Zmena priezviska po rozvode: Ako na to?
Ahojte 😊 chcela by som si po rozvode zmeniť priezvisko späť na svoje pôvodné, ale už mi uplynuli 3 mesiace od právoplatnosti rozsudku. Máte s tým niekto skúsenosť? Aký je postup? Stačí ísť na matriku, alebo to treba riešiť cez okresný úrad? Ďakujem za rady. 😊
Na matriku a priprav si eurače, keďže si premeškala lehotu 3 mesiace, tak si to uz zaplatíš
@anonym_e3ce03 staci ist na matriku? Hej viem ze sa plati.. a netreba ziadost na okresny urad ?
Áno ideš na okresný úrad, my tam mame aj matriku
Das si žiadosť, dones aj papiere zo súdu
Môžeš si to vyplniť aj cez internet, ak by sa platil nejaký poplatok tak cez internet je vždy polovičný.
https://pes.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/mai...
@anonym_autor kamaratka si vratila priezvisko po rokoch tusim za 100 eur ale bolo to davnejsie. Ja tiez uvazujem uz dva roky som po rozvode
@anonym_autor kamaratka si vratila priezvisko po rokoch tusim za 100 eur ale bolo to davnejsie. Ja tiez uvazujem uz dva roky som po rozvode
@anonym_49e6ce pred dvomi rokmi zvyšovali poplatky, teraz je osobne za 140€ a cez internet za 70€

Na matriku a priprav si eurače, keďže si premeškala lehotu 3 mesiace, tak si to uz zaplatíš