icon

Ako milo odmietnuť pomoc rodiny?

16. okt 2025

Len sa chcem vysťažovať. Som posledné dieťa v rodine , každému som pomáhala keď mali bábätka, kočikovala , bola som teenagerka , bavilo ma to. Upratala som , zobrala deti von, a často ma žiadali o pomoc, teraz mám dieťa a príbuzní sa hrnú pomôcť mne, lenže mna to znervózňuje. Ja si rada robím poriadok podľa seba, dieťa ma baví, nechcem ho dávať kočíkovať ani strážiť, ja si toto obdobie náramne užívam so všetkým čo k tomu patrí. Ako milo dať najavo že nechcem pomoc. Už som sa ohradila čiže netlačia na mňa, ale sú urazení že im nedovolím nič u mňa robiť. Ani kúpiť . Ja si užívam že môžem sama vyberať veci, manžel mi do toho nekeca že aké oblecenie a hračky kupujem tak si užívam že všetko môžem vybrať ja.

Strana
z3
madeincssr
16. okt 2025

@anonym_autor no len ostatnym beries radost pomoct. Ja hlasujem za to, aby si obcas povolila.

ivik4
16. okt 2025

Pomahat nemusia ale tak hadam ked Ti raz do tyzdna pride mama alebo svokra pokocikovat nieje to problem. Ci ? Nie pre pomoc ale pre JEJ RADOST 🙂

autor
16. okt 2025

Načo? Aby ja som bola nervna? To nestojí za ich radosť 😅. Nechápem prečo nie sú radi že majú pokoj. Mali pomoc keď ju chceli a ja nechcem pomoc . Nemusia sa revanšovať . Ja by som im tiež nepomáhala keby oni nechceli a nežiadali o to

ivik4
16. okt 2025

Fuha ,ja len ze dieta nieje ,,len tvoje" . Chapes hadam ako to myslim. Ale vsak budis. Akurat ze neskor naozaj tu pomoc potrebovat pravdepodobne budes lebo vsak skola, skolka, choroby a praca.... tak si nesprav nepriatelov. Mne by to ako babke bolo luto a to fakt nepatrim medzi tie ktore sa idu z deti roztopit

anonym_ce4cef
16. okt 2025
@anonym_autor

Načo? Aby ja som bola nervna? To nestojí za ich radosť 😅. Nechápem prečo nie sú radi že majú pokoj. Mali pomoc keď ju chceli a ja nechcem pomoc . Nemusia sa revanšovať . Ja by som im tiež nepomáhala keby oni nechceli a nežiadali o to

@anonym_autor dúfam že keď raz budeš babkou tak ti dcéra/nevesta nedovolí tráviť chvíľu s vnúčatom, potom môžeš vyplakavať na koni

anonym_0b1cc6
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Vieš ako sa hovorí: Vyčkaj času jak hus klasu 😀 Aby raz neprišla chvíľa keď ich pomoc budeš potrebovať ale už nebude z ich strany záujem. A odopierať babke styk s vnúčaťom, nuž, aj ty raz budeš, možno, babka...

autor
16. okt 2025

Mám prácu kde viem prispôsobiť čas dieťaťu. Čiže asi nebudem potrebovať ani neskôr. Ale však zas nebránim im stretávať sa. Len nechcem aby robili moje úlohy, lebo ja si ich užívam.

jaja1979
16. okt 2025

@anonym_autor možno by bolo fajn občas dať postrážiť, aby si dieťatko zvyklo aj na cudzích. Lebo môže sa stať, že ochories alebo budeš potrebovať odbehnúť a dieťa nebude zvyknuté na cudzích. O to horšie si potom bude zvykať a tebe bude horsie od neho odchádzať. Veď to nie je nutné každý deň, možno raz, dvakrát do týždňa.

ivik4
16. okt 2025

A co maju prist a pozerat sa na dieta z dialky lebo aj hranie je tvoja uloha ci 😃?

viestta
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vsak zober dieta do kocika, babka moze tlacit, ty budes "dozorovat" ci tlaci kocik spravne. Aj koza ostane cela, aj vlk bude syty

autor
16. okt 2025
@anonym_ce4cef

@anonym_autor dúfam že keď raz budeš babkou tak ti dcéra/nevesta nedovolí tráviť chvíľu s vnúčatom, potom môžeš vyplakavať na koni

@anonym_ce4cef nehroť do extrémov, nikde nepíšem že braním stretávať sa. Ale keby mám takú skúsenosť ako babka, tak sa z toho isto nepobobkujem.

katulienka160
16. okt 2025
@anonym_autor

Mám prácu kde viem prispôsobiť čas dieťaťu. Čiže asi nebudem potrebovať ani neskôr. Ale však zas nebránim im stretávať sa. Len nechcem aby robili moje úlohy, lebo ja si ich užívam.

