Ako je to s bývaním rozvedených manželov?
Je to zložité,chcela by som informáciu.Môže býv.manželka a teraz družka pretože stále i po rozvodu spolu žiju v jednej domácnosti byt je družky maju spolu jedno dieta vyhodit z bytu na ulicu partnera ,ktorý do nedávna pracoval v zahraničí a bol prínosem do domácnosti a dokonca partnerka zo suhlasom druha prevzala dedictvo a zariadila byt na ulicu len pre to ,že momentálne nemá prácu?Pol roka bral podporu a teraz 2 mesiace je bez práce.I ked prácu hladá je to tažké.Ale rýsuje sa mu robota v zahraničí.Myslím si že je to nehorázné nespravodlivé a ponižujuce.Keby pil a robil zle ale to nie je jeho zvyk.Na opak uvarí upracie vyžehlí.Len bývalá je náladová a nechápem pre čo to robí.Ked jej niečo treba zavolá mu a on ako ten pes všetko urobí s nádejou že sa vrátí domov ale ona ho len využije.Jeho dieta je s toho hotové lebo ocka lubi a je mu smutno .Poradte prosím nie je nejaký zakon že by mu mala zohnat bývanie.Viete irituje ma ,že prevzala i ked zo suhlasom peniaze a než prišiel zo zahraničia nemal nič.Su na to aj doklady Prosím môže ho takto družka vyhodit na ulicu?

akože sa rozviedol a nahlásil ju na úrade ako družku ? 😝 veď žiť v spoločnej domácnosti sa po rozvode nemusí udávať že je to druh-družka
som našla na nete :
Ak nezdedil vec ale peniaze, môže len dokazovať, že ich zmenil na konkrétnu vec, ktorá je jeho výlučným majetkom a žiada ju vyňať z BSM., alebo že ich investoval do veci v BSM a žiada ich vydať (§ 150). Ak zdedené (darované) peniaze sú spotrebované, v manželstve bez toho, aby vošli do konkrétneho majetku, vošli do BSM (ako príjem).
Peniaze vložené do rekonštrukcie bytu by sa napr. dali odpočítať, keby bol doklad alebo dôkaz.
Súd môže byť - o rozdelenie BSM. Aj keď sa o BSM dohodnete, bude vám to (pre nehnuteľnosti) potvrdzovať.