Ako fungujú zmiešané rodiny a deti ich prijímajú?
Ahojte.
Párkrát som rozmýšľala nadtým ,že ako môžu fungovať rodiny , keď rozvedená/rozidena žena sa dá dokopy s rozvedeným/ rozideným mužom .
Muž má napr.2 deti , žena dajme tomu tiež dve . Potom si spravia spoločne 1-2 deti. Ako v tých rodinách tie deti to vedia prijať . Hlavne tie deti keď sú už väčšie. Ja si to neviem predstaviť .
Radšej by som ostala už sama . Ako takto deti môžu vyrastať,že odrazu už pri mame je iný chlap ,k tomu nevlastný otec prinesie domov ďalšie deti a nech si moje alebo jeho na seba zvykajú.
Není to také sebectvo od matky aj otca ?
Ani tomu nerozumiem,prečo žena keď sa rozíde/ rozvedie s chlapom sa boji byť sama a musí mať pri sebe nejakého chlapa
A nemusíte mi písať,že čo ma to trápi,nech sa starám o seba ,alebo čo ma to zaujíma. Diky.
@anonym_aa4543 v tomto veku by si kľudne mohla mať aj slobodného, bez záväzkov ešte.
@anonym_5259ba taki nehladaju slobodne matky a malym dietatom 🤷🏻♀️ ked si mozu mat koho chcu
@anonym_5259ba taki nehladaju slobodne matky a malym dietatom 🤷🏻♀️ ked si mozu mat koho chcu
@anonym_aa4543 možno viac sebavedomia by to chcelo. Nemyslím, že chlap 35+- môže mať koho chce. A hlavne sa v každom veku nájdu normálni aj menej normálni muži. A ak sa žena dokáže sama o všetko postarať, tak niektorým chlapom práve aj to učarí a neodpíšu ju len preto, že má dieťa
@anonym_autor mam rovnaky nazor ako Ty. Tiez by som nenatrepala synovi cudzieho chlapa. A uz vobec nie cudzie deti. On mi je najdolezitejsi, jeho klud, istoty a priestor.
@anonym_autor moje deti, tvoje deti, naše deti. Jedny neznášajú druhé. Vždy mi to hovorili kamosky, ktoré to takto mali, ze ako sa cítia. Jedine deti, ktoré ich zaujímali boli tie naše deti
Moja kolegyňa má takúto zlepenu rodinu a všetci sú v nej spokojní. Lebo ona je taká fajn povaha a našla aj takého dobrého manžela. V prvých manželstvách mali obaja príšerné zážitky. Deti už odrastaju, ale myslím, že im vytvorili pekný domov. Deti sa nestykaju so svojimi ďalšími rodičmi, sú radi, že ich nevidia. Spoločné dieťa je všetkými milované.
Takže existujú aj úspešné "projekty" ❤️
@anonym_26b384 ale to je vynimka. Ja ako ucitelka vidim viac polepenych rodin, kde je viac problemov.
Musí to byť veľmi náročné pre tie deti. Moje deti by sa zblaznili. Ze odrazu ocko nebýva s nami. A pride cudzi chlap.
Jasnacka, dnes sa zlahcuje vsetko, lebo ved "vsetko je okej".... ked ma zena 3 deti s 3 chlapmi, ked je niekto 2x rozvedeny, ked ma polepena rodina 6 deti od 3 roznych parov rodicov, zlahcuje sa obezita u dospelych (miluj sa), obezita u deti (ona je taka pevna, z toho vyrastie), atd atd. Pravdou je, ze ti, ktori to zazili a trapia sa kvoli tymto veciam, sa tym verejne nechvalia.
Najhlasnejsie kikiriki robia ti, ktori NIC nevnimaju ako problem - velakrat ale nevnimaju ani ludi okolo seba. A ako povedala moja kamaratka, k druhym vidime iba cez klucovu dierku, a nielen idylku na storke ci na zahrade jednu hodinku. A nie, vacsine deti neprospieva ze jeden z rodicov odide, ze si ho pohadzuju medzi sebou, ze do toho pride cudzi ujo druhy tata, ze maju dalsie dieta ktore je to tatove a velakrat ANO, je to vacsi milacik lebo uz je druheho a je to proste male babatko, ze na vikendy chodia cudzie decka ktore si zrazu hovoria surodenci. Takze JE SKVELE ak to nejake dieta vyborne vezme a stotozni sa s tym, no nikto ma nepresvedci, ze je to skor mensina deti (ktorej to "nic nerobi"), nez ta vacsina.
