icon

Ako mám pomôcť kamarátke?

jana699
10. aug 2013

ahojte baby.potrebujem poradit aj ked tento problem si ani sama neviem vyriešit potrebujem poradit .moja najjjj.kamoška je slobodná bezdetná a žije s priatelom ale 5r.má firemný byt aby nemusela dochádzat k prietelovi domov a on chodi do zahraničia a cez výkendy chodi domov aj on.stale mi píše že jej nadáva pre hluposti strápnuje ju pred jeho rodinou ,ponižuje ju berie jej telefon a čita sms,v kuse ju obvinuje že ho podvádza,je stráááááááááášne žiarlivy,strašne ju kontroluje,a najnovšie zistila že chodil za druhymi aj ked to zistila išla s nim na jednu akciu ako by sa nič nestalo.na druhy den sa jej pchá do zadku akoby nič.on pov.že ju t už nebavi ale nchce odist ja mám doma to iste a viem že to neskonči.neviem ako ju mám presvedčit že si zničí život a ak che mat raz deti tak tu stráca čas.bojim sa o nu aby jej priatel nič nespravil velmi ma to trápi lebo na je fájn baba a každy ju má rad nikto o tom nevie iba ja a novonok sa tvári je všetko Ok ale vnitry ju to žerie.poradte mi ako jej pomoct aby odišla a nemal vyčitky a nelutovala lebo lutovat bude neskor že neodišla skor,dakuejm

sisaha
10. aug 2013

@jana699 ty mas doma to iste a miesto toho, aby si riesila svoju situaciu, chces riesit kamoskinu.. Cudne

latvia
10. aug 2013

@jana699 niekedy staci ist druhym prikladom....

zuzinka1989
10. aug 2013

keby som mala doma to iste, tak ma zaujima v prvom rade, co s tym idem robit ja...k lepsiemu to isto nepojde, takze podla mna si vyries v prvom rade svoju situaciu...u kamaratky vidis, ze to nie je v poriadku a u seba nie?

jana699
autor
10. aug 2013

ale moj muž nieje až taky psycho ma len svoje nálady

ultra
10. aug 2013

Myslim ze kazdy vztah je specificky a nikto okrem tych dvoch zainteresovanych osob nevie uplnu pravdu. Aj rozpravanie o probleme uz je ovplyvnene "rozpravacom" takze kamoske mozes poradit co si myslis ale IBA kamoska moze sama rozjodnut co dalej vo vztahu. Musi sa rozhodnut sama a zo svojho presvedcenia a nie na kamoskyn popud......aby sa ti to neskor nevratilo.

...a to ze mas aj ty podobny problem..to je presne ako som pisal.....to je zas TVOJ problem.

zuzanocka
10. aug 2013

Hmm 🙂 a co tak opytat sa kamaratky, co by ona robila, keby jej kamaratka bola v takej situacii a poradili by ste si vlastne navzajom? 😉

sisaha
10. aug 2013

@jana699 ako vies, ze tvoj je menej psycho ako ten jej? zijes s nimi? Poradim ti. Zaoberaj sa svojou situaciou. Ak ta kamaratka poziada o pomoc, tak jej zacni pomahat. ale pokial ta o pomoc nepoziadala a iba sa ti stazuje, tak sa tym nezaoberaj. Predpokladam, ze je svojpravna, dostatocne rozumna, aby vedela vyhodnotit situaciu a ked jej to zacne prekazat, tak ju aj vyriesi.

extrate
10. aug 2013

@jana699 môj ex bol straaaaaašne žiarlivý, chorobne. neodišla som, nepočúvala som nijaké dobré rady. Chvalabohu že ma po 4 rokoch nechal on lebo si popri mne našiel inú , ináč neviem jak by som dopadla.
takže moja rada ako pomôcť kamoške: nijako. buď na to príde sama alebo sa na ňu vykašle ten jej.

