ich miluju nadovsetko predsa, nie ? Ono zas to je taka situacia, ze vacsinou si uz tie deti z prvych vztahov buduju pomaly svoj vlastny zivot

anonym_6a45d5
Dnes o 10:02
@anonym_autor

@anonym_autor moja teta ostala vdova vo veku 21 r. zomrel manžel a ona zostala s 2 deťmi. nikdy sa nevydala, lebo veď deti.
50 rokov bola sama, aj môj otec povedal že úplne zbytočne, veď deti by si zvykli.

anonym_26b384

Moja kolegyňa má takúto zlepenu rodinu a všetci sú v nej spokojní. Lebo ona je taká fajn povaha a našla aj takého dobrého manžela. V prvých manželstvách mali obaja príšerné zážitky. Deti už odrastaju, ale myslím, že im vytvorili pekný domov. Deti sa nestykaju so svojimi ďalšími rodičmi, sú radi, že ich nevidia. Spoločné dieťa je všetkými milované.
Takže existujú aj úspešné "projekty" ❤️

anonym_b5dbb9

Tie ktoré sú v takomto vzťahu nerobia problémy bývalé partnerky manželky?

anonym_6a45d5
Dnes o 10:04

sesternica ostala vdova vo veku 28r. S dvoma deťmi. manžel tragicky zahynul vo veku 30r. ťažko to zvládala. Po čase si našla priateľa - sú spolu už min. 30 r. spolu deti už nemali, ale pekne žijú doteraz. Deti už majú svoje rodiny a žijú si svoj život. On jej pomohol s výchovou a možno aj so samotou.

anonym_c27274
Dnes o 10:04
@anonym_b5dbb9

Tie ktoré sú v takomto vzťahu nerobia problémy bývalé partnerky manželky?

@anonym_b5dbb9 prečo si sa neopytala ci nerobia problémy byvalí partneri 😋

anonym_7990b0
Dnes o 10:12

@anonym_autor uplne normálne. Mám muža, má 3 deti, ja mám 2, spoločné mame 1 a fungujeme na 110% a lubime sa ❤️

anonym_80ec89
Dnes o 10:16

Veľmi záleží aký ľudia sa stretnú a aké majú štartovacie podmienky. Tak ako môže byť úplná tragédia "kompletná" rodina tak isto môže byť tragédia aj "zmiešaná" rodina.

letfenixa
Dnes o 10:19
@minenkaa

@anonym_autor nemali by byt vojny,nemalo by byt tyranie,nemali by byt choroby ,nemalo by byt kopec veci a sú
Nie je to chyba,to sú ľudia ,to vychádza z toho ,že každý človek je iný ,každý každému inak pasuje ,každý si z každým inak rozumie

@minenkaa my máme takú vratnicku, čo riadi zemeguľu a keď som s ňou riešila jednu konkrétnu vec, ktorá je potrebná na minimalizovanie iných škôd, tiež som si na margo aktivity žiakov vypočula "ale to by sa nemalo", akoby tue slová tú zaškodnicku činnosť zastavili.

anonym_b5dbb9
Dnes o 10:26
@anonym_c27274

@anonym_b5dbb9 prečo si sa neopytala ci nerobia problémy byvalí partneri 😋

@anonym_c27274 áno myslím tým aj bývali partneri len som to nenapisala

anonym_aa4543
Dnes o 10:35
@anonym_autor

@anonym_autor som jednorodic, od asi 6mes dietata
Momentalne uz 4 roky uplne sama, bez toho aby niekto o mna prejavil zaujem
Momentalne sa pomaly zmierujem s tym, ze ostanem sama
Uvedomujem si, ze byt so zenou, ktora si prezila takou traumou, ma male dieta, stara sa o vsetko sama,.. zavesit si niekoho takeho na krk je narocne a velmi zodpovedne, takych ktori by si takto zacali s matkou samozivitelkou spocitas na prste jednej ruky
Mam skvelu pracu, skvele vzdelanie,pekne byvanie v novostavbe, viem potiahnut financne seba aj dieta hoci si rozhadzovat nemozme dovolit
Sama si neviem predstavit byt s niekym, kto ma z predchadzajuceho partnerstva manzelstva male dieta ci male deti.. uz ked velke odrastene snad ale male urcite nie
Takze tak, zmierujem sa s tym, ze ostanem sama..aj ked mam len 33 rokov

Strana
z2