icon

Ako je to so zmenou priezviska po rozvode?

10. feb 2020

Ahojte, vedel by mi niekto povedať ako to je po rozvode s priezviskom? Keď sa už rozvedieme tak musím si zmeniť priezvisko na rodné alebo si môžem nechať po manželovi? Ako to je? Ďakujem za infooo....

veronikaszabova
•
10. feb 2020

Mozes si nechat ktore chces

pattinka
•
10. feb 2020

Môžeš aj nemusíš... Vybavíš na matrike, ak chceš zmeniť a potom si ideš vybaviť nové doklady... Nedávno to riešila kolegyňa... Nie je to nič problematické

lorenita
•
10. feb 2020

Do troch mesiacov od rozvodu si mozes zmenit priezvisko na svoje rodne... Mozes ostat aj pri priezvisku, ktore si získala sobasom.. je to na tebe

draik
•
10. feb 2020

@lorenita
Napísal by som to radšej takto:
Do troch mesiacov od rozvodu si mozes BEZPLATNE zmenit priezvisko na svoje rodne

katyav
•
10. feb 2020

Ako píše draik, do troch mesiacov si môžeš bezplatne zmeniť na svoje rodné. Potom za to platíš. Ale ak nechceš, zmeniť si ho nemusíš.

panda21
•
10. feb 2020

Rodičia rozvedený od mojich 4roch, ja 21. Mame bolo blbe mať iné priezvisko ako ja, a mne to nechcela meniť aby zasa otec nebol odveci. Tak si nechala kvôli mne a aj kvôli nemu priezvisko 🤷‍♀️ čiže pokiaľ nejak nepotrebuješ a neobťažuje ťa priezvisko po ex, nechaj si ho 🤷‍♀️

ciusinka
•
11. feb 2020

Ako sa uz pisalo, mozes si zmenit priezvisko na rodne do 3 mesiacov po rozvode zdarma, potom za to platis, takze mozes si ho zmenit aj po roku, ako budes chciet..Ja som si po rozvode nechala exmanzelovo priezvisko, kedze spolu mame dieta a nechcela som sa volat inak ako moj syn..Ak by sme spolu dieta nemali, vratim sa urcite k svojmu rodnemu priezvisku..

lennaa
•
11. feb 2020

Mozes mat ake chces, bud svoje dievcenske alebo si nechas po muzovi.
Kamoska ta si nechala po muzovi, kedze aj deti mali spolu, tak aby to nebolo divne 🙂

rumba01
•
11. feb 2020

aj moja kamaratka je rozvedena a pritom stale pouziva priezvisko po ex manzelovi. je to len na tebe, ktore budes pouzivat.

autor
•
11. feb 2020

Ďakujem Vám pekne za rady, tiež si nechám po manželovi čakáme spolu babetko tak aby sme neboli rozdielny.

klejkaez
•
12. feb 2020

Mama si nechala priezvisko, za ktoré sw vydala, nemusi nič vybavovať menit.
A po druhe nemá rozdielne priezvisko ako my decka