latvia
10. aug 2013

@jana699 kym ona sama nezisti, ze takto zit nechce, tak s tym ty nic neurobis. ak sa jej budes do toho montovat, budes len ty ta zla nakoniec.... ak vie, ze ju podvadzal, a zatvara pred tym oci a necha na seba kydat, tak ju zrejme nieco pri nom drzi, alebo ma aj ona na tom nejaky svoj podiel, o ktorom ty nevies, alebo je to proste typ zeny, ktora bez takeho chlapa zit nevie... ja by som sa do nich nestarala, pokym by ma ona nepoziadala o pomoc

anatalia77
10. aug 2013

@jana699 pripájam sa k babám,neriešila by som cudzie problémy,keď nie som požiadaná.Na druhej strane by som spravila exkurziu do svojho vnútra,prečo mám nutkanie riešiť kamarátku,keď ja sama mám problémy so vzťahom.Možno by si prišla na to,že svoj problém nedokážeš vyriešiť.Možno sa zaoberáš kamarátkou,aby si nepočula vlastnú dušičku,ktorá kričí o pomoc.MOŽNO.

gabrish
23. aug 2013

prosím vás poradte mi niekto aspom jeden dobrak!!!!!!moja kamoška si dva krat podrezala zily koli rodičom!!!!!je adoptovana aj so sestrou ...ale má krasneho 2 ročneho syna....muž ju však nechal,neplati ani len alimenti....rodičia nerobia ani jeden z nich....mama je navrhla nech chodi do prace a ona sa jej postara o dieťa!tak začala pracovať,pracuje aj soboty,nedele,12 hodin v kuse...situacia je už taka že matka jej vykrikuje že sa musí starať o dieťa pokial je ona v praci...pritom celu rodinu živí ona!!!!celu vyplatu musí dať otcovi a ten plati za to najomne kde byvaju,jej materska ide na cigarety pre rodičou,tí len fajčia....a stravne listky jej tiež zhabali....otec ma velke dlžoby tak musí splacať....takže ona stale maká a pritom nema žiadne peniaze ani na stravu....nedaju jej nič!!!!ani na cestovne do prace a ani na jedlo!!!už dva krat v praci zaspala,lebo v noci musí byť s dieťaťom...a tri krat odpadla lebo bola hladna...moj muž jej dava z času na čas stravny listok(svoj)aby sa najedla!!!ja to nechapem,ako možu rodičia sedieť doma na zadku a žiť len z prijímu svojej dceri....to je vykorisťovanie,využívanie,zneuživanie ludskej dôstojnosti a je to isto trestne ked dieťa živí rodičov ktorí mu nedaju ani najesť a môžu byť radi že im všetko spláca!!!!je to normalne???aby 23 ročne dievča takto trpelo????už nevieme s mužom,ako jej mame pomocť!!!!do azilu nechce isť ....a keby odišla tak kto by sa jej staral o dieťa pokial by ona bola v praci od rana do večera???ale zasa takto sa nechať využívať od rodičov????.......oni vravia že oni si ju adoptovali aj so sestrou a chovali ich 20 rokov tak že teraz su povinne oni chovať ich a platit im najomne.....ta jej sestra ale nerobí!!!!nema žiadny prijem!!!!cele to financuje kamaratka a už nevladze takto žiť...boji sa však rodičov že ked ju vihodia tak kde s malym pôjde!!!!ja som z toho hotova,neviem si predstaviť že moja cela rodina sedí na riti a ja jedina robím a všetko cvakám!!!!a ešte ani najesť nedostanem???a vykrikovali by mi že sa mi staraju o dieťa?ale ved su doma na riti.....ja to nechapem!!!!!!!!poradíde ????DAKUJEM!!!!!

kiki68
23. aug 2013

@gabrish tazka situacia,nakolko uz nemaju an nu rodicia vyzivovaciu povinnost,tak je to zlozite,ona to totiz robi z vlastnej vole,aj ked su tam tie okolnosti okolo dietata atd. Velmi tazka situacia,ale ta jej sestra by mala prist k rozumu v prvom rade a zamestnat sa,ked uz rodicia nemaju rozum a sedia len doma. predpokladam,ze tam to bude komplikovanejsie a potom ekd ju rodicia vydieraju s tym,ze si ju vzali,hoci ich urcite nikto nenutil,ale ludia to vedia prekrutit vo svoj prospech.Mala by urcite vyhladat nejaku organizaciu,co by jej pomohla,mozno sa nejak rozbehnut,alebo keby pocka,aby dieta mohlo do jasli a odstahovat sa...pretoze takto to nema zmysel. Ale tam to bude asi aj to citove vydieranie tych rodicov,ze si uplatnuju naroky,na ktore sice nemaju pravo,ale to je tazko vysvetlit vychovanemu cloveku v urcitom style. Velmi ju lutujem,ze takto musi zit...

