Ako jednoducho vysvetliť ľuďom našu situáciu?

7. júl 2024

Ahojte, obraciam sa na vas o pomoc. Mame doma s Bozou pomocou jedneho synceka. Ma 3 roky. Snazili sme sa 3 roky, tak sme isli do IVF. Ja vela liekov, infuzie do 22tt, fraxik kazdy den, jednoducho bolo to tazke. Musela som brat aj kortikosteroid, odvtedy mavam rozne kozne alergie. Syn sa mi narodil hypotonik, musela som s nim cvicit, mal operaciu hernie, proste stresy.
Kedze u nas prirodzene nepripada do uvahy kvoli manzelovym katastrofalnym spermiam napriek tomu som v januari neplanovane otehotnela. V 10tt mi lekar iznamil, ze srdiecko nebije a musela som ho porodit doma s potratovou tabletkou do wc (zili sme v zahranici). Tyzden som bola na xanaxe.
Muza som poslala na rozsireny spermiogram + dna fragmentaciu. Tesila som sa, ze sa nam podarilo prirodzene, urcite to pojde zas. Prisli vysledky, ma 0 zdravych spermii. Dna fragmentacia katastrofa. Manzel sa zdravuje zdravo, nefajci, nepije, atd atd. Psychika opat v r.ti.

Mame este 1 zmrazene embryjko. Nemam zatial odvahu ist, aby som nebola zas sklamana. Bojim sa aj od sterodiov, atd atd, teda od vsetkeho, ze sa zopakuje... Sice steroidy uz nie som ochotna uzivat. Ale k otazke.

Zacali ma buzerovat doslova svokrovci KEDY budeme mat druhe. Dnes som povedala, ze nechceme, neplanujeme a ani nemozme. Teraz to banujem, kedze ideme urcite pre to posledne embryjko, ale neviem kedy. Nevedia, ze sme mali ivf, nevedia nic, kedze nevedia udrzat tajomstvo.

Neviem, ako reagovat na tuto otazku. Hocikto sa ma opyta, zacnem mam stres, lebo ani klamat ale ani pravdu nechcem...........

Tak velmi tuzim po dalsom, ale.................... dalsie sklamanie ma opat da dole. A po tomto poslednom vklade uz dalsiu moznost nemame.

duppka13
10. júl 2024

Ja mam tetu ktora ma tri deti, uz dospele, dceru a dvoch synov, vsetci dlhe roky v manzelstve, a nikto z nich nema deti. V zivote som sa jej ani ich neopytala kedy budu mat deti. A najviac ju zaujimalo kedy budem mat ja KONECNE deti. Velmi som to prezivala. Raz ked sa ma to asi 50ty krat pytala tak som jej povedala nech sa ma to uz nepyta, ze ja sa tiez na jej deti nevypytujem a nech mi uz s tym da pokoj, velmi zostala zarazena a povedala ze ona si to neuvedomila ze je to blba otazka 🤷‍♀️ takze pre niekoho je toto ako debata o pocasi nechapem fakt.

lubkavargova1
10. júl 2024

Osobne si myslim, ze sa bojis ineho....a to, ze ak vysvitne, ze tvoj drahy nema spermie, tak budu padat otazky-dohady-spekulacie a to konkretne: "koho je to dieta?" "Tak jeho urcite nie ak nema spermie!" "podviedla si ho, s kym si sa prepala a atd...atd...atd.... no a je peklo na svete....a mozte vy potom vysvetlovat, ze ako to je a aka je pravda, nikto uz nebude nicomu verit a hlavne vam nie....ze?
Alebo je aj taka moznost ze pani mamka, sa tak bude hanbit,ze bude drzat jazyk za zubami, lebo je to neskutocna hanba..alebo ti urobi zo zivota tiez peklo vid vyssie spominane....takze cele je na vas ako si blizko pustite ludi pod kozu a ako velmi chcete "vyhoviet kazdemu"

luu1122
10. júl 2024

ja len nechapem ako ked ma taky zly spermiogram mate dieta? vsak ked je nieco 0 tak z 0 sa nic nevykuzli nie? mne vraveli, ze deti mat nebudem a mam 3. Ja som mala 1 ivf a dve prisli sami ani neviem ako. cize za mna nie vzdy vsetko co lekari povedia tak je. drzim palce nech sa podari druhy vklad 👍🏼

ada12345
10. júl 2024

Vsak povedz svokrovcom, ze nech sa spytaju svojho syna, ty sa dietatu nebranis. A nech on vysvetluje, ked chce vsetko zatajovat. Ja by som im narovinu povedala, ze syna maju neplodneho, ma 0 zdravych spermii. A vybavene. Ked sa tvoj muz tvari pri otazkach svojich rodicov, ze jeho sa to netyka a nechava ta v tom samu.

autor
10. júl 2024

Kocky dakujem. U nas je to tak, ze pred 6 rokmi mal 2% morfo, pred 4 rokmi manzel mal iba 1% morfo. Pri ivf sme dali selektovanie spermii MACS spermii, teda vyselektuje so zlou dna fragmentaciou.
Teraz ked som tehotnela a potratila, hned som ho poslala na spg. A vysla 100% patologia v hlavicke. :(
Trha mi to srdce, ale co narobime...

tom_i
10. júl 2024

Ja som na takúto otázku odpovedala: mladším ročníkom: veď keď túžite po dieťati spravte si, starším prečo majú ľudia stále pocit, že majú právo starať sa do života iných. My sme šťastní tak ako žijeme. Čo príde to bude.

mariynka
10. júl 2024

Moj muz sa raz tak nemiestne opytal kamarata, kedy bude tato. Vedeli sme, ze su roky spolu, mna to zamrzelo. A kamos, s kludom odpovedal, ze sa im nedari, ale ze chcu. Tym mojho muza umlcal. Zmenili temu.. ak by sa pytali, preco sa nedari-nechcem o tom hovorit, nie je mi to prijemne..