A POZOR - nehovorim to so slovami, ze rodicia to svojim detom robia naschval - niekedy je to proste ta lepsia moznost zo zufalych situacii a svoje deti miluju a snazia sa aby ta akceptacia situacie bola OK. No v ociach dietata to jednoducho nie je idealne a mnohe decka tym proste trpia, aj ak sa tvaria "napohodu".
Ja som vyrástla v podobnej rodine, myslím, že pre nás to bolo dobré. Mama si našla priateľa, ktorý už mal syna v mojom veku. Dostala som otca, dostala som brata, zázemie, ktoré by sme si s mamou samé nevybudovali. Vždy je lepšie keď sú na veci dvaja rodičia, potom aj finančne lepšie vychádzajú, podporujú sa, je to zdravšie prostredie pre deti ako jeden vystresovaný rodič, ktorý to nezvláda. S bratom máme pekný vzťah, my sa neberieme, že sme nevlastní.
Ja kedze som 20r s jednym muzom,s ktorym mam deti no v ziadnom pripade by som uz nechcela dalsieho.Jeden muz na cely zivot a aj potom,teda ani smrt nas nerozdeli.
Ale chapem a obdivujem take zeny ale aj muzov,co normalne funguju ako cela pekna rodina.
Ale nepochopim,ked jeden vyber bol zly,bude aj 2hy lebo take zeny takych muzov zase pritahuju.Aj opacne to plati.Takze cest vynimkam,co dokazu naozaj super fungovat.
@anonym_autor Pracujem v škole a mnohé deti tým trpia, no nemajú možnosť to zmeniť, najmä ak takto žijú obaja rodičia, všade sú nejakí polosúrodenci a ešte si deti aj presúvajú. Tie deti sa snažia nejako to prežiť, často s problémami, ktoré sa prejavujú aj v škole a chcú rýchlo vypadnúť z takejto rodiny. Najmä dievčatá sa fixujú na chlapcov a vidia v nich šancu na únik a lepší život vo svojej rodine. Mnohé deti s tou pôvodnou rodinou neudržujú potom ani kontakt.
Normálni, citlivi ľudia to vnímajú, aj učitelia, ale mnohí ľudia to vedome ignorujú, často aj matky týchto detí, u ktorých to nechápem. Často je to však spojené s ekonomickými dôvodmi. Žena rýchlo hľadá ďalšieho muža a porodí mu dieťa, aby mala istotu, že sa o ňu postará. Na tie staršie deti ohľad až tak neberie. A mnohí ľudia, často muži zasa zistia až vo vzťahu, že k cudzím deťom nemajú city, lenže už sú do toho zapletení, pribudlo vlastné dieťa a je to ťažké pre všetkých. A potom sú aj takí citovo plochí jedinci ako
@minenkaa, ktorí problém jednoducho nevidia.
@anonym_f72cd0 prisambohu že byť učiteľkou je diagnóza, vy tam ani jedna tuším nie ste normálna, čo si mi aj tu opäť potvrdila 🙈
@anonym_aa4543 možno viac sebavedomia by to chcelo. Nemyslím, že chlap 35+- môže mať koho chce. A hlavne sa v každom veku nájdu normálni aj menej normálni muži. A ak sa žena dokáže sama o všetko postarať, tak niektorým chlapom práve aj to učarí a neodpíšu ju len preto, že má dieťa
@anonym_5259ba to suhlasim
Sebavedomie po tom co som zazila som mala menej ako 0
Potom sa
To zlepsilo, snazim sa to nejako udrzat no naozaj si nemyslim, ze by sme boli pre niekoho tak doleziti aby s nami bol…… ked nas odkopol dlhorocny partner a biologicky otec dietata, mimochodom ani o dieta sa nezaujima..
@anonym_5259ba to suhlasim
Sebavedomie po tom co som zazila som mala menej ako 0
Potom sa
To zlepsilo, snazim sa to nejako udrzat no naozaj si nemyslim, ze by sme boli pre niekoho tak doleziti aby s nami bol…… ked nas odkopol dlhorocny partner a biologicky otec dietata, mimochodom ani o dieta sa nezaujima..
@anonym_aa4543 baba a ty to aj riešiš ,toto čo máš v hlave a čo si o sebe a svojom dieťati myslis?
@anonym_f72cd0 prisambohu že byť učiteľkou je diagnóza, vy tam ani jedna tuším nie ste normálna, čo si mi aj tu opäť potvrdila 🙈
@zuzanka.zuzu dufam, ze si nedala dieta do skol k nenormalnym ucitelkam, ale ich ucis doma svoju dokonalu vychovu.