gabrish
23. aug 2013

jej sestra ma smrtelnu chorobu....ona do roboty vraj nemože isť ta si ide vybavovať invalidny,pritom ma len 21 rokov...ale presne si to vystihla!!!!!!!je to citove vydieranie a manipulacia!!!!prečo ten ich otec nepracuje?ma 6milionove dlžoby tak prečo sa nechava živiť od nevlastnej dceri?a ešte aj matka?prečo nerobia?tak už ked sa niekto namne priživuje,berie mi vyplatu,stravne listky,matersku a neda mi nažrať,tak nech je aspom ticho a nech mi dakuje!!!!!!ale počuvať večne že sa mi niekto stara o dieťa pokial ja makam a tu rodinu chovam a ešte aj platim najomne tak do frasa!!!!!no kde sme????????mali by ich zavrieť alebo stihať!!!!!!ved to je obmedzovanie slobody,alebo ako sa tomu hovorí ked ti niekto psychicky ubližuje?...ved to je trestne nie? ved rodičia sa maju starať o svoje deti a nie deti aby živili rodičov....moja mama s otcom by sa pod zem prepadli keby sa mali nechavať mnou vydržiavať a ja by som ich mala chovať a platiť najomne!!!!!!a ešte by mi nedali ani na cestu a ani jesť???....to je chore....bojim sa že ona si tie žily zasa podreže ona je nadne!!!!!!!!ale ak sa jej niečo stane tak ja podrežem jej nevlastních akože rodičov....lebo toto som ešte na slovensku nepočula taketo strašne niečo!!!!!!!!!!!!

gabrish
23. aug 2013

čakam na rady dakujem vam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kiki68
23. aug 2013

aby to bolo trestne muselo by sa preukazat,ze je vydierana a to takym sposobom,aby to bolo napadnutelne. Aby sa zbavila tych rodicov. Dufam,ze ta jej sestra neni smrtelne chora ako jedna moja kamoska,co si vymyslela rakovinu maternice...potom sme zistili,ze sprosto klamala,lebo jej to zrovna vyhovovalo...Neviem,ale aj smrtelne chori ludia pracuju po svete,ked su v takej tazkej situacii,ved nema co stratit,keby ma sestru a jej dieta rada,tak sa nejak snazi aj keby je na invalidnom. Neviem,mne sa to cele nezda. A najskor by som sa rozlucila s ludmi,co maju tak vysoke dlhy,predpokladam ze aj keby zaraba lepsi slovensky plat tak by to pri takych dlhoch tu rodinu z biedy nevytrhlo. Je to fakt na maslu,velmi ju lutujem. No musis ju podrzat a nejak ju nasmerovat aby si nieco zase nespravila,uz kvoli tomu malemu...ved by to dieta skoncilo boh vie kde...uz vidim,ako si taka rodina necha dieta,ked tu ona nebude. Treba jej to troska podat z inej perspektivy,ze musi mysliet na seba a dieta,potom na rodinu. Mozno aj psycholog by ju vedel nasmerovat...

bronia13
23. aug 2013

@gabrish ved ti uz dievcata poradili vysie, najprv by si si mala upratat pred vlastnym prahom a potom sa starala o kamosku nie? ona je svojpravna a darmo jej mozes dohovarat ked sama na to neprisla tak si urcite neda poradit od niekoho druheho aj ked si naj kamoska, mala som taku kamosku co som jej radila aby sa rozviedla, nakoniec sa rozviedla ked ju manzel uz 3 krat podviedol a potom mi sama povedala ze skoda ze ma nepocuvala par rokov pred tym ked som jej radila, takze darmo som do nej hucala musela sama na to prist... takze asi tak...