@anonym_autor tu nejde len o prácu, ale môžeš ochorieť alebo sa čosi vymrví a budeš tú pomoc potrebovať. A potom drobec nebude naučený na iných členov? Akože chápem, že si chces doma robiť veci po svojom ale zase odopierať kontakt dieťaťa s rodinou je trošku nefér voči nim a obhajovať to tým, že si sebestačná je podľa mna odveci dovod.

autor
16. okt 2025
@katulienka160

@anonym_autor tu nejde len o prácu, ale môžeš ochorieť alebo sa čosi vymrví a budeš tú pomoc potrebovať. A potom drobec nebude naučený na iných členov? Akože chápem, že si chces doma robiť veci po svojom ale zase odopierať kontakt dieťaťa s rodinou je trošku nefér voči nim a obhajovať to tým, že si sebestačná je podľa mna odveci dovod.

@katulienka160 skade beriete že odopieram , už x žien to píše 😆 nechápem skade. A tak hádam ma aj otca nie?

tatiana288
16. okt 2025

Tu ale nejde o to, že ich pomoc potrebuješ alebo si na ňu odkázaná. Tu ide o ich pocit, keď ti pomôcť s bábätkom môžu. Nemusíš im dieťa predsa dať na celý deň. Ale taká hodinka raz týždeň, keď máš čas čisto len pre seba, má svoje čaro. Myslím si, že ju potrebuje každá mama, či si to prizná, alebo nie. Manžel by s tebou nechcel ísť na večeru, do kina, kde by ste boli len vy dvaja? Možnosť stráviť chvíľu osamote so svojou ženou mu nechýba?

enmery
16. okt 2025

Môžeš nám objasniť, z čoho presne by si bola nervózna, keby tvoja mamka alebo sestra išla raz za 2 týždne na polhodinu kočíkovať?Veď nikto Ti nič neorganizuje.

autor
16. okt 2025
@tatiana288

Tu ale nejde o to, že ich pomoc potrebuješ alebo si na ňu odkázaná. Tu ide o ich pocit, keď ti pomôcť s bábätkom môžu. Nemusíš im dieťa predsa dať na celý deň. Ale taká hodinka raz týždeň, keď máš čas čisto len pre seba, má svoje čaro. Myslím si, že ju potrebuje každá mama, či si to prizná, alebo nie. Manžel by s tebou nechcel ísť na večeru, do kina, kde by ste boli len vy dvaja? Možnosť stráviť chvíľu osamote so svojou ženou mu nechýba?

@tatiana288 sme sami keď spi, a dieťa nie je prekážka, milujeme keď môžeme byť spolu a ani nám to nebráni ísť na večeru alebo na rande. Ideme traja, užívame si to.

anonym_b495ab
16. okt 2025

@anonym_autor ja som názoru, ze tvoje dieta tvoje rozhodnutie. Nase názory ti môžu byt ukradnuté. Sama vidis ake tu su. Z otázky ako milo odmietnu pomoc je z teba harpia co zakazuje kontakt s dietatom. Urob si tak, aby tebe bolo dobre.

sovica
16. okt 2025

Autorka, koľko mesiacov (týždňov) má teraz tvoje dieťa?

tatiana288
16. okt 2025
@anonym_autor

@tatiana288 sme sami keď spi, a dieťa nie je prekážka, milujeme keď môžeme byť spolu a ani nám to nebráni ísť na večeru alebo na rande. Ideme traja, užívame si to.

@anonym_autor Ja ti rozumiem, máme dve malé deti a čas s nimi si obaja užívame. Ale je iné, keď sme raz za čas niekde sami dvaja. Len hovorím, že aj tieto chvíle sú dôležité, možno pochopíš neskôr. Každopádne, rozhodnutie je len na vás, rodičoch. Ale mať možnosť dieťa zveriť do dobrých rúk by som striktne neodmietala. Rodine povedz, že si ich ponuku vážiš, ale materstvo si užívaš a ich pomoc rada využiješ neskorej.

anonym_865794
16. okt 2025

@anonym_autor ty si dobre mimo.

anonym_b1cc29
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor myslím, že potrebuješ čo najrýchlejšie otehotnieť a porodiť dvojčatá, to vyrieši problém celej rodiny, ale najmä tvoj

motylik2559
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka, lenze oni napr. to kocikovanie nemusia brat, ze ti pomahaju, ale ze chcu a radi pokocikuju🤷‍♀️To,ze ty si to brala predtym ako pomoc, neznamena, ze to musia rovnako vnimat oni. Absolutne to nemusia brat tak, ako to vnimas ty,ze je to na revans. Myslim,ze babka by sa potesila tomu, kebyze das na polhodku - na hodku pokocikovat, tesila by sa. Aby si si raz netrieskala este hlavu o stenu, ked sa zial aj raz babky pominu a potom ti pride,ze si im nedovolila zdielat co-to, co by rady spravili aj oni. Ja nejdem pisat, ze im kontakt zakazujes, ale bola tu dobra otazka-mozu sa babky s vnucatom vobec pohrat,uz ked kontakt nezakazujes, alebo aj to beries ako vec, ktoru tiez robis len ty? Co vlastne "dovolis" babkam, ked su s vnucatom?Sediet oproti malemu a usmievat sa? Vies o tom,ze väzby medzi vnucatom a babkou sa prehlbuju aj tym,ze robia s nim nejake cinnosti a nie iba pozeranie na na seba a prehodenie par viet. Dieta sa ma adaptovat aj prostrednictvom cinnosti s nimi. Ale ok, ty si mama, rozhodni sa ako chces, len potom za par rokov neplac,ze vam maly skace po hlave a ze nezvladol byt u babky, ked ste potrebovali nutne dat na jeden den k nej (nejde ani pisat na viac dni, kedze si aka si).

