icon

Zmena priezviska po rozvode: Ako na to?

27. sep 2026

Ahojte 😊 chcela by som si po rozvode zmeniť priezvisko späť na svoje pôvodné, ale už mi uplynuli 3 mesiace od právoplatnosti rozsudku. Máte s tým niekto skúsenosť? Aký je postup? Stačí ísť na matriku, alebo to treba riešiť cez okresný úrad? Ďakujem za rady. 😊

anonym_e3ce03
•
27. sep 2026

Na matriku a priprav si eurače, keďže si premeškala lehotu 3 mesiace, tak si to uz zaplatíš

autor
•
27. sep 2026
@anonym_e3ce03

Na matriku a priprav si eurače, keďže si premeškala lehotu 3 mesiace, tak si to uz zaplatíš

@anonym_e3ce03 staci ist na matriku? Hej viem ze sa plati.. a netreba ziadost na okresny urad ?

anonym_e3ce03
•
27. sep 2026

Áno ideš na okresný úrad, my tam mame aj matriku
Das si žiadosť, dones aj papiere zo súdu

anonym_df520c
•
27. sep 2026

Môžeš si to vyplniť aj cez internet, ak by sa platil nejaký poplatok tak cez internet je vždy polovičný.
https://pes.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/mai...

anonym_49e6ce
•
28. sep 2026

@anonym_autor kamaratka si vratila priezvisko po rokoch tusim za 100 eur ale bolo to davnejsie. Ja tiez uvazujem uz dva roky som po rozvode

anonym_df520c
•
28. sep 2026
@anonym_49e6ce

@anonym_autor kamaratka si vratila priezvisko po rokoch tusim za 100 eur ale bolo to davnejsie. Ja tiez uvazujem uz dva roky som po rozvode

@anonym_49e6ce pred dvomi rokmi zvyšovali poplatky, teraz je osobne za 140€ a cez internet za 70€