anatalia77
25. aug 2013

@gabrish nuž čo ti na to poviem...viem,že ta to hnevá,ale asi tá kamarátka zatial nemá veľa možností situáciu riešiť.A MOŽNO TO TAKTO DRAMATICKY VIDÍŠ LEN TY.Aspoň mám ten dojem z obsahu amnožstva výkričníkov,ktoré prevládajú v tvojich príspevkoch.
Ak má kamarátka akútny stav,tak ju treba navigovať k psychologičke.
A ešte niečo-aj deti sa majú starať o rodičov,nielen rodičia o deti.

gabrish
28. aug 2013

Ano jasne aj deti pomahaju rodicom,ale toto?to je uz moc!ved sami povedali,ze si ju adoptovali nato,aby sa potom ona starala o nich.no..o ich dlzoby asi!!takych rodicov veru nepoznam!to je vyuzivanie a vykoristovanie!!neviem si predstavit ze by som si 2krat siahla na zivot,ze by som s vyplaty nemala ani na jedlo a bola stale hladna!takim maju deti pomahat??odtial potial nie?asi by sa nikomu nechcelo cely zivot driet len na rodicov ktori sedia na riti,len fajcia a cakaju len na to kto im co hodi!!by som sa prepadla od hamby nechavat sa vydrziavat a chovat napr.od svojho syna..tie vykricniky to je namiesto bodky!hehe!

tomikejt
28. aug 2013

@gabrish nech si najde garsonku, dieta do jasliciek, ona do prace a rodicom uz ani cent. to sa ani neda nazvat rodicmi.

anatalia77
28. aug 2013

@gabrish nuž ty hehe!
Prosím ťa pekne,chceš mi snáď povedať,že si ju adoptovali.aby na nich robila?? 😀 To si robíš kozy!
Veď vtedy ani nemohli tušiť,či ona vyštuduje,alebo sa vydá do cudziny a uvidia ju raz do roka,alebo bude trpieť sociálnou fóboiu a nezamestná sa...
Ľudia sme rozny,ja sa nezastávam ani rodičov ani jej,len sa mi nesnaž nahovoriť,že si ju adoptovali so špekulatívnym úmyslom.To ju potom mohli mať len v pestúnskej starostlivosti.
Bolo tu už napísané,aby si našla svoje bývanie,a tým pádom sa oslobodí od ctených rodičov.Nie je čo riešiť.

gabrish
28. aug 2013

rozpravala som sa s jej mamou.....ona mi povedala že jej muž ma velke dlžoby už viac rokov neviem či nie je aj stihany,vraj si chceli adoptovať deti ktore sa o nich potom postaraju....adoptovali si ich ked boli už velke,nie male deti..........a ich otec sa ani netaji tím ked povie ja som si neadoptoval deti len tak.....oni su povinne mi platiť moje dlhy lebo a obetovať mi cely svoj život a davať mi všetky peniaze!!!choréééé......ale riešíme ju viacerí tak už sa jej risuje byvanie len nevie čo s malým ešte....a mama sa jej začala vyhražať že ked odide pojde na policiu a vezme jej maleho a ju da na psychiatriu.....je to ťažke s nimi....oni nechcu prisť o živitela rodiny ved kto by im potom platil byt a dlhy???a ako také jedlo...?povedali že jej nedaju pokoj a vyhražaju sa jej kadečím.......no uvidime........ale čo ich ludia poznaju tak vravia o nich svoje a nestretavaju sa ani so svojimi blízkími lebo ich odsudzuju.......no uvidime čo sa da robiť,dakujem za nazory!!!!!!!!

gabrish
28. aug 2013

žiju medzi nami aj svine ludia,aj vypočitavý ktorí su takí vyscany že si dokažu naplanovať aj roky vopred čo a ako bude.........poznám veru aj takích........