anonym_fca54f
16. okt 2025

Mna len napadlo plánuješ ist pracovať? Potom myslis ze pomoc nebudeš vôbec potrebovať? Aby sa ti potom neotocili chrbtom.

autor
16. okt 2025
@anonym_b1cc29

@anonym_autor myslím, že potrebuješ čo najrýchlejšie otehotnieť a porodiť dvojčatá, to vyrieši problém celej rodiny, ale najmä tvoj

@anonym_b1cc29 neviem koľko máš deti. Ale ja som si dieťa robila pre seba a môjho muža, a nie aby cela rodina mala čo robiť. My si to teda užívame vieš, je to naša veľká radosť a keby mám aj trojčatá tak sú naša starosť aj radosť a nie že juj rodina zachraňujte nas.

enmery
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b1cc29 neviem koľko máš deti. Ale ja som si dieťa robila pre seba a môjho muža, a nie aby cela rodina mala čo robiť. My si to teda užívame vieš, je to naša veľká radosť a keby mám aj trojčatá tak sú naša starosť aj radosť a nie že juj rodina zachraňujte nas.

@anonym_autor Veď tú radosť Ti nikto neberie. Veď Ti nepomáhajú a nenosia nič. Ale neodpovedáš na otázky, z čoho by si bola nervózna, keby tvoja mama išla kočíkovat tvoje dieťa raz za 2 týždne na polhodinu?Čím ďalej píšeš, tym je mi viac jasné, že by si potrebovala pomoc, odbornú. Si na najlepšej ceste stať sa helikoptérou mamou a vieš čo?Najviac to ublíži Tvojmu dieťaťu. Prečítaj si niečo o tom, keď si to ešte nikdy nepočula.
Mimochodom, raz budeš babka a ver mi, že svoje vnúča budeš milovať a chciet ist s ním aspoň raz na prechádzku.

autor
16. okt 2025
@enmery

@anonym_autor Veď tú radosť Ti nikto neberie. Veď Ti nepomáhajú a nenosia nič. Ale neodpovedáš na otázky, z čoho by si bola nervózna, keby tvoja mama išla kočíkovat tvoje dieťa raz za 2 týždne na polhodinu?Čím ďalej píšeš, tym je mi viac jasné, že by si potrebovala pomoc, odbornú. Si na najlepšej ceste stať sa helikoptérou mamou a vieš čo?Najviac to ublíži Tvojmu dieťaťu. Prečítaj si niečo o tom, keď si to ešte nikdy nepočula.
Mimochodom, raz budeš babka a ver mi, že svoje vnúča budeš milovať a chciet ist s ním aspoň raz na prechádzku.

@enmery no ešte dobre že sú tu take odborníčky ako ty

enmery
16. okt 2025
@anonym_autor

@enmery no ešte dobre že sú tu take odborníčky ako ty

@anonym_autor Pravda sa ťažko číta. A ver, že Tvoj muž bude raz chcieť s Tebou nikam ísť len sám. Helikopterová mama, prečítaj si o tom, rodičia tým neskutočne ubližujú svojím deťom. Babka nemôže ísť ani raz na polhodinku pokocikovať, chudinka.
A mimochodom, poznám aj ženu, ktorá to neskôr hnala do extrémov aj pri manželovi, úplne jej preplo a nenechala si pomôcť až sa s ňou manžel rozviedol.

autor
16. okt 2025

Žena ty máš problémov asi viac než ja

nicoletta98
16. okt 2025

Ja sa inak veľmi bojím, že ak by som raz bola matka, tak budem nejaký prehnaný typ, ako je napríklad tato pani/slečna. To sa človek s tým narodí alebo jedného dňa len tak zobudí? Dá sa tomu vyhnúť?🤣 naozaj ma to zaujíma

enmery
16. okt 2025

Ty si fakt mimo. Dúfam, ze si raz ako babka sni raz nepokočikuješ. Odpovedať nevieš, z čoho by si bola nervózna. Sú na najlepšej ceste dodržať si aj manželstvo. Lebo teraz síce drží, ale aj on bude postupne chciet čas len 2 sem tam, nie 3.
A o tých helikopterovych rodičoch si fakt prečítaj, predpokladám, ze ako milujúca matka svojmu dieťaťu nechceš ubližovať.

autor
16. okt 2025
@nicoletta98

Ja sa inak veľmi bojím, že ak by som raz bola matka, tak budem nejaký prehnaný typ, ako je napríklad tato pani/slečna. To sa človek s tým narodí alebo jedného dňa len tak zobudí? Dá sa tomu vyhnúť?🤣 naozaj ma to zaujíma

Jasne že dá, to sa tak rodíš asi podľa mňa.
@nicoletta98

Strana
z3