Ved hovori uplnu pravdu.
@zuzanka.zuzu Sekla si sa, nepracujem v škole ako uciteľka, ale ako školský psychológ. Ale je smutné, že pohŕdaš učiteľmi, ktorí často vidia a riešia s deťmi viac problémov ako niektorí rodičia. Deti potrebujú stabilné prostredie, jednotné pravidlá a dostatok pozornosti a to deti z rozvrátených, pozliepaných rodín, kde sa robia deti na všetky strany nemajú a tak si to vynucujú rôznymi, zvyčajne nevhodnými spôsobmi. A nikto ma nepresvedčí, že mať nevlastných rodičov, často viacerých, mať k tomu niekoľko nevlastných súrodencov, často aj nepokrvných, teda úplne cudzích, presúvať sa po viacerých domácnostiach, zvykať si na zmeny, pritom počúvať z každej strany niečo iné, je normálne a prospešné pre vývoj. Výsledky vidíme už dnes a budeme vidieť aj v ďalšej generácii, keď takto vychované deti budú mať vlastné deti.
@zuzanka.zuzu Sekla si sa, nepracujem v škole ako uciteľka, ale ako školský psychológ. Ale je smutné, že pohŕdaš učiteľmi, ktorí často vidia a riešia s deťmi viac problémov ako niektorí rodičia. Deti potrebujú stabilné prostredie, jednotné pravidlá a dostatok pozornosti a to deti z rozvrátených, pozliepaných rodín, kde sa robia deti na všetky strany nemajú a tak si to vynucujú rôznymi, zvyčajne nevhodnými spôsobmi. A nikto ma nepresvedčí, že mať nevlastných rodičov, často viacerých, mať k tomu niekoľko nevlastných súrodencov, často aj nepokrvných, teda úplne cudzích, presúvať sa po viacerých domácnostiach, zvykať si na zmeny, pritom počúvať z každej strany niečo iné, je normálne a prospešné pre vývoj. Výsledky vidíme už dnes a budeme vidieť aj v ďalšej generácii, keď takto vychované deti budú mať vlastné deti.
@anonym_f72cd0 ty pracuješ ako psychológ a dovolíš si ma nazvať citovo plochou?
Ako ľahko sa vám súdia ľudia, v ktorých topánkach ste nekráčali, že? každý žije svoj život najlepšie ako vie. Kto ste vy, aby ste nás riešili, kritizovali? aj ja som žena, ktorá odišla od muža a áno, asi som podľa vás sebecká, keď som sa rozhodla byť šťastná. Prečo by som mala zotrvať vo vzťahu, kde si ma muž neváži? kde ma podvádza, uráža, ponižuje? aký vzor dával tento vzťah mojej dcére? Mala som sotva 30. Odmietla som žiť takto ďalších 30, či 40 rokov. Časom mi do cesty prišiel muž, ktorý nemal svoje deti, ale máme jedno spoločné. O moju dcéru sa stará viac ako jej bio otec. Ten na ňu úplne kašle. Prajem vám, aby ste nikdy nezažili ten pocit samoty, opustenia, smútku, či beznádeje. Keď vás zradí človek, ktorému ste verili, ktorého ste ľúbili. Keď sa vám v sekunde rozplynú všetky vaše sny a túžby. Uvedomte si jednu vec. Nik vám nedáva právo súdiť život toho druhého. Nik.

@anonym_autor som jednorodic, od asi 6mes dietata
Momentalne uz 4 roky uplne sama, bez toho aby niekto o mna prejavil zaujem
Momentalne sa pomaly zmierujem s tym, ze ostanem sama
Uvedomujem si, ze byt so zenou, ktora si prezila takou traumou, ma male dieta, stara sa o vsetko sama,.. zavesit si niekoho takeho na krk je narocne a velmi zodpovedne, takych ktori by si takto zacali s matkou samozivitelkou spocitas na prste jednej ruky
Mam skvelu pracu, skvele vzdelanie,pekne byvanie v novostavbe, viem potiahnut financne seba aj dieta hoci si rozhadzovat nemozme dovolit
Sama si neviem predstavit byt s niekym, kto ma z predchadzajuceho partnerstva manzelstva male dieta ci male deti.. uz ked velke odrastene snad ale male urcite nie
Takze tak, zmierujem sa s tym, ze ostanem sama..aj ked mam len 33 rokov
@anonym_aa4543 v tomto veku by si kľudne mohla mať aj slobodného, bez záväzkov ešte.