anatalia77
28. aug 2013

@gabrish tak podme k tomu postaraniu sa detmi o rodičov:
každý z nás má deti lebo chce,a vlastne aj zo sebeckého dovodu,aby na tú starobu nebol sám,všetky sa tak trochu uistujeme v tom,že nám tie plienky vymenia deti a nie niekto cudzí-však čo je v rodine to sa počíta.
Takže to,že si adoptovali deti,tak vlastne chceli dať deťom domov,a snáď mať v starobe niekoho po ruke.Nuž ako dopadlo toto celé milosrdenstvo je druhá vec.Neraz sa aj z ružového manželstva stane čierne peklo.A určite sa tí dvaja nebrali kvoli tomu,aby si jedného dňa vyčítali milencov,delili majetok a deti.
Takže mi nenahovoríš,že išli do adopcie s tým,že jedného dňa vyložia nohy na stol,zapália cigaretu a budú robiť dlhy.Proste sa to manželstvo pokašlalo tak ako iné,akurát ty to vidíš z pohladu toho dievčaťa.
Je mi to úprimne lúto,a ja ti verím,že sú aj zákerný ludia,ale taký sa nenarodia.Proste sa niečo v živote stane,a celé je to zle ☹ Kamarátke prajem,aby mala okolo seba veľa dobrých ludí,ktorý ju nielen podržia,ale ak bude treba,tak ju ponesú na pleciach,aby si oddýchla.

gabrish
28. aug 2013

dakujem za nazor anatalia....ale....nechapeš a nevieš o čo tam ide....je rozdiel meniť mame plienky ked ma 70 a je rozdiel ked 22ročne dievča niekto zdiera a využiva, riadi jej život a manipuluje ...nepoznáš tích debilov....to by si musela vidieť,počuť a zažiť...... každopadne dakujem za všetky nazory,ale prosila som o rady že čo a ako dalej s nou ako jej pomocť a nie čítať že::mi nehovor že bla bla bla..........mi nenahovaraj bla bla a podobne poznamky....kto verí nech verí kto tomu neverí nech ani nepiše....dakujem...ale nič v zlom....len som opísala situaciu aka je a ona naviše sedí u mna lebo ušla a je zasa v .......

anatalia77
28. aug 2013

@gabrish nechcela som to tu povodne písať,ale ja som od svojich pestúnov ušla keď som mala 19 rokov.Nevidela som ich 24! rokov,a to sme bývali v jednom meste.
Áno ušla som tajne,doobeda,kým oni boli v robote a ja som mala poobedné,v piatok som už proste neprišla "domov"Boli to alkoholici a musela som odovzdávať celú výplatu.Viem,o čom sú niektorý "rodičia"ja netliapem od brucha.
kamarátke pomož ako sa dá a daj vedieť ako sa vám darí.

scrabble
28. aug 2013

@gabrish Azylove centra pre matky s detmi. To je riesenie. Su tam ludia ktori jej pomozu. Dokonca aj s dietatom. Aby neprisla o pracu. Len ona sama musi chciet odist od rodiny a postavit sa na vlastne nohy aj ked s barlickou v podobe centra.

gabrish
29. aug 2013

anatalia 77 dakujem ti za nazor a za tvoju uprimnosť!!!!!!!!!!!!!niečo musime podniknuť.....sice by som sa nemusela starať,mam dosť svojích problemov,ale nedá mi to!!!!neviem prečo.....pritom to dievča dlho nepoznam .....o azyle ale nechce ani len počuť.....tak uvidime.....papa dakujem!!!!

anatalia77
29. aug 2013

@gabrish nemusela,ale chceš,a to je dobre.

gabrish
10. sep 2013

cele je to na prd....dnes bola tá kamoška zamnou,musela utiecť ....rozpravala sa s mojím mužom...myslela som si že to bude jednoduchšie ale slovenská realita je zrejme iná!!!lahko sa rozprava a lahko sa povie,ale....vravila že do azylu nepojde...ponukol jej jeden chlap byt na prenajom ale uplne nezariadeny...a fakt je taky že nemôže odísť aj keby chcela,maly ma dva roky,ešte sa nepyta ani na šerblik,do školky ho môže dať od troch rokov...sice ju trapi že mama jej vyčita a vykrikuje že sa jej musí starať o dieťa pokial je ona 12 hodin v praci(len nechapem prečo,ked ich tá jej vyplata živí,platia z nej najomne,jedlo,poistky atd...) keby nemali jej príjem a keby nerobila no tak ja neviem....ale povedala že musí to tam vydržať aj ked pride s prace unavena,hladna,nemôže sa poriadne ani nsjesť,umyť a hned jej bachnu malého a ešte aj na noc,aj ked vstáva na 12hod.do prace...a celu vyplatu jej berú...radila som jej nech ide do riti od nich,ale ona sa boji odisť....nevie či nahodou nepride o pracu pretože tá praca je taka že dnes robiš a zajtra nemusiš,no a z čoho by potom platila najomne?vodu,elektrinu atd....naviš má vela poistiek,ktore jej potajomky založil jej otec,nabrala si predtym kôli natlaku rodičov nejake uvery z nebankovky tak sa bojí exekutorov...a ak by ju prepustili a bola by aj len v 1 izbovom byte tak nemala by ho z čoho splacať....a oni by ju už nazad asi neprichilili(s tym sa jej vyhražaju stale)....moj muž sa je opytal,že fajn,aj keby si mala stalu pracu,byt,mala by si z žoho platit ten najom....tak ale že čo s malym??robi od 7 rana do pol 8 večera....kto by jej bol s malym? opatrovatelka by bola riadne draha keby mala byť s dieťaťom aj v noci aj cez den...a v jasliach alebo v školke neviem či by mohlo byť dieťa tak dlho....jej sestra ju má v riti...ta maleho bije...a pochybujem že by to zvladla aj pracu od rana do večera a aj sama na dieťa,aj v noci....lebo v noci jej je velmi zly a nechce spavať...no a potom do prace?....uff....nezavidim jej ani žiadnej slobodnej mame ktorá musí makať,nema jej kto pomôcť a pracovnej dobe sa veru dnes v jasliach,v školkach neprispôsobia...a na opatrovatelku nema...ešte ak by tak hypoteka,uver,ale kto jej ho da???a ak by prisla o pracu??z čoho by to platila?poznam aj take pripady čo nemali z čoho platit prišliel exekutor a teraz su pod mostom...bez domu,bez bytu....a ona ma ešte dlžoby...naviše ju ma v šachu jej otec!!!!!ten je svina!!!!.....ten jej robi take velke problemy že sa z dlhov nevyhrabe do konca života...takže už jej nemame ako pomocť!!!len aby si niečo nespravila zasa!!!!no mna osobne by jeblo!!!!

dilino
9. apr 2019

keby chcela odijde do azylaku ked je bol ponuknuty byt za lacno nezariadeny kebyže som v takej situaci spala by som na matraci ale osobodila sa od nich a nedala im ani cent ona do azylaku nepôjde radšej sa necha vykorisťovať ani že jej na jedlo nedaju ani na autobus na jedlo jej nedaju a roby na 12 hodin no to určite to by som chcela vydieť o hlade 12 hodin aj týždeň nie ved to je ako a dalšia vec ked ma male dieťa môže si najsť pracu na 8 hodin tak čo jej ma človek dať aku radu ked od nych nechce odijsť asi jej to tak vyhovuje lebo kebyže ja tak žijem tak pôjdem aj do garzonky spať na zem ale aby som odišla ale zrejme nechce kto chce hľada spôsob kto nechce hľada dôvod takže asi tak a čo je nesvojpravna že vybrala z nebankovky pôžičky rodičom ale čšak keby to neurobila čo sa stane nebankovka je cesta do pekla mala by vziať rozum do hrsti a odijsť všetko sa da ked sa chce lenže asi jej to nevadi a namiesto toho aby riešila situáciu si podreže žily čo tým vyrieši malý ostane sirota kde ma otca ten chlapček čo neide vybaviť výživne na malého asi jej peniaze nechýbaju okrem toho ked jej ex priateľ neplati na malého bude platiť UPSVR a potom to budu od ňeho vymahať a pôjde do basy že neplatil výživne všetko sa da ked sa chce ked toľko chodi ro roboty na toľke hodiny asi malo nezaroby ked je viac v robote ako doma keby mala byt ako jej navrhol tvoj muž stálu pracu tak čo by bolo s malým a otázka ked si podreže žily tak s nim bude čo ona nevie ani čo by robila keby že ma dobru robotu bývanie a potom starosti s malým porieši to tak čo by riešila takyto ľudia sú neni spokojny s ničim iba hľada dôvod prečo neodijsť a same vyhovorky keby chcela odijde dávno a ešte jej matka vykrikuje že sa jej stara o malého takže pomoc nechce chce žiť tak ako žije.